Lagförslag om massregistrering läckt

– Internet är ingen lekstuga där politikerna får göra vad de vill. Grundlagen måste gälla även på internet. Vi har rätt att behålla vårt privatliv privat, säger Christian Engström.

Datalagringslagen innebär också att alla mobiltelefonsamtal vi ringer registreras, tillsammans uppgifter om var telefonen befann sig.

– I ett slag förvandlas alla våra mobiltelefoner till elektroniska fotbojor i statens tjänst. Det är helt orimligt i en demokrati i fredstid, säger Christian Engström.

Lagförslaget kommer från ett EU-direktiv som heter Datalagringsdirektivet, som Thomas Bodström drev igenom i EU under förra mandatperioden. Direktivet kommer alltså direkt från den förra röda regeringen, och planeras nu genomföras av den blå.

– Att säga “vi måste, för EU har bestämt” är ett fegt sätt att vägra ta ansvar, säger Engström. Den här lagen är en helt oacceptabel kränkning av privatlivet. Rätt svar till EU i den här frågan är ett kort och koncist “Nej. Absolut inte. Stäm oss om ni vågar.”

Länkar och referenser:

Bakgrundslänkar till trafikdatalagringen på Christian Engströms (PP) blogg
Det läckta dokumentet på WikiLeaks

För mer information:

kontakta Rick Falkvinge (PP), partiledare för Piratpartiet, 0708-303600

kontakta Christian Engström (PP), förste vice ordförande, 070-6633780
kontakta Anna Troberg (PP), andra vice ordförande, 0704-676273
se Piratpartiets Pressweb, http://press.piratpartiet.se, för pressbilder och liknande

Kommentarer

Anonym skrev

Ja, hårdare kryptering kommer att användas och det är resultatet av den illegala fildelningen som gjort att sådana tjänster blir allmänt tillgängliga och är så lättanvända att även de mest klantiga pedofilerna osv. använder dem
Web Directories

Anonym skrev

Din kopia måste ha verkshöjd för att omfattas av upphovsrätt. Verkshöjden finns i originalet, men det är inte något speciellt värde i att framställa en identisk kopia.

Anonym skrev

Så om du ger din granne ett band du spelat in senaste tore skogma på så är du omoralisk och en tjyv?
Det är ingen skillnad på det eller om jag för låtarna via kabeln.

Jag önskar att mediaindustrin snart slutar kriga och börjar tjäna pengar i stället. Det finns massor med siter som säljer musik för miljarder per år fast samma musik finns gratis på tpb, pga att de marknadsanpassat priset efter vad kunderna vill ha. Men det passar inte monopolet se, de vill förbjuda de siterna också.

Folk vill betala men inte vilket pris som helst! Använder man marknads ekonomi i ställer för lagstiftat monopol så kan dom tjäna hur mycker pengar som hälst.

simon hermansson skrev

Du vet väl att den ”massiva fildelningen” härstammar från teknologisk utveckling, och därmed (tycker jag) borde varit ganska självklar och väntad ?
Antar att du är för ”europeiskt fbi” och kameror i badrummet med? Den organiserade brottsligheten finns, visst, men för att citera en lärd man; ”statistiskt sett är regeringen människans största fiende”.

simon hermansson skrev

Mycket lustigt, du är ironisk nu va ?
Om inte, hitta ditt hjärta och koppla ihop det med hjärnan(förslagsvis med en usb-kabel), och läs en historiebok!
Förstå att detta inte enbart handlar om några jäkla mp3-filer, utan om rättigheter.

Kram

simon hermansson skrev

Ja visst är det så, men när man talar om lagar som ipred osv handlar det som tidigare kommentarer påkekat om att bolagen inte får kosing nog. Är det så svårt att förstå att alla knepiga slingrande orwellska och diktaturliknande lagar kommer igenom därför att företagen lobbar sönder våra politiker?

Lina skrev

[quote=Anonym]Det beror väl på vilket typ av artist man är. Alla vill inte eller kan inte spela live utan vill kunna leva på skivförsäljning och ska ha rätt till att få göra det. Och författare ska inte behöva resa land och rike runt och recitera sina böcker inför publik för att tjäna pengar, de ska kunna sälja en bok i tryckt form, som elektonisk bok eller ljudbok och utan att riskera att bli kopierade. Det är en mänsklig rättighet att få leva på sitt yrke och kunna välja själv hur man säljer det man producerat. Om du väljer att lägga ut dina låtar på Pirate Bay så är det jättebra men det innebär inte att man ska tvinga andra att få sina låtar spridda på det sättet när de inte vill det. Man måste ha respekt för andra människor och inte parasitera på dem utan tillåtelse.[/quote]

De artister som vill sitta och bli promotade av feta bolag för att de är en av de hiskeligt få som blivit ”upptäckta” och nu får allt serverat på ett fat (dvs: skivbolagen bestämmer vilka artister som SKA bli populära genom att pressa en artist, alltså en produkt, så mycket de kan och sen ta 90% av vinsten medan ”artisten” i fråga, som kanske hade artistiska ambitioner från början men knappast längre efter att de inte får bestämma över en enda ton på sin skiva, bländas av rampljuset) DE kommer ju naturligtvis att få det mycket svårare. Men kanske är det för att det inte är dem vi vill lyssna på, vi har aldrig ens valt att lyssna på dem själva.
Och ett band behöver inte resa land och rike runt för att bli kända, de kan spridas via internet och leva på merch och filförsäljning till fans.Ta Lemon Demon, Basshunter eller någon av de oräkneliga elektroniska band som kommit fram via nätet som exempel. Man behöver inte feta skivbolag för att kunna leva som artist, man kan säljas via nätet utan mellanhänder. Men ärligt talat så brukar de flesta band behöva framträda någon gång, oavsett vilket medium de använder. Du får skivbolagen att verka som en oundviklig mellanhand. Men det är inte en mänsklig rättighet att kunna spela in en skiva för ett skivbolag, faktum är att skivbolagen för det mesta är helt överflödiga.

Anonym skrev

Om svenska staten och EU är så enormt måna om sina medborgares säkerhet varför har då medborgarna inte någon rätt att försvara sig själva och sin egendom med vapen? Varför har vi så stränga vapenlagar i vårt land? Varför har inte Sverige något militärt försvar värt namnet?

Anonym skrev

”Detta kan vi alltså tacka piratkopieringen för!” Du kan inte mena allvar? Det är väl ändå politikernas fel som trots att detta togs upp i remissinstanser vägrat att inse det, utan likväl följer upphovsrättslobbyn och stiftar vansinniga lagar som en stor del av befolkningen motsätter sig. Vet inte vad du lever i för värld av ideal och blommor, det finns något som heter verkligheten också. ”Trots att vi underlättar för pedofiler måste vi slå ner på piratkopieringen, trots att vi inte har några konkreta bevis för att det skadar branchen”.

Mikael Wallgren skrev

”Europaparlamentet sysslar inte med såndana välfärdsfrågor.”

Detta är tyvärr fel. EU reglerar mycket i dag och kommer reglera ännu mer i framtiden om vissa får som de vill. EU-parlamentet yttrar sig om allt möjligt, som:
– Rätt att söka vård i hela EU, ska hemlandet betala utan förkoll eller inte?
– Alkoholpolitiken
– Den heliga fria marknadens överordnande över allt annat. När det var strejk i Frankrike så ville Spanien dra det till EU-domstolen för att det hindrade den fria rörligheten.
– Skatteharmonisering.
– Föräldraledighet

Samtidigt har du självklart rätt i att saker som ACTA och så vidare också behandlas i EU parlamentet. EU är en omättlig jätte glufsglufs som bara växer och växer.

Jag brukar undvika att skriva här, eftersom jag är medlem i Vänsterpartiet, men rätt ska vara rätt. Lycka till och hoppas att ni hindrar många från att rösta på de övervakningspositiva partierna. Själv så har jag ju det så bra förspänt att jag kan lita på Eva-Britt Svensson (v) i alla frågor ovan…

Mikael Lov skrev

Ny upphovsrätt!

Tiden är mogen för en ny form av upphovsrätt. Internet fanns inte när lagstiftningen om kompositörers rätt stiftades, och vi måste utgå ifrån människors verklighet när vi stiftar lagar och regler.

Man kan jämföra musik med datorprogram. Inom datorvärden, har man utvecklat många former av ”upphovsrätt” genom ”freeware,” där man tillåts att testa ett program för att sedan betala för en fullversion. Dessutom har många programföretag med framgång sänkt priserna rejält, för att istället sälja mer och göra det olönsamt att knäcka koderna i programmen.

På samma sätt borde musik fungera. Genom att göra en skillnad på komposition och produkt, blir det enklare att förstå vad det hela handlar om.

Kompositionen består av melodi och text, medan produkten är t.ex. en inspelad CD, DVD eller en mp3-fil på internet.

En produkts pris borde sättas utifrån hur stor kostnaden varit att ta fram den. Internet är ett gratismedia och enda kostnaden för att distribuera sin musik till hela världen är det egna abbonemanget. Allt för länge har skivbolag spenderat pengar på att distribuera, marknadsföra och producera musik som varken spelar in de satsade pengarna, eller erbjuder något nytt eller intressant konstnärligt.

Genom att spela in ”billigare” versioner av en komposition, kan artisten nå en stor publik genom att musiken blir gratis över internet som ett smakprov. Inkomsterna kommer ifrån direktförsäljning till trogna lyssnare och från spelningar och meningsfull reklam. Medarbetare som varit med som en kugge i framgången, kan skrivas med som upphovsmän istället för att fakturera artist eller skivbolag innan releasen. Bandet iA ifrån Vara trycker alla investerares namn i CD-foldern som tack för stödet till inspelningen.

Ett annat exempel på hur artister kan bekosta sin skivinspelning är att göra som oss i Vara. iA har lovat Vara kommun att inom fyra år locka minst femhundra personer till Vara genom vår succé, där vi i intervjuer pratar om Vara på ett positivt sätt. Något som vi gör med gott samvete eftersom vi valt att bo här! Reklam kan vara både trovärdig och sann! Detta ger både oss och Vara publicitet. Vi är helt emot bidrag till kultur på alla plan. Om en kompositör inte lyckas trollbinda sin publik, så är konstnären inte färdig med varken produkten eller sig själv. Varje person som flyttar till Vara ger kommunen en inträkt på fyrtio tusen kronor i statsbidrag och bästa sättet att marknadsföra en kommun, är genom att framgångsrika artister och företagsledare väljer att bo där och tala väl om sin hembyggd i media.

När en tillräckligt stor skara lyssnare gillar musiken, är det dags att bekosta en studioinspelning med ”dyrare” sound. Tack vare teknikutvecklingen kan man idag spela in en hel skiva för tjugo tusen kronor om man gör det mesta själv och delar med sig av upphovsrätten till sina musiker.

För mig är det vansinnigt att en person som Elvis Presley fortfarande drar in miljontals kronor i upphovsrättsinkomster, trots att mannen är död. Upphovsrätt borde vara personlig och försvinna efter kompositörens död. Upphovsrätt skall underlätta en kompositörs vardag. Förr i tiden fick de tigga mat och spela på krogarna, nu har branschen byggt upp ett system som bygger på att fylla ut ett tomrum i media med ”konceptmusik” där även de tuffaste har ett hjärta av glas, artisterna har blivit kastrerade av tyckarna på skivbolagen. De är ofta tacksamma för att endast få synas i media.

