Falkvinge: Det läckta lösenordet gick inte till Piratpartiet

Ett lösenord publicerades imorse genom Twitter som påstods vara Rick Falkvinges maillösenord under valrörelserna 2009 och 2010. Falkvinge bekräftar att det läckta lösenordet har använts av honom, dock aldrig till något känsligt, och speciellt aldrig till något system i Piratpartiet.

- Det är anmärkningsvärt att någon gör anspråk på att ha brutit sig in på en partiledares konto under en valrörelse, säger Rick Falkvinge, dåvarande partiledare för Piratpartiet. Det vore ett snäpp värre än Folkpartiets intrång 2006. Nu hade de kanske haft större chans att lyckas ifall de inte gett sig på just det parti som har IT-kompetens och integritet som största ansvarsfrågor.

Lösenordet läckte genom twitterkontot @WilliamPetzall, som utger sig för att tillhöra riksdagsledamoten William Petzäll. Här hävdas också att Sverigedemokraterna haft tillgång till fler personers mejlkonton, bland annat flera journalister. I Falkvinges fall är det dock konstaterat att det läckta lösenordet inte givit tillgång till mail eller annat känsligt.

- Det rör sig om ett gammalt slasklösenord, säger Falkvinge. Det har inte använts till min Piratpartiet-mail eller någon annan partirelaterad information. I dagsläget vet jag bara att jag använt det på forumet Flashback.

Det är tveksamt om det är riksdagsledamoten William Petzäll som står bakom uppgifterna på Twitter och i skrivande stund går det inte att bekräfta uppgiften om att Sverigedemokraterna skulle ha använt sig av lösenorden för att läsa journalisters och andras mail. Piratpartiet avvaktar utvecklingen.

Kontakt:
Rick Falkvinge, politisk föreläsare, 0708-303600

Kommentarer

Anonym skrev

När fan skall dom bygga ut HTTPS till ny versition å de

helt sjukt att säkerhet är så kass idag

firefox borde ju va ledande som skall vara så säker sägs det ju

Lämna kommentar