Piratpartiet kritiserar tingsrättens Ipredbeslut

– Ipredlagen har varit en fars från början till slut, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Svenska regeringen var feg och genomförde ett rent beställningsjobb från amerikanska intressen mot sina egna medborgare. Det här är värsta sortens postorderlag.

Dagens dom visar dessutom att Tingsrätten inte har den tekniska kompetens som krävs för att hantera den här typen av mål. Domen beskriver att verk “laddats ner från SweTorrents.org” trots att själva sidan inte alls innehåller några verk utan bara förmedlar direktkontakt mellan de användare som har verken. SweTorrents är, precis som Posten eller The Pirate Bay, en ren förmedlande infrastruktur som inte ska göras ansvarig för användarnas aktiviteter. Piratpartiet menar att det är orimligt att SweTorrents alls blir föremål för filmbolagens utpressningsmetoder.

– Samhället behöver fler kulturdistributörer, inte färre, säger Falkvinge. I den mån staten över huvud taget ska lägga sig i dessa verksamheter, ska det vara med kulturstipendier eller medalj.

Ipredlagen gör att enskilda hamnar i händerna på giriga storbolag utan reell chans att försvara sig. Genom hot om dyra rättegångsprocesser och skyhöga skadestånd kan bolagen utpressa alla de råkat få tag i IP-nummer till, utan att behöva gå igenom en ordentlig domstolsprövning. Samhället ska inte uppmuntra till sådan utpressningsverksamhet genom att lämna ut personuppgifter till privata företag.

– Rättssäkerheten är obefintlig. Folk betalar tiotusentals kronor för att bli av med stämningshotet, inte för att de har gjort något fel. Ipred måste rivas upp, och den här sortens samhällsdestruktiv utpressning från förlegade gårdagsindustrier måste ses som de maffiafasoner de är, avslutar Falkvinge.

Piratpartiet välkomnar att TeliaSonera tar striden för sina kunders rättigheter genom sitt löfte att överklaga domslutet.

Länkar och referenser:

Domslutet
Pressmeddelande från tingsrätten: http://www.sodertornstingsratt.domstol.se/templates/DV_Press____12799.aspx
Mer i SvD: http://www.svd.se/naringsliv/it/artikel_3889479.svd

Om Ipred:

“Ipred” kallas de kontroversiella delarna av den lag som i övrigt bygger på EU-direktivet IPRED, 2004/48/EG. De kontroversiella delarna — att upphovsrättslobbyn kan få ut identitetsuppgifter bakom IP-adresser — ingår dock inte i EU-direktivet, utan är något som Sveriges riksdag själv beslutat om under nuvarande regering.

Kommentarer

StefanQ skrev

Vilka ordval man använder är av högsta betydelse för att inga missförstånd ska ske. Det är enorm både praktisk och enligt din moral skillnad på att ladda ner verken eller att ladda ner en torrent fil. Vilket jag inte orkar förklara närmare för du förstår förmodligen ingenting ändå.

Är själva torrent filen i sig olaglig????
Är själva torrent filen i sig olaglig????
Är själva torrent filen i sig olaglig????
Är själva torrent filen i sig olaglig????
Är själva torrent filen i sig olaglig????

Jag hatar liknelser men här kommer en. Om jag säger till dig vart du kan råna en bank gör jag något olagligt då????

Jag laddar upp en torrent fil som säger till dig vart du kan tanka hem en film gör jag något olagligt då???? Men du vet ju vad du vill, så du ser bara det du vill se.

StefanQ skrev

Man kan ha olika åsikter om saker, det är okej. Du skrev såhär ”I bevissäkringssyfte har verken laddats ner från Swetorrents.org”

Du kan inte ladda ner några verk från swetorrents.org, jag säger det en gång till. Du kan inte ladda ner några verk från swetorrents.org. Är du oförmögen att fatta det borde du sluta debatten omedelbart och sluta slösa bort andras tid.

Jag skriver det igen, man kan inte ladda ner några som helst verk från swetorrents.org det enda man kan ladda ner är torrentfiler på några kilobyte vilka ingen äger upphovsrätten till.

Okej en gång till, du kan inte ladda ner några verk från swetorrents.org.

gastlind skrev

Tja. Även myndigheter i Sverige kan bevisligen köpas för pengar, även om kanske inte lika lätt som i Indien.

Anonym skrev

Domaren i målet i Indien förklarade i sitt beslut att den indiska konstitutionen ger likhet inför lagen och att lagen ”inte kan tillåtas bli utspädd genom penningmakt eller lobbymakt”.

Vore trevligt med sådana domare och politiker i västvärlden. Att de använde grundlagarna till annat än toapapper.

Scary Devil Monastery skrev

[quote=gastlind]De (TeliaSonera) skulle kunna göra kryptoattacker som bygger på ”Man in the middle” – principen. Eftersom all trafik mellan användaren och VPN-servern måste gå via användarens ISP i någon nod så skulle Telia eller någon annan ISP kunna lura användaren att den själv är VPN-servern och lura servern att den själv är klienten.

Den enda man kan vara riktigt säker på alltid befinner sig mellan VPN-servern och användaren är ju internetleverantören. Om det kom ut att de faktiskt gör så så skulle de nog dock troligtvis illa kvickt bli av med väldigt många abbonnenter…

Det kräver som sagt att TeliaSonera får, tvingas (eller vågar) hjälpa bolagen på detta viset…[/quote]

Mer troligt är att man spårat Swetorrent’s tracker sedan innan de skaffade VPN och först nu beslutar sig för att bygga ett mål på saken.

Men in general are quick to believe that which they wish to be true.
– Julius Caesar

”Jag

Scary Devil Monastery skrev :

[quote=Anonym]En del av ordvalet i domen är lite slarvigt och kunde ha varit lite bättre men jag tror inte att det finns någon tvekan om att de vet tillräckligt om hur tekniken fungerar. Domen är helt korrekt och Falkvinge hakar upp sig på ordvalet. Men ingen orkar väl höra hans trams om brevhemligheten så han tar väl nya tag via petimäterkommentarer.[/quote]

En av poängerna med svensk rättssäkerhet är att ett dokument ifrån domstol inte får innehålla någon form av språkbruk som kan ge upphov till antingen missförstånd eller felformulering!

Dokumentet kan antingen tolkas som att de inte vet vad de talar om – eller att de inte har brytt sig tillräckligt mycket om ett domstolsförfarande för att skriva ned fakta korrekt. I det senare fallet bör domstolen skriva ett nytt utkast som får allting rätt, och det snarast.
Om det första fallet är sant bör rättegången tas om då man dragit felaktiga slutsatser baserade på felaktiga premisser vilket gör att domen är baserad på ren slump. Det borde stå klart för alla som tror på en rättsstat.

Det här är formellt lika illa som om man i ett mordfall i stället för att skriva ”Den anklagade identifierades genom DNA-spår säkrade på plats och vapen” skriver ”Den anklagade identifierades genom att flyktbilens nummerskylt visade sig stå skriven på honom i bilregistret”.

”Men in general are quick to believe that which they wish to be true.”
– Julius Caesar

”Jag

Scary Devil Monastery skrev :

[quote=Anonym]Jag har länge tyckt ungefär som Piratpartiet, att man ska uppdatera upphovsrätten, att man ska ”tweaka” den för att uppnåt maximal samhällsnytta, kanske göra alla verk lagliga efter fem år och göra icke-kommersiell fildelning tillåten osv.

Jag börjar mer och mer luta åt att man bör ta bort den HELT och HÅLLET med det enorma missbruk som mediamaffian använt den till. Som ett barn som visat sig att det inte är vuxen ansvaret så får man helt enkelt ta bort ”leksaken” en tid tills det visat sig mogen att förstå vad det ska användas till.

Så får media, musik, böcker hanteras som alla andra varor ett tag, när man köpt det så får man göra vafan man vill med det.

När de sen förstått att de ska vara jävligt glada de får nåt överhuvudtaget, DÅ, kanske, man kan införa nån begränsad upphovsrätt igen.[/quote]

Upphovsrätt i någon form bör finnas – kan en artist dock inte tjäna pengar på ett verk inom ett till fem år från utgivningen bör man nog dra slutsatsen att det verket ej mött framgång på marknaden. Här har vi ju anledningen till varför bolagen vill ha livstid +95 år på verken. De RIKTIGT rara ärtorna kan inte massproduceras av slit-och-släng artister som Britney och West Life. Utan de köps upp i efterhand och sedan kramar man sista droppen ur.
Vilket är förståeligt att man gör, då varje företag är skyldigt sina investerare att vinstmaximera, allt efter gällande regler på marknaden. Dock bör man ställa sig frågan om marknaden är ”fri” om ett företag kan få direkt monopol på en viss vara i 150 år…
Jag tror inte det.

”Men in general are quick to believe that which they wish to be true.”
– Julius Caesar

”Jag

Scary Devil Monastery skrev :

[quote=Anonym]Det går inte att jämföra med när videobandspelaren eller kassettbandspelaren kom. Utbudet som sändes och det som spelades in eller kopierades till vänner och bekanta var inte alls så stort att det ersatte köp. Som det ser ut nu så behöver knappast någon köpa några original, det går att få tag på i princip allt på nätet. Förr kanske man kunde få tag i enstaka kopior av vänner och bekanta, förstås underförstått att man själv delade med sig av sådant som man själv betalat för. Det som nu sker via internet är något som är helt urspårat och självklart måste något göras åt det! Det är en skam att rättsväsendet och våra politiker ännu inte agerat med kraft men de kommer till slut att tvingas föra in både datalagring och ACTA. Ju förr desto bättre.[/quote]

Ett otroligt opåläst uttalande. Det finns en uppsjö av studier som visar på att den svårslaget köpkraftigaste gruppen av lagliga mediakonsumenter är just fildelare och pirater. Beroende på vilken studie man lägger mest vikt vis och hur den är vinklad i förhållandet mellan inköp av spel, DVD, biobesök och övrig media så lägger fildelarna statistiskt sett ned mellan 50% mer till fyra gånger(!) så mycket reda pengar på laglig mediakonsumption.