Medvetna skivbolag borde satsa på att sälja sina vräkiga östermalmslokaler och investera i en liten lokal med telefon och internet samt i en gård på landet utrustad med inspelningsutrustning och övernattningslokaler. Detta är precis vad musiker behöver för att tillverka produkter som håller för evigt, och inte tre veckor på sin höjd. SAMI i Stockholm är ett föredöme som gratis lånar ut replokaler och studiotid, men väntelistan är så lång att det kan ta ett år att komma in dit.

En kompositör som investerar allt i sin skiva, blir rädd för att misslyckas, och vågar inte ”leka” vid inspelningsskedet. En dag i en normal studio med tekniker kan kosta tio tusen kronor plus musiker. Med en sådan taxameter, måste allt klaffa!

Även radion har ett stort ansvar! Det borde ges större frihet för programledare och producenter att själva välja musik till sina program, och strunta i ”spellistan.” Istället har kontakten mellan skivbolag och media blivit alltför vänskapliga och okritisk.

Mina konkreta råd för upphovsrätt är följande:

-Upphovsrätt gäller endast under kompositörens livstid.
-upphovsrätt gäller inte för kompositionen, utan endast inspelningen av materialet på ett visst medium. Det innebär att samma låt kan vara gratis på nätet, men kosta på skiva.

När Radiohead lade ut sin skiva på internet, mot att de uppmanade sina fans att betala frivilligt, så fick de i princip lika mycket inkomst som när de sålde skivorna via sitt skivbolag. Om man likställer en produkt med en inspelning i studio, blir artisten manad att uttrycka sig på ett unikt sätt som gör att ingen annan kan kopiera produkten och sådant tar tid! Idag förväntas en producent att spela in en singel på två veckor och ofta träffar de artisten först vid sångpålägget.

-Företag eller privatpersoner som investerar i en artists inspelning kan bli medkompositörer till produkten och därmed få inkomster när den spelas, utan att knytas till kompositionen.

-Genom att göra kompositionen fri, blir det lättare att lagligt spela in covers på sina favoritlåtar, och endast betala till kompositören vid inkomster på produkten. Trubadurer blir lagliga!

Alla i ledet måste inse att alla tjänar på att göra musiken billigare att lyssna på. Låt människor själva välja vilka som skall bli framtidens stjärnor, och låt radioproducenterna hänga med i trenderna genom att tilldela dem en större frihet att spela efter egen smak.

-Artister måste bjuda mer på sig. Genom att öka kontakten mellan artist och lyssnare, skapas ett vänskapsband som bygger på nyfikenhet och förtroende. Internet är perfekt för denna förening och det krävs inte mycket tid av artisten att skriva dagbok och att tanka upp nya inspelningar eller demos. De som beställer en skiva får automatiskt större tillgång till artisten via hemsidan. Genom att släppa sina releaser till sina trogna fans först, och till media senare, känner sig lyssnarna priviligerade.

Vänliga hälsningar Mikael http://www.varaloppet.se

Anonym skrev

till en viss del kan jag hålla med dej ”anonym” men jag skulle även vilja påpeka att en artist som inte kan spela sin musik live kommer förmodligen inte att bli tillräckligt känd för att kunna leva på sin musik.vill man bli känd för en sådan sak måste ju musiken komma ut till folket och vad är då bättre än internet om man inte kan få sin musik spelad i radio och tv?

helt enkelt: kan man inte spela live har man inte mycket annat val än att lägga ut musiken på nätet.

Lasse.S skrev

Om du nu är så mycket bättre och kan stå för dina åsikter offentligt. VARFÖR skriver du då under under Anonym. Låter inte trovärdigt i mina ögon.

Min röst är klar medlem i PP

Flygblad skrev

Från och med 30 juni (i år, 2009) ska alla SJ-biljetter vara personligt utställda och resanden ska uppvisa legitimation med personnummer. Enligt presschefen Dag Rosander införs systemet delvis för att komma till rätta med att billiga biljetter köps upp för att säljas vidare till betydligt högre pris.

Min kommentar: Någon intervjuare borde fråga presschefen Dag Rosander vilka andra anledningar som ligger bakom beslutet.

Vari ligger egentligen problemet för SJ? De borde ju vara glada över att få sålt sina biljetter oavsett till vem. De får väl anställa folk som är skickligare på att bedöma slutpriset än vad andrahandssäljarna är? Eller är problemet att komma till rätta med korrupt folk inom SJ som samarbetar med andrahandssäljarna mot en hacka under bordet?

För något sekel sedan var man tvungen att be myndigheterna om tillstånd för att få göra en längre resa inom landet. Samma sak gäller nu i Burma.

Är det ditåt EU är på väg? – Vill vi leva i en totalitär stat där medborgarna ska övervakas för att varje samling kring missnöje med makthavarnas förmåner och ojämlik fördelning ska kvävas i sin linda? Vill vi leva i en Sovjet-liknande byråkraternas diktatur men där det istället är en högervariant med slavarbetskraft där det i princip bara produceras åt ett fåtal eftersom demokratin har blivit indirekt i så många steg att den i princip är avskaffad?

Flygblad NU GÖR SJ OM BILJETTSYSTEMET:
http://www.x.se/m6c7

http://www.x.se/m6c7 skrev

Från och med 30 juni (i år, 2009) ska alla SJ-biljetter vara personligt utställda och resanden ska uppvisa legitimation med personnummer. Enligt presschefen Dag Rosander införs systemet delvis för att komma till rätta med att billiga biljetter köps upp för att säljas vidare till betydligt högre pris.

Min kommentar: Någon intervjuare borde fråga presschefen Dag Rosander vilka andra anledningar som ligger bakom beslutet.

Vari ligger egentligen problemet för SJ? De borde ju vara glada över att få sålt sina biljetter oavsett till vem. De får väl anställa folk som är skickligare på att bedöma slutpriset än vad andrahandssäljarna är? Eller är problemet att komma till rätta med korrupt folk inom SJ som samarbetar med andrahandssäljarna mot en hacka under bordet?

För något sekel sedan var man tvungen att be myndigheterna om tillstånd för att få göra en längre resa inom landet. Samma sak gäller nu i Burma.

Är det ditåt EU (”European Un-democracy-sation”) är på väg? – Vill vi leva i en totalitär stat där medborgarna ska övervakas för att varje samling kring missnöje med makthavarnas förmåner och ojämlik fördelning ska kvävas i sin linda? Vill vi leva i en Sovjet-liknande byråkraternas diktatur men där det istället är en högervariant med slavarbetskraft där det i princip bara produceras åt ett fåtal eftersom demokratin har blivit indirekt i så många steg att den i princip är avskaffad?

Flygblad NU GÖR SJ OM BILJETTSYSTEMET:
http://www.x.se/m6c7

Anonym skrev

[quote=Anonym]Varför då? Är det inte bättre att man röstar genomtänkt, dvs på det parti som företräder de åsikter som man tror ger bäst resultat för sverige i europa i alla viktiga frågor som penningpolitik, arbetsmarknad, vård, skola osv?[/quote]

Jo, Men som vi alla vet värnar ALLA politiker om vården och de sjuka. Det är väl därför alliansen infört en straffskatt på 3% på alla som är sjuka! Denna skatt gäller from 2009-01-01 och läggs in när försäkringskassan räknar ut din SGI – Sjukpennings-Grundande-Inkomst

Omräkningskvot kallas punktskatten om jag inte minns helt fel…

På samma sätt värnar alla politiker om INTEGRITET och FRIHET – samtidigt som både vänsterblocket och alliansen stryper demokratin sakta.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Varför så paranoid? Det verkliga hotet ligger ju i brottsligheten som underlättas av internet och det är jätteviktigt att det går att spåra terrorister, knarkhandlare, pedofiler m.m. Den som har rent mjöl i påsen har inget att frukta. Angående ”våra egenheter” så omfattas de inte av illegal nedladdning, då handlar det om andras ”egenheter” som man inte har rätt att inkräkta på enligt lag.[/quote]

Ta homosexuella. I 30-60 talets Sverige tvångssteriliserades homosexuella. Alternativt torterades på psyket för att bli ”normal”… Om regeringen då hade de verktyg för att censurera, övervaka och kontrollera kommunikationen, som de nu har eller vill inrätta, skulle vi antagligen fortfarande ha kvar förbudet mot homosexuella. Det hade varit enkelt att snappa upp dessa brottslingars trafik och se till att de fick ”adekvat hjälp”.

Idag är det självklart med homosexuellas rättighet att vara homo.

En DEMOKRATI KRÄVER att bli tänjd och dragen i sömmarna för att må bra och utvecklas. Annars har vi diktatur om vi bara får utrycka samma sak som den grå massan.

Anonym skrev

Jo, teleoperatörerna sparar uppgifter idag eftersom de behöver ha dessa för debiteringen, för specificerade fakturor med vilka nummer man ringt och när. Polisen kan begära ut uppgifterna om det anses befogat, antagligen via någon form av prövning. Ingen verkar protestera speciellt mycket över det här… Det går ju att använda kontantkort också, i alla fall ännu så länge (har för mig att detta inte är tillåtet i alla länder).

Ja, hårdare kryptering kommer att användas och det är resultatet av den illegala fildelningen som gjort att sådana tjänster blir allmänt tillgängliga och är så lättanvända att även de mest klantiga pedofilerna osv. använder dem. Detta kan vi alltså tacka piratkopieringen för!

Anonym skrev

En arkitekt får en viss summa för sitt jobb. Säg att man bygger ett konserthus. Han får säkert ganska bra betalt och det är en engångskostnad. Det är inte lika uppenbart om man bygger kedjehus, då är det nog rimligt att arkitekten även får en viss summa per hus och jag tror att det mycket väl kan fungera så. Franchiseföretag tar in pengar från den som har resp. hamburgerrestaurang eller vad det nu är för att man använder deras varumärke, även i detta fall betalar man ju då löpande, man köper inte loss rätten till recept på Big Mac & Co plus rätten att kalla sin restaurang för McDonalds för all framtid och sen tjänar pengar år efter år. Det är ju därför det fungerar lite olika i olika yrken.

Jag är varken artist eller jobbar i mediabranschen. Jag är en helt vanlig privatperson med moral och som kan skilja på mitt och ditt. Det är inte fel att tjäna pengar på något man producerat och skulle man tycka det så är det bara att låta bli att köpa, dock är det helt moraliskt förkastligt att bara ladda ner istället.

Anonym skrev

Ja, med andra ord har man alltså ljugit och sagt att lagen skulle vara till för allvarliga brott för att nu använda den för att gynna mediaindustrins vinstintressen till att behålla rätten kopiera och sprida plastbitar och ta betalt för det.

Det är vad som brukar benämnas ”ändamålsglidning” och är vad som pågår på många olika ställen och det är därför som jag är så rädd för att göra mobiltelefoner till nån slags fotbojor, ge privata företag rätten att ta reda på alla man kommunicerar med på Internet och via telefon osv osv.

