Nyhetsbrev 2011-05-26

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Några ord från partiledaren
  • Matnyttiga länkar
  • Gästskribent: Styrelsens sammankallande, Marit Deldén

Några ord från partiledaren
Jag skulle egentligen varit i Finland och föreläst i dag, men jag har ryggskott och kan med nöd och näppe ta mig ur sängen och än mindre ända till Finland. Det är tråkigt, men jag passar på att använda tiden till att jobba och blogga ikapp. Det gäller att hitta alla plus i tillvaron.

Just nu är plusen faktiskt ganska många. Sakta men säkert byggs det broar över gamla sprickor i partiet. En efter en verkar pirater finna en plats där de trivs och känner att de kan göra nytta. Vi har dessutom ett samarbete mot datalagringsdirektivet på gång.

Vi har en fin grupp pirater som kommer att representera partiet i Almedalen. Jag ska ha möte med dem på måndag, så att vi är samkörda och verkligen kan få ut så mycket som möjligt ur veckan.

Vi har dessutom en ny styrelse som har en massa energi och spännande idéer. Jag känner redan de flesta av ledamöterna ganska väl, men jag kommer att träffa dem som styrelse för första gången i mitten av juni. Det ska bli roligt. Jag har goda förhoppningar om att vi ska få till ett bra och dynamiskt samarbete mellan ledning och styrelse.

Innan jag avslutar måste jag dela med mig av dagens skvaller. Jag hörde att Antipiratbyrån tror att vi försvunnit och därför kommer att ge sig ut på bred front mot helt vanliga vardagsfildelare. Så förvånade de kommer att bli när de upptäcker att de haft fel.

Ha det riktigt bra,
Anna
———————————
Anna Troberg
Partiledare
anna.troberg@piratpartiet.se
———————————

Matnyttiga länkar
För ett par månader sedan gjorde jag en lunchintervju med Fokus. Den har nu publicerats och ni kan läsa den här. Jag har dessutom bloggat lite om det hela.

Piraterna i Södertälje ligger som alltid i och föregår med gott exempel. Just nu driver de en kampanj för frigivningen av Bradley Manning som uppmärksammas av LT.

 Och i Bryssel vill EU-kommissionen ta i med hårdhandskarna mot fildelare. Det reagerar naturligtvis Piratpartiets europaparlamentariker, Christian Engström, på. Läs pressmeddelandet här. Dessutom är Ung Pirats ordförande, Gustav Nipe, just nu på besök i Bryssel.

Och det är inte bara i Bryssel det händer saker. I Bremen och Katalonien är piraterna på frammarsch. Läs mer om det hos Rick Falkvinge.

Här hemma gör CIA lite som de vill, men det vill inte Beatrice Ask alls prata om. Inget nytt under solen.

Gästskribent: Styrelsens sammankallande, Marit Deldén
Jag är nyligen vald sammankallande i partiets styrelse. Det innebär att det är jag som kommer kalla möten, styra upp dagordningarna, se till att uppföljning sker mellan mötena och vara allmän administrativ pirat inom styrelsen. Jag ser fram emot att arbeta med de uppgifterna och ser även fram emot att arbeta med den nya styrelsen som blev vald på vårmötet.

Vi har många nya ansikten i styrelsen den här gången vilket är roligt. Det är alltid en utmaning att föra samman många olika åsikter inom en grupp men det är något som jag är övertygad om att vi kommer förvandla till positiv utveckling inom partiet. Styrelsens första möte kommer ske i Stockholm den 11-12:e juni.

Just nu arbetas det på att förbereda dagordning och annat kring mötet för det är då styrelsens arbete tillsammans kommer att sätta igång ordentligt. Förhoppningsvis kommer vi även ha representanter från partiledningen, valberedningen och mötespresidiet på plats, samt vår revisor. Allt för att underlätta samarbete i framtiden.

Vill du komma i kontakt med styrelsen är det enklast att maila antingen mig direkt på marit.delden@piratpartiet.se så kommer jag att ta frågan vidare till styrelsen eller så mailar du hela styrelsen på styrelsen@piratpartiet.se. Dagordningar och kallelser till möten publiceras här i forumet och protokoll från våra möten kommer att publiceras här. Man kan även ta upp diskussionspunkter med styrelsen i forumet för detta.

Jag ser fram emot ett mycket spännande år med denna styrelse och hoppas att ni gör det också!

Somriga hälsningar,
Marit Deldén
Styrelsens sammankallande

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar