Nyhetsbrev 2011-08-13

Detta nyhetsbrev innehåller: Några ord från partiledaren – Pride – Nya projekt – Matnyttiga länkar

Några ord från partiledaren
Jag skrev alldeles nyss så här i en bloggpost:

Under året som kommer ska vi se över Piratpartiets principprogram och sakpolitiska program. Det kommer naturligtvis att komma mer direkta sätt att påverka den utvecklingsprocessen, men nu är det jag personligen som vill ha din hjälp.

Det är mitt jobb som partiledare att samla partiet och se till att vi är starka och drar åt samma håll när det väl gäller 2014. Jag vet vad jag själv tycker om en massa saker, men jag vill veta vad du tycker och tänker. Jag vill vidga mina vyer. Jag vill gnugga mina idéer mot dina. Det är det enda sättet att utvecklas.

Piratpartiets framtid ska varken jag, ledning, styrelse eller någon annan liten klick ska göra på egen hand. Partiets framtid ska vi bygga tillsammans.

Klicka dig in och läs hela bloggposten. Det kan vara den viktigaste bloggposten du läser under hela året. Där står nämligen hur just du kan hjälpa mig att bygga framtidens piratparti.

Jag behöver din input för att kunna göra ett bra jobb. Hjälp mig.

Anna
——————–
Anna Troberg
Partiledare
——————–

Pride
Pride 2011 har gått av stapeln och Piratpartiet fanns som alltid på plats tillsammans med alla (utom SD) de andra partierna. Pride är det i särklass största evenemanget som Piratpartiet varje år medverkar i.

Pride Park i Kungsträdgården där Piratpartiet tält fanns besöktes av omkring 300 000 besökare. Piraterna hade fullt upp att prata piratpolitik, kulturbomba och värva medlemmar under hela veckan. I Prideparaden deltog också ett gäng glada pirater tillsammans med 45 000 andra. Omkring 450 000 åskådare hade samlats för att se på paraden. 

Pirater deltog dessutom i olika debatter under veckan och på fredagen publicerades Aftonbladet även min debattartikel "Anonymiteten på nätet är livsviktig".

Ni hittar massor av bilder på Jonathan Rieder Lundkvists blogg. Han har även klippt ihop lite filmer från Pride. 1, 2, 3, 4.

Stort tack till alla pirater som hjälpte till under veckan!

Nya projekt
Kommande vecka kommer jag att börja söka folk till några några olika projekt för att komma igång med höstens arbete. Alla projekt kommer att vara tidsbegränsade och tydligt definierade, så att alla vet vad och hur mycket som förväntas av en om man vill vara med.

Alla projekt kommer att lyftas fram på hemsidan, så håll utkik där om du vill hjälpa till. Jag kommer även att lyfta fram dem i kommande nyhetsbrev.

Matnyttiga länkar:
Vi har varit flitiga i debatten på sistone. Här är ett gäng debatt artiklar som publicerats den senaste månaden:

Jag skrev att ”Vi måste stå upp för det fria och öppna samhället annars vinner terroristerna” på SVT Debatt.

Torbjörn Wester följde upp det i SvD med att berätta att ”Internet är det största hotet mot extrema rörelser”.

Jag noterade i SvD att ”Reinfeldt tycks ha förlorat tron på frihet och öppenhet.

Under Pride-veckan påminde jag i Aftonbladet om att ”Anonymiteten på nätet är livsviktig.

Sedan skrev jag om framtidsdystopin ”Framtiden” på SVT Debatt. Artikeln fick den märkliga rubriken ”Datorer kan inte utrota oss människor”, som i sin tur blev ett par bloggposter och roliga samtal med kommentatorer, som i sin tur blev en debattartikel om hur man får trevliga kommentarsfält på DN Kulturs debattsida: ”Stäng inte ner kommentarsfälten”.

Vi pirater har även pratat om en tysk minister som ville förbjuda anonymitet på nätet i Nyheter24, Apples dominans i Aftonbladet och skickat pressmeddelande om EU:s bank-FRA och om den engelske premiärminister Camerons beslut att överväga begränsningar av sociala medier i England.

Sist, men inte minst har våra bloggare varit flitiga, inte minst Johanna Drott, Emma Marie Andersson och Nicholas Miles.

Kommentarer

Lämna kommentar