Anna Troberg om Apple i AB: ”Aldrig bra när företag blir för dominerande”

I dag väntas Apple bli världens mest värdefulla företag. Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, uttalar sig om detta i Aftonbladet.

Kommentarer

Weasel skrev

Fast vad dominerar Apple i?
Snart nog så kommer det säljas fler mobiler med Android än iOS, och det säljs redan långt fler PC:s än Macs.
Den enda marknaden där de faktiskt dominerar är just surfplattor, men det är bara att förvänta sig att det följer mobilerna.
Anledningen att de värderas så högt är:
1; Varumärket. Apple värderas högt eftersom det anses vara ett exklusivt varumärke. Hur FAN det kan räknas som exklusivt när det säljs så många saker?
2; Marginaler. Deras utvecklingskostnader och tillverkningskostnader är långt under deras priser, och därför så drar de in ordentligt med pengar.

ForskarGurra skrev

Som Nisse sa.. konkurrensen fuckas av Apple ( och alla möjliga andra dominerande företag ). Att patent skulle vara till för ”den lille uppfinnaren” kan du ju försöka berätta för t.ex. Håkan Lans. Nej som uppfinnare kan man starta eget eller sälja sitt kunnande i form av arbetstid till storföretagen. Patent kommer man ingen vart på.

Nisse skrev

Åh, vad bra patentsystemet är, det leder ju verkligen till ökad konkurrens och innovation, inte alls missbrukas det av företag som Apple för att istället för att konkurrera stämmer andra företag för div. obskyra ”look-and-feel” ”patent”…

Lämna kommentar