Nyhetsbrev 2011-04-06 – Tema: Vårmötet

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Några allmänna ord om vårmötet
  • Information om hur man deltar i mötet
  • Vad finns var?
  • Passa på att träffas!

Några allmänna ord om vårmötet
Piratpartiets vårmöte drog igång i forumet i måndags. Det kommer att fortsätta till och med den 15 maj, så att alla ska ha gott om tid på sig att delta.

Piratpartiet tillhör oss alla och vi har alla ett ansvar för hur partiets framtid kommer att se ut. Därför vill jag verkligen uppmana så många som möjligt att utnyttja möjligheten att vara med och påverka.

Men, kom ihåg att vårmötet är inte tävling i vem som "vinner" flest motioner. Det finns inga personliga vinster eller förluster. Vi vinner eller förlorar som ett lag. Vi vinner alla om alltihop flyter smidigt och fint. Vi förlorar alla om det blir skyttegravskrig om enskilda motioner eller kandidater.

Vinst eller förlust är inte någon annans ansvar. Det är allas ansvar. Var och en av oss är med och bestämmer hur det ska bli.

Ta vara på din chans att påverka. 
Och med det önskar jag er alla ett riktigt trevligt vårmöte!

Anna
—————————————-
Anna Troberg Partiledare
—————————————-

Information om hur man deltar i mötet
Här kommer några användbara länkar för dig som inte känner dig helt säker på vart du ska börja:

Guide för hur man gör för att vara med på vårmötet
Guide till val av styrelse på vårmötet
Film om hur man registrerar sig på forumet
Information om vad motioner är och vad man gör med dem

Om du har andra frågor kan du posta dem i forumtråden för allmäna frågor eller mejla presidiet.

Vad finns var?
Det kan vara lite knepigt att navigera runt mötet om man inte varit med tidigare. Här finns några av de viktigaste trådarna att hålla koll på. När du hittat dem är det inga problem att navigera vidare.

Mötesforumet
Mötets öppnande
Utfrågningar av olika kandidater till förtroendeposter
Motioner och propositioner
Ordningsfrågor
Ordet är fritt

Mötets officiella twittertag är #ppvm11. Håll gärna utkik där.

Passa på att träffas!
Bara för att vårmötet äger rum online i forumet är det ingen anledning att inte träffas även på andra sätt för att stöta och blöta de frågor mötet har att ta ställning till.

Många kommunledare kommer att arrangera lokala fikor i samband med mötet där man kan få praktisk hjälp och även diskutera de frågor som tas upp på mötet. Håll utkik i din inkorg efter information om det.

Om du inte fått någon sådan information från din kommunledare, men ändå känner att du skulle vilja gå på en sådan träff är det bara att ta kontakt med din kommunledare (som du hittar här ) eller ordna en fika själv. Mejla mig info om var och när fikan kommer att gå av stapeln, så ser jag till att infon sprids via Piratpartiets twitterkonto. Om ni är ute i lite god tid kommer jag även att sprida information i nyhetsbreven som går ut varje onsdag.

Om man av någon anledning inte kan träffas utanför nätet, så kan man med fördel samlas för voice/chattmöten och där diskutera olika frågor.

Sitt inte och vänta på att någon annan ska göra något. Om du vill träffa andra pirater i samband med medlemsmötet är det bara att dra ihop en piratträff av något slag. Ju fler, desto bättre. Kör hårt!

Jag vill dock poängtera att dessa möten, på eller utanför nätet, är till för att sprida kunskap om hur man deltar i mötet och för att inspirera till mötesdeltagande. Ingen form av röstpåverkan får ske. Var och en ska rösta efter eget huvud och behöver inte avslöja eller förklara sin röst för någon.

Kommentarer

Lämna kommentar