Rösta på Piratpartiet-dagen den 20 maj!

För att rösta i förtidsröstningen behöver man sitt röstkort (som ska ha skickats till alla röstberättigade per post) och legitimation. Man kan rösta i vilken förtidsröstningslokal man vill. Man bör tänka på att röstningslokalerna ska vara fria från propaganda och icke partineutral information, varför det kan vara bra att kunna täcka över eventuella lila pirattröjor med en jacka eller motsvarande.

Rösta på piratpartiet-dagen anordnas på följande platser. Partiets representant kommer finnas på plats runt en timme, men att rösta går optimalt på några minuter.

Piratpartist Ort Lokal Tid

Telefon
Björn Odlund,
Partistyrelsen
Borås

Kommunens valstuga

15:00 0737229710
Jan Lindgren,
#12 på EU-listan
Enskede Högdalens bibliotek 16:00 0707221413
Björn Felten,

#10 på EU-listan

Göteborg Nordstan 17:00 0704427112

Sofia Dahlgren,
Partistyrelsen
Halmstad Rådhuset

15:00

0733366717
Mårten Fjällström,
Partisekreterare
Huddinge

Flemingsbergsbiblioteket 15:00 0733690369
Anna Troberg,

#4 på EU-listan

Järfälla Jakobsbergs bibliotek 16:00 0704676273
Klara Tovhult,
Partistyrelsen
Jönköping Österängens bibliotek 12.00 0703372324
Amelia Andersdotter,
#2 på EU-listan
Jönköping Stadsbiblioteket

12:00 0738436779
C Magnus Berglund,
#18 på EU-listan

Karlstad

Tempelriddaren, foajén 17:00 0705182025
Mattias Bjärnemalm,
#3 på EU-listan
Linköping Stadsbiblioteket 18:00 0704385046
Anna Svensson,
#7 på EU-listan
Linköping Stadsbiblioteket 17:00

0737333701
Snild Dolkow,
#16 på EU-listan
Lund

Stadsbiblioteket

14:00 0762026707
Gustav Nipe,
#8 på EU-listan
Malmö Triangeln Köpcenter 17:00 0708765484
Andreas Larsson,
#14 på EU-listan
Mora Kommunhuset 15:00

0702988662
Christian Engström,
#1 på EU-listan
Nacka

Biblioteket i Forum Nacka

16:00 17:00 0706633780
Rick Falkvinge,
Partiledare
Stockholm Centralstationen 17:00 0708303600
Camilla Westrin,
#15 på EU-listan
Umeå Scandic Hotel Plaza 17:00

0703668559
Mikael Nordfeldth,
#20 på EU-listan
Umeå

Universitetssjukhuset

14:00 0705657637
Stefan Flod,
Ordförande Ung Pirat
Uppsala

Stadsbiblioteket 17:00 0730881001
Mikael Nilsson,

Partistyrelsen

Uppsala Gottsundabiblioteket 17:00 0730280821

Johannes Åman Pohjola,
Piratstudenterna
Uppsala Stadshuset

17:00

0708418783
Malin Littorin Ferm,
#11 på EU-listan
Vällingby

Blackebergs bibliotek 15:00 0707906877
Johanna Julén,

#9 på EU-listan

Västerås Stadshuset 17:00 0735066879

Rickard Olsson,
#5 på EU-listan
Östersund Kärnan köpcentrum 15:00 0706350142

Kommentarer

Tomas skrev

Röstade PP nu på lunchen.

Hoppas det går bra i valet så att de etablerade partierna får sig en rejäl näsbränna.

Karl Popper skrev

Om en person ertappas för snatteri tillkallas polis. En butik kan inte lagföra en person. Men om man en person som lägger ut eller tankar hem ”upphovsrättskyddat material” så är det INTE rättsväsendet som lagför en, det gör något skivbolag eller filmmogul. Det är skillnaden. Och om telekompaketet röstas fram i höst så får vi ett mer begränsat internet. Och då är yttrandefriheten satt ur spel.Och då kan vi lika gärna flytta till Kina.

Legmacoorkadeinteloggain skrev

Har du läst igenom lagtexten eller underlaget för IPRED?

Läste igenom det som låg som lagförslag och det som röstades igenom i och med IPRED.

Det ger alltså privata intressen med misstanke, (inget annat än misstanke) rätt att frysa den misstänktes ekonomi och utföra husrannsakan.

dvs, misstänks man att ha fildelat, har man ingen möjlighet till försvar eftersom pengarna ligger frysta, dessutom har ens hemfrid våldtagits av någon som inte ens har knytelse till rättsväsendet.

Detta är inte bara rättsvidrigt, det är rättsosäkert.

Sorgligt.

Roland S skrev

Vilken demokrati är det som är hotad som så många piratpartister pratar om? Sverige är ett demokratiskt land! Och vilka är det som försöker stoppa bloggare? Och vad är det som säger att bloggarens åsikter är de rätta? Man får ju i princip leta sig grön för att hitta någon blogg som har något att säga, vare sig man försöker hitta något om demokrati, politik eller något annat. För det mesta är det som man skriver om något man hört från någon annan som också hört det från någon annan vilket ar gjort att det till slut blivit så förvrängt, och ofta förenklat att det blivit helt absurt och inte har någonting med ursprunget att göra. Detta har Piratpartiet utnyttjat. Något som Piratpartiet har sagt är att man skall lägga ner verksamheten när man ser att det inte finns något hot mot demokratin, men det är väl inte staten som är det största hotet väl? Som jag ser det försöker Piratpartiet vinna röster på att få folk att tro att det hela tiden finns någon osynlig ond makt som vill ta över mänskligheten i allmänhet och fildelare och internetanvändare i synnerhet. Läs FRA och IPRED-lagstiftningen så ser man vad som skall regleras och varför det som regleras skall regleras.

Roland S skrev

Vilken censur pratar du om? Det finns väldigt många konspirationsteoretiker bland piratpartister.

Anonym skrev

Haha, så det är så de övertygar mindre vetande… usch, går nån verkligen på det?

Anonym skrev

Det fanns fortfarande gott om valsedlar i Mörby Centrum! Ytterligare en röst från mig!

PP FTW! (eller hur man ska säga…)

gosta6 skrev

[quote=Kent]Har idag röstat på PP i den vallokal där min son har ansvar för PP´s röstsedlar, han röstade i onsdags. Jag är 49 år han är 22 år så en röst på PP är inte lika med att man tillhör den yngre generationen! Media och gammelpartierna tycks ju tro att det bara är unga ”fildelare” som röstar på PP, tror att de vid en ev. analys av vilka som röstat på PP efter valet kommer att bli väldigt förvånade! [/quote]

Hej här är en till 63 år

gosta6 skrev

[quote=Anonym snattare]Din kommentar fick mig att tänka om. Jag spelade faktiskt in ett radioprogram häromdagen; det gick på P1 och handlade just om äppelträd. Jag råkar veta att det kassettband som jag spelade in det på visserligen är köpt i Sverige, så en del av inköpspriset går till Per Gessle, men nu var det ju inte Per som pratade i radion, så jag har ju faktiskt snattat det där programmet. Och inte betalar jag radiolicens heller… Fan, jag känner mig verkligen som en förhärdad brottsling, jag kommer aldrig att kunna lyssna på det där programmet utan att känna svår skuld.

Nej, nu är det jag som stoppar bandet i ett kuvert och postar till radiohuset tillsammans med en hundralapp. Det är det minsta jag kan göra för att sona mitt hemska brott. Jag inser att om jag inte gör så, så kommer ingen någonsin att vilja prata om äppelträd igen, och jag skulle sakna att höra om dem, jag är ju så fasligt trädintresserad, ja nästan en sån där trädkramare.

Tack för att du fick mig att inse min grova kriminalitet.[/quote]

Ha Ha den var bra jag måste vara en stortjyv så många band jag har spelat in

Anonym skrev

Respekten för privatliv och integritet också. Vad tycker du är viktigast? Jaga en hel generation som kopierar, eller lägga ner hela rättsäkerheten och göra alla till misstänkta? håller du med om det här citatet tro? Nedladdning är inte detsamma som stöld, det är du rätt ensam om att hävda. Det är fel rent juridiskt, straffrätt är inte detsamma som immaterialrätt.

Um sicher zu sein, muss man alles wissen

— Erich Mielke, DDRs minister för statssäkerhet, ansvarig för utbyggnaden av Stasi.

Med din argumentation verkar det ju inte vara något fel på stasi. Hade det använts av en regering med andra politiska ideologier hade det kanske varit helt ok?

legmaco skrev

instämmer helt! hade det bara handlat om nedladdning hade jag röstat på ett annat parti,
men piratpartiet är det enda parti som värnar om demokratin.

Äntligen är information släppt fri och folk kan skapa sin egen bild av olika situationer, händelser, åsikter… information som inte filtrerats eller censurerats av staten och kapitalet.

Anonym skrev

Men tydligen inte rättsäkerheten? Äganderätten går kanske före sådana banala föråldrade demokratiprinciper?

Lotta skrev

För mig så handlar det om så mycket mer än fildelning. Internet har givit möjligheten att skapa snabba nätverk och med det starka vägar för oponion. Detta är för gammelkapitalismen och den traditionella maktstrukturen ett fruktansvärt hot som de nu försöker stoppa. Tidningar som förr haft monopol på nyheter och oponionsbildning försöker ta död på ”konkurrensen” i bloggvärlden, som vi sett prov på bl.a. i Gömda-skandalen som pressen försökte tysta med fick ge sig för bloggarna. Konsumenterna har i nätverk på internet protesterat mot beslut och varor och på kort tid fått företagaren och affärer att ändra sortiment och beslut. Människor är inte lika beroende av tidningar och TV för informationsinhämtande. Ytterst handlar det om förskjutning i maktpositioner och privata och politiska makthavare m.fl är livrädda. De begränsningar på internet som diskuteras i olika länder är för mig – ytterst – det största hotet mot demokratin vi haft. Om man drar det till sin spets, och det tror jag man måste göra.

