Funktionärsbrev inför den 26 november

Det här är egentligen ett funktionärsbrev inför den 26 november, men publiceras även på vår förstasida.

Anna och jag och några till kommer att vara på hovrätten när den släpps för att ta media på plats, men partiet behöver närvaro i hela landet dagen därpå. Kulturbombningar är ett utmärkt sätt att få stor närvaro för en relativt liten insats: samla ihop böcker som ingen tänker läsa mer, förse dem med etiketter (de små lila i hörnet på framsidan plus något större på baksidan om varför vi delar ut böcker gratis, till exempel den här), och dela ut dem från ett bord på stan med massor av flaggor och färger.

Tänk också redan nu på att kontakta lokaltidningarna och fråga om de är intresserade av debattartiklar den 27 eller 28 november med anledning av domen den 26. Anna Troberg har gjort en jättebra insändarskola tidigare — att skriva debattartikel är ungefär samma sak, fast längre: en insändare ligger typiskt på 500 tecken inklusive mellanslag, en debattartikel på tretusen i sådana här sammanhang.

Sedan får man ju i och för sig ha några olika versioner klara, beroende lite på hur det går i hovrätten, för debattartiklar till den 27 vill de vanligtvis ha in senast klockan 16-17 den 26:e. Domen meddelas som sagt klockan 14. Men allt sånt där kan man fråga om hur just deras rutiner ser ut.

Lokaltidningar brukar vara intresserade av debattartiklar, men eftersom de har en om dagen och försöker planera artiklarna någon vecka i förväg, så uppskattar de väldigt mycket att man hör av sig en bra tid i förväg och frågar om de är intresserade en viss dag. Tryck då särskilt på att det är något högaktuellt just den dagen.

Om vi återvänder till kulturbombningarna den 27, så är det (som vanligt) inget man måste be om lov för. Det är bara att samla ihop några pirater och göra. Visst är det bra om man samordnar, men det finns en avgörande skillnad mellan frågorna "får jag göra det här?" och "jag tänker göra det här, någon som vill haka på?". Ett tips är också att ta med några termosar med varm glögg. (Lättglögg då, inte sådan man behöver utskänkningstillstånd för, för då blir det byråkratkrångel direkt.)

Börja preppa redan nu — hela december blir full av våra frågor med datalagringen, Acta och polismetodutredningen, och domen mot The Pirate Bay är det som kickar igång cirkusen!

Kommentarer

Lämna kommentar