Pirater samlas till Norrlandsparley i Skellefteå

I helgen samlas piratpartister från hela Sverige i Skellefteå för en konferens om upphovsrätt och patent. Fem föreläsningar med bland andra Piratpartiets partiledare Anna Troberg, Norrans chefredaktör Anette Novak och Leif Ershag från Skellefteå är planerade .

Anna Troberg kommer att inleda konferensen Norrlandsparley med att prata om upphovsrättskriget. Troberg har med sin bakgrund i bokbranschen stor och bred kunskap om upphovsrättsfrågor.

Därefter kommer Marit Deldén, utbildningsansvarig i piratpartiet, att prata om hur upphovsrätten påverkar utbildningen i Sverige. Deldén studerar till lärare vid Linköpings Universitet.

- Det är viktigt att komma ihåg att patent inte bara hämmar kreativitet. När det gäller medicinpatent så kostar det liv och lidande, säger Leif Ershag som avslutar lördagen med en föreläsning om medicinpatent.

- Vi är oerhört glada att Anette Novak vill komma och prata med oss, säger Emelie Skoog som är en av arrangörerna, det är viktigt för oss att vi får in nya tankar och ideér utifrån.
Novak är chefredaktör på Norran och inleder söndagen med en föreläsning om hur upphovsrätten påverkar deras arbete.

Sista föreläsare är Mikael Nordfeldth från Umeå. Mikael är engagerad i flera kulturprojekt i Umeå bland annat Osjälvständighetsfestivalen och UmeTV. Han är även drivande bakom Umeå Hackerspace. Mikael kommer att prata om fri kultur i Umeå och sitt påverkansarbete för att få lokala tidningar att omfamna öppna licenser.

För mer information:
Leif Ershag leif.ershag@piratpartiet.se 0702899501
Emma Ershag emma.ershag@piratpartiet.se 0731570850

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar