Pirate Party: ”Corruption and miscarriage of justice”

– This is corruption and decay on a completely inexcusable level, says Rick Falkvinge, leader for the Swedish Pirate Party. The judge in the most high-profile legal case of the whole year turns out to be a member of a highly partial interest group for one party in the proceedings, and also spend time privately with the prosecuting lawyers. The whole trial must be declared a mistrial and redone from scratch.

– That the judge considered himself un-biased demonstrates an unacceptable bad judgement. If this can occur in the Swedish judicial system without serious and immediate response, then we have a very widespread and systematic corruption in the system”, says Falkvinge.

It has previously been shown that the investigating police in the case, Jim Keyzer, went directly from the investigation to an employment for one of the plaintiffs, Warner Brothers. This became clear even before the investigation was completed. The Pirate Party consider this unacceptable corruption:

– An investigating police is bribed with a top job by the plaintiff. The judge is a member of a partial interest group and socialize privately with the plaintiffs’ lawyers. The copyright lobby has really managed to bring corruption to Sweden”, says Falkvinge. And this industry is rewarded by our politicians with private police powers in the form of the IPRED law. The politicians needs to be replaced, immediately.

– Fortunately, politicians can be replaced. Ballot boxes to the European elections open in 27 days. It has never been more important and appropriate to emphasize what is acceptable and what is not in judicial circumstances.

Kommentarer

Anonym skrev

These are true interesting things, when your post story is going. Some other authors share the same topic with you but they can not attract me, but this time is different, I feel fascinated.

Nova skrev

taking to the streets have never produced any lasting influence on society. The French revolution only managed to put an even worse despot on the newly installed imperial throne of France. the Bolshevik tards only managed to survive as long as it did by cannibalizing the country until there was nothing left and then of course it fell apart. The Chinese just replaced one ruling elite with another. I guess the big change for the Chinese was that the new emperor, Mao, unlike the previous one, a child molester not uncommonly being entertained by up to 5 11-12 year old girls a night. If you want to change this become lawyers, policemen and politicians.

Anonym skrev

Skaffa någon med engelska som modersmål för att korr-läsa det ni skriver på engelska. Detta är riktat till en global publik och måste vara perfekt (vilket det inte är nu).

Anonym skrev

Bodström är upptagen, som ordförande i Ecpat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_Bodström

Fantastiskt att han engagerar sig så för de utsatta barnens skull!
Av en händelse råkar barnporr också vara den perfekta ursäkten för att introducera censur på Internet, men det har säkert Bodström inte ens funderat över!

JP Anderson skrev

[quote=Fredrik Larsson]Jag vill uppmana till lite restriktivitet. Snälla håll igen lite med kraftuttryck och känslosvallande kommentarer. När nu Anti-maffian (återigen) skjuter sig i foten måste vi agera med Sveriges bästa för ögonen.

Vi måste och skall framföra våra åsikter men på ett sätt som inte orsakar Ännu mer skada på rättsförtroendet ibland ungdomarna i Sverige. Jag vet att mång med mig anser att rättsväsendet bara har marginellt förtroende och att vi gärna skulle se ett antal advokater och domare kollektivt dras i smutsen. Men innan vi gör detta måste vi besinna oss och tänka efter vart en sån utveckling leder.

Än så länge har vi såpass förtroende för lagstiftaren och rättsväsendet att vi röstar och vi ringer polisen. Ja – faktist blir vi tom. besvikna när vi blir svikna. När detta upphör kommer egen rättskipning och egna lagar ta över. Jag tror för egen del att vi är på väg dit men att det än så länge går att vända skutan. Ansvaret ligger iofs. hos personer som B. Ask, A. Borg och F. Reinfeld just nu vilket inte inger förtroende i just denna fråga (Bodström, Sahlin och Ohly vore iofs. ännu värre) men vi måste ta ansvar också.