Mattias Johansson skrev

Nu är jag klar med röstningen. Tack PP för att ni för mig verkar som förespråkare för mina värderingar om vad som är rätt eller fel.

legmaco skrev

lite halvsent men idag röstade jag o tjejen och hennes kompis på Piratpartiet i Borås, stog i centrum en timma och pratade med härliga Pirater och debatterade bl.a. med en från F! och en från vänsterpartiet.

De missbedömde mig som en ovetande 25-åring som inte var insatt i den politiska debatten, roligast var F! diskussion där hon bl.a. menade att ”de tycker likadant som PP i alla PP:s frågor”
efter en debatt där hon mest stod och sa ja just det, hmm det har du ju rätt i^^

hon sa bl.a. du vet väl att PP vill legalisera prostitution =P

haha jag svarade enkelt men snälla du, du vet ju att det inte är sant XD… då svarade hon:
ja just d, det har du ju rätt i…

Anonym skrev

Det låter dumt att att bekämpa grundläggande moraliska värderingar och lagar med ”civil olydnad”. Respekten för mitt och ditt är en självklarhet i en demokrati.

Lars skrev

av 14 anställda så är vi 6 stycken hos oss som röstat på piratpartiet i åldrarna 21-63. :)
Jag önskar er/oss en bra framgång i detta EU val, och det ser ut som om det kan gå vägen.
I Malmö är detta.

Anonym skrev

Microsoft vill nog hellre sälja nya XBOX 360 och nya spel snarare än att de med XBOX får fri tillgång till existerande spel. Microsoft skulle se det som en förlust i form av reducerad möjlig vinst via uppskjuten försäljning.

Anonym skrev

Jag tycker att det borde vara tillåtet att ”fildela” tillexempel X-box (första X-box inte X-box 360) spel tillverkas inte längre det borde vara tillåtet att ladda ner X-box spel eftersom Microsoft (tillverkarna av X-box) inte förlorar några pengar på det.

Anonym skrev

Du verkar smått paranoid, både vad gäller framtida lagar och angående det du kallar lobbygrupper. Jag tillhör inga grupper överhuvudtaget, jag är bara en helt vanlig privatperson som tycker att samhället är för lamt vad gäller att beivra olika typer av brottslighet. Lagar blir meningslösa om man inte kan tydligt visa att de faktiskt gäller och att det händer något otrevligt om man bryter mot dem. Vissa pratar om 1984 m.m. men det är oerhört långt dit och det gäller i flertalet demokratier. Det kommer alltid att behövas en skiftning i balansen mellan integritet och det som behövs för att bekämpa brottslighet, i takt med tiden och de möjligheter som finns. Jag känner mig mycket mer hotad av den brottslighet som finns i samhället än vad jag känner mig hotad av risken för att ”staten” eller andra ska begå övergrepp på medborgarna mha olika typer av övervakning. Det finns förstås en gräns för mig också men den handlar mer om hur man använder uppgifterna men lagarna stiftas ju efter moget övervägande. Det gäller även att stämma i bäcken. Det har redan varit för mycket passivitet vad gäller fildelningen, man tycks ha givit upp. Vad blir nästa steg, legalisera narkotika i sverige? Legalisera prostitution? Med argumenten att det ändå inte går att stoppa. Nej, jag köper inte den typen av argument lika lite som jag köper att man ska legalisera snatteri bara för att det inte går att stoppa helt. Tack själv för diskussionen, vi kommer nog inte längre.

Jur.Stud skrev

Men vem har rent mjöl i påsen? Vad vet vi om morgondagens lagstifting? Detta sade till och med Sydsvenskans ledarskribent i dagens tidning (24/5) Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att det jag skriver skulle kunna klassas som uppvigling i en framtida lag. EU-kritik skulle kunna bli ”brott mot stabiliteten i unionen”. Åsiktsregistrering är inte långt bort om möjligheterna finns, det beror helt på vad en framtida regering ser som tillräckligt brottsligt eller farligt för stabiliteten. Eller ett framtida Europa som utfärdar direktiv till staterna tycker.

I remissbehandlingen av IPRED pekade bland annat polisen på att genom att kriminalisera en så stor grupp som piraterna, skulle det öppna upp för anonymitetstjänster och därmed förstöra deras brottsbekämpande arbete. Så blev också fallet, relakks är väl i full gång och snart kommer ipredator med utländska serverar. Här kan pedofilerna, knarklangarna och andra kriminella arbeta ostört. Något som aldrig hänt om man låtit bli med att kriminalisera någon så stor företeelse som nedladdning. Det har vi skivbolagens lobbygrupper att tacka för.

Känner du så starkt gentemot fildelning att rättsäkerhet och integritet bara är nödvändiga hinder i vägen, så ter sig den här diskussionen onödig. Eller om du, som jag starkt misstänker, tillhör någon lobbygrupp mot fildelning, är det ju också omöjligt att du skulle ändra åsikt hur fel du än har. Jag har därför för avsikt att dra mig ur den här diskussionen nu, då jag anser mig tillräckligt tydligt ha belyst för framtida läsare hur vansinnigt det är att argumentera på det sätt du gör.

I övrigt: Tack för en trevlig diskussion. Jag hoppas att jag inte upplevts som otrevlig, men jag brinner starkt för den här typen av frågor och har försökt hålla mig på en saklig nivå.

MVH Juridikstudenten

Anonym skrev

Jag svarar gärna på din fråga på slutet. Ja, vi behöver ett effektivt system för att upptäcka och förhindra brott. Jag tycker att jämförelsen med Stasi haltar, man får förstås se till att man har en demokratiskt fastställd lagstiftning runt bevakningen. Resultatet ska förstås vara att den som har rent mjöl i påsen inte ska ha något att frukta. Och det är ju heller inte fråga om åsiktsregristrering, det är förbjudet i alla demokratier. Nej, det handlar bara om att upptäcka brott.

Jag tror att det kommer att bli mer och mer bevakning eftersom internet ger möjlighet till helt nya sätt att begå brott. Pengatvätt via anonyma pengar, pokerspel osv. Vi har sett att anonymiteten hos bankerna i skatteparadis som Lichtenstein nu fallit, man vill få bort möjlighet till pengatvätt och skattefusk. Hur vackert det än är med full anonymitet på internet så tror jag tyvärr att det är en utopi eftersom alltför många ser möjligheter till att begå brott och fuska på olika sätt och det måste motverkas på samma sätt som att man måste motverka andra typer av brott, ja faktiskt även snatteri för att nu återknyta till detta. Det spelar ingen roll om 50%, 75% eller 100% snattat, det måste bekämpas och hållas nere på en rimlig nivå. Man kan aldrig stoppa snattandet i butiker, man kan bara begränsa. Pss kan man aldrig stoppa piratkopieringen. Men man kan begränsa den. Det är där vi måste hamna och då får integriteten stryka på foten lite för ett samhälle med massiv brottslighet och fusk vill ingen ha!

Jur.Stud skrev

Vad är det du ser som ett stort problem? Illegaliseringen av nedladdning är ju det som gjort diskussionen om integritet och rätten till en rättvis rättegång aktuell och ”fysisk” till skillnad från innan, då sådant oftast bara kom på tal när man pratade om div. diktaturer utan rättskydd.

Nu är det aktuellt i Sverige. Klart att man måste diskutera integritet om man diskuterar fildelning. Ett argument för fri fildelning är ju faktiskt att man för att verkställa lagen måste kränka varje människas rättigheter så till den grad att det ter sig som grovt oproportionerligt. I praktiken blir varje människa misstänkt, man överlåter polisens och åklagarens jobb till skivbolag, och låter den enskilde betala försvarare själv och dessutom riskera att betala rättegången. Ett sådant uselt rättskydd finns för fildelare, medan mördare och pedofiler har ett fungerande rättskydd…

Piratpartiet vill både ändra lagen, återställa rättskyddet och stärka den personliga integriteten. Viktiga steg som jag som jurist är helt för. Vi kan inte tillåta vår regering att bygga ut ett system som går att använda för åsiktsregistrering för att stoppa ett så lindrigt ”brott” som fildelning. Vi kan inte tillåta att grundläggande rättigheter kränks för att bekämpa något du jämför med snatteri. Vi kan inte tillåta att vår rättsäkerhet går om intet, och det ska vara en fråga om ekonomi att försvara sig eller inte i en rättegång.

Det är här fokus måste ligga. Gör man fildelning illegalt och ska beivra överträdelse måste man kränka alla dessa grundläggande värden. Det är därför jag ser det som meningslöst att kasta statistik i ansiktet på varandra om fildelning skadar branchen eller inte, eller om det är stöld. Det viktigaste måste väl vara att vi inte lagstiftar bort vår rättsäkerhet för att bekämpa snatteri?

Tycker det är totalt ovidkommande varför människor röstar på piratpartiet, och tycker du verkar ha en väldigt nedlåtande syn på de som sympatiserar med partiet. Diskussionen har hela tiden handlat mycket om integritet och rättskydd, som blev aktuellt först i och med IPRED. Innan IPRED/Lex Orwell hade vi ett fungerande rättskydd och sådana frågor var inte lika aktuella.

