Piratpartiet hyllas av världsledande PR-byrå

JWT publicerar varje år en lista på 100 saker som kommer att definiera nästkommande år under rubriken “saker att hålla ögonen på”. Listan har ingen inbördes ranking, utan publiceras i bokstavsordning. CNN publicerade också listan under julhelgen.

Piratpartiet som fenomen beskrivs i termer av dess framgång i EU-valet i Sverige förra året och snabba internationella framväxt, med piratpartier i drygt 30 länder.

– Det är roligt att få sådan bekräftelse på piratrörelsen av världens ledande PR-byrå, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Vi har bara börjat att förändra världen.

Kommentarer

Anonym skrev

Det finns flera sätt att mäta storlek på. Att du blandar ihop dom och ställer dumma retoriska frågor gör inte saken bättre.

Anonym skrev

Hej Trollet
Du kan väl ta några inscanningsbilder på dig och familjen och sätta in här så vi får se
om ni har rent mjöl i påsen. Du är ju inte blyg så det kan ju inte vara något problem.

Nisse skrev

Tja, det är ju en förbättring jämfört att flyga med RyanAir hursomhelst! ;)

Anonym skrev

Ett bra exempel hur man behandlar farliga terrorister är såhär:

Den 18 december 2001 hämtas egyptierna Ahmed Agiza och Mohammed El Zary av svensk polis i Örebro. De fördes snabbt till Bromma flygplats där ett jetplan väntade. Svenska poliser lämnade över Ahmed och Mohammed till maskerade amerikanska agenter som satte på dem hand- och fotbojor, skar sönder deras kläder och drogade dem med stolpiller och satte på blöjor. Med bindel för ögonen flögs Ahmed Agiza och Mohammad El Zary från Bromma flygplats till Egypten.

Detta anses tydligen av Amerikanska CIA vara ett tillräckligt säkert sätt att frakta potentiellt farliga passagerare på, så jag föreslår att vi i fortsättningen reser på detta sätt. Man köper sin Egypten-resa på vanligt sätt, men utan specifierad avgångstid, sedan kommer maskerade poliser och hämtar en mitt i natten och man flygs drogad, med blöja och bindel för ögonen till sin destination.

Har man rent mjöl i påsen har man inget att frukta och lite obekvämligheter får man stå ut med för allas säkerhet.

Anonym skrev

Det är inte trams, jag försöker bara förutse framtiden och var den leder om vi slipper alla integritetskramare.

Varför skulle just ”nakenscanning” vara slutpunkten för förbättringar av säkerheten? Vi kan alltid, för allas säkerhet, göra det ännu bättre och säkrare. Exempelvis ständig kameraövervakning och tolkning av kroppsspråk på flygplatser, bussterminaler och andra offentliga platser, eller varför inte i hemmen också? eller scanning av folks känslor (tankar blir nog svårt med dagens teknologi men ligger förhoppningsvis långt borta) om folk är nervösa osv.

Jag ger bara förslag på saker som kan göra det ännu säkrare att flyga och leva. Om man sen inte vill införa dessa åtgärder pga sjuklig blyghet eller integritetsfobi, som Piratpartiet har, så får man skylla sig själv och leva med osäkerhet.

Om man begränsar sina åtgärder pga att nån inte vill bli scannad naken eller pga andra fobier flyga i en helt säker låda, så har terroristerna vunnit!

Det helt ultimata vore nog att leva konstant i en låda där man sätts i vid födseln, typ som i Matrix om du sett den? Det är mitt ultimata samhälle, där man kan leva utan att utsätta andra för fara, men då tittar vi nog in i en utopi, flera hundra(?) år in i framtiden.

Anonym skrev

Det är snarare dags att vissa tar itu med sin terroristfobi. Det är större risk att dö i en bilolycka än att flyga. Samhället blir inte tryggare av alla säkerhetsåtgärder snarare bidrar det till ökad oro samt flyttar problemen någon annanstans och gör resandet krångligare.

Anonym skrev

Det är väl inte värre än att gå i badbrallor på stranden. Vad gör det om personalen ser? De lär bli ganska avtrubbade efter ett tag dessutom. Dags att vissa tar itu både med sjuklig blyghet och integritetsfobi.

Anonym skrev

Det är ju inte direkt som att visa upp någon naken. Men om ni inte vill flyga via större flygplatser så är det ju upp till er. Jag tycker att det är bra att man kan se även under kläderna eftersom terrorister nu hittat nya sätt att ta in sprängämnen.

Anonym skrev

Tror inte att många vill leva i ditt samhälle, med all obekvämlighet det skulle medföra, trots att man kanske kanske kanske fångar någon terrorist med dessa alla dessa ”säkerhetsåtgärder”.

”Ja, jag kommer inte på mer, men det går nog göra det ännu mycket säkrare, det är viktigt, för allas vår säkerhet och trygghet.”

Ja, säkert finns det ännu mer man kan göra för att krångla till resandet för vanliga resenärer samt vagga in folk i en falsk trygghet

Anonym skrev

Nej, allt som minskar risken eller kan tänkas minska risken bara nån tusendels eller miljarddels promille är värd att göra.

