Rick Falkvinge årets IT-person

Priset är instiftat av tidningarna Affärsvärlden och Computer Sweden i samarbete med IT & Telekomföretagen.

– Det är enormt roligt och hedersamt att ta emot ett sådant här pris, säger Rick Falkvinge efter vinsten. Man får inte glömma att det inte är jag ensam som har fått in piratpolitiken på agendan, det är ett arbete som jag har gjort tillsammans med medlemmarna och med mina partikollegor.

Rick Falkvinge nominerades i kategorin “årets IT-person” med motiveringen “Rick Falkvinge har som ordförande i Piratpartiet satt it-frågorna i det politiska Sveriges strålkastarljus.” Övriga nominerade var E-delegationens ordförande Mats Sjöstrand och Lena Hägglöf, chef för Näringsdepartementets IT-poltiska enhet.

– Att ha vunnit Guldmusen kan göra att flera får upp ögonen för hur viktig Piratpartiets politik är och att vi faktiskt gör skillnad, säger Falkvinge efter vinsten.

Vinnarna av priset korades under en galamiddag på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

För mer information:

kontakta Rick Falkvinge (PP), partiledare för Piratpartiet, 0708-303600

Kommentarer

Anonym skrev

Den här bloggen har gett mig möjlighet att lära sig många saker. Förresten jag läste om detta på reisen buchen innan och det tycker jag är bra. Tack för att dela med oss.

Anonym skrev

IT is the area of managing technology and spans wide variety of areas that include computer software, information systems, computer hardware, programming languages but are not limited to things such as processes, and data constructs.fort lauderdale criminal attorney

Anonym skrev

IT is the area of managing technology and spans wide variety of areas that include computer software, information systems, computer hardware, programming languages but are not limited to things such as processes, and data constructs.fort lauderdale criminal attorney

Anonym skrev

Information technology (IT) is concerned with technology to treat information. The acquisition, processing, storage and dissemination of vocal, pictorial, textual and numerical information by a microelectronics-based combination of computing and telecommunications are its main fields. The term in its modern sense first appeared in a 1958 article published in the Harvard Business Review, in which authors Leavitt and Whisler commented that ”the new technology does not yet have a single established name. We shall call it information technology (IT).pilates in NYC

Anonym skrev

Att ha vunnit Guldmusen kan göra att flera får upp ögonen för hur viktig Piratpartiets politik är och att vi faktiskt gör skillnad, säger Falkvinge efter vinsten. New York DWI lawyer

Anonym skrev

Håller med, censurerade tjänster som youtube och spotify är utkonkurrerade… lite tänka får man göra.

Spotify är för fan en radio kanal, ingen internet butik. Tjänsten är begränsad, har inte det man vill ha och väldigt få utländska låtar (icke USA). Visst är spotify bra mycket bättre än våra svenska radio stationer som spelar 20 låtar per dag om och om igen men det är bara en radio som sagt.

TPB erbjuder icke censurerad material där man kan ladda ner vad som helst, från vilket land som helst och utan någon jävla stream. Man kan faktiskt behålla filen :)

Anonym skrev

Spotify är verkligen inte ”yet another musikspelnings”-app, utan DET sättet som man konsumerar musik på nu för tiden. TPB är utkonkurrerat i det avseendet.

Anonym skrev

Skönt att se att ”anti-piraterna” fortfarande lider av problem med läsförståelsen.

Anonym skrev

Nej, men för att trygga fortsatt utveckling av både kultur och nya uppfinningar… behövs det nån som inte böjer sig för ”storebror”. Det är ett bra exempel på TPBs insatser.

Men visst de är också ”yet another torrent-sida”, men just att de håller sig uppe oavsett är deras insats.

Anonym skrev

Skönt att se en pirat som erkänner att partiet finns för att trygga fortsatt piratkopiering med minimal upptäcktsrisk.

Anonym skrev

Det tycker jag nog, att han gjort mer för IT-världen samt för världen i stort än nån som gjort ”yet another musikspelnings”-app. Finns liksom några hundra såna.

”The Pirate Bay grabbarna” tycker jag slår bägge två dock utan dem skulle varken PP eller Spotify finnas ex. vis.

gastlind skrev

Piratism finns i alla tekniskt välutvecklade länder. Har du inte förstått det ännu så ligger du back, säkrast du och piraternas motståndare uppdaterar er innan det går åt pipsvängen. :)

Anonym skrev

Gäsp. Sökte på svd.se och dn.se och de verkar helt bortse från denna ”nyhet”. Hittar bara gamla artiklar om guldmusen som är flera år gamla. Av de 9 som var nominerade kände jag bara igen namnet på Dick Falkvinge och Daniel Ek. Det här är inget tungt pris och hur många anser Falkvinge har gjort mer för IT-världen än Daniel Ek som startade Spotify?