Man låtsas som man vill skydda oss mot allvarliga brott (tänk på baaaarnen, det är pedofiler och terrorister vi måste skydda oss mot INGA andra, vi LOOOOOOVAR sägs det först) men sen ”glider” allting mot att hindra fildelning, ett ”brott” som (enligt mig och de flesta seriösa forskare) inte har några egentliga ”offer”.

FY SKÄMS!

Anonym skrev

Vet inte vad du lever i för värld av ideal och blommor, det finns något som heter verkligheten också. ”Trots att vi underlättar för pedofiler måste vi slå ner på piratkopieringen, trots att vi inte har några konkreta bevis för att det skadar branchen”.
Online Business Listing

Lars skrev

Jag känner en som känner en osv.

Som i dagarna skrev ett inlägg om hur det är inom landstinget och denne fick sin blogg nerstängd för att Landstinget Ej tystade ner Denne. Detta skedde i dagarna och bara detta är ju skrämmande.

Tänk Då vad som kommer att hända när acta och vad jag tror kommer efter då kan operatörerna stänga ner ens internet utan att ens tänka över det.

Jag vill tro att De flesta av oss Ej vill ha ett samhälle där man ej får göra på detta sätt.

Jag vill Ej att någon myndighet ska kunna läsa min epost för mig är den lika privat som om jag skulle ha skickat ett vanligt brev.

Ingen på posten har rätt ENLIGT NUVARANDE LAGSTIFTNING ATT LÄSA ANDRAS POST DET ÄR STRAFFBART DET SKA DET ÄVEN PÅ INTERNET VARA.

Vad dom diskuterar med tex ACTA vet man inte säkert för ingen tillåts att läsa vad det hela går ut på det har som sagt hemlighetsstämplat detta.

Jag har fildelat och tankat ner musik det kan jag säga. Men jag har köpt mer skivor sedan fildelningen blev populär bland gemene man.

Genom IPRED lagen så har bara skivbolagen blivit rikare artisterna får fortfarande bara runt 10% av hela kakan.

Med andra tekniker bakom hade musiken blivit billigare och artisterna hade fått mer pengar för sitt skapande artisterna och köparna hade blivit nöjda.

Det är Skivbolagen som vill ha mer pengar i sina redan tjocka plånböcker. Det är DOM som Ej är nöjd med vad dom får.

Stoppa IPRED, ACTA OCH ALLA ANDRA LAGFÖRSLAG SOM BEGRÄNSAR VÅRT INTERNET!!!

Piratpartist som kommer att rösta Pirat den 7 Juni…

Gunnar P skrev

- PP har mycket stpr chans att komma med i riktsdagen. Kolla med betting-sites, som måste anses rätt neutrala.
– Inget parti är direkt seriöst i denna fråga. Med tillräckliga procent av väljarna i riksdagen skulle PP hamna i den vågmästarställning de vill, och då skulle det parti-block som vill bilda regering också vilja samarbeta med PP.
– Det finns inget (utom dina personliga åsikter) som skulle antyda till att medlemmarna är varken laglösa eller snyltare. Vet du ens vad laglös innebär? Hittade inte svensk förklaring, men det finns två engelska motsvarigheter. Snyltare (eller parasit) brukar traditionellt förknippas med att någon tar skada, vilket det inte finns belägg för att privatkopiering gör. Läs på:
–> (http://en.wiktionary.org/wiki/lawless)
–> (http://en.wiktionary.org/wiki/outlaw)
–> (http://sv.wikipedia.org/wiki/Snyltare)
– Integritetsfrågorna har på ett makalöst sätt ignorerats av alla andra partier, även då deras egna ungdomsförbund skriker i frustration.
– PP tänker i 32 bits upplösning, vilket är en utveckling av det binära systemet, och har den ENDA debatten om fildelning i mer än EN färg.
– Övervakning av medborgare som inte är missänkta för brott är onödigt och kostsamt. Övervakning av brottsmistänkta medborgare (eller laglösa, så som terrorister: se ovan) är redan idag möjligt, logiskt och uppmuntrat. Håller helt med att det skall fortsätta finnas, och samtidigt ha klara begränsningar så att icke brottsmistänkta ej drabbas.
– PP är ej för fri nedladdning, utan är istället i fronten för att skapa spelregler som fungerar.
– Spelreglerna fungerar uppenbarligen inte. I andra marknader är monopol och oligopol bekämpade, men inte inom upphovsrätten.
– Det behövs ingen övervakning av någon för att upphovsmakare skall kunna leva på sitt yrke.
– Om du kan hitta en undersökning som säger att ungdomsgenerationen generellt inte vill betala för sig är du varmt välkommen att producera denna. Annars tar jag det som förtal och en direkt förolämpning.

Gunnar P skrev

Vi får se. Om EU-valet går bra så kommer PP få mycket mer resurser och uppmärksamhet. Det är mycket möjligt att vi lyckas organisera lokala listor i majoriteten av kommunerna innan 2010!

Gunnar P skrev

Problemet är att inom läskvärlden kan olika företag konkurrera mer fritt än inom kulturen. Denna brist på respekt av nuvarande lagar är bara ett symptom på att det är fel på denna delen av marknaden. Oligopolet dödar masskreativiteten. Den påhittade ”skadan” i privatkopiering är inte värd all min personliga integritet.

Vart tar det slut? Spionprogram i varje dator som i Frankrike? En statlig tjänsteman som bor i huset och ser till att man inte gör något olagligt?

Folk vill betala för sig, generellt. Problemet är att den tjänsten folk letar efter inte finns. Folk har då kreativt skapat tjänsten utanför marknaden, och marknaden KUNDE ha gått samma väg och tjänat massvis med pengar (enligt dem själva har TPB tjänat hundra miljoner på ad sales, något de hade kunnat tjäna hundra gånger mer med bättre och riktad reklam).

Efterfrågan finns, men begränsad tillgång. Spotify är ett bra initiativ, och fler kommer. Spotify’s skapare sa själva att de aldrig hade funnits om det inte var för fildelningen.

Dessutom är det helt knäppt att ens ta upp fildelning. Vad är det för mening att stämma Kerstin, 37 och flerbarnsmamma för att hon laddar ner en kopia av Emil i Lönneberga när hennes VHS och sedemera DVD har gått sönder? I alla fall går det inte att jämföra med de större problemen, så som ovanstående nämnt: integriteten, och även genomskinligheten inom stat/EU.

Om du eller annan vill kalla pirater för ”snyltare”, så visa gärna på statistik där fildelare spenderar mindre pengar på media än ”lagliga” medborgare (om det finns, så kommer de inte från någon neutral källa, där flera olika undersökningar visar på motsatsen). Du får gärna visa på någon undersökning som inte är köpt av Lobbyn (piratrörelsen har inga pengar att köpa någon undersökning i denan skala, så det blir svårt att hitta) där det finns ett samband mellan piratkopiering och förlorade intäkter. Kanske minskade biobesök eller försäljning.

Det finns inga ”snyltare” bara missförstånd och pirater. Dock är vi naturligtvis öppna för att se argument för motsatsen, om du mot all förmodan skulle hitta något. Titta på partiprogrammets historia. PP är ett av de mest demokratiska, flexibla och förstående partierna på jorden. Om det finns problem i en del argument så är vi snabba som fan med att ställa saker till rätta.

Det finns dock anledning till att vi inte ändrat partiprogrammet på år och dag. Bra och åsiktsneutrala argument MOT partiprogrammet det saknas i större omsträckning.

Gunnar P skrev

Att använda ordet ”snyltare” innebär i princip att du inte vet något alls om internetkultur och fildelning. Folk vill betala för sig. Må så vara dock.

Jag jobbar i ett semi-kreativt yrke där mina skrivna alster läses av tusentals personer varje månad. Jag får dock bara en vanlig lön som alla andra, och när jag slutar mitt jobb, så kommer jag inte få lön längre. Det är ett incitament för mig att fortsätta skriva. När jag går i pension får jag pengar från vad staten lagt i en fond och det jag sparat själv. Låter rättvist för mig!

Snyltarna är musikindustrin som tar 90% av vinsten (vinst = efter marknadsföring + utgifter är betalda). Är du för att artister skall kunna försörja sig på sin musik/konst, så bör du nog läsa om PP’s partiprogram och rösta pirat snarare än något annat.

Det är INTE en fri marknad, det är därför olaglig privatkopiering är så utbredd. Privatkopieringen är dessutom inte ett hot mot någon, medans mina integritetsrättigheter är hotade av de sju gammelpolitikerna.

Gunnar P skrev

Nej, detta görs inte idag alls, utom mot grova brott som du säger. Skillnaden är mest hur informationen skulle användas, och vem som skulle få använda den.

Håller med om att POLISEN skall få använda metoder som dessa mot GROVA brott. Lagen har ingen egentlig effekt på grov brottslighet, pedofili eller terrorism, utom att fler av dem kommer använda hårdare kryptering. Om något så kommer det försvåra kampen mot GROV brottslighet.

Det kommer dock bli mycket lättare för den privat ägda Lobbyn att stämma Pelle, 8 år, i en civilrättslig prövning för att han laddade ner Pippi Långstrump när hans DVD gick sönder. Att man dessutom får sätta vilket skadestånd man vill enligt lag för att statuera exempel är en annan sak. Inga andra svenska lagar är till för att statuera exempel. Sevnsk lag är till skillnad mot Amerikansk lagstiftning till för att få rättvisa straff.

Sen kan man argumentera vad som är ett rättvist straff, men om man inte ens får chansen till en rättvis prövning finns det ju inget att argumentera om.

Gunnar P skrev

Fildelare spenderar i genomsnitt mer pengar på ”kultur” än icke fildelare. Vet ej om detta inkluderar dataspel.

Är lite kluven på dataspelsfrågan, men om jag får reda på att någon av mina vänner spelar ett spel de piratkopierat (efter att ha testat det, alltså), så brukar jag se till att tjata på dem att de köper det. Sen att de fortsätter spela den piratkopierade versionen för att den saknar DEM-skador är en helt annan sak.

För spel med aldeles FÖR hård DRM är jag också lite kluven. Tycker inte man bör supportera utvecklare som kör DRM-spåret, men samtidigt är det oftast distributören primärt som sätter på DRM, inte utvecklaren i sig. Kan tyvärr inte klaga på folk som piratar de allra hemskaste DRM-skadorna utan att köpa disken i protest. Kluven är definitivt ordet.

Sen att denna kluvenhet absolut inte kan mäta sig med att ha en spionstat som övervakar ens varje steg är en helt annan. Om spelindustrin dör (knappast), så är det fortfarande enligt mig en acceptabel förlust för den personliga integriteten.

Och oroa er inte, data/tv-spelsindustrin kommer inte dö! :P

Gunnar P skrev

De enda som bidragit till denan utveckling är Lobbyn som itne förstår teknologi. De har gjort det förr, vid varje ny teknologi. Olika personer och teknologier, samma åsikter och brist på förståelse över teknologin.

