Pressmeddelande: Piratpartiet rasar över registrering av nätsökningar

Deklaration 29, som den kallas, innebär att alla sökningar på nätet ska lagras i upp till två år för att kunna användas av myndigheter mot den som sökt. Bollen går nu till EU-kommissionen som ska återkomma med ett konkret lagförslag. Piratpartiet menar att det här är en oacceptabel kränkning som leder till självcensur:

– Det måste stoppas, och det omedelbart, säger Rick Falkvinge. Vi har arbetat hårt i flera veckor i parlamentet och på hemmaplan för att stoppa det här från att gå igenom, men det räckte inte. Vi måste nu stoppa detta i ministerrådet och i EU-kommissionen, säger Rick Falkvinge.

– Det betyder, i klartext, att vi måste byta ut den övervakningsvänliga svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström mot någon som kan stå upp för medborgarnas integritet. Och det betyder att vi måste tvinga den svenska regeringen att agera kraftfullt i ministerrådet mot datalagringsdirektivet som helhet, säger Rick Falkvinge. Detta kan vi bara uppnå med Piratpartiet i riksdagen. Sällan har det varit så tydligt varför Piratpartiet behövs.

En skriven deklaration i EU-parlamentet kan läggas fram av vem som helst, och blir automatiskt antagen när en majoritet av EU-parlamentarikerna skrivit under den. Denna deklaration har haft en mycket påkostad kampanj i EU-parlamentsbyggnaden, och påstår sig arbeta mot pedofili. Falkvinge menar dock att detta är ett svepskäl.

– Kampanjen har varit medvetet utformad för att bara spela an på känslor, och har medvetet dolt avsikten att registrera alla sökningar som görs på nätet, säger Falkvinge. Detta har varit dolt i siffror och beteckningar som bara insatta känner igen. En välfinansierad kampanj har misslett europaparlamentariker till att skriva på för att kränka sina väljares fundamentala rättigheter. Man måste fråga sig vem som ligger bakom detta.

– Sverige måste nu göra en kraftig markering att en sådan övervakning inte är förenlig med grundläggande medborgarrätter, säger Falkvinge. Det första steget är att vägra införa någon del av datalagringen och deklarera detta öppet.

Länkar och referenser:

Tweeten av @Wohlert som rapporterar från Europaparlamentet på Europaportalen: http://twitter.com/Wohlert/status/16389841089

Fler bakgrundsartiklar av @Wohlert: http://www.europaportalen.se/2010/06/aven-corazza-bildt-backar

Beskrivning av Skriftlig Förklaring 29 hos Europaparlamentariker Engström: http://christianengstrom.wordpress.com/2010/05/28/skriftlig-forklaring-29-for-datalagring-av-sokord/

För mer information:

ring Rick Falkvinge (PP), partiledare för Piratpartiet, 010-3333401
ring Anna Troberg (PP), vice partiledare, 010-3333402
se Piratpartiets Presscenter, http://press.piratpartiet.se, för pressbilder, logotyp med mera

Kommentarer

Anonym skrev

When the guy who works in the open, what they want is far more durability and warmth, so moncler jacka emphasis significantly on this factor. Moncler Dunjacka Dam or Moncler Dunjacka Herr have a tendency to be fantastic colors and much more imagination, ladies jackets to be a long coat with belt adorned only buy to create an exclusive fashion for the wearer. The Moncler moncler outlet is effective with the other parts, such as a pair of boots, or a piece of trousers, whether you are beautiful or not the simple fact depends on how you match your clothes. A large co-location can make you even more prominent in public.

Anonym skrev

Den där listan då? Den där de som skriver under kommer rösta emot datadirektivet? Kommer det äns att fungera? En okunnig undrar hur svårt det är för svenska staten att säga nej till ett datadirektiv påtryckt av EU. Vad behövs för att det ska stoppas?