Jag känner i stort sett ingen fildelare som inte har hyllmeter med lagligt köpt media, och även om jag är säker på att det finns permanenta leechers så försvinner deras snyltande i statistiken från de som faktiskt köper.

Det som är en stor skam är att vad gäller media har vi INGA av de standardrättigheter som gäller vid ALL annan konsumption. Men vi har fler skyldigheter än när vi går och köper verktyg.
Dessutom betalar vi på varje inköp av media inte artisten. Vi betalar mellanhanden som idag inte har existensberättigande i en fri marknad med de metoder de envisas att föra.

Sedan för övrigt gällande ACTA och datalagring…ingendera kommer att kunna komma åt fildelare med dagens teknik. De enda som hamnar i den påsen blir de vanliga Svanssons vars modem man känner för att kapa. Att besvara ett urspårat fenomen som ej är skadligt med lagar som bara kan jämföras med det man hade i DDR och som nu finns i Kina har ingenting i ett demokratiskt samhälle att göra.

Minoriteten skall aldrig få lov att för bekvämlighets skull utöva obefogat övergrepp på majoriteten i någon form av västsamhälle.
Det som egentligen är mest roande är att du språkar som Mao men tydligen på något sätt verkar tro du representerar verkligheten. Tillbaka till Sovjet med dig om du inte trivs med frihet.

”Men in general are quick to believe that which they wish to be true.”
– Julius Caesar

”Jag

DanceK skrev :

Att använda piratkopieringen på Internet som skäl att införa ACTA och datalagring är ungefär som att införa avrättningar för att komma tillrätta med alla svordomar.

Svålen skrev

Man kan inte annat än bli upprörd över hur dessa teknikhämmande lagar får allt större fotfäste i våran vardag. Nya tekniker som kommer och går skapar alltid undergång för vissa branscher medans andra blomstrar och gror. Fildelning är just en sådan teknik som gör att skivbolagen/filmbolagen får det tuffare, men samtidigt får den andra företag som jobbar med medialagring att blomstra. ( Den enes bröd den andres död )

Dagens bibliotek är inte längre det centrala stadsbiblioteket, dagens bibliotek finns i allas våra datorer, och detta måste vi kunna få dela med oss av. Det är inte rimmligt att man hämmar en teknikutveckling bara för att ett bolag fortfarande ska kunna tjäna pengar i 70-150 år framöver på ett verk. Men det är just det vad man håller på med sorgligt nog.

Pirater är inte bara ute efter gratis som vissa verkar tro, om det nu bara hade funnits en donationsknapp för varje torrentfil ute i världen som gick direkt till artisten/skådespelare/författaren/programeraren osv, så kan skulle jag kunna åtminståne lova artisten att han/hon/dom skulle dra in betydligt mer pengar en vad spotify gör för dom idag iaf.

Folk laddar inte hem för att bli kallade kriminella, folk laddar hem och delar med sig just för att det är bekvämt och för att tekniken gör det möjligt, samt att utbudet är väldigt stort.

Anonym skrev

1. De har samma argument som förut.
2. De fortsätter att tjäna bra med pengar precis som förut.

Anonym skrev

1. Det finns inga universella moraliska värderingar
2. Antalet fildelare visar att väldigt många inte delar din moral
3. Det är nya tider nu.

Anonymuuuuus skrev

Får du betalt för att skriva på denna sidan eller? När man läser igenom alla kommentarer till nästan alla nyhetsposts så svarar du lite för snabbt på allting för att det ska vara helt okej. Majoriteten av dina posts är dessutom allihop inom samma tidsram. Om det nu skulle vara så sorgligt att du får betalt för att skriva här så tycker jag synd om dig. Innerligt.

James skrev

[quote=Anonym]Det går inte att jämföra med när videobandspelaren eller kassettbandspelaren kom. Utbudet som sändes och det som spelades in eller kopierades till vänner och bekanta var inte alls så stort att det ersatte köp. Som det ser ut nu så behöver knappast någon köpa några original, det går att få tag på i princip allt på nätet. Förr kanske man kunde få tag i enstaka kopior av vänner och bekanta, förstås underförstått att man själv delade med sig av sådant som man själv betalat för. Det som nu sker via internet är något som är helt urspårat och självklart måste något göras åt det! Det är en skam att rättsväsendet och våra politiker ännu inte agerat med kraft men de kommer till slut att tvingas föra in både datalagring och ACTA. Ju förr desto bättre.[/quote]

Minns den gammla goda tiden då jag inte kände något direkt jätteagg emot Filmbolag och liknande. Då jag hade 4-500 Köp VHS filmer att vraka emellan. Men även på den tiden piratkopierades filmer likadant som nu fast med enda skillnaden att det inte gick lika fort. Det var mer kontakter som spelade en roll också, men ett bra exempel är att jag fick händerna på en Screener på Aliens (2an) Extended edition 1986 alltså samma år som filmen gick på Bio. Medans denna verisionen inte kom ut på marknaden förrens i början av 2000talet.

