Nyhetsbrev 2011-09-27

Detta nyhetsbrev innehåller: Några ord från partiledaren – Viktig information om medlemsmötet – Matnyttiga länkar

Några ord från partiledaren
Just nu bygger vi tillsammans grunden för framtidens piratparti. Alla har möjligheten att vara med i utvecklingsarbetet och jag hoppas att så många som möjligt tar vara på den möjligheten. Piratpartiet är inte mitt eller ditt eller någon annans parti. Det är vårt parti.

Vi håller på att arbeta fram ett nytt principprogram. Jag och Henrik Brändén har tagit fram ett allra första utkast. Du kan läsa mer om det här. Där kan du hitta själva utkastet och mer information om hur just du kan hjälpa till.

Vi har också börjat fundera på hur vår framtida sakpolitik ska se ut. Jag sparkade igång den processen här och nu har jag gjort en första kort sammanfattning av en del av de tankar som kommit in. Jag kommer att göra mer utförliga sammanställningar efter hand.  Jag hoppas att du vill vara med i samtalet som kommer att forma vår framtida sakpolitik. Dina tankar och åsikter behövs.

Vi står dessutom inför ett nytt medlemsmöte. Det drar igång måndagen den 3 oktober klockan 19:00. Jag har bett Andreas Bjärnemalm berätta mer om hur det hela kommer att gå till och exakt hur du ska göra för att delta. Så, jag lämnar härmed över ordet till Andreas.

Anna
———————————
Anna Troberg
Partiledare
(Hemmabloggen och Nyheter24-bloggen)
———————————

Viktig information om medlemsmötet 
Hej alla medlemmar!

Många av er vet nog inte vem jag är. Jag heter Andreas Bjärnemalm och har varit mötesordförande för partiets senaste års- och medlemsmöten. Nu har det blivit dags för medlemsmöte för partiet igen, och det är höstmötet som står för dörren. Medlemsmötet är partiets högsta beslutande organ och kan besluta om allt som har med partiet att göra.

Höstmötet inleds här måndagen den 3 oktober klockan 19.00 och sträcker sig fram till söndag 13 november klockan 19.00. Alla partiets medlemmar är inbjudna att delta i mötet och du som är medlem kan också skicka in motioner till mötet, samt nominera personer till valen som ska hållas. Det går lika bra att nominera sig själv som någon annan, men mer om det längre ner. Först tänkte jag prata lite om motioner.

En motion är en skrivelse till mötet med ett förslag till beslut som motionären (den som skrivit motionen) önskar att medlemsmötet fattar. Det kan handla om precis vad som helst. För att höstmötet ska kunna behandla din motion måste den ha skickats in senast klockan 23.59 söndag 2 oktober. Du som vill skicka in en motion kan göra det här: https://forum.piratpartiet.se/newthread.php?do=newthread&f=774

Partistyrelsen har också kunnat skicka in motioner. Dessa kallas då propositioner och bifogas mötets kallelse. Styrelsens propositioner kan läsas här och de går också att hitta i mötets vänstermeny.

På höstmötet kommer också en del val att hållas, dels väljs mötesfunktionärer (punkt 4 & 14 i vänstermenyns dagordning) och dels tillsätts förtroendevalda för partiet (punkt 10-13 i dagordningen). För att mötet ska kunna välja personer till dessa poster måste personerna föreslås för mötet. Detta görs genom en nominering. Som medlem i partiet kan du nominera en eller flera personer till de olika valen, det kan vara dig själv och/eller någon annan. Din nominering måste ha skickats in senast klockan 23.59 söndag 2 oktober. Du som vill nominera fyller i sidan här: https://forum.piratpartiet.se/newthread.php?do=newthread&f=772

För att kunna delta i mötet, samt skicka in motioner och nomineringar, måste du vara inloggad på mötesforumet. Du kan logga in med dina uppgifter från partiets medlemssystem PirateWeb, antingen med för- och efternman, mailadress eller medlemsnummer tillsammans med det lösenord du har för PirateWeb.

Du som inte redan har ett forumanvändarnamn kommer att få välja ett när du loggar in första gången. Har du redan ett användarnamn kan du naturligtvis fortsätta att använda detta, men om du inte har det kopplat till ditt medlemsskap i partiet måste du först följa denna guiden: https://forum.piratpartiet.se/showthread.php?t=23196

Har du glömt ditt lösenord till PirateWeb kan du få ett nytt genom att klicka här: https://pirateweb.net/Pages/Public/SE/People/RequestNewPassword.aspx

När mötet startar kommer det att öppnas en tråd för frågor till mötespresidiet, men du som undrar något redan nu kan maila motespresidiet@piratpartiet.se så gör vi vårt bästa för att hjälpa dig.

Med det sagt tackar jag för ordet och hoppas att vi ses på höstmötet!

/Andreas Bjärnemalm

Matnyttiga länkar
Det har gått riktigt bra för det tyska Piratpartiet och det har det naturligtvis skrivits en hel del om. Rick fanns på plats och fångade glädjeruset. Jag skickade det svenska Piratpartiets gratulationer morgonen efter.

Framgångarna i Tyskland har också väckt en del funderingar över vår egen framtid. Jag har skrivit lite om det på SVT Debatt.

I Bryssel jobbar Christian Engström hårt för att folk ska slippa ruineras av hutlösa roamingpriser. Han har skrivit om det i SvD.

Slutligen, så passade jag och Fredrick Federley på att prata integritet, löften och näthat i Radio 1. Det kan man lyssna på här.

Kommentarer

Anonymous skrev

together we build the foundation for a pirate party in the future. Every person has the opportunity to be involved in the development and I hope that as many as possible will take advantage of the opportunity. Rover party not mine or you or anyone else at the party. Our Party.top creatine supplement

bande skrev

There is no question that instantaneous water heaters are good options to trust in terms of their water heating services. However, you need to know that not all kinds of this water heater will work best for you.Dried Fruits

cxinpol skrev

För att kunna delta i mötet, samt skicka in motioner och nomineringar, måste du vara inloggad på mötesforumet. Du kan logga in med dina uppgifter från partiets medlemssystem PirateWeb, antingen med för- och efternman, mailadress eller medlemsnummer tillsammans med det lösenord du har för PirateWeb.
Warehouse Jobs in Mississippi

Lämna kommentar