Piratpartiets nya partistyrelse

Kommentarer

Vän av kaos.. skrev

Du ger uttryck exakt för det jag också känner för och hoppas på vad gäller PP´s utveckling. Kraam…

Rasmus (Flowerboy) skrev

[quote=Anonym]Vi är inte rökta oavsett. Våra frågor kommer att hållas vid liv av de makter som styr.

Det ska vetas att jag inte håller med om varken Falkvinges eller Hax’s libertarianska ideal, däremot står jag bakom dessa 100% vad det gäller piratpartiets politik, då jag känner att jag kan lita på att dessa värderar FRIHET högre än deras kapitalistiska ideal. [/quote]

Jag tycker du satte fingret på spiken där. Jag delar de frihetliga värderingarna i både den klassiska vänsteranarkismen och i libertianismen. Men ingen av dessa ideologier fungerar därför att de båda accepterar vissa ofriheter. Libertianismen fungerar inte därför att den inte vill acceptera tanken att koncentration av kapital till ett fåtal aktörer leder till förtryck av alla andra. Och den klassiska anarkismen fungerar inte därför att den inte accepterar att ekonomisk frihet är lika nödvändigt som social och kulturell frihet.

Kanske kan piratrörelsen leda till en ny frihetlig ideologi som eftersträvar ett samhälle där alla individer har social. kulturell och ekonomisk frihet och kan bemyndiga sig själva i mycket stor utsträckning, så länge bemyndigandet inte innebär en inskränkning av andras frihet. Om alla i piratpartiet känner likadant, att de värderar FRIHET mer än resten av den ideologi de har sina rötter i, då borde det växa fram en ny ideologi som tar det bästa från de gamla frihetliga ideologierna och mixar ihop dem genom att tillför ett nytt moment.

Anonym skrev

[quote=ziggez]Äntligen slut på käbblet vi måste sluta snacka och börja jobba NU.
Det är val till riksdagen i år förmodligen Piratpartiets sista Tjangs!
Att etablera oss i riksdagen är det ända vi måste satsa sten hårt på.
annars kommer vi bli vi rökta.[/quote]
”Tjangs”? ;)

Anonym skrev

Vi är inte rökta oavsett. Våra frågor kommer att hållas vid liv av de makter som styr.

Det ska vetas att jag inte håller med om varken Falkvinges eller Hax’s libertarianska ideal, däremot står jag bakom dessa 100% vad det gäller piratpartiets politik, då jag känner att jag kan lita på att dessa värderar FRIHET högre än deras kapitalistiska ideal.

ziggez skrev

Äntligen slut på käbblet vi måste sluta snacka och börja jobba NU.
Det är val till riksdagen i år förmodligen Piratpartiets sista Tjangs!
Att etablera oss i riksdagen är det ända vi måste satsa sten hårt på.
annars kommer vi bli vi rökta.

Lämna kommentar