Samtidigt så var det mycket BBS trading på den tiden, det gick sakta men de fildelades rejält mycket på den tiden med. Egentligen tog det ungefär lika lång tid om man hade bra uppkopplingar vad gäller spel, program osv då dessa tog upp så otroligt mycket mindre diskutrymme.

Nåväl, min VHS samling övergick senare till DVD, och detta var ungefär i samma veva som jag började tanka hem film och liknande via FTP på nätet i slutet av 90talet. Min vana var att desto mer jag tankade hem desto mer handlade jag. Det var sällan min räkning för nya filmköp hamnade under 1000kr i månaden och jag hade snabbt en sammling på 3-400 filmer. I sista episoden av mitt DVD samlande började upphovsrättsmaffians strider sätta fart på allvar och jag liksom många andra jag känner och liksom många andra i resten av världen kände att jag inte längre kunde stötta Mediabolagen.

Så tyvärr kunde jag inte längre slutföra sammlingarna mina där jag bara har Matrix 1, men inte köpt 2an och 3an och mycket som detta. Numer köper jag inte film öht, och endast spel om det är MMO spel eller Games-workshop spel såsom Warhammer, detta pga min vilja att ha en komplett spelsamling av dessa titlar.

Det känns hårt, jag önskar jag med gott samvete kunde fortsätta sammla men det är lättast att låta bli. Däremot köper jag filmer med jämna mellanrum ifrån bolag som jag är helt säker på att de inte stöttar fildelarjakten mm. Detsamma gäller musik (De allra flesta skivbolag i Psytrance/Electro genren är ganska ohatiska emot fildelning) Sen finns det så otroligt mycket bättre musik i världen än Greatest skithits som skräpbolagen kräks ut hela tiden, detsamma gäller mycket film som inte skapas av de stora äckelbolag som bara vill sko sig på andras skickligheter.

Jag vet att jag inte är ensam, och jag vet att om dessa lagar fortsätter att komma, ifall jakten inte stoppas så gräver de sin egna grav med tiden. Fler och fler slutar stödja detta, och färre å färre slutar konsumera skiten de spyr ut varenda år.

peace!

Anders Troberg skrev

Du må vara anonym, men du fortsätter rapa samma idiotier i kommentar efter kommentar.

Jag ska förklara sakta så att till och med du förstår:

Undersökningarna är gjorda på uppdrag, med ett syfte. Man vill se ett visst resultat. Det uppnår man genom att inte ha med de partier man inte vill ska få bra resultat som färdiga alternativ, eftersom man vet att den genomsnittlige försökspersonen bara vill bli av med intervjuaren så fort som möjligt och därför plockar ett av de färdiga alternativen. Därför underrepresenteras de partier som inte finns med som alternativ.

Ta dig istället en funderare: Hur kan det komma sig att PP fått över 7% i ett skarpt val, medan din älskling, de upputsade nynazisterna i SD, aldrig klarat att komma över 4%?

Anders Troberg skrev

Ordvalet visar just att de inte fattat vad det handlar om, alternativt att de fattat, men medvetet valt ett vilseledande ordval. Båda alternativen är oacceptabla.

Anders Troberg skrev

Jag har några tusen VHS-kassetter inspelade från TV. Ingen större brist på utbudet om man har en piratdekoder (detta var innan de förbjöds, så Pontén, kissa inte på dig av glädje).

Nicklas N skrev

Nej utbudet går inte att jämföra, det sa jag aldrig. Debatten om skadan för filmbolagen går däremot att jämföra. Argumenten är slående lika.

Vem har sagt att en nerladdad fil = 1 köpt original mindre

Ingen kan bevisa att om jag inte hade laddat ner verket X så skulle jag ha köpt det man kan alltså inte hävda att varje nerladdning är förlorade intäkter. Många gånger är det säkert så ment långt ifrån alla.
Många i min bekantskap köper dessutom många av de filmer och musik de laddat ner om de tycker att dom var bra, dock först när priset är mera rimligt.

Om man däremot laddar hem filmer och musik för att sedan sälja det vidare då kan jag förstå att branschen reagerar, då tar man ju en betalande kund från branschen.

