Nyhetsbrev 2011-06-17

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Några ord från partiledaren
  • Christian Engström anställer Amelia Andersdotter
  • Matnyttiga länkar

Några ord från partiledaren
Det har blivit sommar och snart är det till och med midsommar, men det betyder inte att vi kan ta det lugnt. Tvärt om. Den nya styrelsen har haft sitt första möte. Jag hälsade på dem som hastigast och, tro mig, de vilar inte på hanen. De har redan börjat hugga tag i saker och ting. De vill till exempel veta vad just du tycker om självstyrande lokala partiorganisationer. Ge din input här.

Nästa vecka åker jag till Bryssel och hälsar på vår MEP, Christian Engström. Han vill också veta vad just du tycker. Han har funderat på om Piratpartiet inte borde ta fram en mer konkret och tydlig EU-kritik. Läs hans funderingar om det här och tyck gärna till i hans kommentarsfält. Själv ser jag fram emot att få diskutera den här viktiga frågan med honom om några dagar.

Den 29/6, (kl. 19:30) deltar jag i en debatt om ungdomar och brott på nätet på Peace & Love-festivalen i min gamla hemstad Borlänge tillsammans med Robert Aschberg, Hasse Aro, Anton Abele och Oscar Swartz. Kom gärna förbi och säg hej.

Veckan efter det är det dags för Almedalsveckan. Piratpartiet skickar dit åtta pirater. Om du tänker åka dit på eget bevåg eller är en tvättäkta Gotlandspirat får du gärna mejla mig och tala om det. Vi kommer nämligen att ha en liten träff tillsammans med Ung Pirat på söndagskvällen för att samla ihop oss lite inför veckan. Sedan avslutar vi veckan med en gemensam grillning på fredagen. Mer detaljerad information kommer. Alla pirater på plats i Visby är hjärtligt välkomna.

Dessutom är IT-gruppen och kommunikation är fullt sysselsatta med att migrera över hemsidan till WordPress. Utbildningsledaren håller på att förbereda arbetet med de första internutbildningarna. Partisekreteraren jobbar undan en massa administrativa sysslor som ingen ser att han gör, men som vi alla skulle märka mycket fort om han inte gjorde. Våra DL:ar jobbar på att fylla ut tomma funktionärsposter för att få fart på den lokala verksamheten.

Efter förra veckans uppmaning att starta fler lokala Piratpartiet-sidor på Facebook har vi fått ett par till: Kristianstad och Älvkarleby. In och klicka på tummen upp och visa att ni gillar dem!

Och starta gärna fler lokala Piratpartiet-sidor. Det är ett jättebra sätt att hitta andra lokala pirater. Mejla mig, så lovar jag att göra reklam för just er sida. Partiets nationella FB-sida hittar ni här.

Hoppas att ni får en riktigt trevlig helg,
Anna
———————————–
Anna Troberg
Partiledare
anna.troberg@piratpartiet.se
———————————–

Christian Engström anställer Amelia Andersdotter
En annan nyhet från Bryssel är att Christian Engström anställt Amelia Andersdotter som lokalassistent. Amelia står som ni vet på tur att bli parlamentariker hon med, men frågan om exakt när hon får tillträda är en komplicerad historia. Hon berättar själv om det här. Fram tills dess kommer hon att resa runt och prata om piratpolitik och bistå partiet och Christians arbete på andra sätt.

Matnyttiga länkar
De som vurmar för datalagringsdirektivet säger att vi måste införa det. Det är intressant eftersom vi struntar i andra direktiv utan att lägga alltför stor vikt vid det.

Det har dessutom kommit konkreta siffror på hur mycket EU vill ha i straffavgift om vi inte inför datalagringsdirektivet. Det visar sig föga överraskande att det faktiskt är billigare att betala för att slippa datalagringen än att införa den. Det är hög tid att spola datalagringsdirektivet.

Christian Engström har gått igenom varför en flatrate för kultur eller en bredbandsskatt inte fungerar.

Mangaserier har varit på tapeten igen. Den här gången var det en sexexpert på radio som blandade ihop korten en smula. Så kan det gå, men den egentliga skulden för det vilar inte hos sexexperten, utan hos de politiker och företag som av egenintresse blandar bort korten.

Anders S. Lindbäck bloggar om Piratpartiets vågmästarstrategi. Det pågår diskussioner om den lite varstans och jag gissar att det är en fråga som kommer att diskuteras ett bra tag till.

Emil Isberg har inte bara hunnit vara på styrelsemöte, han hinner blogga också. Han har till exempel bloggat om hur en 13-åring utnyttjas av upphovsrättsindustrin.

Slutligen vill jag passa på att säga hur glad jag är över att bloggblod är tjockare än vatten och att ni allihop är för bra för att vara snåla med er själva i debatten. Sätt aldrig munkavle på dig själv. Varje liten sak just du gör är en investering i en bättre framtid.

Kommentarer

Lämna kommentar