Pressmeddelande: Piratpartiet ger kryptering till Kronprinsessparet

– Kungafamiljen har mer vardagserfarenhet än några andra i landet om värdet av ett privatliv, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Nu när paret ska ingå äktenskap vill vi hjälpa dem att kunna prata med varandra utan att resten av världen kan lägga sig i.

Det var klockan 1020 idag som partiledare Rick Falkvinge och vice partiledare Anna Troberg lämnade över varsin presentask med diskreta USB-nycklar, som innehåller allt som behövs för att kommunicera ospårbart och oavlyssnat.

– Vi demonstrerade i all hast hur Kronprinsessparet kan starta varsin dator från USB-nycklarna och kommunicera med varandra och resten av världen utan att lämna några spår på vare sig datorn eller på nätet, säger Falkvinge.

Tekniskt består USB-minnena av så kallade Live-skivor med Linuxvarianten “Ubuntu” tillsammans med förkonfigurerade krypteringstunnlar av VPN-typ.

Bilder:
För bilder från lysningens mottagning, se Scanpix som hade fotograf på plats.
För bild på USB-nyckeln, se denna länk (exklusive presentförpackning).

Länkar och referenser:
Linuxvarianten Ubuntu, http://www.ubuntu.com

För mer information:
ring partiledare Rick Falkvinge (PP), 010-3333401
ring vice partiledare Anna Troberg (PP), 010-3333402
se Piratpartiets Presscenter för bilder, logotyp &c.

Kommentarer

Anonym skrev

du kan nog förvänta dig mer knasigheter då PP inte är demokratiskt styrt uta sturs av ett gäng galningar som knullar runt i sverige!

Anonym skrev

Detta är inget sätt att stödja monarkin på, utan enbart ett fiffigt sätt att få uppmärksamhet.

ingor skrev

Klart stötande att piratpartiet hakar på bröllopshypen. Det ser ut som att vi stöder monarkin. Partiet ska väl inte ha nån ståndpunkt i den frågan, den ligger utanför vad vi samlats kring. Hoppas att denna förlöpning är en engångsföreteelse.

James skrev

[quote=Excds]Borde vi inte dela ut såna här pinnar i kampanjsyfte? ”Varsågod, nu kan du säkra din privata kommunikation även utan att rösta på piratpartiet. Se, så snälla vi pirater är.” ;-))[/quote]

Det skulle förmodligen kosta en himmla massa, en nyckel hit eller dit går väl säkert även med våran kassa som den ser ut idag. Men att dela ut dom fritt är nog aningen dyrt i längden :)

Anonym skrev

Kungaparet tillhör det svenska folket – enda typen av slaveri som finns kvar. All kommunikation borde därför tillhöra folket.

Skoj grej, men min antiroyalism går tyvärr före…

Vän av kaos..(Ejnar) skrev

Jag instämmer i kören om att använda dessa ”nycklar” till privat kommunikation i valrörelsen.
Folk vill se konkret handling. Det kommer att löna sig!

Excds skrev

Borde vi inte dela ut såna här pinnar i kampanjsyfte? ”Varsågod, nu kan du säkra din privata kommunikation även utan att rösta på piratpartiet. Se, så snälla vi pirater är.” ;-))

Johan_mlg skrev

Det är work in progress att få fram sådanna stickor med all növändiga prylar för att kunna sätta upp en vpn-tunnel. Det kommer dock ta någon vecka innan vi är redo att börja sälja dom. :(

Johan
Piratshoppen

pkp skrev

Jag skulle absolut kunna tänka mig en bra länk för att kunna sätta upp en likadan pinne :)

Anonym skrev

Sorry, sa det för tidigt, inget OS på den där tydligen, bara en USB-sticka.

Anonym skrev

Skulle gärna köpa några sådana usb-minnen till mig och mina nära. Som en för tidig julklapp. När ska piratpartiet lansera dessa?

Lämna kommentar