Glad alla hjärtans dag!

Hos Jan-Olof Flink på bloggen futuriteter kan vi se och läsa om ett vykort som skickats ut till knappt hundratalet reportrar och ledarskribenter. Dessutom har 700 vykort delats ut i brevlådor runt om i Sundsvall.

Till sin hjälp har han haft Mattias Swing som skrivit texten som inledde denna nyhetsblänkare och kan läsas i sin helhet här.

Kommentarer

Anonym skrev

Det är varken upphovsmannens vilja eller lagen som avgör vad som anses vara en kärleksfull handling. Kärleksfulla handlingar behöver varken överensstämma med någon enskild persons åsikt eller ens vara laglig.

Anonym skrev

Jag sätter nog inte såna begränsningar på kärlek som du gör…

Så, det kan det nog visst vara. Att göra ett bland-band exempelvis till sin tonårskärlek med sånger som visar hur man känner. Kan bli lite jobbigt ringa runt till 10-20 olika mer eller kända människor och be om tillåtelse innan man gör det ;)

Så, det är en anledning till att det just inte ska vara lagligt rätt hindra nån göra det, så, jag skulle säga, så länge man gör det för kärlek och inte för pengar så är det rätt :D

men men lycka till med ditt sätt…

Anonym skrev

Men det är inte en kärleksfull handling att kopiera något mot upphovsmannens vilja och lagliga rätt att inte tillåta detta.

Jan-Olof Flink skrev

Texten under bilden på bloggen är alltså baksidestexten på vykorten, naturligtvis avslutat med en vacker Piratpartiet-banner under ”Rösta på oss”.

Vykorten skickades till politiska reportrar och ledarskribenter på lokaltidningar över hela Sverige, samt till de 4 stora tidningarna i stockholm.

Mvh

/J-O

Lämna kommentar