Jag har svårt att se vilka mer än skivbolagens lobbyorganisationer som kan prioritera brottsbekämpning under de här förutsättningarna framför rättskydd och integritet. Vi bygger upp ett kontrollsystem många gånger effektivare än det stasi förfogade över. Tycker du på fullt allvar att det är ok för att bekämpa ”digitalt snatteri”? Jag frågar dig igen, var bör då gränsen gå för preventiva åtgärder gentemot ”riktiga” brott, som mord eller knarksmuggling?

Anonym skrev

Jag tycker också att integritetsfrågor är viktiga men det är mycket svårt att diskutera dem givet att man kränka upphovsmannens rättigheter. Det är väl något av omvändningen av din ståndpunkt, du vill inte diskutera fri fildelning utan att diskutera integritetsfrågorna. Återigen – här har vi det stora problemet med PP.

Det skulle för övrigt vara intressant med en enkät bland anhängarna för PP. Typ att man rangordnar vilka frågor man tycker är viktigast av framförallt 1. Fri fildelning, 2. Integritet/övervakning. Jag är tämligen säker på att majoriteten av de som röstar eller är anhängare men inte har åldern inne för att rösta prioriterar just första punkten och andra bli en slags förutsättning för första. Personligen anser jag att lagöverträdelse ska beivras och idag är det ju olagligt att piratkopiera. Om man sen vill ändra lagen så får man driva den frågan men så länge den gäller så ska det vara möjligt att upptäcka överträdelse och samla in bevis för detta.

Anonym skrev

Om man inte har tv så får man lyssna fritt på radio utan att betala tv-licens.

Anonym skrev

Kan det inte läsa det om man skrev piratpartiet? med små bokstäver eller? Knasigt. :)

annan-nonym skrev

Vi kan aldrig förlora genom att debattera och prata. Det är ju dessutom själva grunden i PP politik. Att information gör sig bäst genom att fördelas, förbättras, stötas och blötas och och byggas vidare på :) Det är den andra sidan som tror det blir bättre om man håller information för sig själv, hittar på statistik och försöker ljuga, men sanningen kommer för det mesta fram speciellt på nätet.

Det som är tråkigt är att höra samma gamla lama argument där man likställer kopiering med att ta nånting, men det bästa är då att svara lugnt och sakligt med hur det egentligen förhåller sig.

Jag tycker dock också det är lite trist när samma ”troll” återkommer om och om igen med samma saker i olika trådar som inte hör samman med just ämnet om PPs politik utan andra saker som denna tråd som handlar om att man ska rösta.

Kan ni inte hitta nån annanstans att prata istället för att hålla er ”on topic”? Det är bristande respekt helt enkelt, men det kan man knappast förvänta sig av troll…

Så lycka till med debatterandet.

Jur.Stud skrev

Vad får dig att tro att piratpartiet bara är till för människor som vill fortsätta snylta? Själv stödjer jag piratpartiet för diskussionen om bla integritet och motstånd mot att rättsystemet avvecklas till förmån för privata aktörer (skivbolag) som får överta rollen som polis och åklagare.

Fildelningen, och namnet piratpartiet, är nog snarare en bra idé för att locka människor till att ta del av de andra åsikterna.

Hur många känner idag till de exakta konsekvenserna rent juridiskt av HADOPI, EG-direktiv och IPRED i kombination med FRA? Det troligaste är väl att många människor som stödjer piratpartiet har fått reda på och intresserat sig för sådana frågor efter att ha tagit del av informationen och de analyser som finns att tillgå via den här sidan.

Att avfärda piratpartiets medlemmar som snyltare är väl detsamma som att avfärda vänsterns väljare som endast lata männsikor som inte vill arbeta, moderaterna endast som feta girigbukar, och kristdemokraterna endast som religiösa fanatiker. Är detta korrekt? Nej det är det givetvis inte, och jag ser mig inte som en omogen väljare för att jag tänker rösta på ett parti som står upp för min integritet och rättsäkerhet! Som anser att ”digital snatteribekämpning” inte ska gå före rätten till domstolsprövning och integritet.

Det är tydligt att du inte vill diskutera de frågorna eftersom du tycker fildelningsfrågan är viktigare. OK, jag har i så fall all respekt för det. Däremot låter jag andra i så fall diskutera det med dig, då rättsäkerheten och integriteten ligger mig varmt om hjärtat och det är det jag ser som viktigt att diskutera.

Det är för övrigt ganska naturligt att piratpartiet blandar de frågorna, det är ju pga skivindustrin som IPRED och HADOPI drivits igenom. Upphovsrättsfrågor och den personliga integriten ligger därför ytterst nära varandra inom politiken idag.

Jag diskuterar gärna rättsäkerhet och integritet med dig, däremot diskuterar jag inte vidare på fildelning som stöld eller inte, då jag ser det som att lägga fokus på fel sak. Jag har lagt fram mina åsikter i den frågan, och står öppen för att debatera dina åsikter om rättsäkerhet. Det är kärnan i den här debatten, även om skivbolag och lobbygrupper försöker få det att låta som om det bara handlar om ungdomar som vill stjäla utan att åka fast.

Anonym skrev

Problemet med långa inlägg är just att det inte går att svara på allt rent praktiskt så man väljer ut det som man tycker är viktigast att svara på. Svaret ska även vara läsbart, liksom svaret på svaret osv. Angående fildelning kontra övriga frågor så anser jag att PP inte borde blanda dessa frågor eftersom man då får just problemet med att det ser ut som att man försöker värna om integriteten för att kunna fortsätta snylta. Bara namnet på partiet antyder ju vad det handlar om, rätt eller fel. Antagligen lockar man huvuddelen av väljarna just bland grupper som vill fortsätta med piratkopiering fast i legaliserad form och de som verkligen bryr sig om integriteten oavsett fildelning blir lidande. Denna problemställning gör att PP tyvärr uppfattas som oseriöst av majoriteten av de mer mogna väljarna.

Jur.Stud skrev

Sådärja, nu har jag ett färdigskrivet svar på ditt inlägg. Detta ämnar jag publicera så snart du tar dig tid att besvara resten av mitt inlägg. Jag har inte för avsikt att debattera med någon som så selektivt besvarar inlägg som utgör en helhet som du gör. Om du inte kan besvara frågor om rättsäkerhet och grundläggande demokratiska rättigheter, utan bara säga att fildelning = stöld på olika sätt, ser jag inte varför vi har den här debatten, och är böjd att se dig som ett vältaligt troll. Ser fram emot ett komplett inlägg så att jag kan förkasta den teorin. Vill du endast diskutera om fildelning är stöld eller inte får du nog göra det på något annat forum, piratpartiet har nämligen fler åsikter än så.

MVH Juridikstudenten som också kan skilja på mitt och ditt.

Anonym skrev

Trams! Förresten har du ett faktafel, det var längesedan man fick betala radiolicens. Radion är fri i vårt land, i alla fall för lyssnarna. Sen vet du mycket väl att kassettskatten fördelas enligt försäljningsstatistiken eftersom ingen har en aning om vem som spelar in vad. Det är också det som gör att det är oerhört svårt att hitta en legal modell för betalning baserat på vad folk laddar ner. Antingen måste man då registrera alla nedladdningar (vilket vissa då anser kränker deras integritet) eller så får man hitta något sätt att logga vilka filer folk tankar ner men då får man ju ett system som är lättmanipulerat. Ett oseriöst skivbolag eller vem som helst man manipulera genom att ladda ner just sina produktioner massivt och därmed få en större andel av kakan.

Anonym snattare skrev

Din kommentar fick mig att tänka om. Jag spelade faktiskt in ett radioprogram häromdagen; det gick på P1 och handlade just om äppelträd. Jag råkar veta att det kassettband som jag spelade in det på visserligen är köpt i Sverige, så en del av inköpspriset går till Per Gessle, men nu var det ju inte Per som pratade i radion, så jag har ju faktiskt snattat det där programmet. Och inte betalar jag radiolicens heller… Fan, jag känner mig verkligen som en förhärdad brottsling, jag kommer aldrig att kunna lyssna på det där programmet utan att känna svår skuld.

Nej, nu är det jag som stoppar bandet i ett kuvert och postar till radiohuset tillsammans med en hundralapp. Det är det minsta jag kan göra för att sona mitt hemska brott. Jag inser att om jag inte gör så, så kommer ingen någonsin att vilja prata om äppelträd igen, och jag skulle sakna att höra om dem, jag är ju så fasligt trädintresserad, ja nästan en sån där trädkramare.

Tack för att du fick mig att inse min grova kriminalitet.

Anonym skrev

Visst är det en svår fråga när det gäller klassningen fildelning = stöld. Det beror ju på att det är en gradvis klassning beroende på hur mycket man laddar ner och konsumerar. Om jag laddar ner en enda CD och lyssnar på den varje dag så är det solklart, jag borde ha köpt den. Förlusten är då 100% för skivbolaget. Om jag laddar ner 1000 CD och lyssnar på dessa låtar slumpmässigt säg 2 timmar om dagen så blir blir förlusten per CD/skivbolag en bråkdel men sammantaget (säg att alla CD kommer från samma skivbolag för enkelhetens skull) så blir förlusten säkert ett tiotals CD i snitt. Så till nästa fråga, då säger ju en del ”jag hade ändå aldrig tänkt köpa…”. Ja det kan stämma i vissa fall. En del personer kanske aldrig någonsin skulle köpt en CD oavsett möjölighet till fildelning, andra kanske skulle ha köpt 20 per år eller mer. Vissa kanske köper fler CD för att de provlyssnat. Men sammantaget och i snitt så är det i alla fall min övertygelse att branschen förlorar på det. Alla kan inte leva på live-konserter!

Om jag går tillbaka till exemplet med att palla äpplen. Det är ju helt lagligt att ha äpplen i sin trädgård även om Ica säljer äpplen. Man kan ju säga att Ica tar betalt även för tjänsten att göra äpplena tillgängliga i fruktdisken. Om jag har en stor trädgård kan jag sälja till Ica eller sälja själv. Om alla skulle palla äpplen så vill knappast någon längre köpa äpplen vare sig på Ica eller direkt av mig. Både Ica och jag skulle inte längre kunna sälja äpplen och jag skulle antagligen såga ner flertalet träd i min trädgård och bara behålla ett fåtal för personligt bruk (givet att jag kan stoppa snattarna från att rensa mina träd).’

Jag är en vanlig privatperson som kan skilja på mitt och ditt, har igen som helst koppling till mediaindustrin eller liknande.

Jur.Stud skrev

Ingen större risk att bli påverkad av trollen. De kör med samma gamla argument som förkastats och bevisats felaktiga sedan tryckpressen, vävstolen, inspelningsbar kasettbandsspelare och videobandsspelare såg dagens ljus ;)

Jur.Stud skrev

Jämförelsen fldelning med att palla äpplen är väl rätt så dålig, om man inte förutsätter att äpplena man pallar kommer från en ägare med oändligt många äpplen, och att man inte gör någon åverkan på dennes träd. Både ägaren och äppelpallaren verkar dessutom, enligt dig, i så fall göra sig skyldiga till någon annat typ av brott (de ordnar ju likadana äpplen som ica-butiken säljer, nu kommer ju ica gå i konkurs för att folk inte längre köper deras äpplen!…)

Att jämföra snatteri med fildelning är grovt felaktigt, både när det gäller juridiken och faktiska förhållanden. Om jag fildelar något gör jag en kopia av detta, och skivbolaget/förlaget/upphovsmannen gör bara en hypotetisk förlust. Om jag som fattig student laddar ner en mängd filmer och musik, för en ofantlig summa, säg 1 miljard, skulle skivbolagen enligt hur de resonerar idag säga att piratkopieringen i det här fallet minskat deras vinst med 1 miljard. Det stämmer helt enkelt inte. Jag skulle aldrig ha kunnat köpa all den kulturen ändå. Det är en situation där jag som enskilld kan få ta del av kultur jag aldrig kunnat få ta del av annars, UTAN att skivbolag och artister får minskad intäkt. Utredningar som gjorts pekar faktiskt på motsatsen, och dessutom att fildelare köper mest kultur.

Om jag däremot snattat för en miljard så kan affären bevisligen inte sälja de produkterna längre, och går med en miljard i förlust. Man kan inte jämföra de här två företeelserna.

Det felet du verkar göra konstant i den här debatten, jag tycker jag känner igen din typ av inlägg, och ber om ursäkt om det här är ditt första inlägg och jag felaktigt lägger ihop dig med andras inlägg, är att det enda du tar upp är att fildelning = stöld/snatteri.

Du bygger inte under det med några argument. Det enda du gör är att på olika sätt skriva att stöld är fel, fildelning är stöld, då är fildelning fel! Fildelning för privat bruk var tillåtet i åratal innan det blev olagligt. Skivindustrin har kämpat mot privatinspelning av videoband och kassetband. ”Taping is killing music” har du kanske hört? Varför är inte skivindustrin utraderad nu om det var så hemskt?

Läste en tidsskrift för ett tag sedan om när en kejsare någonstans gjorde ett tidigt försök att bygga om landets valuta, som brukligt var förr skulle inte pengarna ha ett garanterat värde i guld längre. Den som inte accepterade valutan skulle halshuggas. Detta fungerade dock inte, trots straffet accepterades inte valutan och kejsaren blev snart lönnmördad när landets ekonomi började rasa.

Ungefär så resonerar du och skivbolagen. Istället för att acceptera att fildelningen är här för att stanna så försöker man kriminalisera en hel generaration, bryta mot grundläggande värden som rättvisa rättegångar och personlig integritet (se bara på franska HADOPI-lagen eller civilprocesserna och besvisläget som skapas pga IPRED.) Detta gör man för att stoppa ett brott du själv jämför med snatteri! Var ska då gränsen gå för preventiva åtgärder mot mord enligt dig? Kameraövervakning i alla hushåll och straff utan rättegång?

Det är nog därför diskussioner om troll kommer fram när du diskuterar. Det enda du egentligen säger är Stöld! Stöld!! Snatteri!!! Stoppa!!!! Hur mycket tillför det egentligen diskussionen?

Anonym skrev

Sakliga inlägg är aldrig fel för eller emot, men de som nu sitter i maktposition tror jag tyvärr inte drar sig för mycket för att behålla sina positioner.

Inläggen har hållit en god standard både för och emot, men jag tycker att sista dagarna så ser jag i alla fall jag att mängden ”troll” posts ökat.

Så vad jag tror är att vi nog kommer att se en sampling av ”troll” posts med någon ”klatschig” rubrik i våra såkallade ”mainstream media” snart och eftersom PP inte har tillgång till media på samma sätt som våra styrande så blir det svårt att försvara sig.

Ingen som kommer ihåg dolda ljudinspelningar från valstugorna? (tror det var under förra valet, slogs upp stort i tidningar och på svt)

Att dom som nu sitter vill vara ensam i sandlådan är inget nytt för oss som är lite äldre.

Arne,

Anonym skrev

Det här är ju ett öppet forum. Om man inte tål sakliga inlägg mot fri nedladdning så föreslår jag att man väljer att ha ett internt forum för endast medlemmar. Men är man rädd för motsidans argument så tyder det på svaghet. Men det är ett gott tecken.

De allra flesta har pallat äpplen som barn (utan att donera pengar till den man pallade från) men när man blir vuxen inser man att man måste respektera andra och deras egendom. Samma sak med snatteri, undersökningar visat att upp till 50% snattat även om bara en bråkdel åkt fast för det. Det är därför inte konstigt att så många ungdomar eller äldre med omogna och ansvarslösa åsikter anser att man inte ska respektera upphovsmannen och de som företräder honom. Nu vill PP legalisera snatteri i form av piratkopiering. Så länge en majoritet av svenskarna fortfarande kan skilja på mitt och ditt och har passerat perioden av ungdomligt oförstånd så kommer förstås många vara emot PP. Det är viktigt att svänga tillbaka debatten så att respekten för skapandet och skaparen blir viktigare än det egna snyltandet och kopplingen till den personliga integriteten och risken att blir upptäckt med fingrarna i syltburken.

Var är debatten kring varför det är tillåtet med kameror och butikskontrollanter för att stoppa snatteri? Eller varför det är OK att kassörskan vill titta i din väska? Detta är helt accepterat för de flesta inser att stoppar man inte snatteriet så blir det dels mycket högre priser i affärerna, dels leder det till ökad kriminalitet i form av grövre stölder m.m. När nu så många visat att man inte kan sköta sig på nätet utan fildelar massivt så kommer det obevekligen att leda till mer kontroller. Jag håller med om att det inte är speciellt roligt, det tycker jag inte om butikskontrollanterna heller. Men tyvärr är det så att alla måste lida för att vissa inte kan sköta sig och då får man se det som ett nödvändigt ont.

Anonym skrev

Det är väl inget fel att lyssna på andras argument, ibland har man ju faktiskt fel. Är du rädd för att komma på att du har fel och att det skulle innebära en prestigeförlust för dig? Man får väl förutsätta att man lägger en röst på något som är välgenomtänkt.

Anonym skrev

Desto viktigare att rösta så fort som möjligt så slipper man bli påverkad av trollen.

Anonym skrev

Eftersom vem som helst kan skriva här, och de sittande börjar bli oroliga så förvänta er att mycket av kommentarerna här kommer att göras av ”troll” och med avsikten att skrämma bort så många som möjligt, så läs med en tre fyra nypor salt och tänk på detta.

Genomgående har det varit rätt hög klass på inläggen, men nu ser i alla fall jag ”troll” tendenser vilket är ett vanligt fenomen som säkerligen många av er är medvetna om.

Och vi får vara glada om det är det värsta som dom hittar på nu när det börjar dra ihop sig, personligen skulle jag tro att det kommer att bli värre och värre desto närmare 7 juni vi kommer.

Arne,

Anonym skrev

Partiet – Historia – Riksdagsvalet 2009 – aa och sen? man kommer inte ut till Valmanifest 2006, Rösta, Riksdagskandidater. man måste klicka på riksdagsvalet och sen klicka sig vidare, ett parti som detta borde ju ha en hemsida som fungerar till 110% :)

Anonym skrev

Jag säger som föregående, du har nog missuppfattat lite.. Men positivt har du även räknat fel, då du räknat på att vi är 9miljoner RÖSTBERÄTTIGADE i Sverige, vilket inte stämner ^^ Blott 9 miljoner medborgare, och MÅNGA är under 18 :)

Anonym skrev

Visst är det vänster! Högerpolitik handlar i större utsträckning om att göra rätt för sig, att man genom att anstränga sig kan skaffa sig ett bra jobb med en bra lön. Att det ska löna sig att lägga manken till. Vänstern å andra sidan propagerar för massiv offentlig sektor och medborgarlön, oavsett om man jobbar hårt eller går och drar så ska man få ungefär samma lön. Här passar snyltarpolitiken kring fri fildelning in som handen i handsken.

Sen vet jag inte vad din poäng är angående att immateriell äganderätt inte har varit en större fråga förrän i modern tid. Företeelsen har förstås funnits lite längre men man har kanske inte kallat det så eller haft lagar kring det. Internet har ju funnits ännu kortare tid så då kanske du är emot internet med motiveringen att det inte har funnits så länge? Nej, nya tider kräver nya begrepp och nya lagar. Vissa principer är dock heliga, om människan inte längre kan skilja på mitt och ditt så är katastrofen nära.

Anonym skrev

Fuska och mygla, menar du alla som laddar ner utan att betala? I så fall håller jag med dig.

jimmynalle skrev

ja jag tro att du har rätt att man kommer att kasta står dela av rösterna för vem skulle säga i från när man inte se så vett man inget och så sliper man att få med oliktänkande .men något sånt skulle väll inte kunna hända i SVERIGE

jimmynalle skrev

jag så trött på att man fuska och myglar men Sverige gnäller på andra länder behandlar sitt folket sen är vi inte bättre själv .nu vill makten låsa in alla så lever och uppväxts med nätet och musik och filmen och när man märker att inte lyssnar på på dom så går med lögner och falskspel och gör allt för att inte ska få någon plats i EU

Anonym skrev

Även om jag är helt emot SD och avskyr de idèer de står för skulle jag aldrig försöka hindra andra människor att rösta på dem, då skulle jag svika mina och Piratpartiets ideal.

Även om jag tycker lika illa om V och deras historia så tycker jag de som stödjer de har lika rätt att rösta på sina partier.

Detsamma gäller alla partier, men vissa ser det inte riktigt så. Dels är det diverse radikala grupper på bägge sidor typ AFA eller Skinheads. De är en liten liten grupp även tillsammans. Dels är det typ ”gråsossar” eller ”rättskaffens medborgare”. De skriker inte och slänger gatsten, de gör bara andra saker som slänger partiers röstsedlar eller river ned valaffischer eller andra saker för att ”småjävlas”. De ser det inte som nån större grej ”de följer ju reglerna” det står ingenstans lapparna inte får slängas osv.

Jag tror herr, fru eller fröken pirat kan åstadkomma mer för demokratin nere i Bryssel än alla andra tillsammans.

Det finns ingen demokrati utan att man får säga vad man tycker, det finns ingen demokrati om man ska bli spårad och registrerad överallt. Det finns ingen möjlighet leva ett mänskligt liv utan en privat sfär som inte får kränkas av företag och myndigheter.

Anonym skrev

Ja du, aldrig får vi hoppas. En stor anledningen till att demokrati finns är för att slippa ta till vapen för att ändra nånting som är fel och som de flesta också ser är fel. Då slipper man blodiga militärkupper som ändå inte leder till en vettig förändring i längden.

Jag tror vi kan lita på demokratin i Sverige, även om det finns enstaka som inte riktigt förstår så är det nog med okunskap än illvilja, så du kan packa undan din Uzi ;)

Samir skrev

När skall ni ta till vapen? När skall vi förortheroes få visa vad vi går för?

Anonym skrev

Det är många som bekämpar nazister och pirater så många valsedlar kommer att samlas in tidigt på morgonen eller kvällen och helt enkelt slängas. Partier som piratpartiet och sverigedemokraterna som så öppet står emot vårt demokratiska samhälle lika Adolf Hitler gjorde på 30-talet har inte att göra i en demokrati. Detta är vad jag hört i de vänsterkretsar jag hänger i i alla fall.

Ett jävla sätt får jag säga, jag förespråkar demokrati och antidemokrater skall bemötas i debatt, inte genom odemokratiska metoder.

Å andra sidan, ett mandat i EU är det bästa som kan hända egentligen, då inser alla att herr pirat inte lyckas åstakomma något annat än att kamma hem 150.000 SEK/mån i lön och förmåner. Sedan står alla ”väljare” här hemma med lång haka. Samma gäller nazisterna och Jimmi Åkesson.

Jonas Sthlm skrev

Någon mer än mig som va vid Flemmingsbergsbiblioteket den 20e vid 15.00?

Det va nämligen så att det va stängt?
Känns lite konstigt då Mårten Fjällström, Partisekreteraren skulle vara där och allt?

Anonym skrev

Om du tror jag är ”vänster” så tror du väldigt fel där med precis som du trodde när du fick för dig att immatriell ”äganderätt” hade funnits i flera tusen år. ”Intellectual Property” har egentligen aldrig funnits utan hittades på först på 80-talet.

Piratpartiet är varken höger eller vänster, det är tråkigt när de som försöker angripa det inte kommer på några bra argument utan måste köra med samma gamla saker som ”det är stöld” eller ”ni är bara för fildelning” eller ”det är liberal-höger” eller ”det är flum-vänster”, men det är väl så att om man inte begriper själva sakfrågan och vad PP vill så kanske man påverkas av flum-argument som ovan.

Piratpartiet står för åsikter som borde vara självklara, oavsett om man är höger eller vänster.

Jag _förstår_ vad de som säger ”det är stöld” menar. Jag begriper upphovsrättslagen, jag begriper vad den är till för, jag förstår hur den är tänkt fungera, jag vet varför den skapades och vad man ville uppnå. De som säger ”det är stöld” förstår dock inte vad jag menar. De verkar helt ärligt tro att upphovsrättsbrott är samma som stöld, för att samma lama argument återkommer gång på gång tillsammans med ”upphovsmannen måste få betalt”, vilket är precis lika fel det.

Men visst, fortsätt inte fatta. Vi som gör det får dra lasset och rösta rätt istället.

Anonym skrev

Softa!

Ta en blank valsedel och skriv Piratpartiet på den vågrätt!

Den är giltig!

Anonym skrev

Det ska stå Piratpartiet på den blanka valsedeln vågrätt.

Använd blanka valsedlar och skriv på om det saknas valsedlar från Piratpartiet!

Anonym skrev

Vaddå vägrar ta emot valsedlar och myglar bort valsedlar?
Sånt är ju i såna fall totalt oacceptabelt enligt lag!
Så får det inte gå till!
Allt sånt mygel och vägran skall polisanmälas omedelbart i såna fall.

Anonym skrev

[quote=legmacoorkadeejloggain]Det skall väl stå Piratpartiet?

enligt guiden med valsedlarna, alltså Piratpartiet ihopskrivet
med stort P i början och resten små bokstäver[/quote]

Precis.

Kent skrev

Har idag röstat på PP i den vallokal där min son har ansvar för PP´s röstsedlar, han röstade i onsdags. Jag är 49 år han är 22 år så en röst på PP är inte lika med att man tillhör den yngre generationen! Media och gammelpartierna tycks ju tro att det bara är unga ”fildelare” som röstar på PP, tror att de vid en ev. analys av vilka som röstat på PP efter valet kommer att bli väldigt förvånade!

Anonym skrev

Nej, du har helt enkelt fel där. Det har aldrig funnits någon ”äganderätt” till icke-fysiska saker förrän på sin höjd den sista hundra åren.

Och det har mer och mer visat sig vara ett gigantiskt misstag och en historisk parantes. Utveckling har alltid funkat bäst i kreativa miljöer där man tänker fritt och kan kombinera en sak med en annan. Det gäller musik likväl som uppfinningar.

Dessutom måste idèer, tankar, skämt, uppfinningar, musik och all annan kultur måste delas ut för att få nåt värde alls. När man gör det och när man dessutom kan vidareberätta historian eller spela upp musiken själv eller förbättra den, det är då vi alla blir rikare. Vi kan addera och bygga vidare på det som andra redan byggt vidare på. Därför tjänar vi alla på Piratpartiets politik.

Anonym skrev

Redan på grott-stadiet lärde man sig att se skillnad på mitt och ditt. I de fall man inte gjorde det så blev det förstås bråk och våld. Samma värderingar gäller fortfarande, man tar inte eller delar med sig av något som någon annan har skapat utan tillstånd. Det är ingen skillnad mot att palla äpplen eller att snatta på Ica. Det hör till vuxenlivet att sluta palla och snatta och det är ingen skillnad när det gäller piratkopiering.

Anonym skrev

Mjölkar artister? Vad jag vet så har artisterna frivilligt tecknat kontrakt med skivbolagen så det är inte ett dugg synd om artisten. Däremot är det en skandal att det tankas ner kopior av artisternas verk utan att man betalar för sig!

Anonym skrev

Vi stärker INTE demokratin genom att bränna ner vallokaler. Såna uttalande stärker inte heller PP. Det finns tips längre ner på sidan om hur man röstar utan tryckt valsedel

Anonym skrev

Det blir nog många fler som vill jobba där eftersom man får större utlopp för sin kreativitet, större frihet utan konstiga regler som spärrar in och förstör. Så det är en drivkraft, dessutom får man en mångdubbelt större publik som betalar mer pengar för det som är det verkliga konstnärliga arbetet, alltså det som inte är att sprida platsbitar. Så det finns många drivkrafter.

Med andra ord, alla vinner utom några få skivbolagsdirektörer och stämmningslystna advokater men om de blir ”kränkta” skiter jag fullständigt i.

Dessutom kan man inte stoppa den här positiva utvecklingen även om man skulle vilja. Det är klart, det finns alltid några som vill tillbaka till grott-stadiet för det var så lugnt och fint där, men utvecklingen går framåt och det är nog mest positivt.

Anonym skrev

Tror jag inte. Har röstat på andra partier i andra val och det har jag alltid fått ångra eller äta upp.

Anonym skrev

Inte så länge man kan snylta en kopia utan upphovmannens tillstånd. Vem vill jobba med musik eller filmproduktion om detta sprider sig okontrollerat? En utdöende bransch! Donationer kommer inte fungera, det finns ingen drivkraft bakom som är stor nog. Om man vore så donationsvillig så skulle man väl redan nu donera massor av pengar till fattiga och sjuka, miljöforskning osv. Men det gör man inte…

Anonym skrev

Det går att rösta på PP utan röstsedlar, det är bara att skriva Piratpartiet på en blank röstsedel. Blanka röstsedlar SKA finnas. PIRATPARTIET (textat med versaler) går också bra men inte Privatpartiet, Piraterna, Pirat Partiet, PP eller nåt annat och ingenting annat ska stå där. Du får inte skriva nåns namn eller din egen åsikt om fascism eller nåt bara Piratpartiet

Och du, tagga ned, gott om tid rösta än ;)

Mike Generatorn skrev

KAn någon förklara vafaaan som händer.

Ska man rösta PP utan valsedlar.

Nu får fanimig valet tas och göra om.

JAg funderar allvarligt på bränna ner val lokalerna, vaddå demokrati.

Juni hitler listqn kunde man poppa in fort men inte PP som har så grymma siffror.

VAFAAN ÄR DETTA.

Ska fanimig fråga personalen vid valstugorna och får jag ett fashistsvar blir det käksmäll rakt av.

VIDRIGT det är så man mår illa.

Anonym skrev

Jag tycker Piratpartiet ska skydda artister och andra upphovsmän från mediebolagen som verkligen är de som ”roffar åt sig”. Vi måste skydda vår kultur och våra uppfinningar mot de mörka makter, företrädda av giriga advokater från mediebolag och andra som vill stänga in och tjäna pengar på det som med all rätt borde vara vår allmänna egendom.

Så, för att slippa drabbas av de som vill sno åt sig mer och mer av kultur för egen vinning skull, hämma vår utveckling och främst för att slippa brutal övervakning, är en röst på Piratpartiet en självklahet!

Anonym skrev

Att de skulle vara så lättkränta tror jag inte på. Men bättre kränka nåns inbillade rätt än att kränka 6 miljarder människors självklara rätt.

Så, jag har inte röstat än, men jag ska :)

Anonym skrev

Om det är lagligt så är det ju rimligen inte en kränkning mer än dagens lagliga privatkopiering eller dagens lagliga användning av verk med utgången upphovsrätt är.

Anonym skrev

Bravo!

Om du eller någon annan skulle upptäcka att det saknas piratpartivalsedlar någonstans där det borde finnas eller att något annat verkar fel, som att de ligger undangömda långt bort från gammelpartiernas valsedlar, så har det nu kommit upp ett journummer på http://www.piratpartiet.se som man kan ringa och rapportera det till så att partiet kan åtgärda det.

Anonym skrev

Precis, procentandelen som anges på diagrammet gäller för förtidsröstningslokalerna! Det finns fortfarande många vanliga vallokaler att ta hand om, antingen som distributör av valsedlar (och då får man väldigt gärna ta flera lokaler i samma område som man kan gå/cykla/åka runt bland under valsöndagen och fylla på valsedlar där det behövs) eller som värd vid en lokal, dvs att stå utanför lokalen med piratpartikläder och dela ut valsedlar till dem som vill ha.

Anonym skrev

Alla medlemmar kan lägga fram förslag till ändringar av principprogrammet till ett årsmöte som alla medlemmar sedan kan rösta om (via en hemsida med login, som du säger).

Att vara ett fokusparti är dock ett medvetet val, så du skulle antagligen inte få med dig en majoritet av partimedlemmarna på en stor utvidgning av principprogrammet.

Anonym skrev

Nej då, det finns piratpartier i massor av andra länder, mest aktiva i t.ex. Tyskland, Finland, Österrike och Spanien. De andra har inte samma massiva stöd som det svenska har, men efter att det svenska piratpartiet tar mandat i EU-parlamentet så kommer de andra europeiska piratpartierna säkert att få det betydligt lättare.

Anonym skrev

Integritet för vem? För snyltaren men inte för den som skapat en låt eller en film?

legmacoorkadeejloggain skrev

Det skall väl stå Piratpartiet?

enligt guiden med valsedlarna, alltså Piratpartiet ihopskrivet
med stort P i början och resten små bokstäver

Anonym skrev

Det ska stå PIRATPARTIET Sammanskrivet (precis som jag skrev) VÅGRÄTT PÅ VALSEDLARNA OCH DOM FÅR INTE VARA SKADADE!

Varje röst räknas och ALLA röster BEHÖVS!

Lycka till!

Anonym skrev

Helst bör det skrivas ihop men jag vet inte hur det räknas!

Kolla med val.se för säkerhetsskull!

Anonym skrev

Nädå, det sprider sig över världen :) Inte så att vi får tillräckligt röster i andra länder ännu men kanske snart?

Härligt om Sverige blir synonymt med frihet, integritet och framtidstro!

Jan Sar skrev

Helena Raxton tillhanda.

Piratpartiet är väl rätt ?
pirat partiet FEL ? Räknas denna röst ?

Vad är korrekt för röstning till EU ?

Vill gärna veta vad som gäller.

MVH

Anonym skrev

BRA – alla röster för Pirat Partiet är en röst MOT Anti-PRIVAT-Byrån (som ganska falskt kallar sig Anti-Pirat-Byrån) och det behövs många röster mot dessa rika knölar som mjölkar artisterna plus musikindustrin och filmindustrin och dessutom vill de nog gärna ha koll på våra sovrum också om de får!

Anonym skrev

Kanske läge att upplysa folk om att lagarna också är till för att skydda upphovsmannen. Man ska kunna leva på det man skapar utan att andra hejdlöst roffar åt sig utan att betala. Glöm inte det för det kan drabba dig själv eller någon du känner. Eller så blir det bara så att ingen längre vill jobba med musik eller film, det kan bli väldigt svårt att leva på det om ingen längre vill betala för sig.

Anonym skrev

Dom andra länderna? PP är väl bara svenskt. Sverige är snart ökänt i världen för att den befolkas av en stor grupp snyltare. Jag skäms!

Anonym skrev

Du har just försvarat en stor grupp som propagerar för att man ska kunna snylta fritt av andra, dvs att det ska vara lagligt att kränka upphovsrättsmannen vilket det inte är idag.

Anonym skrev

Grattis till din röst!

Du har just försvarat en fri och öppen demokrati utan övervakning och dessutom har du försvarat ett fritt internet!

Anonym skrev

Det ska stå Piratpartiet vågrätt på valsedeln snyggt och prydligt och valsedeln får inte vara skadad.

Anonymous skrev

Idag har PP och christian fått en förtidssröst från soliga (nåja) Malmö.

Ni som röstar på blanka sedlar, se till att skriva ut namnet korrekt. PP, pirat partiet, eller om ni skrivit på skadade/vikta valsedlar kommer INTE att räknas som röster på piratpartiet. Detta är jätteviktigt!

Anonym skrev

Jag röstade pirat men det hade inte er lapp men jag skrev det på en blank röstlapp. :) Önskar er all lycka till hoppas det kommer gå bra för er. Hade tänkt tidigare att röstat på ett annat parti men pga. Piratbay domstolens beslut och annat så är det en självklarhet att ni ska ha min röst.

Alias Eric skrev

Det hela är ju egentligen förbaskat enkelt!
Nu ska vi helt enkelt välja ett av två alternativ:

Antingen ”Skyddat privatliv och delad kultur”
Eller ”Delat privatliv och skyddad kultur”

Man kan inte äta kanan och ha den kvar.
Man kan inte sälja ut de mänskliga rättigheterna till hollywood och samtidigt ha dom kvar! När politikerna håller handen med Musse Pigg får vi leta efter vår demokrati någon annan stans!

MAJK skrev

HAHA Vi är många som är för PP men som inte röstat än,, vänta bara tills alla siffrorna är inne, adjö gammla stofilstyre säger jag bara, säger dom något annat i media ljuger dom bara.

Känner många många pensionärer och medelålders som inte har registrerat sig som PP medlemar men ändå kommer rösta på dem.

Så dem sidorna ni ser på PP hemsida kan ni redan lika gärna redan nu femdubbla minst hahahahahaha.

PP FÖR ALLA

Anonym skrev

Hur ser opinionssiffrorna ut Internationellt för dom andra länderna när det gäller PP?

furis skrev

En opinionsmätning idag visar på 7,9% för PP!!!
Halleluleja!
Men kämpa på kära kollegor, vi ska segla in i parlamentet!

Malmöbo skrev

I stora delar av Malmö har inga röstkort delats ut än (21/5). Förvånande nog verkar ingen ställa varken valmyndigheten eller posten mot väggen. Inga skandalrubriker i pressen trots att lagen säger att alla ska ha lika lång tid på sig att rösta. Extra tråkigt är det att det drabbat stadsdelar som även vanligtvis har lågt valdeltagande. När inte ens myndigheterna tar valet på allvar ska man kanske inte förvänta sig att folket gör det.

Anonym skrev

Tror du missuppfattat statistiken lite :P
Utgår ifrån att de grupperna överlappar varandra i ganska stor utsträckning. Men vist finns det potential för pp att ta flera mandat.

StefanX skrev

Eftersom PP är mer _Internet_ än andra partier; hur skulle det vara om alla partimedlemmar, via en hemsida med login, får rösta hur partiet ska agera i andra frågor än de som rör integriteten? Det skulle vara demokratiskt tycker iallafall jag plus att det skulle få tyst på de som gnäller på att PP är ett enfrågeparti.

Anonym skrev

[quote=Jan Landquist]

OBS.(Bara en egen tankegång): Tänk om Piratpartiet sopar banan ordentligt och låt säga att det blir en stor skräll till fördel för Piratpartiet. Tänk om gammelpartierna inte får så många röster som dom räknat med.Den som lever får se.

(Då borde det finnas en del personer som bör fundera över hur det kunde bliva så här.Och ångra djupt vad dom ställt till med!!!)
[/quote]

De som har ställt till det är väl i så fall de som röstat på Piratpartiet och då är det ju rimligt att de ångrar sig, det håller jag med dig om.

Johan & Camilla skrev

Vi ska försöka komma in och hälsa på Christian Engström på centralstationen idag. En av oss har bestämt sig för PP, den andra är intresserad och vill få höra lite argument.

Anonym skrev

52% vill ej ta ställning, 45% vet inte om eu-valet
Det var siffror som SVT:s Aktuellt presenterade idag 20 maj.

100% – 45% – 52% = 3%

3% av Sveriges befolkning kommer alltså att ta ställning i Eu-valet än så länge. Jag undrar hur många som fått reda på att det är val eller vill ta ställning innan valdagen 7 juni?

3% av Sveriges befolkning motsvarar 270 000 räknat på 9 miljoner svenskar. Hur många är röstberättigade? Vet inte.
Hur som helst ifall 26000 medlemmar hade röstat vilket är den ungefärliga skillnaden mellan ung pirat och vanlig medlem så får vi procenten 26000/270000 = 10% ungefär

Så med hjälp av Aktuellts nya siffror ser det ganska bra ut.

Du skriver att du är rädd för att det fifflas med PP:s röster.
Jag får en idé om att PP skulle kunna kontrollera det själva genom någon sorts internetröstning på PP:s hemsida. Det finns iofs hinder som Hur många pirater skulle vara medvetna om röstningstillfället? En röst var? Fixar det sig ser jag inga större problem med en internetröstning.

freddo skrev

Rösten går ju givet till PP!
Finns inga alternativ i detta val, röstat på dem sen Dem/Ni/Vi startade!

Leif Ingelstrand skrev

Vi kommer att rösta och vi vet med säkerhet att det finns valsedlar på vårat röstställe(det är jag som lagt dit dom och jag kommer kontrollera att de finns där i Sjömarken/Borås)
Det blir 4 röster allt som allt och dessutom finns det valsedlar på DHL skolorna och diverse andra ställen.
Se nu alla ni andra till att inte missa, ett par röster i ett så litet antal kan vara katastrofala eller i andra fall vara det som avgör.
SÅ SOFFLIGGARE UPP MED ER, DET TAR MAX 5 MINUTER, DIN RÖST RÄKNAS

PIRATPARTIET TILL EU OCH RIKSDAN !!!!

Anonym skrev

En röst till PP. Fanns gått om sedlar på Mörby Centrum, nu ska alla gå åt.

Anonym skrev

Så nu har Piratpartiet fått en röst till.

Bra att det fanns valsedlar på plats (Bibblan i Skara) Visar på att ni når ut och satsar även på de små ställena. Och många sedlar fanns det så nu hoppas vi att alla går åt!

Nu kan man bara hoppas på det bästa!

Piratpartiet mot EU och nästa år riksdagen!

Anonym skrev

Såg när jag klickade mig runt att det fanns gott om möjligheter kvar att sätta upp sig på någon liten syssla.

Bara för att det står 100% på ett område innebär inte att alla vallokaler har alla sysslor tillsatta, titta på ert distrikt (klick, klick) och din vallokal och känn efter om inte detta ändå är lite unikt och viktig som bara den ;)

Arne,

Anonym skrev

Finns det skrivet någonstans hur det ser ut med röstsedlar runt om i Sveariket?

Bor själv i Järfälla utanför Stockholm och man vill vara säker på att man inte står utan valsedel, tänkte rösta 7/6 så då kan marginalen vara tajt om det inte finns några sedlar på plats.

Iofs, kanske man borde gå till något förtidsröstnings ställe så att man har marginalen på sin sida, för det här vill jag inte missa ”för allt smör i småland” ;)

Arne,

Jan Landquist skrev

Lyssnar just nu på SVT Partiledardebatt inför Europaparlamen ..
Partiledardebatt inför EU-valet följt av debatt i kammaren om bland annat samordnad tillsyn av socialtjänsten och en ny språklag. Öppen sluttid.

Dom pratar om allt möjligt tex hur mycket det ska kosta att göra ditten och datten ja allt som dom i princip brukar prata om. Det är ju ingen som kan ha missat det. Det är ju bra men det vore ju bättre att dom tog upp lite mera om Eu Frågor och Eu i största allmänhet. Plus det [DET VIKTIGASTE AV ALLT] kunde dom ju diskutera hur fort och vad det skulle kosta att återställa alla dessa tosiga lagar o paragrafer som dom har hittat på. Demokratin o integriteten är ju bland det viktigaste som finns i ett fungerande samhälle. Detta bör även gälla Internet. Den första [Internet – ambassaden] är ju visst under uppbygnad allaredan efter vad jag har hört.

PS: Bland annat togs det upp om löner i EU. Av V-partiet. Det kan jag ju också tycka att det är inte bra om det blir som dom har hittat på nu. Lika lön för lika arbete borde ju vara det rätta. Svensk riksdagsmannalön + Traktamenten. Alltså som det är idag.
Det är ju visst så att idag tjänar man ca 50.000.kr i mån elller rättare sagt som en svensk riksdagsmannalön. Men i fortsättningen skall de personer som jobbar i EU tjäna ca 50.000.kr + 40.000.kr för mat o diverse + Traktamenten summa sumarum ca 130.000.kr

DS:Det är självklart att det finns många som vill jobba där även Piratpartister. Och några kommer ju att få jobb där hur eller hur. Det finns ju inte så många ungdomar där ännu men Piratpartiet har en som kan bliva den yngsta någonsin. Och det är ju faktiskt framtiden detta handlar om. Satsa på våra barn dom är vår framtid.

OBS.(Bara en egen tankegång): Tänk om Piratpartiet sopar banan ordentligt och låt säga att det blir en stor skräll till fördel för Piratpartiet. Tänk om gammelpartierna inte får så många röster som dom räknat med.Den som lever får se.

(Då borde det finnas en del personer som bör fundera över hur det kunde bliva så här.Och ångra djupt vad dom ställt till med!!!)

moderat pirat skrev

Har nu röstat pirat, men inte utan svårighet. Det saknades valsedlar när jag kom till min närmaste förtidsröstningslokal (biblioteket i Aspudden) så jag fick ta en promenad till biblioteket vid Telefonplan och där fans det gott om piratvalsedlar. Men faran är över, jag kollade om det fanns valsedlar utlagda på vägen tillbaka och det fanns det. Jag var där ett par minuter efter öppning så jag antar att dom kom på plats strax efter att jag gott till nästa bibliotek.
Kan tillägga att jag brukar rösta borgerligt och är med i moderaterna men tänker stödja piratpartiet tills dess alliansen ändrar sig i fundamentala rättighets frågor.

Anonym skrev

Man kan om man vill följa den preliminära rösträkning som äger rum i varje vallokal efter att röstningen avslutats. Det är – till skillnad från proprietära röstmaskiner i USA – ett väldigt transparent system där det är mycket svårt att fuska.

Nisse skrev

Jag tror vi kan vara relativt säkra på att man inte ”fixar” val riktigt på samma sätt som i Zimbabwe och andra ställen (ännu iaf). Utvecklingen har inte gått så långt (än).

Jag tror också de flesta andra partier är relativt ”goda”, åtminstone deras ”gräsrötter”. De har bara inte förstått hur deras lagar påverkar och de har inte fattat de är förda bakom ljuset av upphovsrättsmaffians prat om de ansiktslösa ”artisterna”.

Så, vårt uppdrag är dubbelt, inte bara vinna röster och valet utan även att förklara, utbilda och genom detta få andra partier att ändra sin politik om vi inte tror vi kan få mer än 50% av rösterna vilket blir svårt.

Erik S skrev

Jag tog mig till ortens medborgarhus och där fanns förtidsröstningslokalen med två personer som skötte den lilla administrationen:
Kontrollera legitimation, ta röstkortet samt ge röstkuvertet och sedan ta emot det med Piratpartiets röstsedel inuti, och stoppa kuvertet i den förseglade kartongen som inte öppnas förrän på valdagens kväll.

Sju personer hade på min fråga röstat innan jag kom. Sju morgonpigga piratpartisympatisörer hoppas jag :-)

Jag var helt öppen med vad jag skulle rösta på och sade till funktionärerna att nu måste vi få stopp på denna övervakningshysteri som politikerna ägnar sig åt!

/Erik S

Anonym skrev

Alltså egentligen vad tusan säger att rösterna kommer hanteras ”ok” ?

Menar så som regeringen håller på skulle det inte förvåna mig om de totalt fifflar med valsedlar och låt säga ”slarvar” bort så många piratröster att vi inte får mandat?

Det hände i USA och de verkar ju vara deras stora förebild. Vad säger att Reinfeldt och co inte gör samma grej?

Personligen litar jag inte ett skit på vår regering längre och inte på de röda partierna heller. Mutade hela bunten och totalt insnöade i det nya ”stasi” samhället.