Exempelvis så tycker jag alla borde inte bara naken-scannas utan självklart även flyga nakna. Man får helt enkelt ta av sig kläderna innan man kliver på planet och köpa nya när man kommer fram (tänkbart med hyr-kläder vid varje flygplats).

Definitivt inga mobiltelefoner eller datorer eller nån annan utrustning. Id-handling (pass vid utlandsresor), biljett och kreditkort är allt som behövs. Glasögon får köpas/hyras nya vid ankomsten.

Det finns ju naturligtvis en risk att terrorister förvarar sprängmedel inne kroppen på diverse sätt, så inte bara nakenscanning bör införas utan fullständig magnetröntgen. Folk med proteser som kan tas av får lämna dem hemma, folk med proteser i kroppen (konstgjorda höftkulor osv) får helt enkelt stanna hemma! (det är mest gamlingar ändå, de behöver inte resa).

Piloter och flygvärdinnor kan ha av flygvärdinnor får ha av flygbolaget utfärdade kostymer som de tar på sig under kontrollerade former.

Alla bör, med tanke på att terroristerna ändå kan hitta nåt sprängmedel som passerar magnetröntgen, flyga inlåsta i bombsäkra (men sköna och komfortabla (iaf i business class)) ”lådor” så om de smäller finns det ändå en chans vi övriga klarar oss. Man låses helt enkelt in (naken) i sin låda innan man fraktas ombord på planet så man aldrig ser det.

Det blir säkrare så och dessutom miljövänligare, att det blir mer logistiskt lätt vid byten av plan osv är en extra bonus. Man behöver inte gå mellan gater osv utan man transporteras helt enkelt ombord på nästa plan, många tappar bort sig och kommer med fel plan medans däremot bagage alltid kommer rätt med de ”taggar” man har på det.

Men EAN-koder är gammalt, man injiceras helt enkelt med att RFID-chip vilket enkelt scannas av vid transporten.

Ja, jag kommer inte på mer, men det går nog göra det ännu mycket säkrare, det är viktigt, för allas vår säkerhet och trygghet.

Anonym skrev

På vilket sätt är priset lågt? Hur menar du? Hur vet du att risken minskar? Terroristerna kanske bara byter taktik eller mål?

Anonym skrev

Att leva är att ta risker. Jag tar hellre risker än att visa upp min fru och mina barn nakna för någon pervert byråkrat där man inte har en aning om vad som händer med bilderna.

Anonym skrev

Det är väl ett lågt pris för att minska risken för att någon har med sig en bomb på planet? Det tycker i alla fall jag.

Anonym skrev

Eller en försäkran om att man inte är med i det internationella humornätverket. Anne Kvaida och de flygande passen.

Anonym skrev

Nästa blir väl en orange overall fastknuten i flygplanssätet. Och tarmsköljning och urinprov innan man tar på sig overallen.

Scary Devil Monastery skrev

[quote=Anonym][quote=Anonym]Betalningsviljan för tjänster som gör nåt man inte kan/vill/orkar göra själv har det aldrig varit något fel på. Pirater betalar ju mer än alla andra. När det kommer andra tjänster som inte innebär köra ut is/pressa cds, så kanske folk betalar för kylskåp/”Spotify”, men det innebär inte att isutkörarskrået kommer tillbaks direkt om de inte också lyckas lobba in lagar och skatter som går ned i deras fickor ;)

Stödet för piratrörelserna har mer med att stå emot mediamaffians intrång på våra andra rättigheter.

Om andra partier tar upp dessa frågor kommer ”stödet” för just PP minska naturligt (men inte för frågorna, tvärt om), men så länge de sviker kommer stödet öka.

Gott nytt år.[/quote]

Det där med att pirater betalar mer än andra är bullshit. Med statistik kan man visa vad som helst. Det troliga är att det bland piraterna finns en större andel storkonsumenter av media än bland icke-pirater, skulle man titta på hur mycket man betlar per konsumerad låt eller film så är det troligt att icke-pirater betalar mycket mer. Det finns ganska många pirater som inte köper något alls av ”maffian” och enligt väldigt ologiska och fantasifulla skäl. Man vill helt enkelt inte betala för sig och slipper man så anser man att det är OK. Någon annan får betala för egen konsumtion. Svinaktigt är vad det är.[/quote]

Vad statistiken säger är att pirater och fildelare betalar mer för laglig mediakonsumtion än de som inte fildelar. Den statistiken är mer trovärdig än skivbolagens officiella skröna som utgår ifrån att utan fildelning hade de sålt tre exemplar av varje skiva de gett ut till varje människa i världen. Att pirater betalar mindre per låt är nog sant. Tankar man hem 100 låtar och 99 är skit så köper man låt 100 och går vidare. Tankar man ned tio spel och nio är smörja köper man det tionde spelet via steam. Och så vidare.

Vilket fortfarande inte hindrar att fildelarna står för den svårslaget mest köpstarka gruppen. Artister som Radiohead och Nine Inch nails har lyckats med bedriften att sälja rekord av sina skivor – trots att de själva gett ut samma skivor för fri nedladdning – vilket bevisar att fildelare betalar för sig.

