Några ord med Piratpartiets nya ledning

I helgen hade Piratpartiets nya partiledning afk-möte i Stockholm. Eller afk och afk, vi satt vid tangentborden hela tiden, men vi satt tillsammans runt samma bord i samma rum också. Det blev ett mycket trevligt möte som bland annat resulterade i en grundläggande fyraårsplan för hur vi ska jobba fram till och med supervalåret 2014. Vi tog också fram kortfattade arbetsbeskrivningar så att alla vet vad de ska göra och vad som förväntas av dem. (Info om de förändringar som gjorts i ledningen finns här och pressmeddelande här.)

Vi hade dessutom ett intressant samtal om vad det var som fick oss att gå med i Piratpartiet och hur vi upplevde partiet när vi gick med. Det samtalet mynnade ut i en hel del spännande tankar om hur vi ska locka människor till oss, men framför allt om hur vi ska hålla dem kvar.

Piratpartiet kan inte erbjuda sina funktionärer pengar. Vi kan i bästa fall erbjuda dem ett hopp om att vi tillsammans kommer att göra världen lite bättre, men det är ett långsiktigt projekt. Realiteten är att om vi inte förmår göra det roligt att arbeta tillsammans med oss, så riskerar vi att förlora många duktiga funktionärer och gå miste om nya, entusiastiska funktionärer. En bra arbetsmiljö a och o om vi vill fortsätta att vara en nyckelspelare i opinionskriget mot övervakningssamhället och för ett fritt internet. Därför kommer vi att på olika sätt arbeta mycket med att göra det politiska arbetet för Piratpartiet roligt. Det är, rent krasst, en förutsättning för framgång.

På söndagen fick jag order av vår nya kommunikationsledare, Emma, att göra “sportintervjuer” med den nya ledningen. Jag som aldrig tittar på sport… Hon hade lika gärna kunnat be mig att intervjua dem ur ett kvantfysik-perspektiv. Men, jag lyckades haffa alla som varit med under någon del av helgens möte och placerade dem framför min videokamera. Ta chansen att lära känna partiets ledning lite bättre!

/Anna

Kommentarer

Anonym skrev

Hej, detta verkar mycket intressant. Men när Troberg pratar har er mikrofon något fel, för intervjuerna verkar bara ha fångat upp höger stereokanal. Kan ni förvandla stereo till mono så borgar det för mkt bättre lyssning.

Lämna kommentar