Kulturchef erkänner fildelning: ”Myndigheterna kan aldrig stoppa fildelning”

direkt länk till BLT
se även på TV4.se

Kommentarer

Jonas skrev

Frågan påminner om bilisten som kör i 130 km/timmen på en90-väg och säger att enligt mig är vägen så pass bra att jag kör i 130km/timmen, några böter tänker jag inte betala. Frågan är skall vi ha lagar som vi rättar oss efter? Eller skall vi ha lagar som vi inte rättar oss efter ? Utan påföljd? Och vad står PP för? Någon form av anarkister? Jag undrar?

Anonym skrev

Säg att 1.5 miljoner (vet inte hur många) svenskar är fildelare. Jag är inte säker men en lätt siffra att räkna med är 9 miljoner, så 9 miljoner innvånare i Sverige. 9/1,5=6 dvs 1 av 6 svenskar man ser på sta’n borde alltså sitta i fängelse! Jag tycker synd om de 7,5 miljoner som ska betala skatt åt 1.5 miljoner fångar.

Amazed skrev

Svenska D*gbladet publicerar i sin nätupplaga en liten diskret notis med rubriken ”Kulturchef erkänner fildelning”. Det handlar om kulturchefen i Karlskrona som förklarar att han minsann hämtar musik på nätet, och att det är dags att avdramatisera det hela.
Denne kulturchef har förstått vad det handlar om betydligt bättre än rubriksättaren. Vad frågan handlar om, för de som ser det här som en ideologisk fråga, är att det är vansinne att hindra folk från att dela med sig av musik och vetande.
Framför allt måste vi fråga oss om något som nästan en och en halv miljon svenskar sysslar med verkligen skall vara något man smusslar med och ”erkänner”? Testa själv hur rubriken passar om man byter ämne; ”Riksdagsledamot ERKÄNNER att han är homosexuell.” Känner ni vinkeln?
I de nätenkäter som ett antal tidningar gjort tycker ungefär 80% av de som svarar att jakten på fildelare inte borde vara prioriterad hos polisen. Det finns ”riktiga” brott att utreda, som till exempel våldsbrott, skadegörelse eller varför inte hets mot folkgrupp.
Givetvis finns det ett antal personer som tycker att det här fildelandet är ett fruktansvärt beteende som måste stävjas. De är betydligt färre, som enkäten visar, men de har gott om pengar att föra ut sitt budskap med eftersom de äger olika medieföretag och har förmånen att få utrymme i tidningarna att föra fram sin åsikt.

Det är dags för folket att återta problemformuleringsprivilegiet. Om du inte vet vad ordet betyder, fråga en politiker och se honom blekna. Fildelningen är inte problemet, fildelningen är lösningen. Problemet är hur rätt personer skall få betalt, och hur vi skall hindra vidare mediakoncentrering i framtiden.

bysmeden skrev

Jag blir heligt upprörd över hur journalister uppför sig.

Vad kan man säga om bildmontaget:

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=603306

Är det inte ett sätt att misskreditera Ivar Wenster så säg.
Nog för att internet är ett fantastiskt medie att tillgodogöra sig
pornografiskt material, men det var väl inte riktigt det debatten
handlar om. Att stämpla en människa som ”ful gubbe” är osmakligt.

Björn O skrev

Dock med en hel del begränsningar om jag minns rätt. Med krav på viss mjukvara (Dvs inte tillgängligt för alla som det borde vara) och utlåningstid.

Anonym skrev

Fildelning på biblioteket
Nu pågår diskussionen om ett nytt kulturhus med stadsbibliotek i Karlskrona. För Ivar Wenster är det självklart att den nya tekniken med fildelning blir en del av kommunens framtida kulturutbud. – Det är givet att biblioteket ska tillhandahålla musik på det viset. Men det handlar också om e-böcker och konstfilm. Mycket av den här tekniken är jätteintressant. Den kommer inte att ersätta boken, biografen eller konserten, men den kommer att förändra vårt sätt att konsumera kultur, säger Ivar Wenster.

-trevligt :)

Moqireh skrev

”Du riskerar fängelse för att du laddar ner musik. Hur ser du på det?
– De får väl börja med mig och sedan ta övriga en miljon fildelare i Sverige. ”

Bra att det finns någon som visar vad de står för…

sebbe skrev

Att komma ut som feldelare / pirat är något man måste göra
att visa att alla fildelare inte är finniga tonåringar som inte kan tala för sin sak är viktigt, någon ( läs ”vi” )måste få myndigheterna att förstå exakt hur många de kriminaliserar när de stiftar sina lagar

Erfaren Pirat skrev

Det är på tiden att folk i dom något högre positionerna säger vad dom EGENTLIGEN tycker om saker och ting. Dom säger att det finns cirka 1,2 miljoner fildelare i Sverige, och det är ett enormt antal. Om alla dessa skulle ta sig mod och tala lika öppet som Ivar så skulle regeringen hamna i en mycket knepig situation, för att inte nämna att PP skulle hamna i Riksdagen utan tvekan.

Ivar, du har min eviga respekt.

Holi skrev

Det är trevligt att se en person som honom som tar detta ställningstagande :) Vi kanske får igenom delar av våra förslag redan innan vi kommer med i riksdagen

Lämna kommentar