Jag kommer att godta dina argument den dagen då du erkänner att vi skall avskaffa öppet köp och att du av princip aldrig provkör en bil innan du köper den.

”Men in general are quick to believe that which they wish to be true.”
– Julius Caesar

Scary Devil Monastery skrev

[quote=Anonym][quote=Anonym]Det finns en hel del högerelement som säkert ser upp till Piratrörelsen också.

Men det är varken höger eller vänster att slåss för mänskliga rättigheter och vanligt sunt folkvett, att man inte ska kastas i fängelse eller fråntas sin rätt prata/skriva osv osv, oavsett vilka ”element” som påstår sig stå på den sidan (och de andra elementen, står självklart på den andra sidan)

Främst finns det en hel del rättskaffens männsikor som ser piratrörelsen som ett sätt att förändra världen till det bättre. Piratpartiet, ett element som skyddar mot kylan som uppkommer av att man försöker ta våra medborgerliga rättigheter från oss.

PP behövs för både flum-vänster och flum-höger förstår inte vad de röstar om när det gäller såna här saker.

Du har nog rätt i att mediamaffian kommer fortsätta lobba in nya lagar och utöva påtryckningar oavsett om PP kommer in och oavsett vilka flum-sida som vinner, men vi kommer vara där och påpeka det. Du har redan förlorat, du är bara inte smart nog fatta det än.[/quote]

Nej, Ni pirater har redan förlorat. Det kan f.ö. inte vara en mänsklig rättighet att få maxa linan med nedladdningar av musik och film som andra får betala för, det är ett helt sjukt beteende. För vissa är det ett rent tvångsbeteende att ladda ner allt man kommer över. Om man pratar yttrandefrihet så kan vi prata om mänskliga rättigheter men att bryta mot lagen utan att bli upptäckt kan inte anses ingå i yttrandefriheten. Du har nog inte förstått det och för att använda dina egna termer så är du nog inte smart att fatta det än.[/quote]

Det är snarare tvärtemot. De lagar som genomförts mot fildelning är rättsosäkra och – för alla i det minsta kompetenta – skrämmande lätta att kringgå. För att summera återigen:

1) Att kommunicera anonymt ÄR en grundläggande rättighet stadfäst av FN, EU, och inskriven i vår grundlag. Att avskaffa den avskaffar yttrandefriheten helt.
2) Lika litet som man kan godta att Posten öppnar varje brev och registrerar innehållet kan man godta en massiv avlyssning av all digital information som potentiellt inkluderar bankärenden, företagshemligheter, STRIKT privata utbyten mellan vuxna personer…samt, för all del, fildelning.
3) Utan att bruka deep packet inspektion – d.v.s. direkt genomlysning av all kommunikation i klartext – kan man inte ta ställning till vad en kommunikation innehåller.

Vill man skriva hätska insändare mot SD, protestera regimen i Kina eller Iran, eller fildela så anonymiserar man sig och det enda man kan se är en ström av krypterad information mellan användare och proxy varom man endast kan utröna den ungefärliga mängden information som överförs – inte vad det rör sig om eller om det är lagligt eller olagligt innehåll.

Innan IPRED använde kanske 20000 svenskar anonymiseringstjänster – nu, enligt senaste undersökningen gjord i Lund uppskattar man att antalet har svällt till närmare en halv miljon. Det finns inte i verkligheten någon möjlighet att dekryptera och avlyssna en halv miljon människor. Och om man gör det kommer man ofrånkomligen att avlyssna minst runt 5000 som inte har gjort något olagligt och har god anledning att säkra sin informationsöverföring.

Räkna efter själv om du personligen skulle godta att man letade efter plankare genom att föranstalta husundersökning i alla hushåll i Stockholm. Samtidigt som de polismän som sköter undersökningen får lägga brott som rån och mord åt sidan.

Vad folk tycker och anser om fildelning eller ej har blivit totalt irrelevant, då de metoder man måste ta i bruk för att förhindra den är lika kränkande – och lika verkningslösa – som de som brukades i USA under förbudstiden. Tiden är här på piratpartiets sida och inte er.

”Men in general are quick to believe that which they wish to be true.”
– Julius Caesar

Scary Devil Monastery skrev

Faktum är att merparten av piratpartisterna är antingen mot mitten, marknadsliberala eller äldre typ av moderater som inte tror på ”blåsossefenomenet” under Reinfeldt.
Min egen förebild är exempelvis Gösta Bohman – onekligen en herre svårt att beskriva som flumvänster.

Sak samma är många av de som håller på piratpartierna i Europa antingen extremkonservativa borgerliga eller marknadsliberaler.

Vönstersympatisörer har kanske sin syn på fri nedladdning men de ligger stick i stäv med piratpartiets centralfilosofi vilket är att den personliga integriteten hos varje enskild människa inte skall kränkas utan skälig misstanke. Massiv övervakning av varje medborgare är ej försvarbar.

De som gnäller på piratpartiet agerar allt för ofta som SD-anhängare genom att skrika ”kommunist” utan att förstå att det faktiskt till stor del är högerfalangen själv som är grogrund för frihetliga värderingar baserade i grundlag och mänskliga rättigheter.

