Piratpartiet på plats vid fildelningsrättegång i Uppsala

I dag åtalas en man i Uppsala för att ha fildelat 2 900 låtar. Rättegången går av stapeln i Uppsala Tingsrätt. Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, kommer att finnas på plats vid rättegången.

– Det är viktigt att uppmärksamma varje enskilt fildelningsmål, säger Troberg. Människor har alltid delat kultur med varandra för privat bruk. Det är en skam att människor i dag dras inför rätta för det. Piratpartiet vill reformera upphovsrätten så att den kommer i takt med tekniken och tiden. En sådan reformation skulle vara både den nya generationens kulturskapare och kulturkonsumenter till gagn.

Tid: 13:30
Plats: Uppsala Tingsrätt
Adress: Kungsgatan 49, Uppsala

Mer information:
Ansökan om stämning: http://dl.dropbox.com/u/5909274/Fildelningsfall/ansokan_om_stamning.PDF?dl

Kontakt:
Anna Troberg, partiledare: 010-3333401

Kommentarer

Anonym skrev

att ställa en 15 åring inför rätta pga av fildelning är så sjukt att jag inte ens hittar ord. Min son är 14 och ser det som en mänsklig rättighet och en del av internets fördelar. Jag vet att man är straffmyndig vid 15 men snälla Sverige vart är vi på väg. Inte nog med att det är straffbart att dela kultur. Nu går man på barnen. Något är allvarligt fel. Ställ mig inför rätta då. Jag är vuxen och tillåter min minderåriga son att dela då det för mig är en självklarhet.

jogos vestir

Anonym skrev

Det är viktigt att uppmärksamma varje enskilt fildelningsmål, säger Troberg. Människor har alltid delat kultur med varandra för privat bruk. Det är en skam att människor i dag dras inför rätta för det.Resume help

Anna Troberg skrev

Hej Anonym!
Av det jag har hört, så kommer det att finnas pirater på plats där med. Eventuellt kommer både jag och Ung Pirats ordförande Gustav Nipe att vara där. :-) Det är viktigt att vi uppmärksammar varje rättegång av det här slaget.

Anonym skrev

Lovely white vest blue side of the side highlight the lively and agile, with a casual harem pant, fashion show movement of the atmosphere, Moncler Jackets , a different kind of baseball cap and sunglasses, children wave burst in the streets.

Anna Troberg skrev

Hej Anonym!
Jag tycker det är bra att Ung Pirat tar initiativ att sända ut sådana här saker. Att ljudet inte är perfekt är inte pinsamt, det är bara så det blir ibland. Om du hade väntat några minuter längre, så hade du märkt att man bytte ut mikrofonen efter en stund, så att ljudet blev lite bättre.

Om du kan väldigt mycket om ljudinspelning och har tillgång till bättre utrustning, så får du jättegärna hjälpa till med sändningar i framtiden.

Anonym skrev

Lovely white vest blue side of the side highlight the lively and agile, with a casual harem pant, fashion show movement of the atmosphere, Moncler Jackets , a different kind of baseball cap and sunglasses, children wave burst in the streets.

Anonym skrev

Det är extremt pinsamt att inte PP kan ordna ett uttydbart ljud från rättegången. Efter fem minuter fick jag nog. Om någor liknande ska göras i PP’s namn i framtiden, se då till att lämplig programvara och kvalificerad ljudtekniker i förväg testar av ljudmixen från domstolen och lägger nivåerna rätt. Usch, jag skäms att vara pirat just nu – värdelös reklam för vårt parti! Stäng ner sändningen och be om ursäkt för den miserabla ljudkvaliteten i ett pressmeddelande.

Anonym skrev

Like the simple clean and fresh Moncler , style of choice so lovely English embroidery, a little taste Oh really, cool dress up like a girl really can not, with a frayed denim shorts, simple and generous.

Lämna kommentar