Piratpartist får ansvar för ungdomsfrågor när Tunisien bildar ny regering

Den tunisiske piratpartisten Slim Amamou har tilldelats rollen som statssekreterare i ungdomsfrågor i Tuninisiens nya regering. Slim Amamou fängslades under kravallerna för att ha uttryckt sina åsikter, men frigavs kort efter. Nu har han fått förtroendet att arbeta med Ungdoms- och sportministern Mouhamed Aloulou.

- Slim Amamou har redan jobbat med ungdomsfrågor och yttrandefrihetsfrågor under flera år, säger Amelia Andersdotter. Att låta en ung yttrandefrihetsaktivist anta rollen som statssekreterare känns för mig mer riktigt än spektakulärt. Jag är stolt över att Slim Amamou valde ett piratparti som partipolitisk affiliering i yttrandefrihetskampen och glad över att yttrandefrihet förs in på den nya regeringens agenda så snabbt.

Efter att Tunisiens förre president Zine El Abdine Ben Ali lämnade landet har en interrimregerling tillsatts snabbt av premiärministern Mohammed Gannouchi. Den nye presidenten har lovat att det ska hållas fria val inom 60 dagar i enlighet med landets konstitution.

– Det är lovande att det kommer att hållas fria val, säger Andersdotter, och jag hoppas naturligtvis att Slim Ammamou får fortsatt förtroende i den roll han nu tilldelats även efter valet.

Det svenska Piratpartiet gratulerar Partipirate Tunisie och Slim Amamou, och stödjer det tunisiska folkets kamp för frihet och demokrati.

Kontakt:
Amelia Andersdotter
+32470460922
amelia.andersdotter@piratpartiet.se

Kommentarer

Lämna kommentar