Piratpartiet på plats vid fildelningsrättegång mot 15-åring i Göteborg

I dag ställs en femtonåring inför rätta för fildelning i Göteborg. Piratpartiets partiledare, Anna Troberg, kommer att finnas på plats.

– Det känns viktigt att få vara på plats, säger Troberg. Jag kan bara föreställa mig hur det känns att som femtonåring släpas inför rätta för att man gjort något av det finaste man kan göra, för att man delat med sig av kultur.

Detta är den andra fildelningsrättegången på kort tid. I förra veckan ställdes en man i Uppsala inför rätta för att ha delat kultur och fler fildelningsrättegångar väntas under hösten och vintern.

– Upphovsrättsindustrin skruvar åt tumskruvarna, fortsätter Troberg. Var och en av dessa rättegångar är en personlig tragedi för den det drabbar och det är viktigt att uppmärksamma var och en av dem. Därför kommer Piratpartiet att närvara vid alla rättegångar av det här slaget.

Göteborgs Tingsrätt
Plats: Ullevigatan 15, Göteborg
Tid: 13:30

Mer info:
Ansökan om stämning
Förundersökningsprotokoll

Kontakt:
Anna Troberg, partiledare: 010-3333401

Kommentarer

Anonym skrev

Det finns lagar som har folkligt stöd och så finns det de lagar som inte har folkligt stöd. I en demokrati ska lagar ha folkligt stöd, annars är de inte legitima.

Anonym skrev

Denna cirkus kommer bara bevisa för ”Svensson” hur uppenbart dum-giriga upphovsrättsbranchen har blivit. Anmäla en 15åring för upphovsrättsbrott.. respektingivande och bra PR? Ehm.. sulle inte tro det…

/ Grra

Anonym skrev

Har tyvärr funnits knäppa och bakåtsträvande lagar i alla tider. Även idag. =(

Anonym skrev

”så kallat olagligt” finns inte. Antingen är det olagligt eller inte.

Anonym skrev

Jo om de fildelar eller gör något annat ”så kallat olagligt” på Internet så kan det vara bra med anonymitet och VPN är en bra lösning för detta.

Anonym skrev

Nu är det ju så att det var inte brottsligt för ett tag sedan, utan the MAFIAA tvingade Sverige att göra det brottsligt.

Anonym skrev

Det är väl dags att folk förstår att om man begår ett brott så kan man bli straffad för det. Gäller självklart även för piratkopiering. Snattare går inte fria för att det finns väpnade rån osv.

Anonym skrev

… utan vi är ute efter de stora fula fiskarna. Ja, pytsan, där ljög ju Reinfeldt rätt ut i etern (ovanligt förvisso). Hur mycket har den här killen tjänat själv på nerladdningen, om de nu skall sätta dit någon för brottet. Hitta den som lägger ut materialet ifrån början istället för jaga någon, som troligen aldrig ens lagt upp en film själv.

Anonym skrev

Nu måste man ju skydda barnen från allt ont på internet. Fick ett erbjudande från Bredbandsbolaget om skydd mot allt farligt på nätet, virusskydd mm för 49 :- mån.

Men dom hade glömt att inkludera det viktigaste, anonymitetsskydd.
Så nu har jag skaffat vpn istället till familjen. Det känns lite tryggare./53 åringen

Lämna kommentar