Anonym skrev

Det går inte att jämföra med när videobandspelaren eller kassettbandspelaren kom. Utbudet som sändes och det som spelades in eller kopierades till vänner och bekanta var inte alls så stort att det ersatte köp. Som det ser ut nu så behöver knappast någon köpa några original, det går att få tag på i princip allt på nätet. Förr kanske man kunde få tag i enstaka kopior av vänner och bekanta, förstås underförstått att man själv delade med sig av sådant som man själv betalat för. Det som nu sker via internet är något som är helt urspårat och självklart måste något göras åt det! Det är en skam att rättsväsendet och våra politiker ännu inte agerat med kraft men de kommer till slut att tvingas föra in både datalagring och ACTA. Ju förr desto bättre.

Nicklas N skrev

Lite roligt att se denna debatt. Framförallt det inlägg som kritiserar även PP där ”jag skulle vilja påstå” iom det hänvisar man till den man är och i detta fall anonym. Man vågar alltså inte stå för det man tycker.

Ang domen så finns det 5000torrentfiler med skiftande innehåll!? en torrentfil är endast en enkel form av adress som ger torrentprogrammet en ”adress” att hämta de verkliga filerna ifrån. Detta kan jämställas med som någon gjort att man skickar en länk i mail eller skickar en webbadress i ett kuvert med posten. Ska i de fallen då posten respektive ens egen ISP hållas ansvariga? Hela den här farsen kring swetorrents faller på sin egen orimlighet.

I korrespondens med APB har dessutom ägaren till sidan begärt att få en lista på de verka APB anser bryter mot upphovsrätten, vilket dom nekade, så han fick inte möjligheten att ta bort just de verk APB ville ha borttagna. APB jämförde i ursprungsmailen dessutom swetorrents med TPB vilket inte är jämförbart på något sätt.

Nej det APB fått problem med är att swetorrents inte vek ner sig för de ”grundlösa” HOT APB kom med. Då de allra flesta trackers fick panik och stängde eller flyttade valde en att stå kvar och ta kampen mot lobbyn och de västligas påtryckningar. Fast det är klart dom lyckas ju få domare som är snudd på textboksexempel på jäviga att inte vara det, så dom väljer garanterat att justera lagarna vartefter dom försöker åtala i detta fallet. Dom har ju visat att dom använder rättssäkerhet som fint ord som inte betyder något, man skapar en lag som går emot allt vad rättsäkerhet heter dvs en lag som ger i stort sett vem som helst rätt att få ut användaruppgifter bakom ett IP-nummer och sedan mer eller mindre lägga bevisbördan på den enskilde.

Hela denna debatt är väldigt jämförbar med den som var aktuell på 70-talet då videobandspelaren var förödande för filmindustrin då alla plötsligt kunde ”stjäla” deras verk från tv:n. Trots att man har detta att se tillbaka på och man såg att det faktiskt fungerade trots att den tilläts så tar man denna debatt igen.

Jinghed skrev

Ja, för det är ju din typ av människor som byggt Internet… eller inte.

( För 15-20 år sen hade jag kunnat göra dig till viljes och plocka bort Sverige från Internet helt och hållet )0

Det är vi ”pirater” och tekniker som byggt upp internet, precis som det är ”pirater” som byggt upp alla andra tekniska innovationer under mänskliga innovationer.

På 1900-talets början var vi flygtekniker, radioamatörer, sedan ”lekte” vi med tvn, nu senast datorer och internet. Detta kommer också passera och i framtiden kommer vi kanske hålla på med nanoteknologi eller nåt annat som är skoj.

Men en sak kan du vara säker på, det är inte mediamaffians advokater och annat pack som driver utvecklingen framåt, de kommer stå och skrika och försöka förstöra det vi byggt upp för de är så otroligt skraja för framtiden.

Jag skulle gärna låta dem skrika, bara de inte skyllde på oss när de förstör för sig själva.

kras skrev

Det är för övrigt lustigt att höra hur din definition på medlemsras lyder. Jag tvivlar på att du ens gjort några beräkningar alls.

kras skrev

[quote]En del av ordvalet i domen är lite slarvigt och kunde ha varit lite bättre men jag tror inte att det finns någon tvekan om att de vet tillräckligt om hur tekniken fungerar.[/quote]

Och det grundar du på vad? Att deras anställda assistent klarar av att beskriva hur tekniken fungerar? Även om personen verkar vara av den åsikten att det är sajten som man egentligen laddar ner från?

[quote]Domen är helt korrekt och Falkvinge hakar upp sig på ordvalet.[/quote]

Läser man igenom texten efter man skrivit den och kan tekniken så bör man inte göra såna där fel. Just nu hakar däremot du upp dig på Falkvinges ordval och struntar helt och hållet i hans poäng.

[quote]Men ingen orkar väl höra hans trams om brevhemligheten så han tar väl nya tag via petimäterkommentarer.[/quote]

Har du något mot brevhemligheten?

Anonym skrev

Betala för att slippa betala? Låter som en paradox men kanske kan fungera kortsiktigt. Som en demonstration. Lycka till.

