Nyhetsbrev 2012-01-13

I detta nyhetsbrev: Några ord från partiledaren – Matnyttiga länkar

Några ord från partiledaren
Det är nytt år och det har rivstartat så ordentligt att jag inte hunnit sätta mig ner och sammanfatta 2011 ordentligt än. Det kommer, men nu ska jag prata lite mer om vad som händer i år.

Vi har tillbringat ett år med att bygga en stabil grund för det arbete som nu tar vid. Grunden är lagd och nu är det dags att bygga uppåt och vidare. Därför kommer jag och resten av ledningen inom kort att dra igång några saker som dels ska hjälpa till att visualisera det arbete vi har framför oss och även tydligt tala om vad just du kan göra för att hjälpa till med olika saker. Det går inte att opinionsbilda ordentligt om alla inte har en tydlig bild av hur vår väg till och bortom valet ser ut.

Här är några av de saker som vi inom kort kommer att köra igång:

Tidslinje - Jag får glädjande nog inte så mycket klagomål i min mejlkorg, men då och då mejlar folk och säger: "Ingenting händer!" och "Vi syns aldrig i media!" Eftersom jag har lyxen att sitta mitt i smeten och inte kan missa vare sig det som händer i partiet eller den media vi får, så vet jag att det inte är sant. Det betyder dock inte att vi inte kan och måste bli ännu bättre. Det finns dessutom ett par viktiga saker att utläsa ur kritiken. Vi måste bli bättre på att visa vad som händer i och utanför media. Vi måste också bli bättre på att tala om hur var och en av oss kan hjälpa till.

Därför kommer vi inom kort att lansera en interaktiv tidslinje på hemsidan där du kan scrolla fram och tillbaka och se vad vi har åstadkommit, vad vi planerar att göra framöver och hur du kan hjälpa till. Tidslinjen kommer att uppdateras efterhand och slutar inte vid supervalåret 2014, utan löper fram till 2018. Om man ska slå handen genom planka ska man inte fokusera på plankan, utan på en punkt bortom plankan. Om man inte gör det når man inte plankan med full kraft.

Ledningspraktikanter - Ett parti måste ha en väl fungerande återväxt för att fungera. Vi måste ha många personer som känner sig redo att axla olika typer av ansvar. Därför kommer vi att ge en möjlighet att under några månaders tid vara ledningspraktikant. Det betyder att man får följa med i ledningens jobb och se vad och hur vi gör saker.

Praktikanter kommer också att få driva ett eget projekt som de brinner för med hjälp av ledningen. Om försöket slår väl ut hoppas vi kunna ha omkring tio ledningspraktikanter om året. Du kan bli en av dem.

Jag, kandidat - Det är ungefär två och ett halvt år kvar till EU-valet och två år och nio månader till kommunal- landstings- och riksdagsval. Styrelsen har ännu inte fattat alla praktiska beslut kring det hela, men en sak är säker:

Det är viktigt att vi får engagerade, kunniga och representativa pirater som arbetar långsiktigt på listorna. Vi måste ha folk som människor kan känna förtroende för. Hur får man då det? Det får man genom att redan nu bli en kandidat.

Tala om att du tänker kandidera. Börja arbeta lokalt. Starta en lokal organisation om det inte finns en. Skriv insändare och debattartiklar. Opinionsbilda. Visa dina medpirater och alla andra att du menar allvar med din kandidatur och vinn deras förtroende. Två och ett halvt år låter kanske länge, men det tar lång tid att bygga förtroende. En tidig kandidatur kommer även att öka partiets möjligheter att vara ett stöd för de som satsar ordentligt på sin kandidatur.

Därför kommer vi inom kort att göra en drive för att få kandidater att kliva fram och axla en lite större del av ansvaret för att driva fram partiet till framgång i valen 2014.

Mer information kommer. Håll utkik.

Anna 
———————————–
Anna Troberg
Partiledare
BloggNyheter24
———————————–

Matnyttiga länkar:
Europa riskerar att få sin alldeles egna SOPA-lag. Henrik Alexandersson berättar om det i Expressen. Jag gissar att detta är en fråga som vi kommer att få jobba mycket med framöver och det gör jag gärna. Sådana här förslag måste motarbetas.

Christian Engström har pratat om Bitcoin på på P1 och jag har har pratat om Facebook i P4 Sjuhärad. (Ca 14 min in i klippet)

Jag har också skrivit en debattartikel och ett par krönikor:

PC för Alla / IDG: "En missad knapptryckning kan kosta mer än hela semestern".

Norran: "Bokförlagen biter sig själva i foten".

Kulturbloggen: "Kulturdebatten är ganska ofta gäsp"

Det händer dessutom saker i andra delar av piratrörelsen. 2012 har knappt hunnit börja och vi har redan sett en ny religion födas här i Sverige. Strax innan jul godkände Kammarkollegiet Det Missionerande Kopimistsamfundet som ett religiöst samfund. Det har fått stort genomslag både i Sverige och internationellt och dragit igång en rad spännande diskussioner.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar