Info om Piratpartiets serverflytt

Som ni kan se är Piratpartiets system glädjande nog nu uppe igen efter serverflytten i fredags. Även Ung Pirats system är nu igång.

Jag blev i fredags informerad av Bahnhof om att det skulle ha skett någon form av kommersiell verksamhet via Piratpartiets it-resurser.

Vi har ännu inte utrett det hela helt, men vi kan redan nu konstatera att problemet inte varit av exakt det slag som jag fick information om. Det har inte skett någon kommersiell verksamhet via Piratpartiets it-resurser, utan via en router som inte är Piratpartiets, men som vi och flera andra verksamheter använt oss av.

Piratpartiets servrar huserar numera hos Portlane, som tog emot oss med öppna armar och med kort varsel. Jag vill också passa på att tacka Piratpartiets tekniker som slitit som djur sedan i fredags för att snarast möjligt få igång våra system igen.

Anna Troberg
Partiledare

Kommentarer

Anonym skrev

Det är hart nog omöjligt att ta ansvar för vad tredje part har för sig på en router som fjärde part äger men man själv gör bruk av.

Jämför med att någon bygger en enskild väg som du nyttjar och en tredje part kör smuggelgods på. Om polisen då får för sig att stänga vägen så drabbas du som oförstående användare oavsett hur god koll du har på vägen i övrigt.

Anonym skrev

Och allt detta besvär för att någon kopplat in sig via samma router? Det måste rimligen ha funnits fler anledningar till att man bytte leverantör eller har man inte bättre koll än så här på IT-sidan inom PP?

Lämna kommentar