Mattias Hammargård skrev

Skulle inte Piratpartiet kunna kunna starta en insamling för att kunna betala de 750 000kr som åläggs TeliaSonera ifall de inte lämnar ut personuppgifterna för Swetorrents ägare. Pengarna kommer ju då inte att tillfalla filmbolagen.

Jag skulle gladeligen donera några hundringar iaf. Den här soppan handlar inte längre om att folk inte vill betala för saker. Den handlar om att giriga bolag i årtionden tjänat biljarder på att ge ut andras(artisters, filmskapares, författares) verk. De har nu väldigt svårt att släppa den affärsidén. Idag har samtliga kulturmakare verktygen för att ge ut sina verk utan att gå igenom stora bolag. Man behöver inte längre åka till Sonys högkvarter för att släppa en skiva.

Fredrika skrev

[quote=Anonym]..återgå till universella moraliska värderingar som fungerat i alla tider?[/quote]
Jag har förklarat för dig ett antal gånger, att den rådande moralen i samhället sen 150år tillbaka, säger att det är helt moraliskt ok att kostnadsfritt ta del av kultur, utan att upphovsmannen eller upphovsrättsinnehavaren får något att sätta emot, eller rätt till ersättning ifrån det, vare sig det sker via bibliotek, privatlån, privatkopiering eller fildelning.

Fildelning är exakt samma sak som bibliotek, fast bättre. Det finns inga underlag som stödjer tesen att det med fri fildelning skulle finnas några poster på minuskontot, som kommer i konflikt med det eftersökta syftet inom den ekonomiska delen av upphovsrätten. Att CD-försäljningen eller skivindustrin eventuellt går under av fildelningen, är ensamt i sig inte ett dugg relevant.

Det är alltså din moral som skiljer sig från dom rådande universella moraliska värderingarna, och inte fildelarnas.

Varför fortsätter du lägga fram samma ogenomtänkta överbevisade argument, ogrundade påståenden och påhittade premisser gång på gång på gång, när dom helt enkelt inte stämmer?

Om man inte är helt oförmögen att på ett hederligt sätt delta i en normal debatt, där man lägger fram faktiska hållbara argument, och för en saklig argumentation, så håller man inte på så.

Sen, varför vägrar du använda dig av en signatur? Användandet av en signatur har ingenting med din personliga identitet eller anonymitet att göra, utan det berör enbart överskådligheten bland kommentarerna. Varför motarbetar du överskådligheten bland kommentarerna?

Anonym skrev

Ta bort leksaken från barnet, ja det kan ju vara en bra idé. Vi kanske ska ta och stänga av hela internet några veckor så att de med tankningsbegär under integritetens fana får professionell hjälp både vad gäller abstinens och vad gäller att återgå till universella moraliska värderingar som fungerat i alla tider? Bra tänkt.

Anonym skrev

Jag har länge tyckt ungefär som Piratpartiet, att man ska uppdatera upphovsrätten, att man ska ”tweaka” den för att uppnåt maximal samhällsnytta, kanske göra alla verk lagliga efter fem år och göra icke-kommersiell fildelning tillåten osv.

Jag börjar mer och mer luta åt att man bör ta bort den HELT och HÅLLET med det enorma missbruk som mediamaffian använt den till. Som ett barn som visat sig att det inte är vuxen ansvaret så får man helt enkelt ta bort ”leksaken” en tid tills det visat sig mogen att förstå vad det ska användas till.

Så får media, musik, böcker hanteras som alla andra varor ett tag, när man köpt det så får man göra vafan man vill med det.

När de sen förstått att de ska vara jävligt glada de får nåt överhuvudtaget, DÅ, kanske, man kan införa nån begränsad upphovsrätt igen.

Fredrika skrev

[quote=Anonym]Angående snart slut så är det ju uppenbart att PP är en minskande minoritet.[/quote]

Jag har upprepade gånger utbildat dig i svenska språket, och läran om statistik, men av någon anledning så vägrar du förstå fakta.

Piratpartiet är inte minskande, dom Ö-K-A-R i både opinionsundersökningarna och medlemsantalet sen förra riksdagsvalet, där dom fick 0,63%.

Samtliga svenska partier utgör minoriteter, det finns alltså inget motsatsförhållande att peka på där, varvid ordet minoritet under inga omständigheter hör hemma i en beskrivning på ett svenskt partis storlek, enligt korrekt språkbruk.

Eftersom du bevisligen har svårt att lära dig, så kopierar jag in tidigare förklaring för dig, kanske lär du dig denna gången:

[quote=Fredrika]Gällande statistik inom opinionsfrågor hos en grupp människor så syftar begreppen majoritet och minoritet på motsatsförhållanden, där man vill ha fram ett resultat gällande vilket av dessa grupperingar som är störst.

I sådana mätningar så är första regeln att man plockar bort siffrorna för dom människor som inte vill uttala sig om vilket val dom väljer. Det gäller även dom som inte röstar alls, eller dom som inte röstar på något valbart. Kvar finns dom som ska vägas mot varann. Det så är riksdagsvalet och opinionsmätningar går till, eller förnekar du det påståendet?

Gällande riksdagsvalet eller opinionsmätningar inför detta, så utgör samtliga partier minoriteter, eller förnekar du det påståendet?

Alltså föreligger inget motsatsförhållande. Eftersom inget parti utgör en majoritet, så är det språkligt fel att peka ut något enskilt parti som en minoritet.

Gällande SOM-undersökningarna däremot, så återfinns ett solklart motsatsförhållande mellan två grupperingar, och där utgör dom som vill legalisera fildelningen en klar växande majoritet mot dom som vill motsatsen. Där passar begreppet majoritet perfekt in enligt korrekt språkbruk.[/quote]

Ska vi ta det en gång till, eller lärde du dig nu?

[quote=Anonym]Man rasar i opinionsundersökningar – ”övriga” där PP ingår tillsammans med Fi, Kalle Anka-partiet och Fantomen hade 1.2% nu senaste i DN/Synovate[/quote]

Att PP rasar i den undersökningen är vad du tror, och inget annat! Du vet ingenting, eftersom PPs siffror inte särredovisas i Synovates undersökningar, och dessutom inte håller sig inom felmarginalen, det kan alltså vara mycket större.

Då är det intressantare med undersökningar där PPs siffror särredovisas, och då upprepar jag frågan du sist inte vågade besvara, om du har nån kommentar till senaste mätningen från United Minds?

[quote=Anonym]Även medlemsantalet som redovisas här rasar ju.[/quote]

Samtliga svenska partiers medlemsantal rasar för var år som går. PP har dock ärligheten att uppvisa sina medlemsantal i realtid, i motsats till övriga partier som friserar sina siffror och redovisar dom en gång om året när dom är som allra högst. Jag noterar att du föredrar friserade siffror.

Sen bör bör du hålla i huvudet, att som helhet, sett på årsbasis, så ökar PPs medlemsantal, i direkt motsats till samtliga övriga partier.

[quote=Anonym]Det är väl motivering nog![/quote]

Nej, ingalunda? Eftersom samtliga dina påståenden är direkt felaktiga beskrivningar av verkligheten, så har du återigen inte kommit med något argument överhuvudtaget, för ditt tyckande.

På tre års tid har PP lyckats samordna en av Sveriges största aktivistbaser, som får dom övriga partiernas gräsrotsrörelse att blekna i jämförelse.

På tre års tid har PP lyckats få in 2 parlamentariker i EU-parlamentet. I nästa val kommer PP troligtvis ställa upp i vartenda land i hela EU, och fullt möjligt kommer närmare 50 pirater eller mer väljas in i parlamentet vid det valet.

Tre år efter att PP startade, så har PP större väljarsiffror i dom opinionsundersökningar som särredovisar PP, än vad dom fick vid valet 2006. Det går alltså upp för PP.

Eftersom allting går upp för PP, så får det nog anses vara raka motsatsen till en fars. Men vad har det egentligen med saken att göra? Varför kommenterar du ämnen som inte överhuvudtaget har med nyheten att göra?

Sen, varför vägrar du använda dig av en signatur? Användandet av en signatur har ingenting med din personliga identitet eller anonymitet att göra, utan det berör enbart överskådligheten bland kommentarerna. Varför motarbetar du överskådligheten bland kommentarerna?

Anonym skrev

En del av ordvalet i domen är lite slarvigt och kunde ha varit lite bättre men jag tror inte att det finns någon tvekan om att de vet tillräckligt om hur tekniken fungerar. Domen är helt korrekt och Falkvinge hakar upp sig på ordvalet. Men ingen orkar väl höra hans trams om brevhemligheten så han tar väl nya tag via petimäterkommentarer.

gastlind skrev

De (TeliaSonera) skulle kunna göra kryptoattacker som bygger på ”Man in the middle” – principen. Eftersom all trafik mellan användaren och VPN-servern måste gå via användarens ISP i någon nod så skulle Telia eller någon annan ISP kunna lura användaren att den själv är VPN-servern och lura servern att den själv är klienten.

Den enda man kan vara riktigt säker på alltid befinner sig mellan VPN-servern och användaren är ju internetleverantören. Om det kom ut att de faktiskt gör så så skulle de nog dock troligtvis illa kvickt bli av med väldigt många abbonnenter…

Det kräver som sagt att TeliaSonera får, tvingas (eller vågar) hjälpa bolagen på detta viset…

Anonym skrev

Nja, DN/Synovate har gjort en pk-ifiering av siffrorna. Tror knappast att PP går ner från ungefär 1,5% till en del av 1,2% på en månad. Det var mer spännande att låta SD få vågmästarställning.

