Piratpartiet svarar KD om hur it-industrin ska lockas till Sverige

Kristdemokraterna Mats Odell och Lars-Axel Nodell föreslår i en debattartikel i Ny Teknik en elskattesänkning för att locka tillbaka it- och telekomföretag till Sverige. Anna Troberg ger i en replik svar på tal om varför it- och telekomföretagen flyr Sverige och föreslår att man river upp FRA-lagen om man vill göra Sverige attraktivt för it-industrin.

Anna Troberg skriver bland annat:

Google säger att man inte satsar i Sverige så länge FRA-lagen finns kvar. Finska Sonera tog hem sina servrar från Sverige på grund av FRA-lagen. Branschorganisationen IT & Telekomföretagen menar att företag som vill investera i Europa undviker Sverige och pekar även de på FRA-lagen. IT-företagen kan helt enkelt inte kompromissa bort sina kunders integritet på det sätt som FRA-lagen kräver.

Läs hela repliken här.

Kommentarer

Richie skrev

Det kanske ter sig konstigt att IT- och innovationsföretagen stöttar oss, om man inte vet att endast en sak i din kommentar är sann – att vi vill släppa fildelningen fri. Resten av det du skriver är osant.

Thomas skrev

Om nu PP säger sig värna om IT och innovationsföretag är det väl motstridigt att samtidigt driva frågorna om att släppa all fildelning fri och ta bort all upphovsrätt och patenträtt. Utan de möjligheterna att kapitalisera på innovatioerna är det ju betydligt svårare att driva företag och att locka riskkapital.
Så det är snarare PP som har skrämt bort IT och innovationsföretagen.
Bortsett från den serverhall som Google ville bygga…..

Lämna kommentar