Piratnyheter 7 december 2009

Kampanjgruppen i Piratpartiet har dragit igång ett dokument för insamling av idéer som finns runt om i partiet. Titta gärna in och delta. Där kan man dumpa idéer man gått och burit på, likväl som sätta ner bopinnen i någon idé man tänder på samt vill och kan genomföra.

Fredrik Holmbom märkte till sin förvåning att hans blogg censurerades av Luleå kommun. Men historien slutar inte där, den USA-baserade spärrfilterleverantören hade lagt upp hans blogg på filtren för flera kommuner och statliga inrättningar i Sverige. Vidare undersökning visade dessutom att filterleverantören även valt att lägga in Fria Tidningen i spärrlistorna, och på så sätt filtrerar bort oberoende nyhetsmedia.

Som vi vet verkar nuvarande regler för patent hämmande på utvecklingen av miljövänlig teknologi runtom i världen. För att belysa detta kommer Piratpartiet att närvara vid klimatförhandlingarna som pågår i Köpenhamn den 7-18 december. Tre pirater; Amelia Andersdotter, Klara Ellström och Mårten Fjällström är på plats på FN-toppmötet COP15. Utöver det kommer vi att ha representanter på Klimaforum, där den beryktade och vid tillfället nybyggda reprap-maskinen presenteras! Vill du veta mer om vad Piratpartiet gör på COP15 och Klimaforum? Maila klara.ellstrom@googlemail.com eller rene.malmgren@piratpartiet.se

Hur fungerar egentligen Piratpartiets organisation? Det är ett ämne som är uppe för diskussion med jämna mellanrum. Vår organisationsmodell är inte särskilt definierad nånstans. Emma konstaterar att det dock är så att våra arbetsmetoder som växt fram finns definierad sedan tidigare. Det kallas adhocrati och har som alla modeller sina för- och nackdelar. Läs mer och diskutera i forumet.

Vill ni vara med och bestämma vad som ska berättas om här på Piratpartiets nyhetssida? Titta i så fall in och skriv era artikelförslag här. Artiklarna kan handla om events som är på gång, eller genomförts. Det kan vara stora internationella politiska händelser, som angår oss likväl som mindre händelser som ändå är värda uppmärksamhet. Projekt som behöver kännas till, tips, berättelser, bloggbävningar — ingen nyhet är för stor eller för liten när det gäller att hålla koll på pulsen inom piratsfären.

Kampanjandet i primärvalet har varit i full gång i några veckor nu och utfrågningen på forumet är igång. Ungefär hälften av kandidaterna saknar utfrågningstrådar. Är du inte med? Saknar du en kandidat du vill fråga något? Det är fritt fram att skapa utfrågningstrådar, glöm bara inte att meddela personen om du skapar en tråd åt denne. För att kunna ge en rättvis bild av kandidaterna behövs det även fler frågor, vad vill du veta om kandidaterna? Posta dina frågor i deras trådar på forumet.

Kommentarer

Anonym skrev

Patent är TÄNKT gynna innovation, ungefär som rökning var tänkt vara hälsosamt för folk.

Det gör inte det längre, därför måste man tänka om.

Piratpartiet är i Köpenhamn för att rädda världen ;)

Anonym skrev

Patent gynnar innovation och studierna som gjorts visar att patent utgör ett mindre problem när det gäller miljöteknik. Så varför är piratpartiet i köpenhamn?

Lämna kommentar