Anonym skrev

Dumheter. Socialism och liberalism finns i alla länder. PP är inget internationellt parti. Det finns inga internationella partier eftersom alla verkar i eget land med anpassningar mot situationen som råder där. Även om PP finns med samma namn (vilket skulle låta konstigt på många språk) så är det inte samma parti.

Anonym skrev

Skillnaden mellan PP och dom andra partierna du nämner är att PP finns representerade i fler länder. PP är ju ett internationellt parti och därför kommer PP inte försvinna!

JHSv70 skrev

Grattis till både Guldmusen och till tidningen DSM 21:a placering av dig på sin lista över förra årets (2009) års mest inflytelserika personer i landet!

Undertecknad skrev

När blev yttrandefrihet, demokrati och mänskliga rättigheter absurt, jo i ett absurt samhälle..

Istvan skrev

Grattis Rick!

Det var välförtjänt, och fortsätt med det viktiga och goda arbetet!

Anonym skrev

Det är få partier som går upp som en raket och sen blir kvar. Många partier går framåt för att de fångar upp proteströster men sen försvinner de. Vi har sett det för Ny demokrati, Junilistan och Fi. PP kommer att gå samma väg. Om det sen innebär att de seriösa/etablerade partierna är bättre på att hantera internetrelaterade frågor eller om det är så att tidigare pirater får en mer nyanserad och mogen syn på frågorna är svårt att säga. Troligen är det en kombination.

Anonym skrev

Ursäkta?! Rick kan IT?

Det är därför allt PPs tekniska är förlegad eller icke fungerande?

Anonym skrev

Vilken bristande logik. Nya partier får stöd från ingen stans och ju mer de syns och ju mer de för fram sin politik; ju mindre stöd får dom? Hej kom och hjälp mig.

Anonym skrev

Därför att ju bättre allmänheten förstår hur absurt piraterna resonerar, desto mindre stöd får de.

Anonym skrev

Nu tror jag IOFS Rick Falkvinge kan mer om ”IT” än de flesta ;)

men ja, det stämmer nog att man skulle kunna tjata om sånt och bli årets IT-person… men i detta fall är det ju verkligen en person (check) som både kan ”IT” (check) och gjort en insats på många olika sätt, så det är välförtjänt på alla sätt man kan tänka sig.

Anonym skrev

Det där du skriver tror jag inte alls på!

Varför skulle färre rösta på PP bara för att R.F blivit utmärkt?

Ditt resonemang låter inte riktigt som det ska!

Anonym skrev

Knappast…

”Man behöver inte vara anhängare av hans politiska åsikter för att erkänna hans insatser för att föra upp internet och dess konsekvenser på den poltiska agendan. Tack vare honom och hans parti tvingas nu hela det politiska etablissemanget att ta ställning i en rad centrala framtidsfrågor”, heter det i juryns motivering.

Att han synts och fått utmärkelsen kan alltså även innebära att färre vill rösta på honom. Det där med försvunne 18-åringen är ett exempel på klavertramp och det finns många fler.

Anonym skrev

Märkligt. Vad krävs för att bli en ”IT-person”? Det verkar inte ha något om kunskaper om IT att göra, tydligen räcker det att tjata om integritet och budbärarimmuniteten tillräckligt mycket och synas i media.

farmorgun skrev

Det var mycket spännande att följa prisutdelningen på Twitter, efter lång väntan då ni gjorde annat än twittrade :-) Roligt med ett sådant erkännande från så betydelsefulla aktörer.

steelneck skrev

Kan det vara så att IT & Telekomföretagen faktiskt börjat inse att PP i mångt o mycket börjat arbeta _för_ dem gällande budbärarimmunitet osv.. och att de punkter där PP inte håller med dem kanske ändå inte är så farliga som de trott, t ex. patentfrågan och vissa nätneutralitetsfrågor?

Anonym skrev

Falk stated that Israel’s offensive in Gaza constituted a war crime of the ”greatest magnitude”. He called for an independent group to be set up to investigate the war crimes committed on both sides. seo australia

Anonym skrev

Falk stated that Israel’s offensive in Gaza constituted a war crime of the ”greatest magnitude”. He called for an independent group to be set up to investigate the war crimes committed on both sides. seo australia

Anonym skrev

Även om jag inte vet mycket om Rick, är jag glad att se att han fått detta pris. Jag kommer att försöka läsa mer information och artiklar om Rick efter rengöring av george foreman grill och de andra rätter på köket, och jag hoppas att läsa mer intressanta artiklar och nyheter här.

Lämna kommentar