Nyhetsbrev 2011-03-01

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Information om vad partiledningen gör
  • Styrelsen: Per capsulam-beslut om omvalen
  • Datalagringsdirektivet
  • Matnyttiga länkar
  • Gästskribenten: Rickard Wahlander: “Min framtid som pirat”

Information om vad partiledningen gör

Det sker en hel del bakom kulisserna just nu. IT-gruppen jobbar stenhårt med att förbättra våra system. Själv tycker jag mig märka att Piratepad.net har blivit betydligt mer stabilt. Ryktet säger att jag har IT-gruppen att tacka för det. Tack!

Jag håller på att ta fram diverse olika dokument som är tänkta att underlätta ledningens arbete. Det handlar om spännande saker som instruktioner för hur man tar fram likviditetsbudgetar och annat sådant pyssel. Jag och kommunikationsledaren, Emma Marie Andersson, har gjort en liten guide till hur man skriver pressmeddelanden som jag tänker se till att hela partiledningen och andra som kan tänkas behöva skicka pm kan utan och innan. Ju fler vi är som kan göra det, desto fler pm kan vi skicka och fler pm betyder fler chanser att synas.

Emma har dessutom samlat ihop delar av ledningen till möte för att brainstorma fram nytt filmmaterial till vår hemsida. Jag kommer att berätta mer om det framöver och så småningom kommer ni naturligtvis att få se resultatet.

Rick har sparkat igång sitt föreläsningsarbete ordentligt och reser runt och sprider piratidéer för fulla muggar. Om ni vill kika på hans föreläsningar, så hittar ni dem på hans blogg. Här föreläser han i Frankfurt och i Glasgow.

Styrelsen: Per capsulam-beslut om omvalen

Styrelsen har genom ett per capsulam beslut förtydligat vad som kommer att krävas för att ställa upp i omvalen i Västra Götaland och Örebro. Detta förtydligande finns här.

Om du är intresserad av att hjälpa till att uppnå de här målen så att vi ska kunna ställa upp i omval i Västra Götaland, kontakta Jacob Hallén. Om du vill hjälpa till i Örebro kan du kontakta Johanna Drott och/eller gå på planeringsfika på torsdag den 3/3 på Biografcaféet (SF) klockan 18:00.

Så, kör hårt!

Datalagringsdirektivet

Det ser ut som om Datalagringsdirektivet ska upp i riksdagen den 15/3. Det ska vi naturligtvis slå på trumman om. Ni kommer alla att få ett mejl med tips om hur just ni kan hjälpa till att uppmärksamma Datalagringsdirektivet ordentligt. Det är ju en ren skandal att den svenska regeringen försöker smyga igenom det bara en vecka innan EU-kommissionen förväntas komma med kritik mot direktivet.

Matnyttiga länkar

Den här veckan har vi haft lite dålig flax med att få in artiklar och repliker, men vi har i alla fall lyckats få Carl Bildt tillräckligt upprörd för att faktiskt få honom att gå i svarsmål mot oss. Det är ett gott tecken. Det betyder att vi träffat en öm punkt. Jag skickade naturligtvis in en replik, men den kom tyvärr inte in, så jag postade den på bloggen istället.

Det har dessutom stormat en del om public service igen. Den här gången vill Christer Nylander (fp) och Tina Acketoft (fp) öppna UR:s arkiv för att göra skolundervisningen mer dynamisk. Det är ett trevligt initiativ, men det är på tok för tamt. Man kan göra så mycket mer. Det skrev jag i en replik som tyvärr inte heller kom in, men som naturligtvis finns på min blogg.

Men, skam den som ger sig. Jag och resten av partiledningen har efter svärmandet om it-bistånd tagit fram en text om det och skickat till UD i hopp om att få träffa biståndsministern. Den texten ligger just nu för påseende hos en annan debattredaktion. Håll tummarna för att de plockar in den.

Emma Marie Andersson har skrivit två högintressanta inlägg den senaste veckan. Ett om vår dagliga kamp och ett om Datalagringsdirektivet.

I Bryssel jobbar Christian Engström på ordentligt. I måndags antogs ett amendment som han skrivit om böcker för synskadade i det juridiska utskottet, JURI. Nästa instans är det kulturella utskottet, CULT, och sedan håller vi tummarna för att parlamentet antar det hela senare i vår. Christian har skrivit mer om det på sin blogg.

Så har det blivit dags att lämna över till veckans gästskribent. I dag är det Rickard Wahlander från Skövde. Han är värd ett alldeles extra stort tack eftersom han ryckte ut som gästskribent i allra sista stund och skrev ihop en riktigt fin text på nolltid.
——————————————
Anna Troberg

Partiledare
——————————————

Gästskribenten: Rickard Wahlander: “Min Framtid som pirat”

Mitt namn är Rickard Wahlander. Jag är 18 år och går andra året på gymnasiet. Jag har fått äran att vara gästskribent i Anna Trobergs nyhetsbrev vilket känns väldigt hedrande. Jag började som aktivist i höstas i samband med att valrörelsen sparkade igång, då gick jag även med i Supportgruppen som besvara chattar från pirater i sjönöd. ^^

Senare, efter valet bildades en kriskommision inom Ung Pirat som sattes att reda ut varför valet gick så dåligt, jag är en av de personer som är med i kommissionen. Arbetet har pågått ett tag nu och vi kommer att redovisa resultatet på Ung Pirats förbundskongress den 25-27 mars i Uppsala, vilket ska bli jätteroligt.

I slutet av januari fick jag frågan om jag ville bli vice Kommunledare i Piratpartiet i Skövde, när min kommunledare frågade mig om jag ville bli KL2 trodde jag först att han skämtade, men efter lite övertalning hoppade jag på tåget, vilket jag inte ångrar en sekund att jag gjorde.

Min önskan är att Piratpartiet ska bli ett namn som folk inte ska förknippa med datornördar, utan att vi pirater kan ha helt olika bakgrund. Detta ska även gälla internt, att ingen ska behöva diskrimineras p.g.a sin bakgrund eller religion eller sexuell läggning,

Min framtid inom partiet har jag en önskan om. Om 3 år kommer jag vara Kommunledare i Skövde och kanske att jag sitter som vice Valkretsledare i Skaraborg, men på 3 år kan det hända saker…

Avslutningsvis vill jag tacka för ordet och önskar att våren ska infinna sig så man inte ska behöva frysa rumpan av sig, för vem vill det? Glöm inte att om ni har några spontana frågor så kan ni alltid höra av er, jag har en pp-adress som är rickard.wahlander[at]piratpartiet.se

/Rickard Wahlander, KL2 Skövde

Kommentarer

Lämna kommentar