”Men in general are quick to believe that which they wish to be true.”
– Julius Caesar

Anonym skrev

Enligt AB undersäkning så tycker över hälften av dom röstande att det är OK med kroppsscanning! Finns det inte längre nån hejd på saker och ting? Vad blir härnäst?

Röntgen?

Anonym skrev

Just det, vissa har noll koll. Och efter valet blir det garanterat hårdare bandage, oavsett om alliansen eller flumvänstern vinner.

Tysken skrev

Oh my bad… Att jag inte tänkte på att det är medlemsantalet som är det relevanta måttet på ett parties storlek. Varför har vi ens val egentligen..? Kan ju bara kolla på medlemsstorleken på wikipedia så är det klart :)

Med denna nya insikt är jag beredd att förklara 2010 till baconets, piratpartiets och kokosnöts vattnets år!

gastlind skrev

Det är du som har en grov missuppfattning om vad som är både möjligt och önskvärt i samhället.

För det första är det omöjligt att hindra fildelning.

För det andra så är det inte önskvärt ens om det gick, för det förutsätter en övervakningsapparat som plockar bort en lång rad viktiga saker;

1. Brevhemlighet
2. Privat företagande ( företagarfrihet )
3. Rättssäkerhet
4. Privat kommunikation
5. Fri press, fria medier

Kort och gott – det mesta vi förknippar med en liberal demokrati med inslag av marknadsekonomi kommer behöva offras för att hålla borta fildelningen.

Anonym skrev

Man kan inte ”konsumera” immateria. För den försvinner inte när man tagit del av den. Värdet i immaterian är den som finns när verket nyskapats. Kostnaden av det arbete som krävs för att verkligen skapa verket och inget annat.

Ett uppslagsverk säger:
Consume: to destroy or expend by use; use up.

Immateria har inte de egenskaperna. Den ”försvinner” inte när man tar del av den! Talar man om att ”konsumera” kultur så snackar man alltså skit!

gastlind skrev

Det som är allra mest svinaktigt är att påstå sig ha ensamrätt till att kräva pengar för gammalt arbete. Som om en låt skulle vara en guldkossa som ständigt mjölkar mer och mer guld åt sin skapare eller rättighetsinnehavare. Så att vissa personer på onödiga positioner kan lyfta lön på andra människors gamla bedrifter.

Fy skäms på er!

gastlind skrev

Jämför antalet som har spotify premium med spotify free vetja.
Jag är ganska intresserad av de siffrorna, något som du vet kanske?

Folk behöver lära sig att det som har ett värde är att nyskapa. Betalar man för något som inte är nyskapande så blir man blåst! För det finns inget ekonomiskt värde i distribution av de flesta former av immateria.

Folk lägger med glädje både sin bandbredd och sin fritid på detta. Därför behövs inte folk som jobbar med det längre.

gastlind skrev

Det som är helt sjukt är att man ska kunna kräva betalt för gammalt arbete. Det och inget annat är vad upphovsrätten idag är. Det behövs inga ekonomiska incentiv för att distribuera immateria – det är i de flesta avseenden helt gratis!

Det som har ett värde är skapandet av immaterian – och den betalar man för allt eftersom den utförs !

Tycker du det är ok att du ska kunna gå till jobbet och få din lön för gammalt arbete? Det tycker inte jag. Jag kan inte gå till jobbet och säga ”jobbet jag gjorde för en månad sen var ju bra, jag vill få betalt för det igen och igen”. Det funkar inte så.

gastlind skrev

Vi behöver folk som säger vad de tycker i våra frågor och inga andra frågor ;)

Anonym skrev

Partiet är tredje största sett efter antalet medlemmar. Det krävs ingen direkt stor research för att ta reda på det.

Anonym skrev

Kom på en liten ide om en post som kunde ligga på förstasidan på Piratpartiet.se
Vi har väl 365 riksdagsledamöter och av en händelse så har vi 365 dagar på året.
Vi skulle kunna ha en post som heter Demokratins Bakåtsträvare eller nedmonterare.
Först ut där kommer väl högsta hönset just nu. Han med hörlurarna som inte skulle jaga någon. Så dagens bakåtsträvare är han.

Anonym skrev

Piratpartiet är ju 3e störst i antalet medlemmar eller störst i antalet medlemmar under pensionsåldern eller nåt ;)

Allt beroende på hur man räknar ”störst”…

Tysken skrev

I motiveringen står att piratpartiet är tredje största parti i Sverige..? Visar lite på vilken typ av research som ligger bakom listan…

Exempel på övriga på listan:
Kokosnöt vatten
”Bacon Everywhere”
Japans first Lady

Att blåsa upp en ”kul grej” lista som denhär till en jättenyhet räcker nog inte för att nå över de ca 1% piratpartiet har i de flesta mätningar för tillfället. Än mindre att komma in i riksdagen och tur är det…

Fredrika skrev

[quote=Anonym]Det stämmer inte alls att all kultur är gratis, det är en grov missuppfattning.[/quote]

Vart har jag påstått att all kultur är gratis?

