Kallelse till medlemsmöte 29-31 oktober

Det beslutades på årsmötet i våras att det ska hållas ett medlemsmöte senast 2010-11-01 för att besluta om en andra läsning av den nya stadgan. Därför kallar styrelsen nu till ett medlemsmöte som kommer att hållas på partiets forum den 29-31 oktober.


Alla medlemmar är välkomna att delta och varje person som varit medlem i partiet i minst två månader har en röst. Mötet äger rum under hela helgen för att ge utrymme för diskussioner och tydliga intervall då omröstning sker. Tanken är att man inte ska behöva närvara hela tiden, utan kunna delta i de punkter man är intresserad av.

På medlemsmötet kommer vi att genomföra den andra läsningen av den totala stadgerevision som påbörjades på årsmötet i våras. Vi kommer också besluta om vilka övergångsregler som ska gälla i samband med införandet av den nya stadgan. Enligt årsmötets beslut i våras ska medlemsmötet också välja personer till de val som enligt den nya stadgan ska ske på ett höstmöte. Detta under förutsättning att stadgerevisionen bifalles i en andra läsning. Skulle andra läsningen av stadgerevisionen avslås sker inte heller några val på detta mötet.

Att stadgeförslaget ska behandlas i en andra läsning innebär att det krävs en upprepning av årsmötets beslut att anta den nya stadgan i sin helhet innan den kan träda i kraft. Därmed kan inga ändringar göras i stadgeförslaget på detta mötet, eftersom det då inte längre handlar om en andra läsning.

En komplett dagordning och preliminär tidsplan hittar ni lite längre ner. Observera att inga andra ärenden än de som nämns i dagordningen här nedan kommer att behandlas på detta medlemsmöte.

Valberedningen har meddelat att den, på grund av valens eventuella tidigareläggning i år, inte hinner få klart ett förslag till styrelse i tid för mötet och styrelsen föreslår därför mötet att samtliga personval skjuts upp ifall den andra läsningen av nya stadgan bifalles av mötet.


Dagordning och tidsplan för mötet:

Fredag 29:e oktober
18.00 Mötet öppnas
18.00 – 21.00 Diskussion och nomineringar till mötespresidium
18.00 – 21.00 Diskussion och nomineringar till protokolljusterare
18.00 – 21.00 Diskussion om mötets behörighet
18.00 – 21.00 Diskussion om tidsplanen för mötet
18.00 – 21.00 Diskussion om mötesordning
18.00 – 21.00 Diskussion om föregående mötesprotokoll
21.00 – 24.00 Votering: Val av mötespresidium
21.00 – 24.00 Votering: Val av protokolljusterare
21.00 – 24.00 Votering: Frågan om mötets behörighet
21.00 – 24.00 Votering: Fastställande av mötets tidsplan
21.00 – 24.00 Votering: Fastställande av mötesordning
21:00 – 24:00 Votering: Justering av föregående mötesprotokoll

Lördag 30:e oktober
00.30 – 14.00 Diskussion om övergångsregler för införandet av de nya stadgarna
00.30 – 23.30 Diskussion om andra läsningen av de nya stadgarna
14.30 – 19.00 Votering: Övergångsregler för införandet av de nya stadgarna

Söndag 31:e oktober
00.00 – 12.00 Votering: Andra läsningen av de nya stadgarna
08.00 Sluttid för nominering till de eventuella valen
00.00 – 13.00 Diskussion om nomineringar till val (eventuell punkt, se nedan)
13.00 – 21.00 Votering: Val (eventuell punkt, se nedan)
21.30 Mötet avslutas


Vissa punkter i dagordningen ovan anges som eventuella. Det som avgör ifall de kommer att behandlas eller inte är resultatet av voteringen om andra läsningen av den nya stadgan, samt vilka övergångsregler för införandet som mötet beslutar om.

För att förbereda inför de eventuella valen har alla medlemmar rätt att nominera personer till de poster som kan komma att väljas. Dessa är:
Styrelse: 1 st sammankallande på ett år och 5 st styrelseledamöter på tre år.
Valberedning: 1 st sammankallande på ett år och 6 st ledamöter på ett till två år. (Hur länge beror på besluten om övergångsregler).
Revisorer: 2 st med vars en personlig ersättare. Alla med ettårigt mandat.
Mötespresidium: 1 st mötesordförande och 6 st rangordnade vice mötesordförande för perioden fram till och med vårmötet 2011.

För att en person ska vara valbar krävs det att den är medlem i partiet, med undantag av revisorerna som inte omfattas av detta krav. Nomineringar sker i forumet.
Valberedningen har meddelat att den, på grund av valens eventuella tidigareläggning i år, inte hinner få klart ett förslag till styrelse i tid för mötet och styrelsen föreslår därför mötet att samtliga personval skjuts upp ifall den andra läsningen av nya stadgan bifalles av mötet.


Möteshandlingar kommer publiceras löpande i forumet, både före och under mötet. Så ta gärna för vana att titta inom där då och då fram till mötet för att se vad som händer.

 

 


Så här får du som medlem i Piratpartiet tillgång till medlemsmötet:

1. Registrera dig på forumet
Du får inte automatiskt ett forumkonto som medlem utan behöver själv registrera dig. Du kan välja vilket namn du vill, det måste inte vara ditt eget.

2. Bekräfta forumkontot
Du får ett mail skickat till den e-postadressen du uppgett. Verifiera forumkontot genom att klicka på länken i det mailet.

3. Låt forumet veta att du är partimedlem
För att kunna delta i mötet måste forumet få veta att du faktiskt är medlem i Piratpartiet.
Logga in på den här sidan på PirateWeb. I rutan "Forum Handle" ska du ange det användarnamn du har på forumet, klicka på Spara.
Lösenord till PirateWeb valde du när du blev medlem i Piratpartiet, du kan få ett nytt genom funktionen glömt lösenord, eller genom att skriva till medlemsservice@piratpartiet.se

4. Logga in och delta i mötet
Mötet sker i den här forumdelen.

Efter ovanstående steg behöver du vara inloggad på forumet för att kunna delta i diskussioner och omröstningar. Om du får problem kan du prata med Piratpartiets supportchatt eller skriva till medlemsservice@piratpartiet.se.


Väl mött på medlemsmötet!
- Styrelsen

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar