Rickard Falkvinge kommenterar medlemslistor

Kopia av foruminlägget:

Alla,

en journalist på Aftonbladet har ringt till mig och påstått att han har fått tag på vår medlemslista. Han påstår också att han – på något sätt – har verifierat att den stämmer. (Hur han gjort det, är en annan fråga.)

Om det är så att vår medlemslista på något sätt har läckt, så är det ett oerhört övergrepp. Det är ett avsiktligt sabotage mot verksamheten. Det är till och med så att man inte ens får ta i vår medlemslista utan att riskera fängelsestraff. Politiska partiers medlemslistor är något av det mest skyddade som finns i svensk lagstiftning.

Först en snabb bakgrund: vår administration fungerar så att alla funktionärer kan komma åt sin egen del av medlemslistan, över den del av organisationen där man är funktionär. Den valda styrelsen och tre medlemsadministratörer, och bara dessa nio personer, kommer åt hela medlemslistan. All kontakt med medlemslistan sker via inloggning på krypterad förbindelse (https).

Den här journalisten påstod att servern hade blivit hackad, att medlemslistan var leechad därifrån, och att vi som ett resultat av det skulle tappa väldigt många medlemmar. Av någon anledning är det här precis identiskt samma story som Expressen körde med den 1 april, när vi hade ett aprilskämt uppe kort:

http://www.expressen.se/index.jsp?a=556293

Där påstods också att ”eftersom listan är ute, så kommer många att åka fast”. Vad det skulle ha för grund är för mig en gåta. Det är ännu inte olagligt, och kommer förhoppningvis aldrig att BLI olagligt, att vara medlem i ett politiskt parti.

Andra källor har påstått (både Aftonbladet och DN har ringt och bett mig kommentera…) att Mikael Viborgs dator hade en medlemslista på sig när den beslagtogs av polisen vid husrannsakan, och att den listan därefter läckt. Om det är den vägen som medlemslistan har kommit ut, så är det en oerhörd skandal. Jag vet nu inte att journalisten har en lista, jag vet bara att han påstår sig ha det, så hela det här resonemanget är väldigt hypotetiskt. Men i så fall är det en lista från den tiden när Mikael Viborg var styrelsemedlem, alltså innan årsmötet. Dessutom innebär det a) att polisen har beslagtagit politiska medlemslistor vid husrannsakan, och b) att de därefter läckt från polisens ägo. Det vore en fullständig skandal i kubik om så vore fallet.

Jag har som sagt inte sett listan själv, och även om jag hade det, så hade jag varken kunnat bekräfta eller dementera dess äkthet.

Mer kommentarer as things develop. Jag har inte sett storyn ännu, den borde bryta inom 30 minuter.

Kommentarer

Anonym skrev

Mest skrämmande är tycker jag är att media, de som vi skall ha som granskare och lite som en hjälpande hand i sådana här frågor helt och hållet står på den motsatta sidan.
Jag har märkt länge att media har ratat hittat eller spridit rykten om Internet, man undrar ju är dom så rädda att vi skall hitta sanningen och avslöja vilken dålig journalistik som förekommer.
Nä dom vill som sagt flytta informationstoppen till de allsmäktiga medierna.
Det blir ju lättare för vissa valda makt och penningstinna objekt att då kunna få oss att tro det dom vill, tycka som dom och vara snäll duktig medborgare.

Anonym skrev

Aftonbladet the news paper of bullshit har alltid vart så och kommer alltid vara så så länge som facist svinen siter i deras ledning och dräglar efter pengar

Puckot skrev

Funebo är en mytoman. Det ska vi först göra klart.
För det andra kan det mycket väl vara så att det är han som är källan till ABs artikel. Han kan dupera människor på ett mycket sofistikerat sätt.
Han skulle kunna ha sålt sin egen mammma (vete sjutton om han inte gjorde det) för att få publicitet.

Steffe skrev

Dom ska tydligen ha tagit bort det självmant, även SVT tog bort det igår. Men nånting borde ju göras, visserligen är smutskastning och lögner en stor del av politiken. Men att trycka lögner i tidningar är ju rätt korkat.

Silver skrev

The time of monopoly is over. The time of the Pirates has come!

-We are Pirates, and we bow to no one!

Fabbe skrev

Då är det bara för Piratpartiet att dementera att den där listan på glid, verkligen existerar. Journalisten skrev också att denne hade ringt upp ”en person” som tydligen fanns med på listan, och som då tillika skulle ha varit medlem i Piratpartiet.

Undrar därför om denne ”någon” efteråt har tagit kontakt med Piratpartiet och berättat att denne har blivit uppringd utav en av Aftonbladets journalister. Hade det varit jag själv som hade blivit uppringd av en journalist på detta sätt, skulle jag omgående ringt Piratpartiets styrelse och frågat vad det är som egentligen händer. Det skulle vara en helt naturlig reaktion från min sida.

Om Piratpartiet nu INTE har fått ett samtal från denne ”någon”, så kan man verkligen undra ifall hela den här historien verkligen är sann.

Föreslår att Piratpartiet går ut med en pressrelease där man på sannolika skäl dementerar att denne lista verkligen existerar, eftersom innehållet inte finns tillgängligt för styrelsen att kunna verifiera dess äktehet och existens. Ej heller har denna lista funnits att uppbringa någonstans på internet, trots ihärdiga sökningar från flertalet medlemmar och övriga personer.

Gissar att dom etablerade partierna redan har byggt upp sina strategier inför det kommande valet. Det nybildade Piratpartiet ansågs förmodligen som kuriosa och knappast att räkna med. Men i och med tillslaget mot sajten ”The Pirate Bay”, så har saker kommit att förändras. Tillslaget har indirekt inneburit en enorm PR och sympati för vad Piratpartiet står för. De etablerade partierna kommer förmodligen göra allt för att smutskasta och förringa Piratpartiets existens för att därmed slippa en situation likt den som inträffade när Ny Demokrati drog igång ( OBS! Inga paraleller med Piratpartiets politiska åsikter). De etablerade partierna var tvugna att förlita sig på ett helt nytt parti, som därmed fick en vågmästar roll i riksdagen. Detta kommer de största partierna förmodligen göra allt för att förhindra, fram till höstens val.

Så nu är det verkligen hög tid för Piratpartiet att vässa klorna smida medan järnet är varmt, genom att synas och höras. Ge inte vika för de smutskastningskampanjer som med allra största sannolikhet kommer att inträffa. Självklart är det inte lätt för oerfarna personer att kunna stå emot ett sådant tungt PR oxh smutskastnings -maskineri som t.ex. det Socialdemokraterna har. Men det gäller att inte ge vika för förtal och annat påhitt. Var beredda på att de etablerade partierna kommer att göra allt för att söka och hitta uppgifter om Piratpartiets grundare och medlemmar, vilka sedan kommer att användas i direkt negativt syfte genom främst media. Jag kan lova er att sådana försök kommer att inträffa!

Hälsningar Fabbe

Richie skrev

”Skulle du vilja ha ett heltidsjobb du inte fick betalt för?”

Det har jag ju…

– Rickard Olsson

Richie skrev

”Finns det verkligen någon som köper skivorna de laddat ner?”

Javisst. Enligt undersökning efter undersökning[1] så är det så det funkar för de flesta. Man laddar hem en massa musik på chans eller efter tips från kompisar, sen köper man de skivor som är bra. Eftersom man kan prova på så mycket så köper man också mycket. Reklam fungerar faktiskt. Det är bl.a. därför det känns fel att ha en bredbandsskatt som fördelas till artister efter antal nerladdningar, då kommer ju de som gör musik som ’verkar bra’ och laddas ner på chans att få betalt fast de gör skit medan en duktig artist vars låt laddas ner en gång och sedan faktiskt spelas en massa inte får mer pengar. Hellre låta fildelningen var bra reklam och uppmuntra srtister och låtskrivare att ta mer betalt på konserter, kringförsäljning, stipendier osv, osv – intäktsmodeller som inte är känsliga för ny teknik, som inte uppmuntrar till masstillverkning av pojkband och som inte ger industrin mer makt. Inte tusan får vi betalt för att vårt namn syns i TV – det är ju gratisreklam för oss! Varför ska en artist få betalt för att fildelarna gör reklam för hans namn?

För övrigt märks det på den ÖKANDE försäljningen att det funkar såhär. EMI ÖKADE sin vinst ifjol: Näringsliv 24. ”Resultatet före skatt ökade med 19,5 procent till 1,6 miljarder kronor.” Så när kommer EMIs chef ut och skyller deras vinstökning på fildelningen? Jag väntar.

[1] Den kanske mest kända undersökningen refereras här men det finns fler, bl.a. ett EU-sponsrat forskningsprojekt på KTH, Music Lessons.

– Rickard Olsson

Steffe skrev

Det hade varit en bra idé, om det inte hade varit så att Rick eller någon annan faktiskt inte får verifiera att den stämmer.

niclas skrev

Verkar som AB tagit ner kalleankanyheten nu… kanske inte var så het när allt kom omkring.:)

Fabbe skrev

Om det inte redan har gjorts, så föreslår jag att någon hög representant för piratpartiet kontaktar Aftonbladets journalist och begär en kopia av den där medlemslistan. Eftersom denna lista tillhör och är skapad av Piratpartiet, så borde inte denna journalist ha några större problem med att kunna dela med sig av denna filen (fildela) till berörd part. Eller i sista hand kanske dela med sig av en länk på nätet, varifrån listan kan laddas ner.

Om journalisten nu skulle vägra, tyder det på att denne inte är intresserad av att bidra till att få dess äkthet/färskhet verifierad. Dessutom verkar ingen annan kunna hitta den där medlemslistan nätet, trots att artikelförfattaren skrev att denna lista nu sprids för fullt.

Det Piratpartiet då borde göra i motdrag, i avvaktan på att kunna få ta del av listan, är att skriva på denna hemsida att ”journalisten vägra att låta Piratpartiet ta del av nämnda lista för att kunna verifiera dess äkthet”. Så länge listan inte kan verifieras av de som har skapat den, vägrar Piratpartiet att ta denna uppgift på allvar och avfärdar det hela som ett rykte med osäker sanningshalt.