[quote=Anonym]Den som har skapat något har rätten att själv välja hur och om det ska spridas till andra.[/quote]

Upphovsrättsinnehavaren har ett monopol på viss exemplarframställning och distribution, ja.

Men det är ingen absolut rätt, det finns mängder med undantag från upphovsrättsinnehavarens kontroll över hur ett verk får spridas. Det finns ett flertal olika varianter på hur verket får spridas till och bland allmänheten helt utom upphovsrättsinnehavarens kontroll, och utan behov av dennes godkännande.

[quote=Anonym]Att istället gå hem och söka på TPB för att slippa betala är ingen mänsklig rättighet[/quote]

Har jag påstått det?

[quote=Anonym]och har heller inte stöd i lagen.[/quote]

Privatpersoners handlingar behöver inte stöd i lagen, det är förbud som det lagstiftas om.

[quote=Anonym]Men det vet du ju redan.[/quote]

Det är nog en missuppfattning från din sida, det är inte olagligt att gå in på Piratebay och söka efter torrents eller ladda ner dessa därifrån.

Huruvida det är olagligt i just Sverige att fildela ett specifikt upphovsrättsskyddat verk, eller inte, beror inte på om verket finns på Piratebay eller inte, eller faktumet att verket är upphovsrättsskyddat.

Sen om du ska posta fler kommentarer bland nyheterna, så använd dig gärna av en signatur.

Användandet av en signatur har ingenting med din personliga identitet eller anonymitet att göra, utan det berör enbart överskådligheten bland kommentarerna, och det är jobbigt nog eftersom vissa troll här kontinuerligt motarbetar överskådligheten bland kommentarerna. Vill du verkligen sälla dig till dessa troll?

Anonym skrev

Det här är önsketänkande från din sida. Det stämmer inte alls att all kultur är gratis, det är en grov missuppfattning. Den som har skapat något har rätten att själv välja hur och om det ska spridas till andra. Om du ställer dig i ett gatuhörn och framför din egna sång så är det en frivillig handling från din sida och de som passerar kan ta del av det gratis. Men du kan också välja att ta entré för en konsert eller förpacka din musik på en CD som du säljer. Den som inte vill betala entré eller köpa skivan behöver heller inte göra det men kan inte heller räkna med att få ta del av upplevelsen. Att istället gå hem och söka på TPB för att slippa betala är ingen mänsklig rättighet och har heller inte stöd i lagen. Men det vet du ju redan.

Anonym skrev

Vem har sagt att betalningsviljan har ökat? Folk har velat ha dessa tjänster under en mycket lång tid. De har helt enkelt inte existerat förut.

Det är också så att forskningsrapporterna visar att det är de som laddar ner mest som också tillhör gruppen som köper mest.

Anonym skrev

[quote]Det kan f.ö. inte vara en mänsklig rättighet att få maxa linan med nedladdningar av musik och film som andra får betala för, det är ett helt sjukt beteende.[/quote]

Du har missuppfattat det hela. Det krävs att man attackerar mänskliga rättigheter om man någonsin ska kunna hindra det helt naturliga beteendet som människor sysslat med genom urminnes tider. Att kalla det för ett sjukt beteende visar mer på din människosyn än något annat.

[quote]För vissa är det ett rent tvångsbeteende att ladda ner allt man kommer över. [/quote]

Hur menar du här? Jag har inte sett några nya beroendeformer som innebär att man är beroende av att konsumera allt som går. Du får gärna förklara.

[quote]Om man pratar yttrandefrihet så kan vi prata om mänskliga rättigheter men att bryta mot lagen utan att bli upptäckt kan inte anses ingå i yttrandefriheten.[/quote]

Jag är inte riktigt säker på vad du menar här, men det är troligen inte ens relevant till att börja med. Det enda sättet att stoppa den så kallade ”illegala fildelningen” är att attackera grundläggande mänskliga rättigheter. Om de mänskliga rättigheterna i sig medför att några få brott inte kan lösas så får det vara så. Det är helt enkelt mer värt att ha dessa rättigheter än motsatsen.

Anonym skrev

[quote=Anonym][quote=Anonym]Betalningsviljan för tjänster som gör nåt man inte kan/vill/orkar göra själv har det aldrig varit något fel på. Pirater betalar ju mer än alla andra. När det kommer andra tjänster som inte innebär köra ut is/pressa cds, så kanske folk betalar för kylskåp/”Spotify”, men det innebär inte att isutkörarskrået kommer tillbaks direkt om de inte också lyckas lobba in lagar och skatter som går ned i deras fickor ;)

Stödet för piratrörelserna har mer med att stå emot mediamaffians intrång på våra andra rättigheter.

Om andra partier tar upp dessa frågor kommer ”stödet” för just PP minska naturligt (men inte för frågorna, tvärt om), men så länge de sviker kommer stödet öka.