Världen gick inte under när de automatiska pianona kom, grammofonen, biblioteken eller kasettbandet, och världen kommer inte gå under på grund av internet.

Däremot så kan vi få en helt annan värld på grund av icke-politiska krafter som har andra intressen än för oss medborgare!

PP är inte för fri fildelning, så du kan lungt rösta lila. Det är bara privat fildelning som PP är för, den som redan finns, och som idag inte har några belägg för att skada någon alls.

Folk som bildar partier mot despot-styrda stater är också kriminella under de lagar som regerar i de länderna. Att vara ”kriminell” behöver inte betyda att de har moraliskt fel, det kan lika gärna vara fel på lagen. The Pirate Bay har inte ansetts olaglig, vilket är viktigt att påpeka.

Detta naturligtvis förutom att domen inte verkar ha ordentligt grepp om svensk lag, samt att domaren mycket uppenbart är jävig. Läs domen själv. Hål stora som hus i argumenten. Med tanke på domarens intressen och vänskapskrets bör man itne vara förvånad dock.

Detta är allvarligt. Det sänker förtroendet för svenska lagar. Nu tycker jag att det var det bästa som kunde hända i tingsrätten. Folk får upp ögonen på den omfattande korruption vi har i den stat vi trodde var nästan immun mot det. Låt oss byta ut korrumperade lagar och politiker så fort som möjligt!

Gunnar P skrev

Problemet är att dessa lagar inte alls hjälper mot terrorism eller pedofili. Det går redan nu ypperligt lätt att genom domstol nå de verktyg man behöver för att effektivt jaga dessa. Dessutom är (naturligtvis) alla ISPs mycket samarbetsvänliga på detat område.

Saken är att dessa svepskäl används för ekonomiska särintressen. Det finns inga statistiska eller vetenskapliga belägg för att fildelning skadar någon alls. Det finns dock statistiska belägg för att fildelare spenderar vesäntligt mer pengar på kultur än icke fildelare.

I fråga om pedofiljakt eller terroristbekämpning så är lagarna rätt tandlösa, men vill man övervaka alla sina medborgare, så är de rätt effektiva, eftersom medborgarna generellt inte krypterar data etc. Övervakningen kommer bli mycket effektiv av de som inte behöver övervakas. Men det är klart, en del ”dumma” medborgare kanske får för sig att rösta på något ”enfrågeparti”, och då kan det ju vara bra att enkelt och lätt kunna göra en fullständig karta över den personens liv och hans/hennes vänner. Åsiktsregistrering är allmänt bra för samhället, inte sant?

Gunnar P skrev

Det är inte en mänsklig rättighet att kunna göra en bra sak en gång och leva på det resten av sitt liv.

Visst, folk gör det, så som lotteri, men jag ser inte en återkommande mängd pengar i de artiklar jag skriver som folk läser tio tusen gånger i månaden, månader efter att jag skrev dem. Jag har en lön precis som alla andra.

Det är ett stort undantag hur artister (extremt få, må tilläggas, väldigt få gynnas direkt av nuvarande upphovsrätt) kan leva på något arbete de gjorde för 50 år sedan. Inga andra yrken funkar på det sättet. Arkitekter får betalt en gång, även om huset håller i 200 år, och folk använder det till alla möjliga saker de tjänar pengar på. Arkitekter, precis som alla andra yrken får heller inga pengar efter de har DÖTT!

Om du inte tycker om att spela/göra musik, så kanske artistyrket inte är rätt val?

Om man helt bortser ifrån detta, så faller ditt argument pladask, eftersom PP inte är emot upphovsrätt. PP är FÖR att stärka artistens rättigheter, och göra lagar mer klara. Vi vill inte omintetgöra artister, snarare skapa mångfald och ta bort onödiga mellanhänder.

Om du är en mellanhand, ja, då är det nog så illa att vi är ute efter dig. Är du en artist däremot, så har du vårt fulla stöd, även om du inte förstår sakfrågan.

Anonym skrev

På samma sätt värnar alla politiker om INTEGRITET och FRIHET – samtidigt som både vänsterblocket och alliansen stryper demokratin sakta.
white Label SEO

Chimera skrev

Jag kan ju inte säga att jag är förvånad över detta.
Däremot förvånad att det tog sån tid för detta att komma fram.
Såhär kan det inte få gå till. jag hoppas att varenda kotte röstar ut våra politiker och byter ut dem mot PP så vi kan börja renovera politiken i det här landet för detta är snudd på föräderi mot folket från ledarna enligt min mening.

Anonym skrev

Datalagringsdirektivet har flera syften, dels allvarliga brott men mediainsdustrin vill förstås kunna utnyttja lagrade data för att komma till rätta med brott mot upphovsrättslagen. IPRED blev ju rätt tandlös i och med luckan i lagen som gör det möjligt att radera loggar under falska förespeglingar om att det är för att värna användarnas integritet, när det i själva verket enbart handlar om att tjäna pengar på att få nya kunder eller få behålla de gamla som i fallet Bahnhof, Alltele Tele2. De signaler de här bolagen sänder ut är ju att det är viktigare att de tjänar pengar på att få kunder som på ett säkert sätt kan fortsätta att bryta mot lagen via illegal nedladdning än det är att underlätta för polisen att samla in bevisning i fallet grova brott, pedofiler osv. Jag tycker att det är ett helt förkastligt och omoraliskt agerande. Men pengar styr ju allt så det är inte så konstigt kanske. Men det blir kortvarigt i och med att datalagringsdirektivet snart träder i kraft.

Anonym skrev

Det beror väl på vilket typ av artist man är. Alla vill inte eller kan inte spela live utan vill kunna leva på skivförsäljning och ska ha rätt till att få göra det. Och författare ska inte behöva resa land och rike runt och recitera sina böcker inför publik för att tjäna pengar, de ska kunna sälja en bok i tryckt form, som elektonisk bok eller ljudbok och utan att riskera att bli kopierade. Det är en mänsklig rättighet att få leva på sitt yrke och kunna välja själv hur man säljer det man producerat. Om du väljer att lägga ut dina låtar på Pirate Bay så är det jättebra men det innebär inte att man ska tvinga andra att få sina låtar spridda på det sättet när de inte vill det. Man måste ha respekt för andra människor och inte parasitera på dem utan tillåtelse.

Anonym skrev

Jaså, så du säger att det är fildelningen som tvingat fram lagarna och att Thomas Bodström och grabbarna rent ut sagt ljugit och fortfarande ljuger? Att det inte alls är för att bekämpa allvarliga brott de instiftat datalagringsdirektivet? Utan helt enkelt att den lagen är köpt av musik och film-distributörerna?

Och att du därför (för att de ljugit så bra) kommer rösta på nåt annat parti än Piratpartiet?

Anonym skrev

Du vet nog mycket väl att det är den massiva fildelningen som tvingat fram dessa nya lagar och med detta följer förstås en risk att man utnyttjar detta till nya möjligheter. Det man ska tänka på i sammanhanget är då att alla som laddat ner illegalt har bidragit till det som nu händer och det kanske man inte hade räknat med eller så tänker man bara på sig själv i det korta perspektivet, maximera nedladdningen och skita i konsekvenserna på lång sikt.

Jag skulle aldrig kunna rösta på PP i och med att de är för fri fildelning men å andra sidan ser jag det också så att ju fler som röstar på PP och ju fler mandat man får i EU och kanske i kommande riksdagsval, ju hårdare kommer kampen mot illegal fildelning att bli. Jag gillar inte heller de risker det medför vad gäller nya överstatliga möjligheter till bevakning när tekniken för lagring m.m. finns på plats men å andra sidan är jag beredd att ta den risken för att underlätta för polisen att komma åt grov brottslighet. Utan massiv fildelning så skulle de nya lagarna inte ha förts in, i alla fall inte just nu.

Personerna bakom TPB hyllas nu som hjältar fast de är dömda till medhjälp till brott mot upphovsrättslagen. De har även gjort sig skyldiga till andra brott så det handlar om uppenbart kriminella människor. Det är mycket troligt att vi i historieböckerna kommer att kunna läsa att det var TPB som var startskottet för vägen till ett ökat storebrorsamhälle och kanske att PP också var starkt bidragande. Men vi får väl se.

Anonym skrev

Sen när har det varit en mänsklig rättighet att få ha lagligt skyddade distributions monopol ?

scorponoc skrev

haha, du menar väll inte på allvar att terroristerna är så dumma att de använder internet för att kommunicera, i alla fall inte utan ordentlig kryptering…
Alla dessa lagar är enbart för att kunna övervaka hela samhället med järnhand och därmed utöka sin makt.

Nej, hoppas att Sverige inser detta nu och röstar Pirat i EU 2009 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

glenn skrev

det känns som att många av förespråkarna av dessa frihetsbegränsningar som skriver kommentarer här måste va personer som inte håller på med och inte förstår sig på musik. jag är musiker, låtskrivare och producent och jag är helt för all piratkopiering. ingenting har gjort så mycket för mindre etablerade artister som inte kan köpa sig framgång. att kräva att folk ska betala för ens musik när det inte finns intresse för den sortens konsumtion är så otroligt efterblivet. för att få inkomst så gigar vi och säljer merch. vi säljer vår musik på cd också såklart men har även lagt ut allt på piratebay.

Anonym skrev

Här tuggas ingen fradga. Om jag blir tilltalad av piratpartister utanför vallokalen kommer jag bara lugnt och sakligt att säga något i stil med ”jag skulle aldrig kunna tänka mig att rösta på snyltare som inte kan skilja på mitt och ditt”.
how to get flatter stomach

Anonym skrev

Angående priset på en film så är det väl satt baserat på vad man tror att folk är beredda att betala, i alla fall de som är hederliga. Det är egentligen ingen skillnad mot andra varor. Priset på exempelvis läsk ligger mycket långt över tillverkningskostnaden, oavsett vad produktutvecklingen kostat eller vilka försäljningsvolymer man har. På en fungerande marknad så möts köpare och säljare. Är det för dyrt så köper igen, är det för billigt så tar lagret slut och man kan tillverka mer eller höja priset. Piratkopieringen har satt detta annars mycket väl fungerande system ur spel. Vissa verkar även tro att det ska vara en mänsklig rättighet att lyssna på musik och titta på film oavsett om man betalat för sig eller inte. Men det är helt fel!

Anonym skrev

Varför så paranoid? Det verkliga hotet ligger ju i brottsligheten som underlättas av internet och det är jätteviktigt att det går att spåra terrorister, knarkhandlare, pedofiler m.m. Den som har rent mjöl i påsen har inget att frukta. Angående ”våra egenheter” så omfattas de inte av illegal nedladdning, då handlar det om andras ”egenheter” som man inte har rätt att inkräkta på enligt lag.

Anonym skrev

Casha in? Jag är en vanlig privatperson med moral. Men jag tycker att upphovsrättsmän ska kunna tjäna pengar och även de i mediabranschen precis som i alla andra branscher. Det är en fri marknad. Eller var åtminstone innan snyltarna. Om något äcklar mig så är det just snyltandet.

David Westergren skrev

Herregud,vad är det som händer egentligen? Ska vi inte få göra någonting alls utan att vara rädda för att storebror ser oss?
Om allt fortsätter i den här takten dröjer det inte länge förens det sätts upp kameror in i våra hus så kan vi inte ens utföra våra egenheter offline heller…

Förstår inte vad folk tänker i EU-parlamentet:D

David Westergren
Piratpartist

A d G skrev

.. det är sådana som du som äcklar mig, din totala brist på respekt för egen och andras integritet och rättigheter. Det var inte så länge sedan nedladdning var lagligt innan det köptes en lag, ja vad ska man annars kalla det när det går emot allmänhetens uppfattning. Nu kallar du folk för snyltare, vem fan är det som är snyltaren egentligen?? jo sådana som du, som ser det som en självklar rättighet att du ska casha in på samma skit 50 eller 70 år, medans resten av oss jobbar, hör och häpna, VARJE dag. Tänk om jag också skulle leva med samma snyltlagar som du lever med, casha in varje gång använder min mekatroniska verk. Klart hela media branchen är snyltare av stora mått, hur kan man annars förklara enhetspriserna som råder, oavsett om film kostat 1 mille eller 200 mille så kostar en skiva 250, i min värld, den vanliga, så betyder det att konkurrensen är satt ur spel.

Läs på först vad PP står för och återkom senare. Om du inte fattar vad övervakningslagarna innebär så googla på Stasi, en sak som då kommer slå dig är att de var amatörer vi har dem slagna med hästlängder idag.

Anonym skrev

Nu spelar det ju dock ingen roll vad du är övertygad om, avseende motivet bakom en PP-röst. Tal om ”snyltare” och ”rimliga ställningstaganden” är ju sorgligt bekanta från politiska ”argument” på högstadienivå (”sossarna är bara lata arbetslösa, moderaterna korrupta elitister”). En röst, om så än baserad på ett tärningsslag, är lika valid som någon annan.

Själv skapar jag både musik och mjukvara, och är naturligtvis intresserad av att få betalt för det jag gör. Nu hamnar det intresset helt klart bakom mitt intresse för just integritetsskydd, något som samtliga partier inför förra valet talade varmt för, men som snabbt byttes ut mot en kovändning under mandatperioden.
Jag tror att en framgångsrik PP-kandidat i EU är en mycket starkare signal än en integritetsvänlig politiker från något av de etablerade partierna. Således kommer jag också rösta därefter.

V skrev

Till en viss ”Anonym”.
Sluta genast upp med din subjektiva tro samt tycke, jag hoppas du förstår varför.
Om inte, det spelar ingen som helst roll vad du vill tro eller tycka, dina antaganden blir inte mer korrekta av det.

Anonym skrev

Generic kommentarer om kopiering = stöld och obscen kärlek till privata intressen. Troll, folks. Nothing to see.

Anonym skrev

Jag har inte skrivit att det bara är ungdomar som fildelar men jag tror att du håller med om att det är vanligare bland yngre.

Anonym skrev

Knappast, PP skyddar inte upphovsrättsmannens rättigheter som han faktiskt har enligt FN:s allmänna deklaration om de mänsliga rättigheterna. Det PP försöker åstadkomma är att förenkla vad gäller att kränka dessa rättigheter.

Anonym skrev

Är det inte bättre att man röstar genomtänkt, dvs på det parti som företräder de åsikter som man tror ger bäst resultat för sverige i europa i alla viktiga frågor som penningpolitik, arbetsmarknad, vård, skola osv?
SEO Reseller Packages

Anonym skrev

Jag säger inte att PP är ett snyltande parti, däremot är jag övertygad om att majoriteten av anhängarna är det. PP har en viktig uppgift i opinionsbildningen vad gäller integritet på internet, dock är det ju inte alls troligt att man får sin vilja igenom fullt ut. Man skulle lyckas lyckas mycket bättre med integritetsfrågorna om det inte vore just för det där att så stor andel av medlemmarna har gått med för att kunna fortsätta med sin illegala fildelning som man gjort till en dålig vana som man inte längre reflekterar över angående om det möjligen kan vara moraliskt förkastligt. Man försvarar inte piratkopiering med argument om att branschen tar för mycket betalt m.m., i så fall tycker man väl att det är OK att snatta på Ica också för vad jag vet så tjänar butikscheferna multum och sitter med 10-miljonersvillor m.m. Men det bryr man sig ju inte om för det är ju inte lika lätt att snatta på Ica och komma undan som det är att tanka filer.

Anonym skrev

Jodå, jag vet vad PP står för. Jag är dock tämligen övertygad om att majoriteten av anhängarna är det för att man tar strid vad gäller ”integriteten” för att möjliggöra fortsatt piratkopiering. Här är PP:s huvudproblem, utan förespråkande av fri fildelning så hade partiet nog aldrig bildats eller åtminstone inte fått så många medlemmar. Ett mer rimligt ställningstagande – som en mycket större andel av befolkningen skulle ställa upp på – är om man kallat sig Integritetspartiet och bevakat både den personliga integriteten och den hos upphovsrättsmannen, dvs att man uppmanat till totalstopp för illegal nedladdning samtidigt som man verkat för stärkt integritet och jobbat i samarbete med mediabranschen för att få fram nya tekniska lösningar som passar bägge parter. Nu väljer man istället att propagera för att det som är olagligt ska bli olagligt och ingen som helst uppmaning till medlemmarna om att sluta med illegal fildelning tills lagen ev. har ändrats eller de nya tekniska lösningarna har tagits fram.

Anonym skrev

Det du skriver att man genom att dela med sig kan utveckla andra saker lättare och snabbare är ju rätt grundläggande egentligen.

Det är ju det som är själv orsaken till att vi har en civilisation över huvud taget, att vi är så bra på att använda det nån annan gjort och bygga vidare på det.

Det är det bland annat det som måste ställas emot viljan att ge uppfinnare/utvecklare ett konstgjort monopol (som man gör med patent/upphovsrätt).

Det är svårt utveckla bilen om nån har patent på hjulet och vägrar släppa ifrån sig det för han tillverkar hästkärror och vill fortsätta tillverka hästkärror.

Anonym skrev

Folk, ni har väl inte glömt bort att bojkotta Änglar Och Demoner ?

Helt enkelt av det simpla orsaken att det finns människor som svälter och dör varje dag eftersom det är åt h-e med vårt nuvarande system exv. FN…….

Anonym skrev

Visst, det är mitt nästa vapen, som jag kommer att använda i lämplig tidpunk! Fundera på vad som händer med vår älskade informationssamhälle för att inte prata om alla stakars ISP…….
Hur kom du förresten på att jag fildelar??

Carolin skrev

Din fientlighet mot alla ”ouppfostrade snorungar” låter ganska skrämmande. Jag undrar också på vad du baserar din åsikt om att det bara är unga personer som använder sig av fildelning?

Anonym skrev

Jag arbetar med spel men vill verkligen inte se den här utvecklingen på internet eller någon annan stans i samhället. Och jag tror att en majoritet av de personer jag jobbar med känner likadant. Vi får inte mer pengar av detta.

Det handlar om så mycket mer än fildelning, och det är tråkigt att det ofta används som ett argument för att införa dessa åtgärder. För övrigt tror jag att en stor del av de som fildelar inte är tillräckligt köpkraftiga för att kunna köpa allt de laddar ner i vilket fall som helst.

Om fildelning inte hade funnits hade jag aldrig blivit spelutvecklare, då en licens till de större 3d och 2d programmen ofta kan gå loss på tiotusentals kronor. Inget man köper som student med andra ord.

Och slutligen, är det inte uppenbart vad EU är ute efter? En superstat? De större medlemsländerna som Frankrike och Tyskland driver på denna utveckling för att i framtiden kunna utnyttja andra staters resurser med minsta möjliga motstånd.

Kommer att rösta pirat kommande val då andra partier inte verkar veta vad de står för egentligen.

Anonym skrev

Jag börjar känna lukten av troll nu. Det är nog fjärde anonyma kommentaren som använder ordet ”snylta” så ofta som du utan att berätta vad du baserar din åsikt på. Är det en fantasibild som du repeterar för dig själv eller har du bara tittat på namnet ”piratpartiet” och drunknat i aftonbladet?

Anonym skrev

Jag tror han tycker synd om dig för att du inte har förstått vad PP står för än. Fast å andra sidan så befinner du dig på deras partisida så jag antar att allt hopp inte är ute. PP är ett snyltande enfrågeparti på samma sätt som moderaterna är ett gäng adelsmän som våldtar bondkvinnor på daglig basis. Bara för att jag säger det med kraft och pondus gör det inte mer sant.

Anonym skrev

Du låter säker på din sak vilket är beundransvärt med tanke på vilken åsikt du ställer dig bakom på det här forumet. Problemet jag ser är egentligen att du inte riktigt vet vad piratpartiet är för något och din syn på PP som ”snyltare som inte kan skilja på mitt och ditt” är missvisande. Detta är sorgligt, även om det är beundransvärt att du håller så hårt på det.

JockeH skrev

Sedan när blev snatteri av filer grov brottslighet?
så i ditt fall är ”folket” lobbyorganisationer?

Jag har insett att det finns bara ett parti som verkligen står för den mänskliga rättssäkerheten.
PP ni har min röst! Ni fick den dessutom i riksdagsvalet förra gången också! :D

Jag klarar inte av politiker som låssas värna om folket.

Anonym skrev

Ja, eller åtminstone vilka datorer du ansluter till vilket i praktiken är samma sak.

Anonym skrev

Här tuggas ingen fradga. Om jag blir tilltalad av piratpartister utanför vallokalen kommer jag bara lugnt och sakligt att säga något i stil med ”jag skulle aldrig kunna tänka mig att rösta på snyltare som inte kan skilja på mitt och ditt”. Om det tuggas fradga så verkar det göras av omogna piratpartister. Det ser man inte minst här i forumet där det ofta skrivs om nackskott på politiker, att de ska ta sig i bajan m.m. Det visar bara hur omogna många piratpartister är och där har de oerhört mycket att lära av de lite mer mogna väljarna. Dessutom drar de ett löjets skimmer över sig själva och PP.

Anonym skrev

Jag är säker på att de ”etablerade och kompletta partierna” är verkligt glada att ha dig ståendes utanför nån random val-lokal tuggandes fradga och förklara att man minsann inte ska rösta på Piratpartiet.

Så, tack, med motståndare som dig kan vi knappast förlora ;)

Anonym skrev

Nja, nu handlar det ju inte alls om att öppna eller läsa någon post. Möjligen kan man jämföra det med att posten/brevbäraren noterar vem som skickade ett kuvert till någon en viss dag. OBS att denna typ av registering redan görs av telefonoperatörerna så att polisen i samband med ett grovt brott ska kunna få några pusselbitar i en indiciekedja för att fälla en brottsling tillsammans med övriga bevis som ev. DNA-spår, vittnen, motiv osv. Det är ingen större skillnad att registrera till/från/när på internet och det har aldrig varit tal om att läsa innehållet. Jag tycker att det här är jättebra för jag vill att det ska finnas verktyg för att fälla grov brottslighet. Sen är det en helt annan fråga om man får använda dessa uppgifter i samband med upphovsrättsbrott eller inte. Min åsikt är ja i den senare frågan men det får vi väl se.

Anonym skrev

Allting hänger ihop. Det är faktiskt ganska olika åsikter om övriga frågor även i de etablerade partierna. Alla vill att vi ska ha det bra men det är delade åsikter om hur man kommer dit. Om PP får mandat så innebär det att man inte vet hur de kommer att rösta i övriga frågor även om det är troligt att det blir åt vänster. Ännu värre är dock att veta att skattebetalarnas pengar, c:a 120 000 i månaden, går till någon på PP:s lista som företräder snyltare som inte vill betala för sig. Detta gör mig oerhört upprörd och därför kommer jag att vara extra aktiv för att mobilisera röstande på etablerade och kompletta partier i detta val.

Anonym skrev

Kan du utveckla varför? Om du bara ospecificerat tycker synd om någon med annan åsikt än dig själv så är jag annars böjd att tycka synd om dig som inte lyckas samla dina argument eller helt enkelt acceptera att det finns olika åsikter där ingen någonsin kan säga vad som är ”rätt” eller ”fel” utan det får avgöras via opinion och via våra folkvalda politiker.

Anonym skrev

Här tuggas ingen fradga. Om jag blir tilltalad av piratpartister utanför vallokalen kommer jag bara lugnt och sakligt att säga något i stil med ”jag skulle aldrig kunna tänka mig att rösta på snyltare som inte kan skilja på mitt och ditt”.http://whydocatspurr.pen.io

Anonym skrev

Allting hänger ihop. Det är faktiskt ganska olika åsikter om övriga frågor även i de etablerade partierna. Alla vill att vi ska ha det bra men det är delade åsikter om hur man kommer dit. Om PP får mandat så innebär det att man inte vet hur de kommer att rösta i övriga frågor även om det är troligt att det blir åt vänster.

Bookmarking Website

annan-nonym skrev

I riksdagsvalet iaf, om de inte ställer upp i Kommun och Landstingsval?

Nån annan-nonym skrev

Jag iaf kommer troligen, som det ser ut nu, rösta på Piratpartiet i de valet också, precis som jag gjorde i förra valet.

Tills dess har vi nog ökat våra väljarsiffror ytterligare. Tvärr måste jag kanske säga, eftersom det innebär att andra partier fortsatt skapa tok-lagar och lyssnat på lobby-grupper.

Men men, de kan aldrig vinna i längden, det är en kamp mellan öppenthet, logik och förnuft och nånting som aldrig kan motiveras att man ska låsa in och övervaka allt vi gör.

”vård, skola omsorg” är viktigt, men där finns det inga som inte vill vi ska ha nån skola ex. vis. Om det fanns partier som satt i majoritet som förespråkade man inte skulle ha nån skola (som det nu finns mot mänskliga rättigheter) då kunde det väl kanske vara viktigare rösta på ett sånt parti.

Anonym skrev

Det här valet är till Europaparlamentet. Det är således ganska ointressant vad partierna tycker om vård, skola och omsorg. Europaparlamentet sysslar inte med såndana välfärdsfrågor. Men EU sysslar uppenbarligen med grundläggande demokratiska spelregler. EU vill tydligen köra över vår grundlag och hitta på egna grundlagar.
Vi måste se till att vårt statsskick bevaras så att vi sedan kan prata om vård, skola omsorg i det nationella och de lokala valen.

Just vård, skola och omsorg är kommunala och landstingsfrågor. Se till att rösta genomtänkt i de valen i september nästa år!

hm skrev

Hade man röstat fram lag som gör det tillåtet för vem som helst att stå utanför brevlådan och när du får post öppna den och läsa den.

Då hade dem flesta blivit vansinniga, men nu har vi genomfört det bara på ”elektronisk” kommunikation då reagerar knappt någon. Okunskapen är för stor bland vanliga svenssons om vad som håller på att ske..

Med tanke på att ni är det enda parti som faktiskt tar ställning i frågan EMOT såna odemokratiska lagar som IPRED, FRA, och kommande ACTA och fan vet vad alltså. Så har ni min röst den 7e juni. Det är jag säker på.

Jag är en av dem mörka tal ni inte ser i er statistik då jag inte är medlem i ert parti men kommer rösta på det :)

Anonym skrev

Det är upphovsrättsmannen eller de som företräder honom som avgör VILKA 10 sekunder som ska släppas fria för provlyssning, samma sak med filmtrailers. Det är inte upp till vem som helst att ladda ner delar. Av samma skäl är det så att det är olagligt att ladda ner delar av en film för att annars skulle man lätt kunna kringgå lagen genom att plocka bort några sekunder från en film innan man lägger upp den för nedladdning.

Anonym skrev

Visst var den tänkt för tryckt materiel från början eftersom det inte fanns så många andra sätt. Men rent principiellt finns ingen skillnad beroende på mediat oavsett om det är papper, magnetband, CD, hologram eller framtida medier som ännu inte är uppfunna. Och en sak är säker – lagen styrs inte av hur många låtar man kan få in på sin ipod…

Anonym skrev

Jag står för mina åsikter även offentligt. Jag kan skilja på mitt och ditt och är stolt över det!

Anonym skrev

Varför då? Är det inte bättre att man röstar genomtänkt, dvs på det parti som företräder de åsikter som man tror ger bäst resultat för sverige i europa i alla viktiga frågor som penningpolitik, arbetsmarknad, vård, skola osv?

Anonym skrev

Men säg upp abonnemanget då, om alla snyltare gör det så får vi ju stopp på det! PP kommer aldrig in i riksdagen och kommer aldrig ingå i en regering. Vilket seriöst parti skulle vilja samarbeta med ett enfrågeparti som till minst 90% består av laglösa snyltare? Integritetsfrågorna är dock viktiga och kommer att fortsätta att diskuteras i seriösa forum. PP och dess anhängare resonerar ofta binärt. Ingen övervakning (istället för komplett typ 1984). Fri nedladdning (istället för spelregler som fungerar). Det behövs övervakning för att komma åt grov brottslighet och upphovsrättsmännen måste få kunna leva på sitt skapande och ha musiker eller filmakare som yrke på villkor som inte sätts av en snyltande ungdomsgeneration som tyvärr lärt sig att allt helst ska vara gratis och någon annan ska betala och jobba.

Anonym skrev

Alltså det som kommer hända är antingen att det blir totalbojkott eller så håller man sig till just den artisten eller grupper man gillar!

I vilket fall som helst så förlorar skivbolagen på det!

Dom kommer INTE sälja mera om dom nu trodde det!

Men mycket vill ha mera!

Anonym skrev

Jag är säker på att de ”etablerade och kompletta partierna” är verkligt glada att ha dig ståendes utanför nån random val-lokal tuggandes fradga och förklara att man minsann inte ska rösta på Piratpartiet.
Apple News

Anonym skrev

Jag tycker absolut inte Piratpartiet ska uppmana till bojkott! Vi ska ändra lagen så tokigheterna inte kan upprepas och se till andra tokigheter som detta inte införs.

Men personligen håller jag med, skulle aldrig som det är just nu kunna se en bio-film, hyra en film eller ens köpa en bok. Det skulle kännas jävligt äckligt betala Danowskys och ”gängets” arvoden.

Hittills har jag väl tackat nej till typ 5-6 biobesök med vänner och det har slutat med vi alla gjort annat istället så där har väl SF gått miste om kanske en 1000-1500:- brutto typ.

men att Piratpartiet som parti skulle ta ställning på det sättet, tycker jag inte.

Anonym skrev

Nu börjar valkampanjen på riktigt djävla allvar!

All aboard!

Hail sail!

Set course!

All ahead flank!

Anonym skrev

Nu har det fan gått för långt! Ni vet det bättre, men ursäkta att jag tjatar: totalbojkott av mediaindustrin är vår främsta vapen ! Till Mona och Fredrik: var så säkra på att vi för in PP i riksdag nästa år, tveka inte en sekund! I nästa steg, kommer jag att säga upp mitt internetabonnemang, åt helvete med dendär informationssamhället som internet skapade………..

Anonym skrev

Precis.

Varje land har sin suveränitet och vi ska inte ge upp våran suveränitet till förmån för några penningstinna upphovsrättsförespråkare.

Anonym skrev

”Vi måste för det har EU bestämt”

”Vi måste för det har Tomas Bodström bestämt”

”Vi måste för det har Mediabolagen bestämt”

”Vi måste för det har Peter Danowsky bestämt”

”Vi måste för det har USA bestämt”

Nej, vi måste ingenting. Vi kan bestämma själva och det kommer VI göra om de andra svenska partierna inte vågar.

Anonym skrev

Nej, det har inte glömts bort. Det är bara Piratpartiet som skyddar deras integritet.

Det är bara Piratpartiet som skyddar allas medborgerliga rättigheter. Det är lite sorgligt, önskar alla partier såg det som självklart :( men men, det gör iaf valet lätt oavsett om man är ”upphovsman” eller ej!

Anonym skrev

Haha, javisst är det rimligt :) Elektroniska fotbojor till alla som bara maffian får nycklarna till :D

Anonym skrev

Ibland får jag en känsla av att Sverige i någon mån håller på att bli fascistiskt, eller det kanske bara är en konstig känsla..

Anonym skrev

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5160323.ab

Ärligt talat så tror jag inte ett djävla dugg längre på vare sig IT-säkerhetsexperter eller politiker!

Dom ENDA jag tror på är PP för dom VET man var dom står!

Snöbollen är i rullning och nu försöker dom bara kasta sand i ögonen på folket!

Sen när Alliansen och Vänstern tror dom sitter säkra kommer dom göra TVÄRTOM!

GLÖM ALDRIG när Fredrik Reinfeldt sa: ”Vi ska INTE jaga en hel ugdomsgeneration”!

BULLSHIT!!!

Jur.Stud skrev

…Brukar sådana kallas. På vanlig svenska är det väl snarare ”Skriv under eller stick”. Jag antar att de små artister som ser fildelningen som ett fantastiskt sätt att få sprida sin musik, skapa en vid lyssnarkrets som donerar större summor än vad de skulle få in från ett girigt skivbolag bara är lättledda idioter enligt dig?
Vem tror du egentligen har makten när den nervöse artisten sätter sig ned för att skriva under kontraktet som den välbetalde juristen håller fram? Skivindustrin är förlegad, sorgligt kanske att man inte kommer kunna bli miljonär enbart genom att ha stora bröst eller göra en crazyfrog mobilsignal längre… men så är livet. Människor kanske kan lägga de pengarna på andra musiker istället nu? Sådana som brinner för sin musik och vill att en stor grupp människor ska kunna lyssna på den?

Jur.Stud skrev

Nej, då är det ju inte längre 10 sekunder av en låt, utan originallåten. Om jag jobbar inom skivindustrin med att kopiera CD-skivor som distribueras vidare, får ju inte jag som fabriksarbetare upphovsrätten till låten som jag kopierar in på skivorna. Upphovsrätten är idag konstruerad för att skapa ett starkt skydd för de som skapar låten. Du kan inte överföra någons upphovsrätt till dig själv genom att på något vis försöka gå runt lagstiftningen på det sätt du tar upp. Man kan helt enkelt inte överföra upphovsrätt utan upphovsmannens uttryckliga tillåtelse. Några sådana ”kryphål” existerar inte. Sedan vet jag inte om det överhuvudtaget är lagligt att ta med 10 sekunder av en låt. Jag tror det, men visst, vill skivindustrin processa så är det väl möjligt att det faller det med.

Det exempel du tar upp är ju i princip så som bit- torrent tekniken fungerar. En bit här och en bit där bygger upp hela låten. Och det vet vi ju är olagligt.

Dagens lagstifting gör det olagligt att kopiera och mångfaldiga allt material som någon annan har upphovsrätten till. Jag som jurist hoppas på en ändrad lagstiftning, jag tror på att grundläggande värden kommer segra gentemot skivbolagens lobbyverksamhet. Satsa på att argumentera för en reformerad upphovsrätt istället för att försöka komma runt dagens lagstiftning. Den är gjuten i sten och går inte att ta sig runt, oavsett hur bra du argumenterar. Tyvärr, får jag tilläga. Jag sympatiserar med Piratpartiet och de kommer få min röst.

ITC skrev

Oh ja.
Lugnet smyger sig på bakifrån ackompanjerad av skräckfilmsmusik…
och slår till i form av katatoni… lugnare än så blir det inte!

Anonym skrev

Är det någon som har kollat upp hur mycket pengar som vi har betalt, och fortfarande betalar, till musikbranchen genom dessa CD och kopierings skatter?

Har hört att nästan häften av vad CD skivorna kostar går direkt till dom som dessa skatter … Undrar om det stämmer? För iså fall för dom ju in mångmiljon belopp och vad får vi för det?
Inte fan får vi kopiera, trots att dom faktiskt tar betalt för det!

Verkar ju vara en riktigt lukrativ branch, den där musikbranchen …
Dom får otroligt bra betalt för nåt dom inte ens leverarar, och när folk gör det dom betalar
skatt för, ja då blir dom stämda på ännu mer pengar … Mycket vill ha mer, utan att göra nåt!

Nä, tror fan jag ska starta ett skivbolag också, sen gå och stämma några andra skivbolags direktörers barn. Sen flyttar jag till Florida, pensionerar mig och lever gott på alla mina pengar som jag får … Kronofogden jobbar ju för mig, vet ni väl! Han fixar ju allt med indrivningen av pengarna och sätter in dom på mitt konto … Behöver inte göra ett skvatt mer än att fixa ett visakort … Det ska bli kanon med lite solbränna … Jag skickar vykort … Lovar :-)

Anonym skrev

Så om man hör 10 sec av en låt, så är det okay …

Låt oss säga att jag nu laddar ner 10 sec av en låt från ex. dig då?
Sen laddar jag 10 andra sec från din kompis, sen ytterligare 10 sek från min kompis …

Håller jag på så, så har jag ju kanske med lite tur och hårt arbete själv lyckats pussla ihop och gjort en egen låt! Har jag upphovsrätt till den ?

Mr skrev

Det kan ju inte vara hälsosamt att vara så paranoid så att man måste lagra information om vad andra gör eller har jag fel? Att vilja stoppa en hel kultur kan ju inte vara lagligt? Sen när är utvecklingen copyright skyddad? Det var härligt när man kunnde glida runt på nätet och upptäcka ny musik som man sedan kunnde längta ihäl sig efter att få höra live. Tänkte segla mer åt vänster hållet men nu har det gått för långt.

Anyonym skrev

[quote=Anonym]Själv hoppas jag att förslaget går igenom, så att vi äntligen har verktyg att få stopp på snyltandet![/quote]

Vilken frihet att kunna vara anonym va?

Jur.Stud skrev

Fildelning är det inte bara ungdomar som håller på med, till att börja med. Datalagringsdirektivet motverkar ju dessutom det syfte du själv tar upp. Tack vara datalagringsdirektivet, som skadar en mycket stor grupp med en enorm kreativitet och kunskap inom teknik (piraterna), kommer anonymiseringstjänster skapas på löpande band. Något som en liten pedofilgrupp aldrig hade lyckats med på egen hand. Nu kan de glatt utnyttja sig av tjänster som piraterna bygger upp för att definitivt komma undan polisen.
Man kan inte kriminalisera något som en stor grupp ser som fullständigt naturligt. De grupper du vill komma åt, grova brottslingar, kommer utnyttja de system alla fildelare bygger upp.

Nej vill man åt terrorister och pedofiler bör man se till att dessa grupper inte får gratis teknik av piraterna. Man har försökt stoppa tryckpressen, bandspelaren och videobandspelaren. Inget av det har lyckats, trots att film och musikindustrin skulle dö ut om folk kunde banda musik och video från radion resp TV:n. Om 10 år kommer man undra hur sådana som dig resonerade egentligen.

Se på hur det gick att kriminalisera att gå mot röd gubbe. Det fungerar inte. Man kan bara kriminalisera sådant som en övervägande majoritet tycker bör vara kriminellt. Så är inte fallet med fildelning, oavsett vad du och jag kastar för statistik i ansiktet på varandra är det en kontroversiell fråga.

Just nu försvann ju dessutom integriteten,det är ingen balans att tala om längre. Positionsbestämning med den här lagen, kompletteras med att få reda på innehållet i kommunikationen med hjälp av FRA-lagen. Vilken del i integriteten är kvar att skydda?

Anonym skrev

”Håller med om att politiker ska styras av folket och så är faktiskt också fallet. Vi har demokratiskt ordnade val.”

Ja..vi har demokratiska val och nu säger folket ifrån mot ett överstatligt samhälle!

Dessutom så sitter Usama Bin Ladin och skrattar åt oss just nu i sin grotta åt vår fria och öppna demokrati!

Det nöjet ska han inte få!

Länge leve PP!

Anonym skrev

Det beror väl på vilka avtal man skrivit med skivbolagen. OBS att det handlar om frivilliga avtal. Det är inte fult att tjäna pengar enligt helt frivilliga avtal men det är oerhört fult att snylta på andra utan sådana avtal med upphovsrättsmännen. Parasiter!

Anonym skrev

Kanske några även bryr sig om integriteten för upphovsrättsmannen? Den verkar helt ha glömts bort av vissa…

Max Kvelland skrev

”Nja nu gäller det här även internet och lagring av trafikdata. Läs själv så får du se, om du orkar.”
Notera ordet ”även”, om du orkar. Varför övervaka telefonin? Finns det någon vettig anledning överhuvudtaget?
Sverige börjar bli skrämmande likt regeringen i boken 1984 av George Orwell. Läs den. Om du orkar, även om det inte är några bilder i den.

För övrigt är det intressant att skadestånd för en våldtäkt kan landa på runt 30 000 medan man får betala hundratusentals kronor för fildelning. Hur i helvete är det rimligt?

Det är inte ett samhälle jag vill vara en del av. Jag vill INTE att det ska se ut så. Och jag skäms över att vara svensk när jag läser om sånt.

Helt fel fokus att hålla på med fildelningen såhär när det finns så mycket andra ouppklarade brottsmål i Sverige. Brott där handlingar utförs som faktiskt betyder mer än att skivbolagen förlorar pengar.

Skäms förfan.

Anonym skrev

Håller med om att politiker ska styras av folket och så är faktiskt också fallet. Vi har demokratiskt ordnade val. Men eftersom det handlar om demokrati så måste man fatta kompromissbeslut och varje enskild persons åsikter kan inte företrädas. Det där med 90% är fel, möjligen gäller det ungdomar. Skulle tro att minst 75% av röstberättigade fortfarande kan skilja på mitt och ditt och också förstår att datalagring krävs för att komma åt grov brottslighet. Man kan ju redan idag få ut information om telefonsamtal, det måste vara likadant vad gäller internettrafik. Dessa 75% av lär också prioritera att man stoppar terrorism, knarkhandel, pedofiler m.m. över att ouppfostrade snorungar ska få fortsätta att snatta filer utan att bli upptäckta. Sen är det viktigt att hitta en balans mellan lagring och integritetskrav.

RikMatts skrev

Det framgår med all önskvärd tydlighet att du anser upphovsrätten ha företräde framför grundlagens fri- och rättigheter. Dina argument för det är i tur och ordning stöld!, stöld!! och stöld!!!

Du förstår inte att du kallas för troll…

Anonym skrev

Om 5 dagar så kan dina argument inte längre bita på mig för då lägger jag min röst på PP, sen kan du står där och skrika hur mycket du vill och snyltande och tjyveri m.m

Jag står benhårt fast vid min övertygelse om att politiker skall styras av folket och inga andra!

90% av Svenskarna vill inte ha dessa lagar..FATTA!

Anonym skrev

Undrar vem som snyltar/har snyltat på vem ?? Inte de feta skivbolagsdirektörerna väl ?? Som roffat åt sig artister och upphovsmäns dagliga bröd under alla dagar tidigare !!
/Musiker sen 80-talet å aldrig fått en krona trots ett tiotal skivsläpp under åren !

Anonym skrev

Varför är det så tyst om Maffiadomaren i piratmålet? Har Beatris spikat igen locket fullständigt? Var det sååå pinsamt att vi Svenska folk fick se hur Maffia breder ut sig? FY FAAN!! Rösta PP

Anonym skrev

Så, vart är nu MP och alla andra partier som ”bryr sig om integritet”? Var är deras kampanjer, artiklar och protester?

Nej just ja, det var bara tomt prat.

Anonym skrev

Själv hoppas jag att förslaget går igenom, så att vi äntligen har verktyg att få stopp på snyltandet!

Anonym skrev

Upphovsrätten kom ju till egentligen för TRYCKT material i tryckkonsten början för länge sedan för att inte ”Kalle Anka” skulle kunna kopiera böcker i sitt eget tryckeri och sen gå ut på torget och sälja Jan Guillios bok Arn i ”Kalle Ankas” namn och hävda att ”Kalle Anka” skrivit boken!

Så var det troligen tänkt från allra första början!

JP Anderson skrev

Det är just detta vi kämpar emot.
Om inte annat så visar detta på hur viktigt det är att vi kommer in i EU och Riksdagen.

Så se till att rösta ;)

Jur.stud skrev

hmm upphovslagstiftningen fungerar ju inte riktigt så. I dina exempel är det antingen något som visas snabbt, en bild på en tidning ett par sekunder, eller en bild av något, som en bil. Detta är inte olagligt. Hade man däremot tryckt upp identiska/nästan identiska bilder av någons tavla och tryckt upp, eller kopierat en hel tidning och sålt vidare, eller om saab kopierat volvos bildesign och gjort likadana, hade det varit annorlunda.

Som jag förstår det behövs det inte upphovsmannens samtycke för att man hör en abbalåt på radion i en 10 sekunder lång scen i någon Beck-film. Om man däremot har hela abbalåten som ett soundtrack i början av filmen förhåller det sig annorlunda.

Har inte kommit till immaterialrätten än, så detta är bara en kvalificerad gissning och bör inte tas som absolut sanning! Jag stödjer för övrigt piratpartiet, vill bara klargöra begreppen.