Det är så man gör i andra partier! Dags att visa lite professionalitet emot media!

Dessutom är också ledningen för Piratpartiet skyldig dess medlemmar att göra allt för att få klarhet i den här historien om lista på glid. Vägrar journalisten att hjälpa till, bör detta kommenteras på denna sida!

Michael skrev

Tänk vad underbart om alla la ner och köpa aftonbladet! Jag börjar, hoppas folk hänger på! Bojkotta aftonbladet helt! Ska en tidning köpas, köp en annan (nu inte expressen då)..

Anonym skrev

Hallå!!

Det finns ingen lista! Ingen har ju sett den här listan som sägs ”kommit ut och sprids snabbt över internet.”

Om den sprids så snabbt över nätet… var är den då?

Johan Salomonsson skrev

Kollade in den där fjunebos blogg. Hur orkar människan lägga ner all den tid på att hata ett enskilt parti? Känns lite som en föråldrad man som fastnade i all vrede när vinden vände. Visserligen tror jag inte på sådana historier, men att folk kan fastna i ett speciellt läge verkar numera vara uppenbart iaf, oavsett om vinden vände eller inte.

Men det ligger mycket i det du tror angående tipsaren, det är iaf min gissning.

Jonas skrev

Den ENDE som påstår sig kunna bekräfta aftonbladets story är den högst specielle Tommy Funebo http://piratpartiet.blogspot.com/ Han vägrar emellertid att tala om 1) Hur han kommit över listan. 2) Låta någon annan se den. 3) Visa att hans lista är skild från forumsmedlemslistan.
Får man vara så fräck och påstå att Aftonbladets källa är denne Funebo och att han fått tipspengar för sina lögner också?

Anonym skrev

1. Finns det verkligen någon som köper skivorna de laddat ner? Är det bara jag som är så snål att jag inte pungar ut för något jag redan har?

2. Små artister som vill synas kan visserligen använda internet för att sprida sin musik, men fildelning i den bemärkelsen är ju laglig och har alltid varit så. Jag är själv amatörmusiker, och gör så för att sprida min musik. Man kan inte säga att det är ”grejjen” med fildelning, och det håller inte som argument för att slopa den nya fildelningslagen.

3. Kostnaderna för att trycka upp filmerna är bara en bråkdel av priset för filmning, utrustning, skådespelare och alla andra inblandade parter i en filminspelning. Inte för att jag tycker att skådespelare har för små löner, men att DVD-skivor är billigare håller ju heller inte som argument.

4. Jag börjar med tre frågor: Vem vill inte ha en fetare plånbok? Är inte det anledningen till att du laddar ner, för att slippa tunna ut plånkan? Skulle du vilja ha ett heltidsjobb du inte fick betalt för? Även om professionella musiker och filmskapare tycker jobbet är kul måste de ha löner. Kanske inte så höga som nu men fortfarande.

Annars håller jag med dig. Priserna är alldeles för höga! Om en film eller en skiva hade kostat 30 kronor hade jag förmodligen köpt den istället för att ladda ner den. Fler hade gjort så och skiv- och filmbolagen hade fortsatt tjäna pengar.

– Pirat utan skam, men inte heller särskilt stolt över det.

tixe skrev

Aftonbladet skrev det där bara för att skriva nånting i piratkriget och det säljer eftersom så många fildelar…
Och ja… alla artiklar är vinklade så eller så….Det finns hittils inga neutrala artiklar…Det löjligaste var nog det där på svt…. En kvinna som laddade ner utan att veta ett skit om vad hon gjorde elelr snackade om…. hon sa SJÄLVklart ska vi ha upphovsrätt det har ju USA och andra länder…är det bara jag som inte fattade? :S Sen laddade hon ner utan att vara för fildelning… och ja… hon laddade bara NER aldrig upp -.-
Kan inte de intervjua någon som vet vad den snackar om och är för fildelning någon gång? :O

Pirat GBG skrev

Hehe Tommy Funebo, vilken jävla flane. ; )
Att han är Paleokonservativ säger det mesta.

HR skrev

Det är fria uppgifter som finns registrerade lite överallt så letar du bara på rätt ställe så kommer du att hitta dem. Att information är bör vara fri är inte synonymt med något krav om att den skall serveras på ett silverfat.

Jonas skrev

Det är nu helt uppenbart att aftonbladet ljugit för svenska folket. Och inte om nån liten skitsak som nån töntig kändis. De har medvetet, uppsåtligt och utan tillstymmelse till saklighet smutskastat ett politiskt parti. Denna skitblaska är tydligen ännu sämre än Metro… Rick borde uppmana alla pirater till bojkott. Det är mest unga människor som läser Pravda så det skulle ha enormt genomslag.

Anonym skrev

Håller absolut med dig!

Med största sannolikhet är det forumets medlemslista med ca 8000 medlemmar dom blivit lurade på lr medvetet vridit artikeln så folk ska tro att det är PP´s medlemsregister.

Mattias2 skrev

När i helvete får folk nog av aftonbladet egentligen?
NÄR kommer ni vakna och bli lika illamående av att se skiten som jag blir.
Hur i helvete kan folk fortsätta köpa och stödja denna smörja.
Jag vill se en massiv förändring i folks inställning till mainstream-media och
speciellt till rena jävla SKIT TIDNINGAR som aftonbladet.
Den förtjänar fan inte att säljas längre. Jävla hyckleri.
Ursäkta att jag brusar upp mig, men min gräns är fan nådd.

David skrev

Det enda jag kan hitta om detta är på http://piratpartiet.blogspot.com/ (publicerat den 4 juni).
Och om Prada baserar sina uppgifter på den sidan vore det skandalöst.
De som någon gång läst bloggen vet ju hur verklighetsenlig den är.

Vägra 1984 skrev

Hittils så har jag sett Piratpartiet som ett ”hobby parti” , men efter allt som har hänt de senaste dagarna, så kommer jag att rösta på er. Det är skrämmande att Sverige håller på att bli en polis stat med Bodström i spetsen. All disinformation och falska anklagelser från ”den andra sidan” förstärker intrycket att de inte har ren mjöl i påsen. Ett förslag till er: starta en kampanj och bjud in kultur och politiska profiler för att diskutera situationen och krva ett stopp på stassi fasoner. Det är för fan Sverige, år 2006!! Nazitiden är över för flera decenier sen.

Jonas skrev

Jag har letat som fan och försökt verifiera Aftonbladets uppgifter. Ingenting! Det är en ren lögn! Det finns inga medlemslistor! INGA andra media kan bekräfta aftonbladets story.

The Jatons skrev

Rent bullshit bara….

Dom vill ju gärna ha ett så kallat piratkrig…

Påminner om ”hetsjakten” dom körde med i pippirull på P3.

May the seeds be with U!

Drakir skrev

för min del gör det inget om listan läckt ut skiter väl i om dom har mitt namn m.m om dom vill kan jag ge alla upgifter om mig till dom jag älskar piratpartiet och det står jag för och det får gärna synas att jag gör det

swebear skrev

Jag har läst artikel ”medlemslistan sprids på nätet”. Denna lista kan vara en av fyra saker:
1. Sann och då är all diskussion onödig.
2. En modifierat forum lista som reportern har snickrat ihop efter läst alla inlägg (med människor som går ut med eget namn i forumet).
3. En partilista från tiden då Mikael Viborg satt i styrelsen (han avgick i april), hans dator blev beslagtagen av polisen under ”The Pirat Bay” razzian. Från den tiden fanns det ca 2000 medlemmar. Ifall polisen har läckt den är det en stor rätts skandal.
4. Falsk, skriven i syfte att skada Piratpartiet i bästa USA manér.

Efter att ha letat på Internet och läst på Piratpartiets forum, har jag kommit fram till att den läckta listan är falsk.
Det finns ingen lista på nätet och ingen medlem har blivit kontaktat, borde ha stått i forumet.
Detta är bara dålig journalistik för att skrämma blivande medlemmar.
Hoppas det slår tillbaka på aftonbladet.

Mattias2 skrev

Varför all denna jävla spekulation? Vart är listan?

SHOW ME THE MONEY. Folk snackar och prasslar hit och dit. MEN jag har inte sett en enda källa förutom AB som hävdar att de har sett listan. Kan någon här publicera den eller konfimera dess existens utanför krypterade servrar tack. Aftonbladet kan gå och hänga sig och borde dö som den ruttna jävla skvallerblaska den är. Fy fan vilken jävla bottentidning. Lever hellre ett liv på parkbänk en att arbeta som hor-skribent för den.

Information wants to be free.

/ Stolt piratpartimedlem.

Anonym skrev

All information fri?

hmm, kanske värt att testa, kicka över personnummer och kontouppgifter till mig så skickar jag mina sedan…

Stolt Pirat & PP medlem! skrev

Att lägga ansvaret på ungdomars föräldrar tycker jag är riktigt fegt. Alla ansvarar väl för sina egna handlingar om nu det ska vara något fel i att kopiera ”olaglig media”? Kort sagt; Lame!

Johan Viberg skrev

Det är för mycket som pekar mot att det inte är dom faktiska Medlemslistorna som blivit utläckta, om det skulle vara sant så skulle (som Rick säger) någon ha begått ett lagbrott.

det som får mig att tvivla på att listan kommit ut är på grund av att Rick inte har verifierat listan själv och vissa saker som står skrivna i AB’s artikel stämmer inte överens med verkligheten.

Jag blir störd över att even Expressen köpt detta, likson DN, utan några andra källor än Aftonbladet *suck*

Om någon undrar något annat kan den ju kolla i forumstråden, där pågår fortfarande diskutionen om detta.

Anders Forsman skrev

Vi hade iaf ett satans givande möte i Västmanland ikväll och bowlade och hade trevligt. Det enda jag kan konstatera är att många vill in och bidra med medlemsskap och det stärker ännu mer – vi blir bara starkare, men mer snytingar får vi på vägen. Var så säkra – vi har många motståndare, men det behövs bara en egentligen för att skapa oreda bland flera tusen. Vänd på steken som jag gjorde ikväll – detta är ju kanon – vilken publicitet! Vi vänder framöver allt negativt till att använda det positivt – det finns faktiskt alltid vägar att vrida och vända och till slut få ett gott slut…God Natt och i morrn är vi över 6000 medlemmar – det bara öser in nya medlemmar;) Stolt Pirat! och glad, och trött….zzz

Fluf skrev

Du är antagligen redan registrerad bland de 400.000 IP adresser med kopplingar till delade/tankade filer som Antipiratbyron har lagrat.

Det är just detta som är problemet. Det finns ingen som helst anonymitet att få. Det närmaste man kan komma är om man endast surfar från biliotek/itkafé.

Was skrev

Humm. Jag får anta att medlemsregistret inte är olagligt. Och att du då menar att det är spridningen av materialet som är olagligt. Så vad är skillnaden? Varken Piratpartiets medlemsregister eller filmer är ”olagligt material”. Material i sig är väl inte olagligt.

HK skrev

Klart politikerna blir rädda när de ser att en grupp får med sig så mkt anhängare på kort sikt… det ligger en stor skrämseltaktik bakom det hela som troligvis skall hämna folk från att gå med i PP så att det växer och blir ännu större…. konspirationsteorier hit o dot kan man dra…. en sak är säker… och det är att detta jävla samhället är så jävla fokuserat på pengar och nu är de rädda för att förlora ännu mer på att folk kommer börja ladda ner om upphovsrätten skulle slopas…

Grejjen är juh den att mindre artister som annars aldrig hade fått chansen att visa ”vilka de är” har nu den möjligheten tack vare fildelning…. Gillar man nått så köper man det i original… är det inte tillräckligt bra så skippar man det…. bara ett sätt för oss som är intresserade av media att sprida ännu mer kunskap om vad för artister/filmer, you name it, som finns tillgängliga….

Hade en diskution med en som ägde en videobutik på den tiden då DVD började komma in på marknaden och frågade varför de hade så höga priser på DVD filmerna…. svaret blev då att DVD´n inte slått igenom och när den väl gör det så skulle den komma att bli mkt billigare då det är mindre kostsamt att trycka upp DVD filmer än VHS… även tidsmässigt då….

Men vad hände med detta? VHS existerar knappt längre…. priserna ligger på samma nivå… Bolagen märkte att folk fortsatte att betala samma summa för filmerna och ansåg väl inte att det fanns nån mening med att sänka priserna….

Så de har enbart sig själva att skylla…. skyhöga priser som inte är acceptabla för 5 öre… inte konstigt folk laddar ner filmer o dylikt på nätet….

Kapitalistsvin som bara vill ha fetare plånböcker…. fuck them…

Bryr mig inte skrev

Jag är stolt över att jag är medlem i piratpartiet, men om pers nr oxå blir offentligt kan vara jobbigt för många. vem vett vad som kan hända. har nån sett en lista på nätet?. tror det är en kampanj att kasta skit på piratpartiet via media. så att folk ska bli nervösa av att bli medlemmar här. tyvär tror jag det. kolla hur många medlemar det har blivit:) alla partier e nervösa för hur valet blir.

Jonas Nyman skrev

Kan NÅGON BEKRÄFTA Pravdas uppgifter?
Om det är sant har något unikt och sensationellt hänt. Antingen har partiet läckt personuppgifter, eller så har polis/åklagare gjort det. Sensationellt vilket som….

Eller så ljuger Pravda rakt upp och ner. Återvinning är bra, en att återvinna nyheter är fan bara Aftonbladet som kan! Om det är aftonbladet som helt enkelt ljuger, återvinner nyheter eller publicerar tramsiga rykten…. Ja då…. Då hoppas jag att Partiet gör något…

Pressombudsmannen, visst finns det en sån?

Michael skrev

Det här är helt otroligt. Det känns som att vi nu går tillbaka till nazitiden. Svensk politik vill sätta nackskott i folk som inte tycker,agerar eller tänker på ett visst sätt. Själv så skiter jag i om dom kommer hit och hotar med stämmning pga mitt medlemskap i PP (vilket dock inte skulle hända, men en rejäl smäll skulle utdelas innan dom ens hinner sätta fingret på ringklockan). Hur som helst så är detta bara en större anledning till att rösta på PP vid 2006 valet. Hoppas nu folk fattar det!! Sen så undrar jag hur Aftonbladet fått tag på listan? Det ser jag som lågt och etniskt fel. Hade dom haft nått i huvudet så hade dom varit smarta och tackat nej till att ta imot den ocn en bojkott av aftonbladet hade heller inte varit fel. Dom bara inte kränker människors identitet för publisitet utan också agerar idioter för en töntig artikel. Men det där är en annan historia.

HR skrev

Jag är medveten om integritetsfrågan, jag håller bara inte med partiet i just den frågan. =) Jag vill istället se all information som fri och gör därför ingen skillnad mellan en medlemslista där vissa deltagare kanske inte vill skylta med att de är med och en låt inspelad av en artist (fast författare är nog ett mer lämpligt exempel i detta fallet) som inte vill att sitt verk skall spridas utanför det media eller publik som det släppts till.

Aftonbladet tycker jag såpass illa om att jag inte ens tänker kommentera dem här.

Amiga skrev

Att det är väldigt skumt, om reportern har listan så varför inte visa upp den för Rickard? Men pravda (aftonbladet) är ju känt för att göra allt för att sälja sen om det är sant eller inte spelar ingen roll.

Ekdahl skrev

Att vara medlem i ett parti är ju för tusan inget olagligt.
Fattar inte folk detta.
Allt detta som händer nu är bara bra för piratpartiet.Vi blir bara fler och fler ju mer skit som skrivs.
Kämpa på vänner.

M.E

Anonym skrev

Japp, på fullaste allvar !
När staten/lagen/polisen tar sig frihet att släcka ner öppna lagliga siter, så ser jag ingen som helst skillnad. Idag the PirateBay och Piratbyrån, imorgon kanske AB & Expressen….

Och märk väl, man släckte ner en site med s.k. utgivningsbevis, alltså helt jämförbart med en papperstidning, så bröt man mot grundlagen.

Danne_T skrev

De ”flera” personer de har pratat med kan väl bekräfta att de blivit uppringda och sen kan vi enkelt se hurvida de går att hitta genom forumet sedan hitta.se osv… Får vi namnet på forumet kan vi se vad man kan få ut av det.

Andreas W skrev

Anonym, 19:45:

Så du menar på fullaste allvar att du kan likställa det svenska samhället med det motsvarande nordkoreanska? Då har du ett och annat att läsa på, min vän.

Mattias skrev

Kom ihåg att det är ett grovt brott för sossarna, eller någon annan för den delen, att ens befatta sig med den här listan. Om den nu existerar, det vill säga.

Det finns många tecken som tyder på att den faktiskt inte ens gör det.

I forumtråden https://www.piratpartiet.se/forum/Topic29392-15-1.aspx diskuteras saken i mycket mer detalj, läsning av hela den tråden rekommenderas varmt.

Hogglas skrev

Tycker snarare det låter som ett dåligt försök att visa hur osäkert information kan spridas över nätet och att vi måste ge myndigheterna möjligthet att kontrolera denna. Men sen gillar jag konspirationer med. Vore kul att få reda på om listan är bekräftad.

Mikael skrev

Troligtvis har någon skrapat runt på forumet efter diverse namn och orter som man sedan kan hitta telefonnummer till på eniro.se. Beväpnat med detta och lite munväder kan man säkert få en nyhetskåt och mindre nogräknad journalist på Aftonbladet att slå på stora trumman.

Aftonbladet är verkligen på väg att gå ner sig i dyn totalt.

Jag minns en undersökning för många herrans år sedan om att runt 1% av svenska folket verkligen tror helt på det som skrivs i kvällstidningar. Förmodligen har folk blivit ännu mer kritiska sedan dess. ;)

Mattias skrev

Tja, det var ju det där med Integritet – vilket vi är för. Det är knappast frågan om att partiet skulle ha någon slags upphovsrätt över listan som upprör folk.

Samtidigt ska vi komma ihåg att det är Aftonbladet som sprider den här storyn. Samma tidning som tidigare bl.a. betalat nynazister för att ta fejkade hotbilder mot sin egen chefredaktör. ”Allt för en bra story”, eller?

Per-Emil Wedin skrev

Är det någon som har intervjun med Andreas Viklund från P3 Frank idag inspelad? Snälla posta en länk!!

zetterling skrev

Kvällstidningar är kvällstidningar, vad förväntar man sig? Kommer det en trovärdig bekräftelse på att registret släppts ska jag engagera mig, kanske :)

Konstigt är det ju att informationen ”sprids på nätet” utan att någon alls på forumet hittat den än. Omtänksamma hackers som inte kände för att sprida listan så långt då, eller ett annat internet, eller?

Anonym skrev

Kina, Vitryssland, NordKorea. Och till den listan kan vi nu lägga Sverige, en gång ett land som var ett föredömme för övriga världen när det gällde demokrati och solidaritet.
Kolla noga in vad kammaråklagare Roswall säger ”Om vi hade hittat medlemslistan SÅ HADE VI INTE TITTAT PÅ DEN FÖR DEN INTRESSERAR OSS INTE”
Nähä, och jorden är platt och månen är gjord av ost.
Dementimaskinen går på högvarv…

Alla som en gång trodde på demokratin Sverige, stå upp NU, gör era röstter hörda, skriv insändare, ring ditt politiska parti och framför allt fortsätt tanka i 180….

Anonym skrev

Instant fildelning, det borde ju vara något som vi i partiet står för så jag förstår inte varför folk gnäller över att just denna typen av fil sprids?

TheNcat skrev

Det är flera hundra tusen ungdomar som fildelar. Bodström vill straffa dem, föräldrarna stöttar sina barn. Alltså för varje ungdom så finns det två Röster som gör allt för sina barn…

Jonas skrev

Och varför bry sig, jag är nybliven stolt medlem! och om ngn vill sprida det så gör det, stå för vad ni vill och vem ni är… man får inte va dum för då blir man sosse….