Gott nytt år.[/quote]

Det där med att pirater betalar mer än andra är bullshit. Med statistik kan man visa vad som helst. Det troliga är att det bland piraterna finns en större andel storkonsumenter av media än bland icke-pirater, skulle man titta på hur mycket man betlar per konsumerad låt eller film så är det troligt att icke-pirater betalar mycket mer. Det finns ganska många pirater som inte köper något alls av ”maffian” och enligt väldigt ologiska och fantasifulla skäl. Man vill helt enkelt inte betala för sig och slipper man så anser man att det är OK. Någon annan får betala för egen konsumtion. Svinaktigt är vad det är.[/quote]
Nej, det är inte bullshit, visst måste det svida? Otaliga undersökningar har visat på att ”pirater” eller folk som laddar ner går på bio i större utsträckning än de som inte plockar hem film, kan det vara så att folk som plockar hem film faktiskt också är mer intresserade av film generellt sett? Ujuj, vilken fantastiskt långsökt tankegång det där var… ne, bäst jag återkommer med något vettigare… vidare påstår du att det bland pirater finns ologiska själ till att inte betala? Vem bestämmer det, du? Om en pirat inte gillar ”mediamaffian” så är det väl fullständigt fantastiskt logiskt att han/hon inte vill köpa något? Och spotify finns som gratisversion, ujuj, någon annan betalar min konsumption! Svinaktigt! Bättre kan du, jag börjar bli trött på att läsa samma tråkiga argument om och om igen.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Det är inte speciellt roligt. Utveckla vad du menar istället, det du skrev är hittills ett icke-argument i debatten.[/quote]
Jo, det är visst roligt. Använder både Voddler och Spotify nästan dagligen och mitt stöd för PP har inte minskat ett dyft för jag tycker fortfarande att regionslås och annat otyg ska klassas som censur och förbjudas ögonaböj. Spotify, Voddler eller Headweb hade aldrig kommit fram såpass snabbt om inte The Pirate Bay funnits, se bara på headweb som har fått slåss med näbbar och klor för att få fram avtal och i slutändan gick det inte ändå utan DRM och annat otyg. Men hey, det måste ju vara helt omöjligt att jag fortfarande stödjer PP, för stödet från snyltare och pirater försvann ju iom dessa tjänster, eller hur var det nu? Vet du ens vad du argumenterar emot är förstås min stilla undran?

Anonym skrev

Någon som vet var Anna Sjödin håller till. Hon skulle vara en enorm tillgång för oss.
Folk som säger vad de verkligen tycker växer inte på trän.

Fredrika skrev

[quote=Anonym]När man lyssnar på nedtankad musik eller tittar på nedtankad film så konsumerar man ju självklart, man tar del av en upplevelse som någon med stöd av lagen har valt att ta betalt för[/quote]

Nej, det stämmer inte. Upphovsrättslagen beviljar inte upphovsrättsinnehavare någon rätt att ta betalt för en upplevelse. Upphovsrättslagen beviljar upphovsrättsinnehavaren ett monopol på viss exemplartillverkning av verket, och försäljning av dessa exemplar. Inget annat.

[quote=Anonym]En DEL av priset på CD/DVD har med mångfaldigandet att göra men man betalar främst för att kunna ta del av upplevelsen.[/quote]

Nej, det stämmer givetvis inte. Upplevelsen är gratis. Det enda man betalar för när man inhandlar ett verk är det fysiska exemplaret innehållandes en kopia av verket.

Hur man har införskaffat sig en kopia har ingen bäring på huruvida man har någon rätt att konsumera verket, eller rätt att ta del av upplevelsen, eftersom det inte finns några lagar som förbjuder konsumtion av kultur eller deltagande av upplevelser.

Fredrika skrev

[quote=Anonym]Man vill helt enkelt inte betala för sig och slipper man så anser man att det är OK. Någon annan får betala för egen konsumtion.[/quote]

Ööh nej? Ingen betalar för sin konsumtion av kultur? Konsumtion av kultur är gratis. Det som man kan betala för är inköp av färdiginspelade media eller tillgång till tjänster. Om man inte är intresserad av färdiginspelat media, utan exempelvis tillverkar exemplar själv, så finns det ingenting att betala för, eftersom sådan tillverkning är gratis i den digitala tidsåldern?

[quote=Anonym]Svinaktigt är vad det är.[/quote]
Nej, sen 150år tillbaka så är det en självklarhet i samhället att människor kostnadsfritt ska kunna tillgodogöra sig så mycket kultur som möjligt, oavsett vad upphovsmannen eller upphovsrättsinnehavaren tycker om saken, och utan att någon ersättning utgår till dessa från sådant tillgodogörande.

Det finns inget svinaktigt med att kostnadsfritt konsumera kultur under dessa premisser, vem har lurat i dig det?

Frågan om du ens vet vad upphovsrätt är, uppstår när man läser dina verklighetsfrånvarande påståenden.

Anonym skrev

Märkligt logik som du inte själv förstår. När man lyssnar på nedtankad musik eller tittar på nedtankad film så konsumerar man ju självklart, man tar del av en upplevelse som någon med stöd av lagen har valt att ta betalt för, på olika sätt förpackat via media, fysiska filer eller strömmat online från exempelvis Spotify. En DEL av priset på CD/DVD har med mångfaldigandet att göra men man betalar främst för att kunna ta del av upplevelsen. Jag vet i alla fall inte många som skulle köpa en CD som ser ut som ett original av en viss artists skiva men som sen inte innehåller någon musik, bara för att ha den att titta på.

Anonym skrev

Det är inte speciellt roligt. Utveckla vad du menar istället, det du skrev är hittills ett icke-argument i debatten.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Det finns en hel del högerelement som säkert ser upp till Piratrörelsen också.

Men det är varken höger eller vänster att slåss för mänskliga rättigheter och vanligt sunt folkvett, att man inte ska kastas i fängelse eller fråntas sin rätt prata/skriva osv osv, oavsett vilka ”element” som påstår sig stå på den sidan (och de andra elementen, står självklart på den andra sidan)

Främst finns det en hel del rättskaffens männsikor som ser piratrörelsen som ett sätt att förändra världen till det bättre. Piratpartiet, ett element som skyddar mot kylan som uppkommer av att man försöker ta våra medborgerliga rättigheter från oss.

PP behövs för både flum-vänster och flum-höger förstår inte vad de röstar om när det gäller såna här saker.

Du har nog rätt i att mediamaffian kommer fortsätta lobba in nya lagar och utöva påtryckningar oavsett om PP kommer in och oavsett vilka flum-sida som vinner, men vi kommer vara där och påpeka det. Du har redan förlorat, du är bara inte smart nog fatta det än.[/quote]

Nej, Ni pirater har redan förlorat. Det kan f.ö. inte vara en mänsklig rättighet att få maxa linan med nedladdningar av musik och film som andra får betala för, det är ett helt sjukt beteende. För vissa är det ett rent tvångsbeteende att ladda ner allt man kommer över. Om man pratar yttrandefrihet så kan vi prata om mänskliga rättigheter men att bryta mot lagen utan att bli upptäckt kan inte anses ingå i yttrandefriheten. Du har nog inte förstått det och för att använda dina egna termer så är du nog inte smart att fatta det än.

JohanF skrev

Haha, att du ser det där med att folk vill betala för saker som är värda betala för som ett tecken på ett minskat stöd för Piratpartiets idèer och tankar är ju bara för roligt :D

Snacka om nån som missat båten :))

Nisse skrev

Detta visar att vi har framgång och att vårt budskap funkar och är viktigt för människor, för så jädra ”professionellt” och ”PR”-korrekt är det inte alla gånger, om man ska vara kritisk. Men det viktigaste som inte PR-byråer alltid fattar är att ibland är innehållet viktigare än inslagspappret, åtminstone ibland.

Så skit i PR-byrån även om de berömmer er, det viktigaste är ni/vi! kämpar.

Allting växer ju så det knakar :D Snabbare och snabbare, nästan exponentiellt! Piratpartier i 30 länder, fler sympatisörer än nånsin och fler som röstar på ”oss” än nånsin förut.

Tänk vad mycket ”vi” hunnit på bara 4 år.

Om det fortsätter såhär i fyra år till… Oj oj oj, säger jag bara :))

Anonym skrev

Det finns en hel del högerelement som säkert ser upp till Piratrörelsen också.

Men det är varken höger eller vänster att slåss för mänskliga rättigheter och vanligt sunt folkvett, att man inte ska kastas i fängelse eller fråntas sin rätt prata/skriva osv osv, oavsett vilka ”element” som påstår sig stå på den sidan (och de andra elementen, står självklart på den andra sidan)

Främst finns det en hel del rättskaffens männsikor som ser piratrörelsen som ett sätt att förändra världen till det bättre. Piratpartiet, ett element som skyddar mot kylan som uppkommer av att man försöker ta våra medborgerliga rättigheter från oss.

PP behövs för både flum-vänster och flum-höger förstår inte vad de röstar om när det gäller såna här saker.

Du har nog rätt i att mediamaffian kommer fortsätta lobba in nya lagar och utöva påtryckningar oavsett om PP kommer in och oavsett vilka flum-sida som vinner, men vi kommer vara där och påpeka det. Du har redan förlorat, du är bara inte smart nog fatta det än.

Anonym skrev

Om man inte konsumerar, ska man heller inte betala för det.

Om man väljer att gå behöver man inte betala buss-biljett, om man inte vill ha tjänsten att få is hemkört för man har ett kylskåp slipper man betala för det med, om man inte vill ha tjänsten att få musik kopierad på en cd-skiva så bör man få slippa betala för det också.

Svinaktigt, ja det är vad det är, mediamaffians köp av poliser, domare, politiker och lagar.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Oavsett vad Piratpartiet ligger på i svenska opinionsmätningar för tillfället är piratrörelsen på massivt framtåg i Europa och hela världen. Denna politiska rörelse är något av det hetaste internationellt just nu, och folk världen över slåss om att få intervjuer och föreläsningar av dess representanter.

Sverige ses redan upp till som ett mycket progressivt och kunnigt land vad gäller dessa frågor, och Christian Engström, som nu närmast är en superstjärna i Bryssel, har blivit emottagen med stor respekt, intresse och entusiasm över blockgränserna.

