Problem med epost-utskick till medlemmar med Hotmail och MSN Live

Vi är för närvarande i kontakt med Microsoft, som driver hotmail.com och live.com, för att lösa det här problemet, men vi har inget datum för när problemet kan vara åtgärdat. Tills detta problem är löst kommer medlemmar med dessa adresser tyvärr inte kunna få någon information från piratpartiet via epost.

För mer information se: http://forum.piratpartiet.se/Topic197121-66-1.aspx

Om du vill byta utskicksadress, eposta till medlemsservice@piratpartiet.se från din Hotmailadress. (Vi kan fortfarande ta emot epost från Hotmail, men inte skicka dit.)

Kommentarer

Anonym skrev

Om ni har problem med leveranser till vissa ”större” domäner så beror det ofta på att er domän inte uppfattas som säker och/eller har en neutral ställning/reputation.

Be er internetleverantör uppdatera era zonfiler (DNS) och lägg till SPF-poster i dem.

::hohoho

Anonym skrev

Det skulle inte förvåna mig om Microsoft hjälper den amerikanska marknaden genom att stoppa upprorsmakare och människor som bryr sig om integritet. Microsoft har faktiskt mycket att vinna genom att förstöra alternativa grupper eller försvåra för människor som inte gillar dem. Microsoft blir mer och mer SS liknande för var dag!

Vad har dem gett ut på fem år som är bra eller säkert? INGET! Go linux och program som ligger under GPL!

observer skrev

Hejsan PP!
Sysadmin som man är kollade jag på eran mailserver från distans.
Ni borde sätta SPF records i er DNS. Många servers ignorerar er om ni inte har det bla Yahoo är hårda på detta.
Skall se ut typ såhär.

v=spf1 a ip4:x.x.x.x/25 a:mail.piratpartiet.se include:x.server.com ?all

Vidare måste ni fixa en DomainKey också. http://en.wikipedia.org/wiki/DomainKeys

Vidare ’stressa’ inte utskicken! Om exempelvis Yahoo får 1000 per timme blir ni greylistade och utskicken kommer inte fram (går att konfa sin server så den skickar igen senare).

Fixar ni detta så kommer era utskick att gå mycket bättre. Prata med er e-post provider så fixar de nog till detta.

// J

Anonym PP skrev

Troligen hade de automatiska spam-filtren registrerat PPs massmejl som spam.

Jag har flera gånger stött på att organisationer som är kritiska mot USA-storföretagsetablissemanget fastnat i spam-filtren medan utskick från etablerade storföretag aldrig gör det.

Jag gissar att det går att manipulera spam-filtren så här: skaffa massor av konton på yahoo, hotmail, etc under olika namn. Signa upp för utskick från de aktivister eller små uppstickarföretag du vill stoppa. När mejlen kommer, klicka i ”detta är spam”. Deras AI-agenter noterar att många användare som får dessa mejl varnar för att de är spam.

boz1965 skrev

Hur märkligt som helst att någon som säger sig värna om den personliga integriteten (det gör ju alla PP-medlemmar, eller?) kan förorda Googles tjänster som kräver att man avsäger sig alla rättigheter till sin egen information till Googles favör. Jag säger: BOJKOTTA ALLT SOM HAR MED GOOGLE ATT GÖRA!!!

boz1965 skrev

Skyll istället på alla PP-medlemmar som markerar PP’s utskick som skräppost. Efter ett visst antal markeringar spärrar Hotmail den domän som upplevs av dess medlemmar som SPAM.

mini skrev

Problem är åtgärdade av Microsoft och vi kommer inom kort att kunna skicka till alla medlemmar igen.

mini skrev

*lite* kostsamt? Det skulle kosta 250.000 kr att skicka ett brev till alla medlemmar… dvs halva kampanjbudgeten inför valet. :-P

Anonym skrev

Själv kör jag Thunderbird och det funkar alldeles utmärkt. Vad det beror på vet jag inte men det bara flyter och har alltid gjort utan problem.

ulf_pirat skrev

pappersutskick? kanske lite kostsamt men ändå ? och samtidigt påpeka problemet och peka på något annat mailalternativ

HR skrev

Partiet måste göra ett utskick även om inte det löser sig snart. Det har kommit förslag på lösning i forumtråden om felet är hos oss. Konstigt att det kom såhär plötsligt, verkar nästan som att M$ aktivt blockerar PP.

Anonym skrev

g-mail säger jag bara…. aldrig krånglat.

hur påverkar detta den lokala kandideringen om inte info kommer ut?
kommer lokalvalen att skjutas i sank nu?

Trezker skrev

Ja jösses. Det är verkligen sorgligt att så många fortfarande använder hotmail. En service som så många gånger brustit i användbarhet, speciellt i just ärenden som maillistor och registrering på communities.

Snälla ni som fortfarande använder hotmail. Om ni ska använda gratis email service från ett stort företag kan ni väl hoppa över till gmail.

Lämna kommentar