Piratpartiet tar nya tag med ny ledningsgrupp

Piratpartiets nytillträdda partiledare, Anna Troberg, arrangerade i helgen Piratpartiets första fysiska ledningsmöte. Tidigare har alla ledningsmöten skett online, men när hon nu utsett en ny partiledning valde hon att för första gången samla Piratpartiets ledning ansikte mot ansikte vid ett och samma bord.

- Det har fungerat förvånansvärt bra att hålla alla möten online och vi kommer att fortsätta att ha det, säger Piratpartiets partiledare Anna Troberg, men jag tror att det är viktigt att en ny ledning träffas och svetsas samman även i köttvärlden.

Under helgen diskuterades bland annat hur Piratpartiets operativa arbete kommer att bedrivas under de kommande fyra åren fram till det viktiga valåret 2014. Det talades även om vikten att skapa en trevlig och inspirerande arbetsmiljö för partiets funktionärer.

- Piratpartiet har inte möjlighet att avlöna sina funktionärer. Vi kan bara lova att allt hårt arbete kommer att skapa en bättre värld i framtiden, säger Troberg. För att vi ska orka arbeta vidare för det vi tror på är det oerhört viktigt att vi har roligt tillsammans. Det är en grundförutsättning för att vi ska lyckas med den politiska opinionsbildningen.

Piratpartiet kommer att satsa stort på kommunikation, både intern och extern. Partiet kommer även att satsa på internutbildning av funktionärer och ett mer riktat och effektivt kampanjarbete. En annan viktig komponent är den politiska och ideologiska utvecklingen.

- Piratpartiets politik påverkar oss alla i vår vardag, men det har varit svårt att förmedla den på ett sätt som berör människor på det sätt det behöver, säger Troberg. Nu har vi påbörjat ett långsiktigt arbete som förhoppningsvis kommer att råda bot på det problemet.

Den nya ledningen som nu ska ta sig an detta arbete innehåller både nya och gamla ansikten.

- Jag har medvetet valt positiva och hårt arbetande pirater som gång på gång visat att de står pall i både med- och motvind. Det är människor som är väl kända och respekterade inom partiet. Och, framför allt, det är människor som jag har ett stort förtroende för och känner en stor glädje över att få arbeta så tätt tillsammans med, avslutar Troberg.

Piratpartiets nya operativa ledningsgrupp:

Partiledare – Anna Troberg (bild)
Partisekreterare – Jan Lindgren (bild)
Kommunikationsledare – Emma Marie Andersson (bild)
Kampanjledare – Mikke Svensson (bild)
Utbildningsledare – Marit Deldén (bild)
IT-ledare – Rickard Olsson (bild)
Distriktsledare Väst – Daniel Svensson (bild)
tf Distriktsledare Öst – Andreas Svensson (bild)
tf Distriktsledare Syd – Daniel Gustafsson (bild)
Distriktsledare Norr – Andreas Larsson (bild)
Distriktsledare Stockholm – Ola Nyström (bild)
Evangelism – Rick Falkvinge (bild)
EU-parlamentsrepresentant – Christian Engström (bild)

Adjungerade:
Ung Pirats Förbundsordförande – Stefan Flod (bild)
Piratpartiets revisor – Rene Malmgren

Inom kort kommer även en ekonomiskt ansvarig och en medialedare att utses till att ingå i partiledningen. Posten som vice partiledare kommer att hållas vakant i väntan på en lämplig kandidat.

För mer information:
Förändringar i den operativa ledningen (pdf)

Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, 010-3333402
se Piratpartiets presscenter för bilder och andra pressresurser: press.piratpartiet.se

Kommentarer

Lämna kommentar