Detta gör vi på ett par enkla sätt:
- Vi argumenterar sakligt och i mesta möjliga form objektivt.
- Vi anklagar ingen för saker vi inte kan bevisa.
- Vi använder oss av rättssystemet

T.N är medlem i och ordf. i olika föreningar om upphovsrätt. Detta hade inte i sig varit ett problem om han tillkännagett det och granskning hade kunnat ske Innan rättegången. Nu hemlighölls det och det är lätt att ana ugglor i mossen. Detta innebär att det är inte bara vi som anser detta utan även Advokater och domare runt om i Sverige som har möjlighet att påverka. Vad det Inte innebär är att T.N automatiskt dömt på ett felaktigt sätt eller att han är korrumperad. Jag skulle gärna se undersökningar och bevis som visar att så är fallet men till dess de finns till handa så skall vi inte anklaga honom för ngt.

Däremot är detta upphov till en fullt befogad jävdisskusion som skall föras och beslutas om. Vi skall påverka den men inte med känslutbrott eller vandalisering (matriell eller immatriell) utan med saklig argumentation. Låt Anti-sidan göra bort sig med känslutbrotten och självemotsägelserna eller sagt på ett annat vis ge dom rep nog att hänga sig själva.

Lycka till nu alla som talar med föräldrar, vänner eller Svensson på gatan om detta.

Mvh
Fredrik Larsson
[/quote]

Alltså jag är ingen ungdom (30årig småbarnsförälder) men det finns ingen i min närhet, mig inkluderad som har något förtroende för detta såkallade rättssamhälle vi lever i.

Här ser vi, svart på vitt, att svensk rättsväsende går regeringens…. och vågar jag säga, utländska regeringars ärenden.

Det är politik rakt igenom. Och jag för en är trött på det.

Vi ser också i EU där de just i detta nu håller på att skapa en sovjetstat med restriktioner på vem som ska få använda internet och hur. Där man ska bugga, avlyssna och kränka sina medborgares integritet och mänskliga rättigheter.

Överheten är här… och det heter EU och Alliansen. Jag röstar Piratpartiet all the way.

Anonym skrev

Fuck Sverige, fuck regeringen.

Take it out to the streets – burn down the fucking goverment!

Fredrik Larsson skrev

Inget namn under det svaret – självklart var det jag Fredrik igen :p

Mvh
Fredrik Larsson

Anonym skrev

Precis så är det. Vi har redan övertaget nu måste vi göra det mesta av det utan att göra bort osss. Att skrika just nu skapar bara antagonism. Just nu ses vi som de förfördelade och misshandlade den lille David inte bara slåss mot Goliat utan Goliat fuskar dessutom.

Alakai skrev

Vem är avtrubbad?
Han manar till restriktivare hållning av anledning att det gagnar oss, PP, Sverige och till liten del världen.
Att skrika ger en kortvarig men kraftig effekt, att kommunicera ger en hållbar och utjämn effekt.
Att endast peka på fakta är en del av att kommunicera, att kalla någon för jävig pga direkt synliga intressekonflikter är att krika.

Vi bör fortsätta gräva och spara lungorna tills allt är uppgrävt. Det behöver inte ta lång tid alls, vi har redan hittat det mesta som pekar åt vår favör och emot dem (samt ur vissa aspekter även emot rättssystemet).

Joakim Johansson skrev

Jag måste säga att utav alla tänkbara influenser som USA kan ha på Sverige kommer faktiskt denna som den minst överaskande. Detta är dokusåpa i sin renaste form.

”They thought they were given a fair trail. They thought they stood a chance. But they were wrong! What they didn’t know was that the judge were a member of a lobby-organization that were fighting against them and that the investigating policeofficer was bribed!
- A trail with a twist! next on ABC”

Jag är faktiskt inte förvånad… tragiskt nog.

peace out!

Anonym skrev

Sveriges största rättsskandal på jag vet inte hur många år, och du manar till restriktivitet?

Ursäkta, men, hur avtrubbad är du?

Anonym skrev

Fire the judge. Turn the boys lose. The judge and the policeman are the criminals!

NiDBiLD skrev

”Vi behöver en svensk ”zeitgeist” film”

Tanken har slagit mig. Jag håller i nuläget på att sätta ihop texter till en tankesmedja som propagerar för Z-rörelsen.

Det är här vi har bäst chanser att slå igenom.

Christopher Aspenberg skrev

Tack för din ”lata” text det gav en lite mer kött på benen vid inskickning av JOanmälan.
Trevligt initiativ.

Fredrik Larsson skrev

Hej Arne

Jag sa inte att viu inte skall visa på rättsrötan eller att vi inte skall argumentera. Jag sa att vi skall göra det på ett sätt som inte skadar systemet i sig utan bara tar med sig de ruttna delarna.

jag är fullt medveten om att T.N beslutade om Bahnhof och att han hållit föredrag men detta i sig behöver inte vara fel. Det kan (mindre troligt dock känns det som) röra sig om en människa som gör sitt jobb efter bästa förmåga. Att ta det ”till gatorna” som någon efter mig skrev är ett recept på både en Epic Fail för PP och ett totalt systemsammanbrott för rättsstaten med blod och brand som följd.

Det vi skall och kan är att utnyttja detta till att vinna röster och driva sakfrågor inte kasta varken stenar eller obevisade hårda ord.

Sedan har jag inte sagt att vi skall ljuga som du påstår faktum är att jag sagt att vi INTE skall ljuga och att vi INTE skall påstå saker vi inte kan belägga. Det står dig helt fritt att säga till barn, ungdomar eller andra att du inte hyser förtroende till rättssystemet längre men stanna isf. inte där ange ett bättre alternativ.

Om du bara är en av dom som skriker nej vill inte utan att säga vad du vill ha istället ja då skall du hålla tyst i detta sammanhanget. Jag personligen har ett mycket svagt förtroende för rättsväsendet men eftersom jag inte anser att Mob-Rule är bättre och att kriminella gäng med egen intern lagstiftning utan respekt för medmänniskorna är en god ide försöker uppmana till att argumentera sakligt och att hålla huvudet kallt. Gör vi inte det kommer vi att få stå sedan och förklara hur f-n vi ställde till det så illa.

Respektfullt
/Fredrik Larsson

Anonym skrev

Är du ”snurrig” eller skämtar du?
Jag är ingen ungdom och mitt förtroende för rättsväsendet är numera obefintligt, ska jag då stå och ljuga för våra ungdomar?!?!?!?

Bättre väg är att visa på rättsrötan och ersätta de korrumperade med icke köpta, sådant återställer förtroendet för rättvisan som jag ser det inget annat.

Tillfällighet? (skulle inte tro det)
Det var samma domare som beslutade om razzian mot operatören Banhof.

Razzian mot Bahnhof – rättskandal eller inte?
http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/allmant/article34986.ece
[quote]
………………..Beslutet ger även rätt att eftersöka uppgifter om i vilken omfattning de angivna verken ”laddats ner från servrarna”. Men det påstådda intrånget avser tillgängliggörande av skyddat material och nedladdningen är därför irrelevant för utredningen.

När Ny Teknik frågar domaren Tomas Norström om detta vill han inte kommentera saken. …………….mera[/quote]

Arne,

Fredrik Larsson skrev

Jag vill uppmana till lite restriktivitet. Snälla håll igen lite med kraftuttryck och känslosvallande kommentarer. När nu Anti-maffian (återigen) skjuter sig i foten måste vi agera med Sveriges bästa för ögonen.

Vi måste och skall framföra våra åsikter men på ett sätt som inte orsakar Ännu mer skada på rättsförtroendet ibland ungdomarna i Sverige. Jag vet att mång med mig anser att rättsväsendet bara har marginellt förtroende och att vi gärna skulle se ett antal advokater och domare kollektivt dras i smutsen. Men innan vi gör detta måste vi besinna oss och tänka efter vart en sån utveckling leder.

Än så länge har vi såpass förtroende för lagstiftaren och rättsväsendet att vi röstar och vi ringer polisen. Ja – faktist blir vi tom. besvikna när vi blir svikna. När detta upphör kommer egen rättskipning och egna lagar ta över. Jag tror för egen del att vi är på väg dit men att det än så länge går att vända skutan. Ansvaret ligger iofs. hos personer som B. Ask, A. Borg och F. Reinfeld just nu vilket inte inger förtroende i just denna fråga (Bodström, Sahlin och Ohly vore iofs. ännu värre) men vi måste ta ansvar också.

