Anna Troberg i kvällens ”Breaking News” med Filip och Fredrik

I dag gästar Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, Filip och Fredrik i "Breaking News". Hon ska prata om kommentarsfältens vara eller inte vara. Kika på det! Kanal 5, kl. 22:10.

Kommentarer

Anonym skrev

Anledningen till att Windows, Mac OS och UNIX är bra är för att man betalar för det. Besparingen i att inte köpa program äts snabbt upp av tid som spills bort på konfiguration och rena nödåtgärder.

Anna Troberg skrev

Hej, hej!
Inte i varje inslag jag medverkar i. Det beror vilken dator jag har med mig. Just nu funkar inte laptopen med Linux alls och någon dator var jag tvungen att ha med mig. Hade jag inte haft en dator med mig, så hade det inte blivit någon debattartikel i Aftonbladet idag. Det goda överväger nog det onda i det här fallet. ;-)

Anonym skrev

Men vet ni inte att kommentarsfälten *är* slasktrattar? Dick Erixon avhöll sig å det längsta från att ha kommentarsfält. Och när han gick över till Dagens PS så kom slasket som ett brev på posten.

Anonym skrev

I varje nyhetsinslag som Anna Troberg medverkar i använder hon Proprietär Programvara som Windows och Google Chrome använd FRI programvara för ett fri och öppet samhälle!

Anonym skrev

I varje nyhetsinslag som Anna Troberg medverkar i använder hon Proprietär Programvara som Windows och Google Chrome använd FRI programvara för ett fri och öppet samhälle!

Anonym skrev

Hade det handlat om att en misskötte sig så hade nog det inte varit ett särskilt stort problem men nu när det sker i betydligt större omfattning så krävs kraftigare åtgärder. Det är precis enligt samma principer som övrig lagstiftning i samhället, alla begår inte brott men alla omfattas av de skyldigheter och rättigheter som gäller i samhället.

Kollektiv bestraffning är något helt annat och det är inte korrekt att påstå att det är fråga om någon bestraffning att ”tvingas” stå för sina åsikter,om man nu så gärna måste ha synpunkter på allt och alla.

steelneck skrev

Att En missköter sig är inte grund för att behandla alla som skyldiga på förhand, sådant kallas kollektiv bestraffning och är emot allt vad mänskliga rättigheter är. Så det är inte alls ”basic”, det är tvärt om helt emot alla grunder i ett rättssamhälle.

Anonym skrev

Anledning till att möjligheterna att vara helt anonym på nätet inskränks genom lagar och policy-beslut beror helt på att vissa individer missbrukar sina rättigheter och kan inte låta bli att kränka andra istället för att framföra sakliga argument.

Samma sak i frågan om upphovsrätten; eftersom vissa individer anser sig ha rätt att ladda upp/ned upphovsrättsskyddade verk utan att göra rätt för sig,så reagerar samhället med skärpta lagar och specialgrupper som arbetar mot problematiken.

Ganska basic egentligen i ett rättssamhälle.

Anonym skrev

Blir faktiskt lite äcklad över tidningar som ser sig som bättre vetande än sina läsare. För övrigt bra debatterat Anna! Sedan är ju inte Aschberg särskilt saklig i debatter och lär troligtvis gå hem hos F&F fans.

SebastianEriksson skrev

Hej jag röstade på er då ni är det ända partiet som tog ställning till det som hände med piratebay och vad som kan komma att ske om man låter subjektiva intresseorganisation få information som gör intrång på dig personligen
Jag förstår inte varför Anna eller partiet är emot att aftonbladet och liknande tidningar vill att ska man skriva en kommentar icke anonymt. Det har inget med att vara anonym på nätet och ingen fråga som partiet ska beblanda sig i. Vill ett företag som är privat göra något är det ok.
OM Staten säger att allt du gör på nätet ska loggas är det en sak vi ska kämpa emot. Börja inte sväva iväg utan håll er till den frågan ni har valt att kämpa för integritet på nätet såvida inte man väljer att använda sig av att använda ett företags tjänster då ska man följa dem. man kan välja att inte göra det. Tex ska kan man ju göra en egen sida och kommentera om man vill. Kämpa med er kärnfråga och följ med regeringens majoritet på allt annat. Bli inte något parti som ska kommentera allt.

Mvh
Sebastian

Anonym skrev

nu är det slut med yttrandefriheten nu övergår sverige till diktatur och Reinfeldt blir Sveriges nye diktator men vad blir ditt nästa drag Reinfeldt att beordra polisen att slå ner demonstranter

Lämna kommentar