Anonym skrev

Till Bodström Pontén & CO

Du skickar snuten på ungar sen sover du snällt i borgarsmeten”

Det enda du kommer på: Sy in din son på en kåk.
Vissla på en snutlakej. Så kommer dom och hämtar mej

Du burar in dina egna barn!
Du burar in dina egna barn!

Jonas Ryberg skrev

Ja, nu kanske vi inte ska ägna åt oss generell kritik mot socialdemokraterna. Att en justitieminister tappat uppfattningen om vad underifrånperspektiv och interndemokrati har väldigt lite med införandet av socialism. Men å andra sidan kan man ju vara med i PP av många olika anledningar.

andreas.a skrev

om det bara va forum listan så e dem ju dummare än pontén(nästan iaf)

TheNcat skrev

Det ser ut som det var forumslistan som hade `..läckt….I så fall bra arbetat Aftonbladet

lukas skrev

Att sossemegafonen Aftonbladet försöker skada och misstänkliggöra Piratpartiet är inget att förvåna sig över. Polisanmäl dom och upptäck att Bodströms hantlangare inte kommer att höja ett finger för att skydda den demokrati som Piratpartiet borde få plats i. Det talas i media bara om ungdomar, eller i vart yngre som fildelare. Jag är 64 år och ställer mej helt bakom det nya partiet som jag också ska bli medlem i. Bodström måste röstas bort, han är en allvarlig fara för rättssamhället precis som hela sossepartiet. Nu är man snart tillbaka till Palmes tid och ideér om införandet av socialiststaten där alla medborgar skall kollas under lupp.
Vi måste in riksdagen.

Sjörövar-Fabbe skrev

Vore ju bra ifall ni kunde få journalisten att skicka över en kopia på den medlemslistan och att ni på så sätt kunna verifiera hur gammal den är. Vore väl inte alltför mycket begärt, tycker jag. Då finns det möjlighet att se varifrån listan har kommit.

/SF

Jimmy Nyström skrev

Chansen för att listan skulle vara äkta är oerhört minimal.

Fler och fler registrerar sig hos PiratPartiet just nu
Och det tänker jag oxå göra!

Hampaman70 skrev

Om det nu vore så att en journalist hade lyckats få tag på våra namn hade han förmodligen platsat bättre hos de få hackers som finns i Sverige. Om du (journalsten) i så fall läser detta har jag bara ett råd: Byt karriär. Om han dessutom påstår att han har kollat att listorna stämmer måste han ha pratat med fel personer, för som Piratpartiets medlemmar värnar om sitt privatliv, och skulle inte tala om det. Om du läsaer detta (journalisten): Byt karriär för du gör ett uselt jobb. I vilket fall som helst: Polisen, regeringen osv. har hittills mislyckats, varför skulle en journalist på en obskur blaska som aftonbladet lyckas.

Tack och hej.

La culture gratuite pour tous le monde!

santa skrev

tror inte poliserna på den släppta bust filmen jublar över att bli filmkändisar, och stämmer det att registret finns i deras händer nu, skulle det inte förvåna mig en sekund om de släppte det till de hungriga journalisterna.

Magfettet skrev

Jag gillar inte Aftonbladet något speciellt. De har en jädra körning på det, enligt dem så kallade piratkriget eller nätkriget eller vad det nu är de kallar det för.
Deras kommentarer och artiklar är vinklade på ett speciellt sätt. Man skulle kunna säga att de hetsar åt båda hållen. Allt för att detta skall vara en så stor nyhet så länge som möjligt.

Anonym skrev

Robert Triches är musiker – kanske han är förbannad att någon har laddat ner deras senaste platta.

Anonym skrev

det är skillnad på olaglig spridning av material än spridning av olagligt material gubben lilla!

artur skrev

Haha fräckt, då finns jag med. Vem bryr sig? Inte jag iaf, låt tidningarna smaska i detta dom skriver ju aldrig något vettigt ändå. Tror inte heller vi kommer att få ett svar på vem som läckt ut listan ändå.

/A

J@han skrev

Det här kommer göra nåra rädda men i slutet av den här karusellen så kommer PP få mer röster..Tro mig ta det här med en nypa salt och vänta och se..PP är ett ungt parti än så länge ge det lite tid och det växer som bara den..

Aftonbladet har aldrig varit en väldig tidning med seriösa källor Jag tror mer på DN om den hade fått listan..Men men, ta det lungt och vänta och se hur många som blir medlemar den här gången..

Teelx skrev

Äh, detta är ett oerhört hett ämne just nu, klart tidningarna vill skriva massa skit. Igår såg vi artikeln om att Pirate Bay finasierades av porr förställande minderåriga flickor, idag ser vi detta…

Hoppas att folk inte är så paranoida att de avstår att registrera sig pga detta.

TheNcat skrev

Händelserna kommer att påverka oss alla. Det kommer att bli ändringar i vårt samhälle, man rättar sig inte efter få utan följer strömmen med de andra. Att kriminalisera ett par hundra tusen ungdomar låter inte ett samhälle att hända..

