Piratpartiet kräver betalt för sitt arbete

Piratpartiet har ända sedan 2006 arbetat för att förbättra spridningen av kultur och för att värna den personliga integriteten. Fram till nu har arbetet utförts gratis, men nu är det slut med det. Partiet har fått nog av generation gratis och kräver betalt för sitt hårda arbete.

– Både samhället och enskilda individer tjänar på Piratpartiets hårda arbete. Det är inte rimligt att vi ska göra det gratis, säger partiets ledare, Anna Troberg. Om generation gratis i och utanför riksdagen vill skörda frukten av vårt hårda arbete, så får de i fortsättningen snällt betala för det.

I EU-valet 2009 fick Piratpartiet omkring 7% av rösterna. Det betyder att cirka 280 000 människor röstade på partiet. Det är rimligt att anta att dessa människor i genomsnitt lagt 10 timmars arbete för kulturspridning och värn av den personliga integriteten i månaden under de sex år som partiet existerat. Det betyder att pirater arbetat över två miljarder timmar gratis.

– Det är chockerande att vi förväntas göra allt detta arbete gratis, säger Troberg. Pirater kan lika lite som någon annan betala hyran och maten med luft och tacksamhet. Det är hög tid att vi hävdar vår självklara rätt att få betalt för den dyrbara tid som stulits från oss.

Partiet har därför räknat ut en schablonersättning på 300 kronor i timmen för det arbete som utförts. Detta ger en summa på cirka 604 miljarder 800 miljoner kronor, som partiet nu kommer att kräva av dem som genom sitt bristande engagemang för kulturen och integriteten stulit så mycket tid från partiets aktivister.

– Piratpartiet kommer i veckan att skicka fakturor för vårt hårda arbete till samtliga riksdagspartier, säger Troberg. Hade de gjort vad de borde hade våra aktivister kunnat lägga sin dyrbara tid på annat.

Kontakt:
Anna Troberg, partiledare, 0704-676273

 

Kommentarer

Anonym skrev

Enligt tysk ”expertutredning” så får Piratartiet 12% av befolkningens röster i nuläget ;)
mvh

Anonym skrev

Hey stor författare! Jag trodde det var på väg att bli några bekanta gamla in, men det på allvar kompenseras för min tid. Jag kommer att uppskatta det. Tack.
Diaper Pail

Anonym skrev

”De flesta fildelare är faktiskt smarta nog så de fattar att betala för sig om de kan och om de gillar produkterna.”

Den schweiziska expertutredningen visade på att de som laddar ner musik faktiskt köper något mindre än de som inte laddar ner. Så tydligen är piraterna inte så smarta då, alternativt att de är kriminellt smarta och skulle få ett erkännande i kriminella kretsar.

Anonym skrev

Generation gratis = Den lilla andel av fildelarna som fildelar ENDAST för att det är gratis och ALDRIG skulle kunna tänka sig att betala ens om de kunde och oavsett hur mycket de gillade produkten. DVS den idiotiska delen fildelare som inte fattar att produktion kostar och vill man ha mer så måste man betala om man kan. Dvs en väldigt liten del av den totala mängden fildelare. De flesta fildelare är faktiskt smarta nog så de fattar att betala för sig om de kan och om de gillar produkterna. Men försök få en antifildelare att fatta det. :)

Anonym skrev

Vilka feta löner menar du då? Eller pratar du om SD:s riksdagsledamöter som blåser sin feta, skattefinansierade lön på kokain?..

Anonym skrev

eller för den som vill prata privat med t ex sin psykolog eller med en journalist om oegentligheter på arbetsplatsen eller som vill diskutera demokratiaktivism med sina vitryska landsmän.

Anonym skrev

Det är dock knappast ett aprilskämt att generation gratis vill parasitera på upphovsmännen. Om piraterna istället lade sin tid på att skapa något eget så skulle det gynna både utbudet och upphovsmännens ekonomiska situation. websitetemplates.me

Anonym skrev

Kalkylen ligger en tiopotens fel. Sveriges pirater är ju bara ungefär en procent av alla pirater. Och pirater i andra delar av världen har också jobbat hårt, så korrekt siffra bör vara 6048 miljarder.

Anonym skrev

Förra EU-valet satte jag upp klistermärken på stan och skrev ut flygblad på min egen skrivare som jag delade ut i brevlådor och på stan som jag betalat ur min EGEN ficka!

VA?

HUR är detta möjligt om ingen jobbar gratis???

EU-Parlamentet borde verkligen få betala både färgen, skrivarpappret och arbetstiden som jag lagt ut + OB-tillägg!

Skall GENAST skicka EU en fin räkning!

LOL!

PS: Kan man få ersättning för slitage på skorna?

Anonym skrev

Partiledningen får ju betalt via feta parlamentarikerlöner från EU så från det hållet kan det knappast finnas fog för gnäll.

Det är dock knappast ett aprilskämt att generation gratis vill parasitera på upphovsmännen. Om piraterna istället lade sin tid på att skapa något eget så skulle det gynna både utbudet och upphovsmännens ekonomiska situation.

Anonym skrev

Jag förutsätter att pressavdelningen bara använt sig av samma slags miniräknaren som upphovsrättsindustrin gör.

Anonym skrev

Bra sätt att illustrera upphovsrättsintressenas vansinne på 1a April. :D

Anonym skrev

För pengarna kommer partiets pressavdelning att anställa en person som genomgått grundskolans kurs i matematik, omfattande bland annat de fyra räknesätten samt procenträkning.

Anonym skrev

Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work! Net Exam

Anonym skrev

Alternativt så är det de laddat ner helt enkelt inte så bra att de vill betala för de

Anonym skrev

ett tips för att inte bli avlyssnad och spårad köp en ospårbar kontant-telefon sedan kopplar du den via icq och du chattar via icq helt anonymt utan problem

det gör jag så……..

Lämna kommentar