Oavsett om Piratpartiet kommer in i den svenska riksdagen eller ej har det alltså redan i grunden börjat påverka internationell opinion, vilket är det avgörande då majoriteten av den relevanta lagstiftningen utgörs av internationella avtal.

Så, våra frågor är på stark frammarsch nationellt och globalt, Sverige är bara lite före. Det är strömmningar som plockas upp av andra partier och rörelser också. Så, vi är på väg vinna i vilket fall, men det vore ju bra om Piratpartiet kom in i riksdagen också.

Fortsätt jobba och ”bygga varumärke” och gott nytt år![/quote]

Superstjärna, ja det var ju veckans skämt! Piraterna ger rubriker i massmedia, ungefär som malignt melanom (vi har listan), så är svenska folkets sexvanor osv. Man har ett antal favoritämnen och så fort det finns minsta lilla nyhet så blåses den upp till ofantliga proportioner.

Det kanske finns en hel del vänsterelement ute i Europa och världen som ser upp till piratrörelsen i sverge. Men det finns massor av andra hederliga människor som undrar vad svenskarna är för konstigt folk som inte bryr sig om lagar utan låter finniga tonåringars behov av att ha musik i örat hela tiden styra och dessutom tillåta att man gömmer sig under konstlade begrepp som integritet, brevhemligheten m.m. Själv skäms jag som svensk för att man inte tagit tag i det här ordentligt från politikerhåll. Dock är jag helt övertygad om att man kommer att ta i med hårdhanskar mot pirater efter valet, oavsett om alliansen eller flumvänstern vinner.

Anonym skrev

[quote=Anonym]Betalningsviljan för tjänster som gör nåt man inte kan/vill/orkar göra själv har det aldrig varit något fel på. Pirater betalar ju mer än alla andra. När det kommer andra tjänster som inte innebär köra ut is/pressa cds, så kanske folk betalar för kylskåp/”Spotify”, men det innebär inte att isutkörarskrået kommer tillbaks direkt om de inte också lyckas lobba in lagar och skatter som går ned i deras fickor ;)

Stödet för piratrörelserna har mer med att stå emot mediamaffians intrång på våra andra rättigheter.

Om andra partier tar upp dessa frågor kommer ”stödet” för just PP minska naturligt (men inte för frågorna, tvärt om), men så länge de sviker kommer stödet öka.

Gott nytt år.[/quote]

Det där med att pirater betalar mer än andra är bullshit. Med statistik kan man visa vad som helst. Det troliga är att det bland piraterna finns en större andel storkonsumenter av media än bland icke-pirater, skulle man titta på hur mycket man betlar per konsumerad låt eller film så är det troligt att icke-pirater betalar mycket mer. Det finns ganska många pirater som inte köper något alls av ”maffian” och enligt väldigt ologiska och fantasifulla skäl. Man vill helt enkelt inte betala för sig och slipper man så anser man att det är OK. Någon annan får betala för egen konsumtion. Svinaktigt är vad det är.

Anonym skrev

Oavsett vad Piratpartiet ligger på i svenska opinionsmätningar för tillfället är piratrörelsen på massivt framtåg i Europa och hela världen. Denna politiska rörelse är något av det hetaste internationellt just nu, och folk världen över slåss om att få intervjuer och föreläsningar av dess representanter.

Sverige ses redan upp till som ett mycket progressivt och kunnigt land vad gäller dessa frågor, och Christian Engström, som nu närmast är en superstjärna i Bryssel, har blivit emottagen med stor respekt, intresse och entusiasm över blockgränserna.

Oavsett om Piratpartiet kommer in i den svenska riksdagen eller ej har det alltså redan i grunden börjat påverka internationell opinion, vilket är det avgörande då majoriteten av den relevanta lagstiftningen utgörs av internationella avtal.

Så, våra frågor är på stark frammarsch nationellt och globalt, Sverige är bara lite före. Det är strömmningar som plockas upp av andra partier och rörelser också. Så, vi är på väg vinna i vilket fall, men det vore ju bra om Piratpartiet kom in i riksdagen också.

Fortsätt jobba och ”bygga varumärke” och gott nytt år!

Anonym skrev

Betalningsviljan för tjänster som gör nåt man inte kan/vill/orkar göra själv har det aldrig varit något fel på. Pirater betalar ju mer än alla andra. När det kommer andra tjänster som inte innebär köra ut is/pressa cds, så kanske folk betalar för kylskåp/”Spotify”, men det innebär inte att isutkörarskrået kommer tillbaks direkt om de inte också lyckas lobba in lagar och skatter som går ned i deras fickor ;)

Stödet för piratrörelserna har mer med att stå emot mediamaffians intrång på våra andra rättigheter.

Om andra partier tar upp dessa frågor kommer ”stödet” för just PP minska naturligt (men inte för frågorna, tvärt om), men så länge de sviker kommer stödet öka.

Gott nytt år.

Anonym skrev

Å andra sidan var även Paying for Online Content och Spotify med. Trenden är tydlig att betalningsviljan för onlinetjänster ökar och därmed faller stödet för pirat/snyltar-rörelsen.

Lämna kommentar