Anonym skrev

Angående snart slut så är det ju uppenbart att PP är en minskande minoritet. Man rasar i opinionsundersökningar – ”övriga” där PP ingår tillsammans med Fi, Kalle Anka-partiet och Fantomen hade 1.2% nu senaste i DN/Synovate, SD hade 4 ggr högre siffror. Även medlemsantalet som redovisas här rasar ju. Det är väl motivering nog!

Anonym skrev

”Tillgängliggörandet har skett via hemsidan Swetorrents.org som var uppkopplad mot
Internet genom en anslutning som tillhandahölls av TeliaSonera. Härvid har IPadressen
90.228.254.183 använts. Detta skedde genom användande av datorprogrammet
Bittorrent. Programmet används för att dela upp en digital fil i mindre
beståndsdelar samt för att skapa en torrentfil. Torrentfilen innehåller data om de delar
som den digitala filen har delats upp i samt anger adressen till en eller flera trackers.
En tracker sammankopplar användare av en viss torrentfil för att möjliggöra spridning
av filen mellan användarna. Denna teknik är särskilt användbar för fildelning av större
filer, såsom filmer. För att använda den aktuella tjänsten på Swetorrents.org krävs ett
konto. För att få tillgång till ett konto krävs att man blir inbjuden av en redan
registrerad användare. Enligt uppgift på hemsidan har Swetorrents.org drygt 20 000
aktiva medlemmar. Verken har gjorts tillgängliga på Swetorrents.org genom att
torrentfiler har laddats upp på webbsidan och trackern. På sidan finns länkar till drygt
5 000 torrentfiler. Innehållet i dessa är av skiftande slag, t.ex. filmer, musik, spel och
applikationer. I bevissäkringssyfte har verken laddats ner från Swetorrents.org och
därefter kontrollerats för fastställande av att innehållet i de nedladdade filerna
överensstämmer med filbeteckningen, vilket det gjort.”

Anonym skrev

Forts: Rick Falkvinge t.ex. kommer ju med högst konkreta exempel och medföljande förklaringar. T.ex: ”Domen beskriver att verk “laddats ner från SweTorrents.org” trots att själva sidan inte alls innehåller några verk utan bara förmedlar direktkontakt mellan de användare som har verken.” Själv säger du att Falkvinges beskrivning är ”simpel” i jämförelse med tingsrättens beskrivning som är ”detaljerad” och ”korrekt”. Kan du förklara vad i Falkvinges beskrivning som är felaktigt/simpelt? Kan du förklara för mig på vilket vis tingsrättens formulering att verk ”laddats ner från SweTorrents.org” är korrekt.

Anonym skrev

Du kan ju försöka MOTIVERA dina ÅSIKTER så kanske folk tar dig på större allvar. Att bara tycka massa saker utan något slags resonemang bakom är inte så meningsfullt. Jag kan hjälpa dig lite på traven. På vilket vis tycker du att ”Rick Falkvinge och Piratpartiet har varit en fars”? Vad menar du med ”(snart) slut”? Varför tror du att det snart kommer att ta slut? O.s.v… MOTIVERA. Okej?

Anonym skrev

[quote=Richie]Ipredlagen har varit en fars från början till slut, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Svenska regeringen var feg och genomförde ett rent beställningsjobb från amerikanska intressen mot sina egna medborgare. Det här är värsta sortens postorderlag.

Dagens dom visar dessutom att Tingsrätten inte har den tekniska kompetens som krävs för att hantera den här typen av mål. Domen beskriver att verk “laddats ner från SweTorrents.org” trots att själva sidan inte alls innehåller några verk utan bara förmedlar direktkontakt mellan de användare som har verken. SweTorrents är, precis som Posten eller The Pirate Bay, en ren förmedlande infrastruktur som inte ska göras ansvarig för användarnas aktiviteter. Piratpartiet menar att det är orimligt att SweTorrents alls blir föremål för filmbolagens utpressningsmetoder.
[/quote]

Jag påstår snarare att Rick Falkvinge och Piratpartiet har varit en fars från början till (snart) slut. Håller dock med om att svenska regeringen varit feg som inte tidigare tagit i med krafttag mot laglösheten.

Håller inte heller med om tekniska kompetensen efter att ha läst domen. Det beskrivs ganska detaljerat hur bittorrent används, inte alls så simpelt som Falkvinge skriver om. Han har nog inte ens orkat läsa domen. Domen är helt korrekt.

Anonym skrev

Jag pallar inte mer nu. Dags att bli aktiv inom PP Uppsala. Vi har väl nån studentgrupp eller nått här va?

Tidigare har jag mest gnällt på forum, men nu är fan droppen nådd. ”Terroristprat”… TERRORISTPRAT? Vad i helvete.

Farligafildelare skrev

Så vitt jag förstått det så skaffades VPN-tunnel till Swetorrents när de första talen kom om Swetorrents, vill säga före domen.

Anonym skrev

Men…men…om Swetorrents använder sig av en VPN-tjänst så ska ju inte ens Teliasonera kunna se vem det är?

Lämna kommentar