Den som har rent mjöl i påsen har allt att frukta

Alla personer har rätt till sitt privatliv. Även om de heter Federley och Bodström.

Kommentarer

Anonym skrev

Kanske Timmy levererade ett kortfattat poänglöst svar pga okunnande? Tyvärr visar det sig oftast att så är fallet.

Anonym skrev

En välgjord film, jag tackar för den. Jag har själv ofta svårt att formulera min oro inför just detta argument, och ni lyckas på ett bra sätt sätta ord på mina tankar.

Tack.

Anonym skrev

En välgjord film, jag tackar för den. Jag har själv ofta svårt att formulera min oro inför just detta argument, och ni lyckas på ett bra sätt sätta ord på mina tankar.

Tack.

Anonym skrev

Alla som umgåtts med folk uppvuxna i Kina men invandrade till exempelvis Sverige inser hur utsträckt bristen av kritiskt tänkande och kreativitet är – även om de å andra sidan är sjukt duktiga på att trycka in och plocka fram faktakunskaper.

Anonym skrev

I hold see most of them and got a lot from them. To me, you are doing the great activity. Disseminate on this. job at location In the end, I would equal to thank you for making specified a precise website
Criminal Record

Anonym skrev

Glöm inte heller att vi i nuvarande lagsystem även har förmildrande omständigheter för dem som byter lagar med syfte att skapa ändring i just dessa lagar.

Samhället har byggts sedan en lång tid tillbaka för att ge en bättre balans mellan medborgarna och makthavarna, tyvärr så luckras detta nu upp och man kan ifrågasätta varför inte politikerna ser på summan av deras ageranden när dem väljer att införa en ”motiverad” ändring i taget.

Senast som slår mig i ansiktet med en fet stekpanna är konceptet med SMS röstning kombinerat med datalagringsdirektivet och FRA. Kan det bli mer fel i en demokrati än att vi sägs ha en stark och bra valhemlighet men i själva verket blir den inte värd tecknerna det tar att skriva den på papper.

En annan sak som verkar helt upp-och-ner är konceptet med lagstiftande av direkt motverkande lagar. Kombinerar man det med övervakning ger man makthavarna ett mycket effektivt verktyg för att diskreditera vilket motstånd som helst eftersom att man kan peka på att dem har begått brott. (eller andra immoraliska handlingar)

Hur mycket jag än inte må gilla vissa ändringar i samhället så har jag kommit till insikt om att samhället är inte statiskt och att dem största konflikterna uppstår när självbevarelsedriften kickar igång och ställer sig emot förändring.

Mvh
Jonas Lihnell

Anonym skrev

Att tänka på för personer som hävdar att den som har rent mjöl i påsen inte har något att frukta, så här i valtider:

Varför röstar vi bakom skärmar? Finns det inte en poäng med valhemligheten? Om staten kartlägger våra liv så tillåts inte avvikande åsikter. Stasi övervakade medborgare i DDR. Det var ett misslyckat samhällsbygge. Vi vet att de fria samhällena är bättre och säkrare alternativ.

Anonym skrev

Vad skönt att du kom upp ur brunnen välbehållen, Lassie levererar resultat som vanligt.

Anonym skrev

1,2 och 3 stämmer nr 4 finns det för många olika uppfattningar om för att kunna fastställas som sant.

I övrigt anser jag i nuläget att folk inte prioriterar övervakningens baksidor förrän det drabbar dom själva.

Folk är som folk alltid har varit, man lär sig inte förrän gjort misstaget själv.
När övervakningen också tenderar till att vara ett osynligt spöke som hänger över axeln dagarna i ända och inte en gammal gubbe med penna och noteringsblock, upplevs övervakningen inte lika påträngande som den igentligen är.

När man också inför ett moraliskt incitament för övervakningen, försvinner hjärnkapaciteten fullständigt för många och tycker det är bra.

Anonym skrev

riktigt snygga argument där, bra framfört.

vad äre du syftar på timmy?

// Josef

Lämna kommentar