Piratenpartei får 9% inför delstatsvalet i Berlin på söndag

Det tyska Piratenpartei har fått 9% i en opinionsmätning inför delstatsvalet i Berlin nu på söndag. Småpartispärren i Tyskland ligger på 5%, så de har mycket goda chanser att komma in i delstatsparlamentet.

Förstasidan på tidningen Berliner Kurier idag har rubriken ”Valsensation – Pirater äntrar Berlin”.

Piratenpartei har stadigt klättrat i mätningarna de senaste månaderna. För en vecka sedan låg de på 6.5%, men nu är de alltså uppe i 9% med två dagar kvar till valet.

Kärnan i valprogrammet för Piratenpartei är densamma som för svenska Piratpartiet, men de tyska piraterna har även breddat sig till andra områden.

Rick Falkvinge, som grundade världens första Piratparti i Sverige, och Ung Pirats ordförande Gustav Nipe kommer att åka till Berlin för att vara med på valvakan där på söndag.

- Piratpartiet är en gräsrotsrörelse som finns över hela världen. Vi är jätteglada att vårt tyska systerparti ser ut att stå på tur för parlamentsplatser, säger Rick Falkvinge.

Mer info:
Berliner Kurier: http://www.berliner-kurier.de/home/7168224,7168224.html

Piratenpartei Berlin: http://berlin.piratenpartei.de/

Valprogram för Piratenpartei Berlin 2011 (på tyska)
http://berlin.piratenpartei.de/wp-content/uploads/2011/08/PP-BE-wahlprogramm-v1screen.pdf

Om den förra opinionsmätningen för en vecka sedan, på Pirate MEP Christian Engströms blogg:
http://christianengstrom.wordpress.com/2011/09/09/piraterna-i-berlin-har-en-chans/

Kontakt:
Rick Falkvinge, grundare av Piratpartiet,  010-3333 409
Gustav Nipe, ordförande för Ung Pirat,  0760-188918
Christian Engström, EU-parlamentariker Piratpartiet, 070-6633780

 

Kommentarer

Anonym skrev

This is good site to spent time on .I just stumbled upon your informative blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your very well written blog posts.
Matt Considine

Anonym skrev

Very efficiently written information. It will be priceless to anybody who uses it, together with myself. Sustain the good work for positive.Spray Tanning

Anonym skrev

Thank you for sharing superb informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. brisbane home

Anonym skrev

PP skulle nu kunna ta tydlig ställning mot dessa extra -ersättningar som våra folkvalda och våra statligt anställda tillskansar sig.
Gör det nu. Det är stöld av våra gemensamma pengar.
Så nu är det läge att leverera tillbaka ”stöldkortet”.

Anonym skrev

Alltså jag blir lika dan jag med sann musikälskare som jag är man blir bara frustrerade och irriterad över såna kommentarer.

Själv köper jag mina saker ifrån http://se.wesellcd.dk/
där har de helt andra skatter o vad jag har för mig kan inte copyswede göra ett dyft där för då skulle de behöva öppna varenda paket osv på posten osv.

Anonym skrev

Öh, nej, upphovsrättsorganisationerna och de gammaldags skivbolagen behöver inte få ett dugg. Deras arbete är utdaterat. Musikartister kommer klara sig minst lika bra utan skivbolag i framtiden. Antagligen bättre.

Bra filmer drar ju fortfarande in bra med pengar på Bio. Musik däremot kommer behöva nya typer av finansiering. Livespelningar är ett sätt att finansiera musik som ökar stadigt.

/ Gurra

Anonym skrev

Hur kan Copyswede har med saken att göra. En intresseorganisation som jobbar för att de största artisterna skall få pengar som de egentligen stulit från andra (om man nu pratar upphovsrätt). Undrar just hur många kronor uppsrättänglarna har dragit in till Robert Johnssons dödsbo.

Dessutom är i alla fall inte jag intresserad av ”producerad” musik. Jag vill att artisten brinner för det de gör. Å då betalar jag fan för mig, men det är i stort sett aldrig Copyswede representerar dessa intressen.

När ”Copyswede” inte representerar några andra intressen än dem som ser till att jag inte kan få tag i musiken jag vill ha, så kan de brinna i helvetet. För det är trots allt tack vare industrin man exempelvis inte kan få tag i Hank Williams III i Sverige utan att betala det fyrdubbla priset.

Som en sann musikälskare blir jag bara frustrerade och irriterad över såna här dumma kommentarer…

Anonym skrev

Svenska PP borde ta en allvarlig funderare över att öppna för ställningstagande även i andra frågor än de tre kärnfrågorna. Det är enligt min åsikt bättre att skrämma bort antingen högerväljare eller vänsterväljare genom ett ställningstagande än att skrämma bort båda grupperna genom att inte ta ställning alls.
Jag ställer upp på integritet/kultur/kunskap, men om vi inte breddar det mer än så får vi inga mandat och därmed får vi inte heller igenom något av det vi vill genomföra.

Visst har vi gjort skillnad, med alla debatter och allt vi har gjort. Men vill vi göra politisk skillnad och vara med och stifta lagarna måste vi VISA väljarna att vi även FÖRTJÄNAR mandat för ett bredare politiskt ansvar.
Många stöder oss, ja. Men det är nog tyvärr inte lika många som är beredda att lägga sin enda röst på oss i ett val om vi enbart driver våra kärnfrågor utan att ta ställning i övriga viktiga frågor.

Det jag säger är att vi borde se över framgångarna i Tyskland. Vad gör dem som inte vi gör? Jag tror att det är dags för PP att utvecklas och gå från ett fokusparti till ett starkt politiskt alternativ. Vänster eller höger spelar inte mig personligen någon roll i detta läge. Även om jag föredrar det ena framför det andra är det inte upp till mig ensam att komma fram till vilken riktning vi ska välja. Det är medlemmarna i PP som måste ta ett gemensamt beslut. Jag är säker på att det behövs en ordentlig debatt om detta inom partiet. Grattis till Tyskland i varje fall! =D

Anonym skrev

Vill bara tillägga att om det ska finnas en chans till att fildelningen ska släppas fri, krävs ett statligt nätbibliotek med en budjet på 1 miljard/år.
Det vill säga pengar som man kan ta från FRA och DLD.

Copyswede måste även få tillgång till att höja avgiften med ytterligare 100kr där även interna hårddiskar är inkluderade.

Om det finns möjlighet att även reklambasera nätbiblioteket samt kunna köpa en orginalkopia där, tror jag man är väldigt nära en uppgörelse med mediaindustrin.

Anledningen till att vi kan fildela idag beror på de lagar som arbetar emot fildelningen. För utan dessa lagar som skydd hade inget film/musik bolag viljat producera sina produkter.

Anonym skrev

Tyska Piratpartiet insåg också ända från början att man inte kan vinna val på enbart kärnfrågor.

Anonym skrev

Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!
ipad apps development

Anonym skrev

Thank you for sharing superb informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you’ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject.
photographe de voyage

Lämna kommentar