Jag studerar i Tyskland just nu och min tyska inneboende (24 år) hade ingen aning om vad datadirektivet ens är. Jag känner mig som en sagoberättare när jag förklarar hur staten nu kommer kunna spara information om våra sökningar. Det låter som science fiction. DET ÄR DET INTE! *rys*

Anonym skrev

Varför de nte bryr sig är för att de är typ ägda av just de som kommer på skiten så därför vågar de inte skriva nått om det.

x skrev

Tex man kanske håller på med en uppsats i skolan osv o går ut o söker informtion tex en uppsats om kungamord o sen blir det lagrat o sen får nån för sig att man den personen är en terrorist eller nått ….. ja precis så kan det gå till med denna sjuka sökningslagring …..

Fy fan nu är botten nådd …… ut med packet o in med vettiga i regeringen folk som förtår sig på rättigheterna till personlig integretet.

Anonym skrev

Gör ett skript/bookmark för googlesökningar med orden (eller närliggande ord)

Kungamord
Tillverka sprängmedel hemma
Barnporr
Köpa/Skaffa vapen
Hemmagjorda biologiska vapen

och massa annat. Kör den ett par gånger per dag för att underlätta övervakningen. 500000 pirater som gör det varje dag så blir det nog roligt.

Inget av det är olagligt att söka på google, lika lite som det är att prata om det hela, men öppna givetvis inga länkar då du nu hålls totalt ansvarig för innehållet på websidor i förväg.

Ska bli skoj att bli registrerad av SÄPO tycker jag personligen.

Jon Hallin skrev

Själva skrivelsen (den svenska varianten):

http://smile29.eu/doc/DS29_SV.pdf

Jag är lite extra förtjust i:

C. Därtill erbjuder Internet pedofiler och sexualbrottslingar handlingsfrihet genom att jämställa
dem med hederliga medborgare och göra det svårt för myndigheterna att spåra dem.

Kan man inte lägga till:

5. Europaparlamentet uppmanar rådet och kommissionen att jämställa hederliga medborgare med pedofiler och sexualbrottslingar och göra det lättare för myndigheterna att spåra dem.

Harlekin33 skrev

Dom här Uberfasonerna går inte för sig i ett demokratiskt samhälle och det är dags att Svenska folket vaknar upp och börjar förstå vad som är på väg att hända! Vi är på väg mot ett samhälle likt Nordkorea eller Iran där allt är spärrat och förbjudet!

Tankar, åsikter, känslor m.m är förbjudet!

Alla ska likriktas och tro den sk. goda staten!

Och min fråga är varför bryr sig ingen förutom PP om dom grundläggande mänskliga rättigheterna ocg om demokratins grunder?

Och följdfrågan blir; Varför bryr sig inte TV-nyheterna och pressen om vad som händer?

Skiter folk och media i vad som händer och framtiden för deras barn och barnbarn???

Anonym skrev

NU ska vi se hur kunniga ni är?

VEM skapade SAOL?

UTAN att fuska med gooogle!

Björn Odlund skrev

[quote=Björn Persson]rasa v. -de · störta omkull el. ned; riva ned, rasera; vara ursinnig
http://sok.saol.se/pages/P740_M.jpg
Observera den sista betydelsen: ”vara ursinnig”.
[/quote]

Meh! SAOL kan ju inte bara gå omkring å anta ord som aftonbladet hittat på… bläääääh!

Björn Persson skrev

rasa v. -de · störta omkull el. ned; riva ned, rasera; vara ursinnig
http://sok.saol.se/pages/P740_M.jpg
Observera den sista betydelsen: ”vara ursinnig”.

Något som har rasat kan man för övrigt inte bara resa upp igen. Om man kan resa upp det så har det fallit eller ramlat. Det som hara rasat måste byggas upp igen.

Den som vill leka språkpolis gör klokt i att ha ordentligt på fötterna, ty det finns alltid en större språkpolis i faggorna. :-þ

Anonym skrev

Nej, nej!

Det som pågår är INTE sjukt!

Det kallas bara för Fascism!

Och en del tror att det är hur friskt som helst!

*SNYFT*

Tobias Zandén skrev

nä vad fan, de gör det alltid så svårt för sig, nu blir nog fler pirater och andra partier rädda och arga utöver dem som redan är det, det som pågår är sjukt

Anonym skrev

De som känner för det kan nu gå in och googla ”Vi planerar mord på kungen och drottningen”…

Lämna kommentar