Piratsupport lanseras

Ställ gärna frågor i stil med: ”Hur skriver jag inlägg på forumet?”, ”Vem är kommunledare där jag bor?”, ”Hur söker jag aktiviststöd?”, ”Jag har förlorat mitt lösenord till pirateweb/forumet – hjälp!”, ”Kan man ställa in vilka mejlutskick man får från Piratpartiet?”, ”Jag vill hjälpa till med något. Vart vänder jag mig?”

När du ansluter till supporten möts du av vår ”first line support” dvs pirater som hjälper dig så bra de kan. Om det behövs ytterligare kompetens eller högre behörighet i något system kan du bli hänvisad till någon av grupperna eller piraterna i ”second line”.

För att supporten ska fungera bra över lång tid behöver gruppen förstärkning av fler pirater med grundläggande eller fördjupad kunskap om partiets organisation och system. Ta gärna kontakt med oss för ytterligare information om vad som krävs för att just du ska kunna hjälpa. De som är nyfikna på funktioner i systemet hittar en lista här.

Supporten hittar du här: http://piratpartiet.se/support

Välkommen!

Kommentarer

Simon B. skrev

Bilden vore trevlig att få länkad till supporten, vet inte om det går utan allvarliga ingrepp i systemet. Jag lade in en rad i botten av nyheten åtminstone, nämligen:
Supporten hittar du här: http://piratpartiet.se/support.

Det vore bra att ha fler med slutanvändarperspektiv som hjälper till att koka ihop tydliga texter och länkplaceringar. Kanske en ”panel” med intresserade som kan förhandsgranska nyheter och artiklar och komma med vettiga och lättförklarade förbättringsförslag, så som ditt!

TurboSnigel skrev

Fråga: Hur kommer man till suporten?

Lite skämtsamt menat, men det var inte helt självklart hur man skulle gå till väga för att hitta rätt.

Om man klickar på den fina piratsuport bilden på den här sidan så får man bara se den i ett eget fönster, jag är lite nyfiken på vad man försöker åstadkomma med den funktionen?

Man skulle kunna tänka sig att många som röstade på oss i EU valet inte kan någonting om eller är så värst intresserade av detaljerna i GNU GPL, eller att bygga ett eget suportsystem med Mibew Messenger.

(Däremot är jag säker på att dem som känner till GNU / GPL är mer benägna att rösta på oss så en viss överrepresentation förekommer nog)

En länk i slutet av en kortfattade informationen kan visa den informationen för de som vill veta mer.

”Läs mer” eller kanske ”Ta mig genast till tekniskt mumbojumbo som konsumenten inte förstår”

>>>_@/”

olofb skrev

[quote=fredrik.jemla.eu]Är det vilken allmän offentlig licens som helst, eller menas det GNU General Public License (GNU GPL)? Jag ogillar när man utesluter namnet GNU för att dra bort uppmärksamheten de mål om frihet att undersöka, modifiera och dela med sig av datorprogram som GNU-projektet finns för.[/quote]

Det är GNU GPL:
http://mibew.org/license.php

Mvh OlofB
http://olofb.wordpress.com

fredrik.jemla.eu skrev

Är det vilken allmän offentlig licens som helst, eller menas det GNU General Public License (GNU GPL)? Jag ogillar när man utesluter namnet GNU för att dra bort uppmärksamheten de mål om frihet att undersöka, modifiera och dela med sig av datorprogram som GNU-projektet finns för.

Lämna kommentar