Alla debatter verkar handla om fildelning vilket jag faktiskt struntar fullständigt i. Musikerna måste ha betalt på något sätt annars får vi ju ingen musik. Men jag är rätt skrämd att Sveriges politiker och regering tar parti med stora bolag från USA istället för det svenska folket!

Jag tror det hela som många poängterat om inte handlar om fildelning längre. Det är antagligen bara ett svepskäl för att införa lagar som dessa. De som sett ”the end of America” vet ju hur ”patriot act” användes. Journalister som sade emot regeringen och skrev saker som vita huset inte gillade blev plötsligt kallade ”terrorister” och fick sitta i Guantanamo i två år innan de släpptes utan några ord om varför de var där. Nu pratar vi om människor som bara sagt sina åsikter och absolut inte haft några som helst kopplingar till terrorister.

Är det där vi kommer att hamna snart?
Iallafall är varje nya lag som regeringen inför en bit på vägen dit. Antagligen vill de censurera internet eftersom än så länge har de inte kontroll över vad som sker där.

Garanterat att jag ska rösta PP. Övertalat flickvännen också samt en hel bunt kompisar. De flesta har ingen koll på vad lagarna innebär och tror bara de finns till för att stoppa fildelning. När de väl får upp ögonen för det blir de skitförbannade………..
Tror vi borde upplysa folk egentligen vad lagarna innebär och att de inte bara finns till för att stoppa fildelning utan totalt kartlägga det svenska folket och öka regeringens makt. Vem säger att regeringen kommer använda datan till att fånga ”terrorister” och bovar istället för att börja tysta folkets fria röst?

Anonym skrev

Alla med ögon att se och ett fungerande förstånd kan inte längre missa att vi tyvärr med hög-hastighet är på väg emot ett mer och mer totalitärt samhälle, något som upprepats ett otal gånger tidigare i historien.

När både Regeringen tillsammans med Sossarna drivit igenom dessa förändringar hand i hand och inte lyssnat på sin uppdragsgivare Svenska folket så kan man inte längre rösta på dom. (förändringar som Lissabonfördraget, FRA lagen osv, osv, osv,)

Varför?
Jo för om man lägger sin röst på dessa partier, eller för den delen väljer att inte rösta ger man sitt mandat till denna ruskiga utveckling och säger att STASI’fieringen av Sverige är Ok, överlämnandet av vårt självbestämmande fullt ut är Ok, vänligen fortsätt.

Våra Fri och rättigheter är inget som getts till oss med automatik, utan dessa är tagna och måste noggrant vaktas om vi inte ska tappa dom igen.

Som Benjamin Franklin väl utryckte saken,
”Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety.”

Vem röstar jag på? (ihop med nästan alla mina tänkande kompisar)
PP, nu och i valet 2010 om det behövs, för i mina ögon har våra folkvalda förbrukat sin kredibilitet.

Det vi lär av historien, är att vi inte lär av vår historia.

Arne,

Ps,
PP behöver 10,1% eller mer för att jag ska vinna vadet om valutgången ;)

Bosse skrev

Att gå och rösta den 7 juni ( eller innan ) är en självklarhet.
Allt det som under hundra år eller mer har byggts upp ifråga om demokrati,
integritet och välfärd håller på att skjutas bort under våra fötter.
Vi är på väg att bli kontrollerade robotar och ja-sägare allihopa.
Var det så här vi ville ha det?
Alla stora partier verkar dra åt samma håll, jag undrar vad det är som har
fått dem att anamma denna Gestapo-grundsyn? Vad är det som händer?
Vi har ännu chansen att på demokratisk väg säga ifrån: Rösta! Och ok, om
majoriteten röstar på de stora partierna, så vill man tydligen bli övervakad.
Jag vill det inte, och röstar därför med varmt hjärta på PP.
Fildelning och terrorism…. Ha! Enda skälet till de nya lagarna är att Staten
( av någon grumlig anledning ) vill ha örnkoll på oss alla. I gamla Östtyskland ( DDR )
hade de samma filosofi, likaså Kina idag.
Kanske dags att skriva om vår nationalsång snart? ’-Du gamla, du fria… ’
Och ersätta vår blågula flagga med en hakkorsflagga? Eller en med hammaren och skäran?
Suck.

Ryan S skrev

Here’s a thought, many of your older friends, aunts,cousins etc get their voting cards but dont vote at all… do what i do, bribe them :))
I told my family that I would take them all out to lunch or to grona lund or some other place if they didnt waste their vote by just throwing it away/not voting.

Gotten a few votes confirmed that way!

Every bit makes a difference, now is the time to PUSH!

Cheers!
Ryan
http://www.eZee.se

Anonym skrev

Har förklarat för mina föräldrar hur viktigt det är att de läser på om PP’s kärnfrågor. Med lite tur kan jag få dem att avstå från deras respektive alliansparier, som de enbart röstar på av gammal princip.

Allians eller socialdemokrater spelar ingen roll för framtiden, de enda de sysslar med är att bråka om meningslösa saker som om det ska vara 300 eller 302 A-kasse dagar när allas frihet och internets framtid står på spel. I förlängningen även EU:s framtid. Den politiska adeln bryr sig bara om att öka sin egen maktposition, att ställa och styra. Inte om att TJÄNA svenska folkets önskan och vilja.

Förutom detta så är nepotism OTROLIGT utbrett i de etablerade partierna. Gör lite googlingar på kommuner och skandaler, allt från valfusk till korruption.

Oldtimer skrev

Om man går till sin vallokal (till skillnad från en röstningslokal) behöver man inget röstkort med sig. Fast det kan ju vara svårt att veta vilken den lokalen är utan att läsa på röstkortet. ;)

Sedan behöver man alltid leg med sig också.

Jur.Stud skrev

Se nu till att rösta också! Att inte orka ta sig till vallokalen och lägga i sin röst måste vara den åttonde dödssynden. Kracha inte opinionssiffrorna genom att hoppa över röstningen när det väl gäller, så piratpartiet får 3,9% istället ;)

Hoppas min pirattröja kommer på posten snart så jag kan agera vandrande reklampelare de här sista dagarna

M Roos skrev

Röstkort är väl inget krav att ha utan snarare bara bra att ha för att man ska veta var man bör rösta, eller?
Jag hade inte med mig den här gången och jag är rätt säker på att jag aldrig haft det tidigare heller.
Enda skillnaden har varit att det tagit lite längre tid för mig att komma fram till valurnorna.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Själv har man inte fått något röstkort än. Om det inte kommer imorgon får jag nog ringa och skälla på valmyndigheten. Eller länsstyrelsen. Eller vem det nu är.[/quote]

Du kan hojta till på val.se om du inte fått något kort.

Anonym skrev

Själv har man inte fått något röstkort än. Om det inte kommer imorgon får jag nog ringa och skälla på valmyndigheten. Eller länsstyrelsen. Eller vem det nu är.

Anonym skrev

Äsch, varför lägger ni allt på samma dag? Då hinner man ju bara rösta en gång.

M Roos skrev

Trevligt trevligt.

Själv så gick jag och röstade på ambassaden redan igår.
Alltid skönt att kunna vara ute i god tid :)

(Ja, det blev en piratröst från mig.)

Anonym skrev

Var aktsam om hur du hanterar valsedlarna. Det får inte bli några hundöron, smårivet nånstans, vikt då dessa inte kommer räknas OM just en sådan valsedel tas av en väljare.

Det är stennoga med sedlarna. Själv kommer jag bära omkring mina buntar i en plast bytta med lock, skyddar även mot regn. Behöver inte vara svårare, en 2-liters gammal glassbytta duger.

Men som sagt, var aktsam i hanteringen av sedlarna då det skulle vara bedrövligt om trasiga, märkta sedlar som använts av väljare diskas i valräkningen.

Anonym skrev

Det går bra nu:

I söndags hämtade jag min bunt (1000 stycken) valsedlar att lägga ut i den förtidsröstningslokal jag bokat på PP Valbok. Igår morse kom polaren som bor i en annan stad på besök då han hade ett ärende hit till stan.

Han tog med sig ett femtiotal lappar för att lägga ut på sitt jobb.

Jag kommer att imorgon klockan 10 ta mig till röstningslokalen med valsedlar och två kompisar.

Gunnar P skrev

Skall påpeka att jag redan skickat in min röst, eftersom svenskar i utlandet kan göra detta redan från den 23 April. :)

Skulle hemskt gärna varit där dock!

Göran S skrev

Aldrig har jag sett fram emot att få rösta. Men nu har jag längtat i en månad eller mer, om jag ska vara ärlig.
Nu hoppas jag verkligen att vi får två platser i EU, men gärna fler. :)
Det svåraste kommer att bli vem som ska få min personröst.
/Med förhoppning om att ett positivt val för Piratpartiet kommer att skapa många bra ringar på vattnet…

Michael Anderson skrev

Låter bra. Synd bara att ingen av kandidaterna kommer till Trollhättan eller Vänersborg där jag annars hade kunnat ha möjlighet att träffa nån av er :)

Men men, får nöja mig med att rösta här i lilla Grästorp på 20:e Maj, och slå ett slag för demokratin. Den sanna demokratin: Piratpartiet. Nu ska vi in i Europa-parlamentet, och med lite tur även in i Sveriges Riksdag 2010.

Michael Anderson
Stolt Piratpartiet-aktivist

Anonym skrev

Hey! I just wish to give an enormous thumbs up for the nice data you have here on this post. I will likely be coming again to your weblog for more soon.
server hosting

Lämna kommentar