Tyska polisen beslagtar Piratpartiets servrar – två dagar före valdagen

Den tyska polisen beslagtog idag tyska Piratpartiets servrar på begäran av fransk polis. Tyska Piratpartiet hade varit mycket samarbetsvilligt med att hjälpa polisen få ut informationen, som låg på en av deras servrar, men polisen beslagtog istället hela serverparken. Tyskland har val på söndag i delstaten Bremen.

– Så här får det inte gå till, säger Anna Troberg, svenska Piratpartiets partiledare. Det här visar att hela Europa måste få en bättre förståelse för att man inte kan beslagta datorer som vilka saker som helst. I det här fallet blir beslaget ett direkt demokratiskt sabotage mot Tysklands sjätte största parti.

Det var vid lunch idag som det tyska Piratenpartei sände ut ett meddelande på Twitter; ”Våra servrar är offline på grund av polisingripande. Ingen panik, det var vår tur. Mer information följer.” Nyheten spreds som en löpeld över Twitter.

Informationen som polisen ville åt rörde inte heller Piratenpartei som sådant, utan brottsutredning om en tredje part.

– Det blir väldigt märkligt när Frankrike, vars regering har ett direkt intresse i att tyska Piratenpartei inte lyckas, kan använda europeiskt polissamarbete för att stänga ner Piratenpartei två dagar före det tyska valet, avslutar Troberg.

Länkar och referenser (på tyska):

Tyska Piratpartiets uttalande, här

Artikel på Netzpolitik, här

Artikel på Heise precis nu, här

För mer information:

Anna Troberg, partiledare för (svenska) Piratpartiet, 010-3333401

Kommentarer

Anonym skrev

Det handlar inte om att bankerna ska skydda sig mot DOS-attacker, det handlar om att de inte ska stötta de som bryter mot de mänskliga rättigheterna så som de är definierade av FN. Genom att göra det så pissar de av varje tänkande människa, och har därmed själva valt att göra sig till en måltavla.

Till de som detalr i Anonymous attacker säger jag bara: Fuck yeah, keep it up!

Anonym skrev

”Blir de sedan problem mellan en kund i och med detta så är de ju faktiskt företagets ansvar.”

Så du menar att dräggen som upplåter sina datorer för att delta i DDOS-attacker inte är ansvariga för de problem som kunderna får? Klart att de som deltar i attackerna är ansvariga. Det är orimligt att alla företag ska kunna gardera sig mot DDOS-attacker, det skulle f.ö. kosta en massa pengar och kunderna får betala. Till de som deltar i Anonymous attacker säger jag bara – väx upp snorvalpar!

Anonym skrev

Det Anonymous gör är en demonstration. De går inte på någon utan anledning och har ofta goda och förståeliga skäl för vad de gör.

En bra förklaring på vad Anonymous gör är väl att de gör en demonstration, men de krossar inga rutor, de gör inte sönder väggar osv. De blockerar bara ingången så att inga kunder kommer in. Detta gör att företaget förlorar pengar på att de får mindre kunder. Blir de sedan problem mellan en kund i och med detta så är de ju faktiskt företagets ansvar.

Anonym skrev

Nej, det drabbar bankerna som är demokratifientliga. Om deras kunder blir drabbade så är det bankernas ansvar.

Grupper på FaceBook, namninsamlingar och sånt är väl gulligt, men det uppnår ingenting. Vill man få något gjort så måste man vara beredd att sparka röv.

Anonymous har aldrig, såvitt jag vet, tagit lagen i egna händer. De har aldrig utgett sig för att vara lagen. De ser en orättvisa, och de slår mot den. De skiter i lagen, och går istället efter vad som är rätt, och det ska de ha respekt för.

Anonym skrev

De är ingen demonstration, de är en lynchmobb som drabbar helt oskyldiga, t.ex. bankkunder. Vill man bara demonstrera (och inte lyncha) så finns det andra sätt, t.ex. grupper på FB, fredliga namninsamlingar, demonstrationståg osv.

De är inte alls ett uttryck för folkets vilja, de är ett uttryck för en liten del av folkets vilja och ofta en väldigt oansvarig del av folket dessutom. Att vilja är en sak, att inte acceptera att vi lever i en demokrati är en helt annan sak liksom att ta lagen i egna händer. Anonymous är omogna internetanvändares motsvarighet till fotbollshuliganer.

Anonym skrev

De är en form av demonstration, ett uttryck av folkets vilja, och som sådan okränkbar. De har mitt fulla stöd.

Anonym skrev

Anonymous är ju en modernare form av lynchmobb, hur kan man försvara en sådan?

Anonym skrev

Enligt de senaste ryktena är det franska aktivister som använt en pad på en piratserver för att planera en DDoS-attack mot franska energibolag.

Anonym skrev

Visst är det fel, men ärligt talat, tror ni att det påverkar PP positivt eller negativt i valet? De kommer att få en effekt liknande den svenska PP fick efter attacken mot TPB.

Polisen har inte bara fuckat upp juridiskt, de har gjort något som är direkt motproduktivt mot vad de menade. Obvious fuckup is obvious.

Nu återstår bara för Anonymous att DOSa skiten ur varenda jäkla statlig site i Tyskland. Heck, ta EU-högkvarteret också när ni ändå håller på…

Anonym skrev

”wir sind dran” är inte ”det var vår tur”, utan ”vi arbetar på det”

Anonym skrev

Helt jävla sjukt! Hoppas att folk inser detta och ställer det till rätta innan valet, om de var villiga att hjälpa till så kan de ju fan inte ta allt ihop! jag förstår inte att detta inte bryter mot någon lag, polis får söka igenom hus men har de rätt att stänga ute dem som bor där i flera dar? detta är ju vad de har gjort om de tvingade ner hela servern

Lämna kommentar