17/3 – Demonstartioner mot DLD i Stockholm och Göteborg

Lördagen den 17/3 kommer det att demonstreras mot datalagringsdirektivet i bland annat Stockholm (Sergels torg) och Göteborg (Götaplatsen). Exakt tid meddelas så snart vi fått den bekräftad, men boka in eftermiddagen redan nu. Här finns mer information om respektive demo: StockholmGöteborg.

Kommentarer

Monster Beats By Dr. Dre Pro Headphones skrev

This is what I have been searching in many websites and I finally found it here. Amazing article. I am so impressed. Could never think of such a thing is possible with it…I think you have a great knowledge especially while dealings with such subjects.

Ein Andersson skrev

Protest i Göteborg mot Datalagringsdirektivet

Onsdagen den 21 mars kommer riksdagen att rösta om Datalagringsdirektivet (DLD) som kommer att påverka stora delar av vårt digitala samhälle. Om regeringen klubbar igenom DLD kommer det att leda till omfattande övervakning av dig på internet. Exempel på det som kommer att lagras är vilka e-mail du skickar, vem du ringer till, hur länge du ringer, vart du befinner dig när du ringer samt vad och till vem du SMS:ar. Dessa uppgifter sparas från sex månader till ett par år hos din operatör och kan när som helst hämtas ut av polisen och andra myndigheter.

I protest mot detta kommer en demonstration att genomföras i Göteborg, vid Götaplatsen den 17:e mars kl 14:00. Det kommer finnas talare som berättar i korthet vad DLD är och hur det kommer påverka oss och samhället. Även representanter från politska ungdomsförbund och partier är på plats.

”Vi tror inte på ett mer övervakat samhälle med lagar som inte främjar samhällsutvecklingen” säger Nicolas Sahlqvist som är en av arrangörerna.

Signaturen ”EV” som tänker vara med och demonstrera förklarar:
”Datalagringsdirektivet skrevs efter terroristattackerna i Madrid, av rädslans irrationalitet. Det är inte första gången regeringar vill övervaka alla för att fånga några få. Problemet är att förr var vi oskyldiga tills vi bevisats skyldiga, nu är vi alla misstänkta. Ett samhällsklimat som detta tendrar att skapa terrorism, inte hämma det.”

För mer information finns facebookgruppen
Protest i Göteborg mot Datalagringsdirektivet (DLD)
http://tinyurl.com/dld17mars

Kontakt:
Ein Andersson
0708 – 43 23 37
dld-demo@3gdev.com

Lämna kommentar