Tragiskt att 58-årig fildelare dömdes till dagsböter, villkorlig dom

Idag meddelades domen i den fildelningsrättegång i Sollentuna som slagit alla rekord i kvantitet. En 58-årig kvinna från Upplands Väsby har stått åtalad för att dela ut 45.000 låtar. Hon döms till villkorlig dom och 50 dagsböter.

- Det är väldigt tragiskt när enskilda människor kommer i kläm för hela den pågående samhällsomvandlingen på det här sättet, säger Anna Troberg, Piratpartiets partiledare. En gammal struktur är på väg ut och en ny är på väg in. Under den här brytningstiden lever vi kvar med gamla lagar som dömer människor för kulturdelning, som om det vore något fel eller dåligt.

- Vi har inte brottsoffer i det här målet, säger Troberg. Vi har lagoffer.

Sammantaget döms fildelaren att betala 16.000 kronor i dagsböter. Skenet bedrar dock något, eftersom den dömda även dömdes att betala alla kostnader för sin offentliga försvarare. Det faktiska beloppet är därför över det dubbla.

Kontakt:

Anna Troberg, partiledare, 010-3333401

Kommentarer

Anonym skrev

Men Piratpartiet är ju representerat i EU-parlamentet och lagen finns som tur är kvar. Det hjälpte alltså inte alls.

Anonym skrev

Om den lagen finns kvar , om den ens funnits skulle den raderats samma dag piratpartiet äntrade EU-parlamentet ,

Lämna kommentar