Anonym skrev

På vissa museum och utställningar finns det skyltar med ”FOTOGRAFERING FÖRBJUDEN”

Om du själv målar en kopia av en tavla brukar det kallas för förfalskning.

Och ja..En köpt original CD rippad till Mp3 128 kilobits/s skulle man nog kunna kalla förfalskning eftersom ljudet blir MYCKET sämre än det köpta originalet!

Anonym skrev

Har varit med i PP ett par månader nu, och har funderat på ett par saker:

För det första … Om jag tar min kamera och tar ett kort på ex. en dyr, välkänd tavla … Alltså gör jag i princip en digital kopia av den. VEM äger upphovsrätten till det kort (kopian) jag tagit?

Rätta mig om jag har fel, men äger inte JAG upphovsrätten för min digitala kopia av tavlan?
Man ser ju dagligen digitala kopior (kort) i TV och i pressen av verk både online och offline.

Så vad är skillnaden om jag tar en digital kopia av en tavla eller om jag tar en digital kopia ex. en film ? Bägge mina kopie filer jag gjort ser i princip likadana ut, typ: 0010110110011001010… där siffrorna bara är i olika ordning …

Slutsats: OM jag äger upphovsrätten till min egenskapade kopia av en tavla, borde jag då inte i rimlighetens namn också äga upphovsrätten till mina egenskapade kopior av ex. filmer, låtar etc …

Det är ju JAG som gjort kopiorna, ingen annan!!!

Ett annat enkelt exempel … Volvo har upphovsrätten till designen av sina bilar … Hur många kort av Volvobilar har ni inte sett? Och … Vem ägen upphovsrätten till korten? Volvo eller fotografen ?

Och för det andra … Säg att Hollywood spelar in en film och i en snutt sitter en kille 1 min och läser en tidning klart och tydligt. 60 sec x 24 bilder = 1440 kopior av en upphovsskyddat förstasida av tidningen.

Säg nu att det är en populär film med 100 miljoner biobesökare över hela världen.

144,000,000.000 kopior/visningar av tidningens förstasida har nu filmbolaget olovligen spridigt.
Ta nu 144,000,000.000 x 10kr per nummer = 1.440,000,000.000 kr

Be nu filmbolaget skicka in detta belopp på tidningsbranchens konto omgående inkl. ränta!

Sen kan man ju leta eftet andra upphovsskyddade verk och prylar som finns i filmen och be dom betala för det också ! Borde finnas en hel del i varenda film som släpps!

Skulle vara mycket intressant att höra era kommentarer angående detta!

Jur.Stud skrev

Så var ska då gränsen gå i så fall? Hur många av våra grundläggande rättigheter ska inskränkas för att få stopp på fildelning? Var det någon mening med att garanterea meddelarfrihet till tidningar, rätt till privatliv och personlig integritet, rätt till domstolsprövningar och försvarare, om princip efter princip skrotas till förmån för att sätta dit fildelare. Menar du att vi inte ska ha någon personlig integritet kvar kanske? Hade det inte varit bättre om allt vi säger och gör kontrolleras? då kan man ju inte begå brott utan att åka fast.

Oavsett vad man tycker om fildelning kan kan inte tycka att det är mycket värre än vanlig stöld. Om du på allvar menar att integriteten inte är viktigare än beivrande av stöld tycker jag du borde ta och fundera på om alla filosofer, lagstiftare och tidigare politiker som värnat om våra grundläggande friheter haft så fel hela tiden.

Anonym skrev

Det är ju ett fullt rimligt förslag, klart att det kommer att gå igenom!

Anonym skrev

Allting hänger ihop. Det är faktiskt ganska olika åsikter om övriga frågor även i de etablerade partierna. Alla vill att vi ska ha det bra men det är delade åsikter om hur man kommer dit. Om PP får mandat så innebär det att man inte vet hur de kommer att rösta i övriga frågor även om det är troligt att det blir åt vänster.
Online Business Listing

Anonym skrev

Är du ett troll då eller? Det här är ett öppet forum, åsikter för och emot gynnar debatten. Alternativt kan man ju välja ett slutet forum om man vill ägna sig åt navelskåderi.

Anonym skrev

Nja nu gäller det här även internet och lagring av trafikdata. Läs själv så får du se, om du orkar.

RikMatts skrev

Å, det blir den vanliga visan – man läcker ett ”omöjligt” förslag, som efter kritik (som man givetvis ”lyssnar” på) förändras kosmetiskt och sedan drivs igenom.

Jur.Stud skrev

”elektronisk fotboja” räknas ju som tillräckligt begränsande och kränkande för att användas som alternativ till fängelsestraff i Sverige. Även om den enskilldes rörelsefrihet åtminstone inte direkt begränsas av lagen ser jag det som rätt magstarkt att införa en lag som i princip sätter elektronisk fotboja på hela svenska folket. Om den personliga integriteten inte är viktigare än att brottet fildelning har företräde framför den, har jag svårt att se var gränsen för preventiva åtgärder för mord bör gå.

I konsekvensens namn borde ju vi enligt dagens politik ha chip i alla människor från födseln, som registrerar alla röresler den enskillde gör. Då kan vi väl sätta fast alla brottslingar och vi är av med den förhatliga integriteten som tydligen bara pedofiler och terrorister vill ha kvar…

Anonym skrev

[quote=Anonym]Ännu så länge bara ett löst förslag – vi får se vart det landar – men det låter jättebra tycker jag. Polisen måste ha möjlighet att komma åt grov brottslighet och man måste kunna få stopp på snyltandet via illegal fildelning. Vi ska inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration sa Reinfeldt. Men enligt undersökningar har c:a hälften av alla ungdomar snattat i affärer, trots detta kallas de inte kriminella. Den stora skillnaden är att vid snatteri blir det polisanmälan och något händer men vid fildelning och nedladdning av filer som är värda betydligt större belopp så händer idag ingenting, vilket är en skandal. Hoppas på hårdare tag![/quote]

Fildelning via fasta telefonin och mobiltelefonen, låter väl ändå lite SciFi ännu.

Anonym skrev

Ännu så länge bara ett löst förslag – vi får se vart det landar – men det låter jättebra tycker jag. Polisen måste ha möjlighet att komma åt grov brottslighet och man måste kunna få stopp på snyltandet via illegal fildelning. Vi ska inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration sa Reinfeldt. Men enligt undersökningar har c:a hälften av alla ungdomar snattat i affärer, trots detta kallas de inte kriminella. Den stora skillnaden är att vid snatteri blir det polisanmälan och något händer men vid fildelning och nedladdning av filer som är värda betydligt större belopp så händer idag ingenting, vilket är en skandal. Hoppas på hårdare tag!

Anonym skrev

Nu påstår dom att det inte finns nån sådan lagrådsremiss som DN tagit del av!

Anonym skrev

Lagförslaget sid 44: ”Med anledning av de synpunkter som IFPI Svenska Gruppen och Svenska Antipiratbyrån har framfört, om att det bör möjliggöras även för
upphovsrättsinnehavare att få del av abonnent- och trafikuppgifter, vill
regeringen tillägga följande. Visserligen möjliggör artikel 15.1 i direktivet om integritet och elektronisk kommunikation att trafikuppgifter får lagras och lämnas ut även för att t.ex. enskilda ska kunna tillvarata sina rättigheter i en civilrättslig process. Den lagringsskyldighet som nu föreslås ska dock endast omfatta brottsbekämpande syften. Av detta följer att uppgifter som sparas på grund av lagringsskyldigheten med stöd av direktivet om lagring av trafikuppgifter ska lagras i särskild ordning. I övrigt kommer de regler om behandling av trafikuppgifter som gäller idag att fortsätta gälla.”

[CITAT]”Den lagringsskyldighet som nu föreslås ska dock endast omfatta BROTTSbekämpande syften.[SLUTCITAT]

Jag som trodde fildelning ÄR ett lagBROTT!

Stämmer lagförslagstexten..är den äkta?

Belorn skrev

2. Följande brott ska medföra överlämnande på grundval av en europeisk
arresteringsorder enligt villkoren i detta rambeslut och utan kontroll av
om det föreligger dubbel straffbarhet för gärningen, förutsatt att brotten,
som de definieras i den utfärdande medlemsstatens lagstiftning, kan leda
till fängelse eller annan frihetsberövande åtgärd i minst tre år i den
utfärdande medlemsstaten:


– Förfalskning och piratkopiering.

Vad kan detta ha för effekter?

A...kom inte på nåt skrev

Varför blir intressegrupper till remissinstanser när
nya lagar ska stiftas. Det är perverst enligt mitt förmenande.

Det är som att fråga glassbolagen om dom vill att vi ska
köpa glass. Vad är det för dumheter. FAN!

Anonym skrev

I Dokumentet finner jag följande:

”Tullverket, IFPI Svenska Gruppen och Svenska Antipiratbyrån har anfört att de anser att utredningen på ett tillfredsställande sätt har belyst avvägningen mellan behovet av tillgång till trafikuppgifter och skyddet för den personliga integriteten.”

Nu känner jag mig helt lugn, ett tag var jag lite orolig, men integritetsaspekten garanteras av IFPI och Antipiratbyrån.

Ken Rabelius skrev

[quote=Ken Rabelius]Att staten vill ha full koll på sinna ”stygga” medborgar visste vi ju redan innan. De säger det bara inte högt om de kan undvika det…[/quote]

Wikileaks länke ligger för spridning via mitt facebook :)

Ken Rabelius skrev

Att staten vill ha full koll på sinna ”stygga” medborgar visste vi ju redan innan. De säger det bara inte högt om de kan undvika det…

Micke83 skrev

Hur mycket skit kan de komma med på ett år igentligen. Först FRA sen Ipred och så läste jag även att det var på förslag att tvinga internetoperatörerna att spara alla IP-adresser i ett halvår och nu detta.
Man kan ju inte bli mer än förebannad, politiker från både Sossarna och Moderaterna sitter i tv och säger att de står för den personliga integriteten och så kommer de med ett sånt här förslag. Nä det blir allt att lägga sin röst på PP i EU-valet. :(

Fredrik Larsson skrev

Jag är inte så duktig på det men om n@gon som kan bättre kunde gå igenom förslaget och konkret hänvisa till det rader där integriteten hamnar mest i kläm och sedan förklara varför vore det ett dokument många av oss skulle ha nytta av i kampanjen. Ett sådant dokument skulle jag kröäva att min familj läste innan dom röstar.

Mvh
Fredrik Larsson

Mr President skrev

Ha! De trodde att de kunde hålla det hemligt, men information vill vara fri.

Anonym skrev

Jag skulle nog gissa att det sprids över hela nätet just i skrivande stund..förhoppningsvis!

mini skrev

Ja, det är regeringens lagrådsremiss om implementeringen av Datalagringsdirektivet.

James skrev

Detsamma som Datalagringsdirektivet? känns inte som något nytt detta, eller är det jag som missförstår det hela?

Jesper skrev

Tragiskt… Hoppas detta blir allmänt känt, och då ska Piratpartiet vara här för att förmedla vad VI tycker. Då LÄR vi få mandat så det räcker i EU och Riksdagen nästa år!

Lämna kommentar