Piratnyheter 12 juni 2010

Piratpartiet stödjer demokratikämpar över hela världen

I fredags uppmärksammade Piratpartiet årsdagen av valet i Iran. Ett val som samlade miljontals demonstranter. I övrig media verkar diskussionen rörande Iran vara mera inriktad på sanktioner och kärnvapen. Läs mer om hur Piratpartiet då och nu hjälper vänner av demokrati att kommunicera fritt.

Patent på tapeten

Förutom det oväntade i att en artikel om patent sorterats under Kultur i Aftonbladet var det glädjande att hitta intresse för problematiken med patent utanför piratsfären. Även Henrik Brändén har skrivit läsvärt i ämnet, närmare bestämt om genpatent. Nyligen skrev Emma Marie Andersson på bloggen Opassande ihop en liten patentguide där diskussionens vågor gått höga i kommentarsfältet. Senast ut bland piraterna är Zac som kommenterat Aftonbladet-artikeln.

SWIFT

SWIFT är aktuellt igen nere i Bryssel. Nu har Cecilia Malmström (fp), EU-kommissionär, kommit fram till en avtalstext där EU frivilligt skickar all information om banktransaktioner inom Europa till USAs underrättelsetjänst. Utan något i utbyte och allt under flaggan kampen mot terrorismen. Christian Engströms medarbetare Henrik Alexandersson skriver om detta och Satmaran hjälper till att hitta rätt i informationsflödet.

Ingen mediakritik mot Judge Dredd

Beatrice Ask förnekar sig inte. Bara några månader efter att hon genom sina berömda lila kuvert visade att hon inte förstår oskuldspresumtionen som idé är hon där igen. Nu vill hon tillsätta en utredning om att åklagare och polis ska kunna besluta om straff (genom s.k. strafföreläggande) inte bara när det gäller mindre brott och böter utan även i ”enklare fall” där straffet är fängelse. Förutsättningen är att ”alla är överens”, dvs att den misstänkte erkänt.
Piratpartiet kräver åter justitieministerns avgång. I den svenska offentligheten var vi tyvärr ganska ensamma om kritiken. Press, radio och TV är anmärkningsvärt tysta om den här händelsen.

Bjud in en Pirat!

Det har dragits igång en kampanj för att bjuda in pirater till evenemang, debatter, flyers utdelningar med mera för att bättre nå den kompetens vi har i organisationen. Nu kan du enkelt bjuda in en pirat genom att maila bjudin@piratpartiet.se. Läs mer om detta hos Marie Axelsson.

Kommentarer

Anonym skrev

Tryckerierna 640-722 exam har en kostnad för papper, tryckeriet, distributionen passguide 640-722 och för den tid författaren ägnar sig åt skrivande. Om man ger ut på e-böcker har man plastbitarna istället. 640-722 practice exam Om man distribuerar verkligt digitalt kostar det inga träd, ingen transport av ton och åter ton av böcker. Idag finns inget http://www.passguides.com/640-722.html betalningssystem för de digitala versionerna. Det behövs. http://www.passguides.com/640-722.html Detta är en snäv ekonomisk och miljömässig aspekt hitachi certification som är underordnad den riktigt stora frågan. Frihet för kulturskaparna.

Anonym skrev

I admit, I have not been on this web page in a long time… however it was another joy to see It is such an important topic and ignored by so many, even professionals. professionals. I thank you to help making people more aware of possible issues.
Skip from capcredit.com

Lämna kommentar