Detta gör vi på ett par enkla sätt:
- Vi argumenterar sakligt och i mesta möjliga form objektivt.
- Vi anklagar ingen för saker vi inte kan bevisa.
- Vi använder oss av rättssystemet

T.N är medlem i och ordf. i olika föreningar om upphovsrätt. Detta hade inte i sig varit ett problem om han tillkännagett det och granskning hade kunnat ske Innan rättegången. Nu hemlighölls det och det är lätt att ana ugglor i mossen. Detta innebär att det är inte bara vi som anser detta utan även Advokater och domare runt om i Sverige som har möjlighet att påverka. Vad det Inte innebär är att T.N automatiskt dömt på ett felaktigt sätt eller att han är korrumperad. Jag skulle gärna se undersökningar och bevis som visar att så är fallet men till dess de finns till handa så skall vi inte anklaga honom för ngt.

Däremot är detta upphov till en fullt befogad jävdisskusion som skall föras och beslutas om. Vi skall påverka den men inte med känslutbrott eller vandalisering (matriell eller immatriell) utan med saklig argumentation. Låt Anti-sidan göra bort sig med känslutbrotten och självemotsägelserna eller sagt på ett annat vis ge dom rep nog att hänga sig själva.

Lycka till nu alla som talar med föräldrar, vänner eller Svensson på gatan om detta.

Mvh
Fredrik Larsson

Anonymous skrev

WOW! That’s some fine news…now we can totally go for a new ragefull raid! x)

Anonym skrev

Sedan när översätts PP till ”Piracy Party”? Det heter väl ”Pirate Party”?

Stefan Borjesson skrev

har med skickat:D ändrade dock litegrann på mallen så att de inte får in flera 1000 exakt likadana

)"#=1¤!% skrev

Tack för mallen har skickat min JO anmälan :D hoppas fler hakar på var lätt som en plätt tack vare roro!

'Cactuar' skrev

Dom jävlarna. Man känner sig helt lurad, alltså. Här kämpar man för fri kultur och så gör dom detta. Dom jävlarna… ondskan vinner aldrig. Frihet åt folket!

Anonym skrev

Go piracy party GO!.. Go piracy party GO! WTF.. piracy!??! PIRACY PARTY!??!? NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!

Copycat skrev

Dett visar hur VIKTIGT det är att ni röstar på PIRATPARTIET i kommande EU val! Alla måste ställa upp, Hoppa upp ur soffan och RÖSTA!!!!

Andreas B skrev

Lobbyn har väl inte direkt gjort sig kända för att arbeta för sin sak på det mer subtila planet. De motarbetar sig själva så fort de låter sig synas i media, och på ett sätt är denna stenrika och multinationella industri den bästa motståndare man kan önska.

Brian skrev

Ursäkta, men har vi bytt namn?
”Piracy Party”, du menar väl Pirate Party?

Jenny Dybedahl skrev

Ett av mina favoritprogram är Democracy Now (http://www.democracynow.org) som jag tittar på podcastledes. Dagen efter att domen kom nämndes den i programmet, och jag har nu mailat och pekat dem i riktning mot pressmeddelandet.

I övrigt låter det som att om domaren hade velat arbeta för upphovsrättsförespråkarna hade det varit bättre för honom att lämna målet till någon annan – nu har han ju givit försvaret en överklagan fint serverad på silverbricka!

7eight skrev

Helt otroligt! De måste ju riva upp domen efter detta! Tur att det finns folk som kollar de som har makten i samhället så att korruption kan uppdagas. Skrämmande att det kan gå till så här. Det visar vilket grepp upphovsrättslobbyn faktiskt har i Sverige. /kalla kårar

Väldigt Anonym (bakom en kudde) skrev

Nu får vi ju SKÄMMAS SKÄMMAS SKÄMMAS för vårt korrupta rätts-system :(

*gömmer sig bakom en kudde och tycker allting är väldigt P I N S A M T!!!*

Lämna kommentar