Nyhetsbrev 2011-02-08

Hej allihop!

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Allmän information om vad ledningen gör
  • Styrelsen
  • Matnyttiga länkar
  • Gästskribent: Piratakuten rycker ut

Allmän information om vad ledningen gör

Ledningen börjar så sakteliga komma in i sina nya uppgifter. Det mesta av överlämningsarbetet från den gamla till den nya ledningen är gjort. Det är mycket plock med småsaker. Alla håller på att arbeta med sina områden och det börjar hända saker lite överallt. Just den här veckan är det dock extra spännande på kommunikationsområdet.

I morgon kommer vår eminenta Kommunikationsledare Emma Marie Andersson, att presentera en idé som ledningen har börjat jobba på. Det handlar om en lösning för att på ett så enkelt sätt ge alla möjligheten att:

  • ta till sig information om vad Piratpartiet tycker i olika frågor
  • se vilka eventuella utspel partiet gjort på området
  • följa diskussionen kring de olika frågorna oavsett var den äger rum
  • delta i diskussionen kring frågorna oavsett var den äger rum
  • se om och i så fall vilka motionsförslag som finns kopplade till frågan

Mer info kommer i morgon på det vi brukar kalla Ettan, vår hemsidas förstasida. Det är ett stort projekt, så alla kommer att få tillfälle att tycka till på vägen.

Håll gärna utkik på Ettan förresten. Vi har varit lite dåliga på att utnyttja den, men det ändrar vi nu. Det är ju ett av de bästa informationsutrymmena vi har. Därför kommer vi att använda Ettan mycket mer från och med nu. Min förhoppning är att det alltid ska finnas något nytt och roligt att läsa där när man klickar sig in på hemsidan.

Styrelsen:
I förra nyhetsbrevet lovade jag er ett protokoll från styrelsens afk-möte. Det finns nu att läsa här. Det kommer också en remiss från styrelsen till medlemmarna. Den är på gång och bör ligga ute i det här forumet någon gång senare i veckan.

Matnyttiga länkar:
I dag skrev utrikesminister Carl Bildt i Expressen om hur han vurmar för frihet på nätet och om att nätet borde få FN-beskydd. Det är ju lite intressant med tanke på att det kommer från en minister som själv sitter i en regering som tvingar igenom lagar som skulle ge Sverige en ohedersam plats i skamvrån om FN verkligen kunde ge nätet speciellt skydd. Därför skrev jag en replik till Bildts debattartikel och den kommer att publiceras i Expressen (pappersversionen och på nätet) i morgon. Läs gärna den.

Emma Marie Andersson filosoferar kring varför FRA är värre än Facebook. Johanna Drott lär ut konsten att diskutera konstruktivt. Jan Lindgren undrar hur länge det dröjer innan Star Trek klassas som terroristpropaganda.

Glöm inte heller att hålla koll på Kampanjbloggen. Där får man veta en hel del om vad som är på gång runt om i landet. I det senaste inlägget berättas det till exempel att det är Piratpodcast på gång. Jag ska själv bli intervjuad av dem om en liten stund.

Slutligen vill jag slå lite på trumman för att jag har inkluderingstema på min blogg den här veckan. I går handlade det om inkludera mera och i dag om att inkludera är att vara öppen. Resten av veckan kommer att bjuda på andra vinklar av det hela.

Och med detta lämnar jag över till veckans gästskribent, mannen som har titeln ”Doer” på sitt visitkort: Gustav Nipe.
Ha det så bra allihop!
Anna
——————————————
Anna Troberg
Partiledare
——————————————

Gästskribent: Piratakuten rycker ut

Jag är nytillträdd ansvarig för Piratakuten i Ung Pirat. Piratakuten har till uppgift att stödja lokalavdelningar. Föreningsdemokrati kan ibland vara lite klurig att förstå sig på och använda, det är detta Piratakuten hjälper till med! Ifall er lokalavdelning behöver en erfaren mötesordförande till ert årsmöte så är det bara att hojta till.

Inom kort kommer det att tryckas upp 100 stycken årsmötesfoldrar som kommer att skickas till alla lokalavdelningar i landet. I foldern står det en checklista om hur man håller ett årsmöte och ett förslag på en dagordning. Kanske det inte tilltalar alla med årsmöten och formalia, men det är väldigt enkelt och nödvändigt! För att Ung Pirat ska kunna godkänna en lokalavdelning måste ett årsmöte hållas i tid varje år.
Jag är erfaren av att driva projekt, vissa mer spektakulära än andra. Är ni en grupp som sitter och spånar på en idé men vet inte riktigt hur ni ska komma loss? Kontakta mig gärna så coachar jag ger. Inga idéer är omöjliga eller för knasiga. Av erfarenhet är det t o m bättre om dom är lite knasiga, då har man mycket roligare längs vägen!

Gustav Nipe

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar