Nyhetsbrev 2011-06-02

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Några ord från partiledaren
  • Parley i Västerås
  • Matnyttiga länkar

Några ord från partiledaren
Partiets kanske viktigaste fönster mot omvärlden är vår hemsida. Det är dit nyfikna letar sig, det är dit våra medlemmar går för att få information, det är där vi alltid måste se till att visa upp vår allra mest sympatiska sida. Tyvärr är det inte riktigt så just nu, så därför har vi bestämt att vi ska ge den alldeles extra mycket kärlek.

Just nu är vår hemsida baserad på Drupal och i den bästa av världar är det alldeles utmärkt. Dessvärre har vi en lagad och lappad version och för få tekniker som hinner fixa med den. Det resulterar tyvärr i att vårt fönster mot omvärlden ser ostädat ut och inte alls utnyttjas som den fina resurs den skulle kunna vara. Därför kommer vi inom kort att migrera över hemsidan till WordPress, ge den och dess innehåll en ordentlig makeover och börja använda den så som den är tänkt att användas.

WordPress är inte lika utbyggbart som Drupal, men i nuläget byggs det inte alls, så det är ganska ointressant. Vi måste helt enkelt tänka pragmatiskt och lägga ribban lagom högt. Vi måste ha en plattform som fler behärskar så att arbetet kan delas av fler, så att vi kan utnyttja hemsidan till fullo och göra den till partiets flaggskepp.

Arbetet är redan inlett och när det tekniska är up and running kommer vår kommunikationsledare, Emma Marie Andersson, att sätta ihop en webbredaktion som kan börja fylla hemsidan med nytt och fräscht innehåll. Dessutom kommer det att dyka upp betydligt mycket mer spännande information om vad som händer runt om i landet på den nya hemsidan. Både jag och Emma kommer att återkomma med mer information om det här arbetet.

De pirater som ska åka och representera partiet under Almedalsveckan håller som bäst på att förbereda sig. Vi har haft ett inledande möte och det känns som om det var helt rätt att ge alla en specifik uppgift med resan. Alla tar sin uppgift på allvar och vi jobbar just nu med att hitta vägar att göra alla pirater som inte är med i Visby så delaktiga som möjligt i Almedalsveckan. Jag kommer att återkomma om det.

Och med det önskar jag er en fortsatt trevlig Kristi Flygare-helg!
Anna
————————————–
Anna Troberg
Partiledare
anna.troberg@piratpartiet.se
————————————–

Parley i Västerås 23-24/7
Det är dags för ännu en piratträff. Den här gången är det Västerås som anordnar ett sommarparley. Det går av stapel den 23-24 juli i Västerås. Program och information om hur du anmäler dig finns här. Det finns dessutom ett Facebook-event för det hela.

Jag tycker verkligen att ni som är lediga ska ta er dit. Det är roligt och lärorikt att umgås pirater emellan. Det ger en extra kick som ofta leder till nya och spännande idéer. Se till att anmäla er före den 11 juni, så kostar det bara 250 kr istället för 300 kr. Om ni anmäler er tidigt hjälper ni dessutom arrangörerna genom att göra planeringen lite lättare.

Matnyttiga länkar
Förläggareföreningens Kristina Ahlinder och Dataspelsbranschen och Netopias Per Strömbäck, gjorde förra veckan gemensam sak på SvD Brännpunkt. De skrev att "Regeringen måste slå vakt om innehållet på nätet". De fick mothugg av IT-minister Anna Karin Hatt, men nöjde sig naturligtvis inte med det.

Jag försökte, precis som alltid få in en replik i den här diskussionen, men den här gången gick det tyvärr inte. Jag skrev dock lite om det på min blogg. Det är bra att IT-ministern gav dem mothugg, men jag tycker att hon missade en viktig poäng: "Den ekonomiska upphovsrätten är inte den feta sol kring vilken allting snurrar". Emma Marie Andersson har också funderat lite kring lobbyns senaste utspel.

I tisdags var det fem år sedan razzian mot Pirate Bay. Jag passade på att minnas det på bloggen. Framför allt försökte jag minnas allt bra som kommit i Pirate Bays kölvatten.

Polisen tänker börja använda sig av ett nytt system som gör deras fartkameror användbara för betydligt mycket mer än att ta fast fartsyndare. Man kommer till exempel att kunna kolla om fordon är ordentligt försäkrade och skattade och en del annat.

I Tyskland och Danmark har polisen valt att inte använda systemet på grund av dess integritetskränkande natur. I Sverige tycker polisen att det är en ny, rolig gadget och verkar inte vilja tänka på världsliga ting som integritet. Viktualiebrodern är inte nöjd med det och det är sannerligen inte jag heller.

I Bryssel mobiliserar den gröna gruppen inför ACTA-omröstningen. Och Bryssel, ja. Vår man i EU-parlamentet, Christian Engström, passar på att svaraLars Gustafssons frågor om EU. Även Farmor Gun funderar på det där med makthavarnas ansvar.

Jag hoppas också att ingen missat att Antipiratbyråns Henrik Pontén går runt och tror att det inte längre finns någon konflikt i att jaga fildelare. Tänk så förvånad han kommer att bli när han upptäcker hur fel han har. Floodis uppmärksammar dessutom, precis som Emma, att det där med sanningen är något som upphovsrättsindustrins representanter inte tar så hårt på.

Så, till sist, vill jag att ni läser Emma Marie Anderssons blogginlägg om syftet med debatter. Det är ett riktigt guldkorn ur bloggosfären.

Om du själv har skrivit något intressant eller vet någon annan som gjort det, får du hemskt gärna tipsa mig om det så att jag kan ta med det i nästa nyhetsbrev. Jag försöker hänga med, men jag missar naturligtvis saker och tar därför mer än gärna emot tips om spännande länkar som jag och andra inte borde missa.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar