Inför medlemsmötet 4 april, 2011

 
Ett återkommande klagomål är att mötet upplevs vara krångligt. När man sitter hemma vid datorn är det inte helt lätt att hänga med i diskussioner eller veta var man ska leta efter information. Att ställa frågor är heller inte särskilt enkelt. Saker som faller sig naturligt vid afk-möten har inte nånstans att ta ivägen vid nätmöten.
 
För att underlätta har det emellanåt diskuterats att det vore bra om Valkrets- och Kommunledare anordnade afk-möten under medlemsmötesperioden.
 
Tanken med det här är att dra igång en diskussion, jämföra eventuella erfarenheter och dryfta idéer.Skulle ni som är regionala ledare kunna tänka er att göra detta? Vad kan behövas för en sån här insats? Vad kan vara bra och vad kan vara dåligt?
 
För de ledare som anordnar dylikt är det inte nödvändigt att "kunna allt", men den fördel de har är att kunna ta direktkontakt med de som kan sitta på information som enskilda medlemmar undrar över under afk-mötena. Förutsättningen då att man har dator och uppkoppling till hands. Är det fler saker man behöver fundera på? Är detta något som Piratpartiet borde satsa på över huvud taget?
 
Utnyttja kommentarsfältet här nedanför och diskutera.
//emma

Kommentarer

magnvz skrev

Det blir som att det stora medlemsmötet består av en massa afk-medlemsmöten, där man diskuterar frågorna. Känns som en jättebra idé

Takeo Ver skrev

haha, och vinnarlaget i DOTA bestämmer :)!

Ja AFK kan klart få folk mer intresserade!
Om inte LAN kan man ju ha Fika varje vecka olika dagar så fångar man upp de som inte kan specifika dagar.
lokala facebook grupper och bloggar är också bra ställen att fortsätta diskutionen. Men viktigt är då att man har en bestämd plats att diskutera online.

dvs.
* Bestäm AFK schematid, plats och vad göra
T ex Piratfika varje vecka, Piratöl, LAN, Brädspelsträff, innebandy osv.
* Bestäm Online diskutions kanal
T ex Facebook grupp, PP-forum, skype, XMPP..

Orichter skrev

Jag ser inget hinder för detta.
Tycker även att det är en mycket bra idé att folk inom PP faktiskt träffar varandra afk. Tror att det kan höja gemenskapen och det blir lite enklare att utbyta idéer och liknande :)

JP skrev

En mycket bra idé.

Kan säga att det diskuteras på flera håll om att tex. anordna LAN under mötets gång i just detta syfte.

JP skrev

En mycket bra idé.

Kan säga att det diskuteras på flera håll om att tex. anordna LAN under mötets gång i just detta syfte.

Rickard Andersson skrev

Jag är nybliven valkretsledare för Halland och känner spontant att detta skulle kunna vara en mycket bra idé. Om inte annat så är det alltid en bra erfarenhet att träffa andra pirater IRL och knyta kontakter/bekantskaper. Jag ska se om det går att få ihop en sådan AFK-träff hemma i Halmstad.

Lämna kommentar