Piratpartiet deltar i världsomfattande webbstrejk

Imorgon, onsdag den 18/1, går stora delar av Internet ut i en strejk mot den föreslagna amerikanska censurlagen SOPA/PIPA. Detta görs genom att organisationer, företag och enskilda personer svartlägger eller på annat sätt censurerar sina webbsajter. Svenska Piratpartiet deltar i strejken.

Lagpaketet SOPA/PIPA öppnar bland annat för möjligheten att när som helst och utan en ordentlig rättslig process släcka ner webbsidor som kan misstänkas för upphovsrättsintrång.

- Redan i dag agerar upphovsrättsindustrin extremt aggressivt och använder anklagelser om upphovsrättsintrång som ett medel att tysta människor och organisationer, säger Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet. Med stöd av SOPA/PIPA skulle de bli ett än större hot mot allas vår yttrandefrihet, grundläggande rättssäkerhet och demokrati.

Förutom Piratpartiet kommer bland andra Wikipedia, Reddit, Boing Boing, WordPress, Lolcats och Mozilla att delta i strejken.

– Det är oerhört viktigt att visa hur mycket av det vi alla tycker är självklart som skulle gå förlorat om SOPA/PIPA-lagstiftningen går igenom, säger Troberg. Internet är inte upphovsrättsindustrins privata ungdomsgård som de kan låsa dörren till när de känner för det. Internet är ett demokrativerktyg som tillhör oss alla.

SOPA/PIPA och annan liknande lagstiftning är ett reellt hot mot enskilda människors möjligheter att göra sig hörda i den offentliga debatten. Möjligheten att själv bidra till nätets rika ekosystem skulle drabbas hårt i och med att lagstiftningen i princip skulle omöjliggöra användargenererat material, som till exempel kommentarer, twitter och annan social media.

- Vi hoppas att strejken ska göra så att politikerna får upp ögonen för hur stora konsekvenser sådan här repressiv lagstiftning kan få för det samhälle vi har byggt upp på och kring internet, säger Troberg. I morgon kan alla som har en blogg eller hemsida göra verklig skillnad för vår gemensamma framtid. Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen.

Mer information:
Informationsfilm om SOPA/PIPA
Wikipedias uttalande om sin blackout

Kontakt:
Anna Troberg, partiledare, 0704-676273

Kommentarer

Anonym skrev

În prezent, costul de a face site-ul dvs. propriu este mult mai ieftin şi aproape toate întreprinderile trebuie să-l aibă. Site-ul poate fi, de asemenea, uşor de legat de alte site-uri, astfel ca oamenii vor mai uşor veţi găsi din nou.
hospital mattress

Anonym skrev

resume layout
Piratpartiet kommer precis som vanligt att vara i Visby under Almedalsveckan. Jag har plockat ihop en grupp med duktiga och trevliga pirater som kompletterar varandra väl och som jag är övertygad kommer att bli utmärkta piratambassadörer.

Anonym skrev

Jag snubblade precis på din blogg och ville säga att jag verkligen har njutit av att läsa dina blogginlägg. Något sätt jag kommer att prenumerera på din feed och jag hoppas du lägger snart igen. fruta bio

Anonym skrev

Group get togethers are used monthly became one of a local group on the normal plan. This is why to each other face to face along together using people.
roller blinds

Anonym skrev

Du är så cool! Jag tror inte att jag har läst något liknande förut.
Så bra att hitta någon med några ursprungliga tankar om detta ämne. Tack för att starta upp detta. seoservice indonesia

Anonym skrev

Man kan knappast förvänta oss att folk som vill bryta mot de lagar och insatser för att dölja det, är noga med att följa reglerna i andra sammanhang. jailbreak iphone 4s

Anonym skrev

Just like the economy deeply rooted on our society so does internet age today. Its build in many chain. One can adjust to make it better or worse. But taking one chain out will make the rest fall. There is other solutions…and this is not one of them.

Anonym skrev

Lots of things you are able to use to make a mark. You merely have to have a reason with the which means as well as operate at the rear of the symbol that you used.
san diego movers

Anonym skrev

USA är en diktatur i jämförelse med Kina, Iran och Syrien och de gör minsann goda affärer därför ska man ej åka dit för då har de rätt att kolla din bärbara dator på flygplatsen oavsett motiv, USA är ett stort hot mot hela världen nu

Anonym skrev

This is a Beyond, the everyday can become exceptional when suddenly we miss do not have that to which we were accustomed, and that normal in our lives we think mistakenly that will be eternal, secure and immovable.Jean Paul Lemieux

Anonym skrev

Those who love Iron Man could be a very good guy fan. Iron Man motion picture is designed for every age. It is because youngsters realize it since computer cartoon collection throughout tv. china free shipping

Anonym skrev

Hello, i am glad to read the whole content of this blog and am very excited and happy to say that the webmaster has done a very good job here to put all the information content and information at one place. pulau tidung

Anonym skrev

Väl här typen av uppgifter är verkligen värt att söka, tillförlitliga detaljer för besökare och ett värde för dig som kommer definitivt att visa kvaliteten på författaren. Det är bra att ha dessa typer av innehåll runt för att hålla detaljerna cirkulationen stabil. Hjälpa dem som verkligen kan göra saker rätt senare, ett utmärkt arbete!
boot camp marketing

Anonym skrev

Examine the particular algorithm is quite challenging. There are numerous people who have problems any time studying this session, such as me. I was not necessarily those types of who do not necessarily liked the particular count. website

Anonym skrev

I really enjoyed what you had to say. Keep going because you definitely bring a new voice to this subject.
jocuri

Anonym skrev

I do wish there were more people like you around on the interwebs.
Not many people are careful with their words, including myself sometimes. penggemuk badan
I have written things I would love to take back, goo work, keep it up

Anonym skrev

I am very glad to learn alot from you this meaningful knowledge. From an article describing your unique way , we can see that you are an approachable , humorous person. party caterers

Anonym skrev

Illumination with the motel should consider numerous factors such as the healthiness of the space and where you can place the lights. A great opaque motel could be considered bad and not classy. free online solar training

Lämna kommentar