Nyhetsbrev 2011-12-23

Hej allihop!

Ni har säkert fullt upp med att äta pepparkakor och att slå in presenter, så jag ska försöka fatta mig lite kort i dag.

Jag hoppas att ingen missat att ni har chansen att få bli en av de femton som kan få åka ner till Bryssel och lära känna vår nya EU-parlamentariker, Amelia Andersdotter. Här finns mer information om det. Vill ni se Amelia redan nu, så kan ni göra det på SVT Forum.

Det har varit en dyster vecka där fildelningsdomarna och åtalen stått som spön i backen. En 16-åring dömdes till dagsböter i Göteborg. En 51-åring dömdes till villkorlig dom och dagsböter i Vänersborg. I Varberg har ännu en person åtalats i ett fildelningsmål.

Piratpartiet behövs mer än någonsin och har under den senaste veckan visat framfötterna ordentligt i den offentliga debatten.

För några dagar sedan debatterade bland andra Anton Abele och Johan Pehrson kameraövervakning i skolorna i Debatt. Jag svarade på det på SVT Debatt och konstaterade att:

"Jag vill inte bo i ett land där man fostrar barn och ungdomar till att bli lydiga medborgare i ett övervakningssamhälle. Jag vill bo i ett land där man fostrar barn och ungdomar till att ta ansvar och själv fatta bra beslut i ett fritt samhälle."

Några dagar senare gick integrationsminister Erik Ullenhag och gjorde reklam för en ynka sida om tolerans på regeringens hemsida. Initiativet såg ju bra ut på ytan, men eftersom jag inte gillar när politiker har ett elastiskt förhållande till lag och sanning, synade jag några av hans kort på DN Debatt: "Fina ord måste backas upp i handling."

Och eftersom det är jul måste vi naturligtvis vara lite juliga också. Därför utnämner jag på SVT Debatt i dag den delade kulturen till Årets Julklapp 2011. Denna artikel fick rubriken: "Ge bort en piratkopia i julklapp!" vilket nu inte är vad jag skrev, men det blev ett ypperligt pedagogiskt exempel.

Sitt inte och häcka i chattarna i jul, folks. Unna er en välförtjänt semester, ät god mat, spela roliga spel och titta på bra filmer istället.

Jag återkommer i nästa vecka med en liten sammanfattning av året, men tills dess önskar jag er en riktigt bra och fin jul!

Anna
——————————
Anna Troberg
Partiledare 
BloggNyheter24
——————————

Kommentarer

Anna_Troberg skrev

Hej Lirpa!
Det skulle underlätta om du pekade på exakt vad du menade. Om du menar debattartikeln på SVT Debatt, så tycker jag att du ska läsa mer än den missvisande rubriken, som jag inte satte själv. Allt jag föreslår i artikeln är lagligt och jag kanske är tråkig, men jag tycker nu inte att det är så värst provocerande att uppmana folk att göra helt lagliga saker.

Lirpa Loafofbread skrev

Måste ni pirater ALLTID överdriva? Er trovärdighet är ju inte direkt i topp efter Falkvinges otaliga snedsprång och överdrifter, ni skulle nog vinna på att vara lite mer korrekta i era ofta mer eller mindre alarmistiska och desperata utspel.

Lämna kommentar