Piratpartiet håller sina första kommun- och landstingsdagar

I Uppsala kommer det den 5-6 februari att anordnas de första kommun- och landstingsdagar som partiet någonsin håller i. Tanken är att piratpartister från hela landet ska träffas och diskutera kommun- och landstingspolitik. Huvudtemat är mjukvarupolitik, men även strategi och kommunikation ska diskuteras under helgen, vid sidan om idépolitiken.

– Det här är första gången för både mig och Piratpartiet, och jag planerar i alla fall tre till, säger Isak Gerson, huvudansvarig för Kommun- och Landstingsdagarna. Efter Kommun- och Landstingsdagarna 2014 ska vi ha ett färdigt lokalpolitiskt program på fyra politiska områden som kan användas och utvecklas i alla kommuner och landsting vi ställer upp i 2014.

Isak Gerson ser kommun- och landstingsdagarna som ett steg i riktningen mot att nå visionen om att Piratpartiet ska ställa upp till val i landets 100 största kommuner och i alla landsting vid valet 2014, en vision han tror att partiet har stora möjligheter att klara av. I valet 2010 ställde Piratpartiet upp i några kommuner och landsting, men fick tyvärr inte något mandat. Arrangörerna för Kommun- och Landstingsdagarna ser lokalvalen som väldigt viktiga, då väldigt mycket av informationspolitiken avgörs på lokal nivå.

– För att få ett bra helhetsperspektiv är det väldigt viktigt med en bra lokalpolitik, säger Victoria Westberg, mediaansvarig för Kommun- och Landstingsdagarna. Det samhälle vi i Piratpartiet vill bygga upp går inte att uppnå med enbart rikspolitiken. Jag tror att kommun- och landstingsdagarna kommer ge oss den lokalpolitik vi behöver.

Kommun- och Landstingsdagarna kommer att äga rum i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler från klockan 09.00 på lördagen till klockan 16.00 på söndagen. Den officiella twitter-hashtagen för evenemanget är #KL11.

För mer information:
LOKU:s hemsida

Kontakt:
Isak Gerson, huvudansvarig för kommun- och landstingsdagarna, 0731-585745.
Victoria Westberg, media- och informationsansvarig för kommun- och landstingsdagarna, 0739-045462.

Kommentarer

Björnw skrev

Yttrandefrihet borde väl ändå hänga ihop lite med integritet ändå är piratpartiet helt tysta om det som händer i Egypten & Tunisien.
Finns så enkla politiska poäng att plocka här och ni försöker inte ens? Öppet mål. Hallå?

Lämna kommentar