Troberg och Drougge i SvD Kultur: ”Sluta spana efter den tid som flytt”

I dag skriver Unni Drougge och Anna Troberg i SvD Kultur om bibliotekens utlåning av e-böcker och Förläggareföreningens och Författarförbundets märkliga inställning till det: "Sluta spana efter den tid som flytt"

Kommentarer

Kilian skrev

I dag kostar varje utlåning av en e-bok biblioteken 20 kronor. Det är mångdubbelt mer än vad en utlåning av en vanlig pappersbok kostar. Det är en kostnad som skapar stora problem för biblioteken vars ekonomi redan är hårt ansträngd. Därför försöker man nu komma fram till en annan lösning.

Förläggareföreningen har tagit fram ett förslag som går ut på att biblioteken ska tvingas köpa tidsbegränsade licenser och att varje e-bok bara ska få lånas ut en gång i taget. Man vill, kort sagt, att vi alla ska strunta i att utvecklingen har gått framåt och låtsas att en e-bok är samma sak som en pappersbok som man kan ta betalt för flera gånger.
MyToys Gutschein
PayPal Gutschein
Neckermann Gutschein
Bonprix Gutschein
Otto Gutschein
Zalando Gutschein

Lämna kommentar