Anonym skrev

Efter detta blir jag inte medlem, vill inte hamna i någe sosseregister. Men rösta på PP kommer jag att göra. Vill leva i ett land som inte är en DDR kopia…. Verkar vara regeringens mål… eller.

hq skrev

Rick och Richie känner bl.a. mig och ett antal andra medlemmar sedan flera år, det borde vara enkelt att be journalisten att skicka ett utdrag ur listan från bokstav si till bokstav så, och sedan jämföra. Hittar de bekanta personer med låg profil som inte direkt synts i pressen, så bör listan vara äkta. Då är det läge att polisanmäla och artigt fråga Bodström om han kan ta ett par personer från den högprioriterade jakten på tonåringar som byter musik med varandra och slösa den på ett allvarligare grundlagsbrott…

Att vi har partifrihet i det här landet är en romantisk men lätt naiv tanke. Socialdemokraterna har åtminstone sedan 60-talet ägnat ganska mycket energi till att kartlägga och misskreditera politiskt obekväma i det här landet. Vi som är stofiler minns IB-affären. Den har så vitt jag vet ALLA sittande S-regeringsmedlemmar ljugit om sedan Guillou & Co avslöjade den way back when.

För mig har Aftonbladet ganska begränsad trovärdighet. Det är en tidning som skriver om saker i dokusåpor som om de hade med verkligheten att göra. Tills det finns en seriös källa är det ingen större mening att hetsa upp sig.

Anthony skrev

Personnr etc är offentliga handlingar av svenska myndigheter, att dom kanske vet vilka som är medlemmar i PP har ingen betydelse eftersom det ändå aldrig får användas till något förutom av PP själva.
Man kan få uppgifter om vem som hellst ifrån minst 10 svenska myndighetsregister, dessutom brukar pundare knappast komma ihåg sitt eget personnr =)

tixe skrev

tror inte att det kommer att leda någonstans…
Hoppas att det var apb som spred vidare listan och det blir bevisat… då blir de anmälda ;D

Sallad skrev

Jonas Nyman: Om det du säger visar sig vara sant så kommer det väl snarare att gynna partiet? Tänk dig: En ministerstyrd polisaktion, påhejad av Vita Huset, för att stänga Piratbyrån (opionsbildare) och för att komma över Piratpartiets medlemslista(?)?! Det är som värsta skräckscenariot från Sovjet/DDR/Nazityskland eller vad du nu vill! Jag kan inte tänka mig att medelsvensson skulle ge upp vår svenska demokrati och vår åsiktsfrihet så lättvindigt. Vi skulle få egen majoritet i valet i höst!

Henke skrev

Men varför skulle han ha medlemslistan på sin dator ?
Väldigt slarvigt i sånt fall, tänk om någon hade snott datorn av honom. Det vore inte specielt kul om nån pundare hade tillgång till 5000 person nr eller ?
För övrigt så är det väll inte så mkt att oroa sig för sen när skriver aftonbladet.se om något som faktiskt stämmer ?

Jacob Bostrom skrev

fler medlemmar menar du, något bättre exempel på integritetsvridrig behandling av personuppgifter får du leta efter. Upphovsrättslobbyn och ett privatbolag (50,1% av aftonbladet ägs av LO) i kollusion. Det är även en i raden av artiklar av aftonbladet för att hålla igång löpet på nätet, så att artikelserien ”piratkriget” får mer konfliktsubstans.

Anonym skrev

OAVSETT om medlemsregistret läckt lr inte så kan polisen/APB göra någonting åt saken, för att man är medlem i ett parti behöver man inte fildela, för det andra så vore det groteskt olagligt att polisanmäla fildelare av källa: ett medlemsregister som dom inte ens har behörighet till.

KOM IHÅG: tillsammans står vi starka! det här handlar inte om varje enskilde person, vi har NU chansen att ta kamp för det vi strävar efter!

Anonym skrev

Men om det stämmer, då har ju alla fått tag i ens person uppgifter… eller?

Richie skrev

Det finns andra scenarion, det troligaste är fortfarande är att listan är fejk. För övrigt slog det fel, medlemstillströmningen har ÖKAT efter att nyheten kom ut på Aftonbladets hemsida.
– Rickard Olsson

Anonym skrev

So what! ”information wants to be free”, nu får ni smaka er egen medicin :-D

andreas.a skrev

om det är som jonas.n skriver så är det ju fruktansvärt
en skandal utan dess like

Anders Forsman skrev

Detta är för mig ofattbart, hur den kan ha kommit i orätta händer, men jag uppmanar till lugn. Det är som Rick säger inte förbjudet att vara politiskt aktiv, än så länge i detta land. Detta är verkligen en sak nu för Polisen att utreda för nu handlar det om integritetsbrott i storformat.

EDIT: efter att jag läste Jonas inlägg, så tycker jag att vi inte spekulerar utan väntar på fakta, för det kommer förr eller senare.

Jonas Nyman skrev

Det måste vara såhär:
Polisen/åklagaren har läckt info från Viborgs dator till APB. Dessa har sedan läckt till Aftonbladet. När aftonbladet går ut med att de har listan skadar det partiet och vi får färre medlemmar. APb får som de vill.

andreas skrev

hur stor är igentligen chansen för att detta kan vara sant? eller e det bara smutskastning?

hmm forumet verkar ligga nere?

Lämna kommentar