Nyhetsbrev 2011-04-22

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Information om vad ledningen gör
  • Gör din röst hörd på medlemsmötet
  • Speaker's Corner
  • Kommande presentation av styrelsekandidaterna

Information om vad ledningen gör
Det blir ett kort nyhetsbrev den här veckan. Det är nämligen påsk och jag hoppas att ni inte sitter inne vid datorn, utan är ute och gör helt andra saker.

Den här veckan har jag tillbringat en hel del tid med att sitta och skriva debattartiklar av olika slag. Jag vet inte vilket resultat det får än, men det är dock oerhört viktigt att vi ligger på med opinionsbildningen.

Faktum är att vi nu lyckas mycket bättre än någonsin tidigare med att få in debattartiklar och repliker i media. Det beror inte på tur. Det beror på hårt och fokuserat arbete. Det är dessutom ett arbete som vi kommer att intensifiera och försöka blanda in så många funktionärer som möjligt i.

Vi vill förändra världen till det bättre och det gör man bara om man syns och hörs. För att kunna göra det måste man hela tiden ligga på och opinionsbilda utåt. Det kan man i sin tur bara göra om man har en engagerad medlemskår som brinner för det de gör. Och hur får man då det?

Jag vet hur jag själv fungerar. Om jag känner att mina idéer och åsikter spelar roll, om jag känner att jag betyder något och respekteras, så får jag massor av energi och vill göra en massa saker. Det var det jag kände när jag blev pirat. Jag vet att alla pirater inte känner så just nu och det måste vi råda bot på. Om vi inte gör det, så kommer vi inte att kunna förändra världen alls.

Det är ett stort arbete som kommer att ta tid, men varje litet steg räknas. Jag har tagit ett litet steg genom att dra igång en Speaker's Corner på min blogg. Läs lite mer om det lite längre ner i det här nyhetsbrevet.

Med dessa ord vill jag önska er alla en riktigt Glad Påsk!
Anna
————————–
Anna Troberg
Partiledare
————————–

Gör din röst hörd på medlemsmötet
Ni har väl inte glömt att det är vårmöte på gång? Här finns mer information om diverse olika aspekter av vårmötet. Se till att göra din röst hörd!

Temanyhetsbrev om vårmötet
En liten guide för hur man gör för att vara med på vårmötet
En liten guide till val av styrelse på vårmötet
En liten guide till personval
En liten guide motionsguide
Kalender med mötets olika datum och tider

Har du några frågor är det bara att ställa dem i den allmänna frågetråden eller mejla till presidiet.

Speaker's Corner
Jag hör ofta pirater som tror att det inte spelar någon roll vad man tycker och tänker om man inte har en populär blogg. Det är ju sant att det blir lite större ringar på vattnet om man har en välkänd plattform med många läsare, men det betyder ju inte att ingen är intresserad av vad man har att säga.

Därför har jag bestämt mig för att ha en öppen Speaker's Corner på min blogg. Vem som helst av er får helt enkelt låna min blogg för att göra era röster hörda. Jag lägger mig överhuvudtaget inte i vilka åsikter som framförs, så länge man är saklig och trevlig. Här finns mer info om hur ni gör om ni vill vara med.

Kommande presentation av styrelsekandidaterna
Nästa vecka kommer jag att skicka ut ett temanyhetsbrev där alla styrelsekandidater får möjlighet att presentera sig. Håll utkik efter det, så att ni kan göra ett välinformerat val när ni röstar. Alla kommer att få presentera sig enligt exakt samma format. För att allt ska gå rätt till kommer jag naturligtvis också att låta mötespresidiet tumma upp det hela innan det skickas ut.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar